מידע שימושי שוקולד בבחירה אישית....

אסתי ליברמן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
וואו מדהים!!!
הרעיונות שלך לא נגמרים, תודה שאת משתפת אותנו.
אני עוד בדרך לפנקייקס..:)
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
נראה מושלם..
בתור בעלת נסיון כושל - מה יגרום לשוקולד חלבי לצאת מבריק?
כל נסיון שלי להמיס אותו ולשחזר אותו ביצירות מופת עלה בתוהו. מסתדרת רק עם מטבעות שוקולד מחנויות אפיה. לא מאד טעימים. כן יפים.
@hbecker תעזרי לי?
 

שידרוגים

משתמש מקצוען
נראה מושלם..
בתור בעלת נסיון כושל - מה יגרום לשוקולד חלבי לצאת מבריק?
כל נסיון שלי להמיס אותו ולשחזר אותו ביצירות מופת עלה בתוהו. מסתדרת רק עם מטבעות שוקולד מחנויות אפיה. לא מאד טעימים. כן יפים.
@hbecker תעזרי לי?
אני אשמח להסבר רק לגבי השוקולד -
המסת שוקולד רגיל ואז הקפאת? גנאש? שוקולד מטומפרר?

(כי כשפעם ניסיתי להמיס שוקולד רגיל ולהקפיא בתבנית - יצא גרוע, דביק ולא הצלחתי אפילו לחלץ)


גם אני ):
תעזרי לנו???
מחכות למתכון מפורט יותר (לא חייבות תמונות....;))
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מה זה בתמונות? התבניות או התוצאה?
איך סדר העבודה לשוקולד עם מילוי?
ומה זה הפולי קפה?
בתמונות שאני העליתי זו התוצאה.
ההכנה פשוטה:
ממלאים בשוקולד מומס. ממתינים כמה דקות ומרוקנים. מקפיאים להתקשות.
מכינים מילוי לפי הטעם [שוקולד + חמאת בוטנים, שוקולד+ נוגט, שוקולד+ קרם קפוצ'ינו וכו'] וממלאים כמעט לכל גבוה התבנית. מקפיאים.
בסוף מורחים שכבה נוספת של שוקולד רגיל מומס. מקפיאים ומחלצים מהתבנית

אם רוצים שוקולד עם תוספות [שקדים, אגוזים, חמוציות, צימוקים שברי בייגלה, פצפוצים וכיוצ"ב] מערבבים עם השוקולד הראשוני ויוצקים לתבנית]


הפולי קפה- זו דוגמא של התבנית.....השוקולד הזה מילאיתי במלית קפה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נראה מושלם..
בתור בעלת נסיון כושל - מה יגרום לשוקולד חלבי לצאת מבריק?
כל נסיון שלי להמיס אותו ולשחזר אותו ביצירות מופת עלה בתוהו. מסתדרת רק עם מטבעות שוקולד מחנויות אפיה. לא מאד טעימים. כן יפים.
@hbecker תעזרי לי?
טמפרור.
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בתמונות שאני העליתי זו התוצאה.
ההכנה פשוטה:
ממלאים בשוקולד מומס. ממתינים כמה דקות ומרוקנים. מקפיאים להתקשות.
מכינים מילוי לפי הטעם [שוקולד + חמאת בוטנים, שוקולד+ נוגט, שוקולד+ קרם קפוצ'ינו וכו'] וממלאים כמעט לכל גבוה התבנית. מקפיאים.
בסוף מורחים שכבה נוספת של שוקולד רגיל מומס. מקפיאים ומחלצים מהתבנית

אם רוצים שוקולד עם תוספות [שקדים, אגוזים, חמוציות, צימוקים שברי בייגלה, פצפוצים וכיוצ"ב] מערבבים עם השוקולד הראשוני ויוצקים לתבנית]


הפולי קפה- זו דוגמא של התבנית.....השוקולד הזה מילאיתי במלית קפה.
מקסים! ממש אהבתי, גם נראה יותר קל מפרלינים.
את יכולה לתת כמויות למילויים שוקולד+חמאת בוטנים כמה שוקולד וכמה חמאת בוטנים? והאם את ממיסה אותם יחד במיקרוגל? עם/בלי שמן.
אשמח לפרוט. תודה
 

בת יהודה

משתמש פעיל
ההבדל בין התבניות, זה בין סיליקון לפוליקרבונט. בפוליקרבונט משתמשים לפרלינים, ושם צריך לטמפרר. בתבניות סיליקון, הרבה יותר קל להשתמש. הענין הוא שהשוקולד נמס בחוץ מהר יותר, אם לא מטמפררים אותו.
אז אם את רוצה טבלת שוקולד שתחזיק מעמד בחוץ, בעיקר בקיץ, חייבים לטמפרר, ואז שווה להשתמש בפוליקרבונט ולשלם את המחיר היקר. אבל אם זה יותר לשימוש ביתי, אין מניעה לקנות את הסיליקון. הוא מהמם.
ולדעתי, @hbecker, הסיליקון הזול עמיד הרבה זמן, אם לא משתמשים איתו לאפיה.
 

saru

משתמש מקצוען
ממלאים בשוקולד מומס. ממתינים כמה דקות ומרוקנים. מקפיאים להתקשות.

מדהים!
איך מרוקנים את השוקולד אחרי המילוי הראשוני?

בעבר ראיתי באליאקספרס קופסא מפלסטיק לאחסון טבלת שוקולד.
אולי מישהי מוצאת? אני לא מצליחה...
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מדהים!
איך מרוקנים את השוקולד אחרי המילוי הראשוני?

בעבר ראיתי באליאקספרס קופסא מפלסטיק לאחסון טבלת שוקולד.
אולי מישהי מוצאת? אני לא מצליחה...
היא כתבה - ממתינים כמה דקות.
אחרי כמה דקות השוקולד עוד לא מתקשה, כשאת הופכת את התבנית חלק מהשוקולד נשפך וחלק נשאר כמעטפת לדפנות.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ולדעתי, @hbecker, הסיליקון הזול עמיד הרבה זמן, אם לא משתמשים איתו לאפיה.
אז זהו שמנסיון הזול פחות טוב. יש לי גם וגם

אבל שוב, כבר כתבתי ואכתוב, מי שמשתמשת בזה רק לשימוש ביתי, הזול מעולה.
אני צריכה משהו קצת יותר איכותי.
 

לילי 1

משתמש מקצוען
ההבדל בין התבניות, זה בין סיליקון לפוליקרבונט. בפוליקרבונט משתמשים לפרלינים, ושם צריך לטמפרר. בתבניות סיליקון, הרבה יותר קל להשתמש. הענין הוא שהשוקולד נמס בחוץ מהר יותר, אם לא מטמפררים אותו.
אז אם את רוצה טבלת שוקולד שתחזיק מעמד בחוץ, בעיקר בקיץ, חייבים לטמפרר, ואז שווה להשתמש בפוליקרבונט ולשלם את המחיר היקר. אבל אם זה יותר לשימוש ביתי, אין מניעה לקנות את הסיליקון. הוא מהמם.
ולדעתי, @hbecker, הסיליקון הזול עמיד הרבה זמן, אם לא משתמשים איתו לאפיה.
מה הקשר בין טמפרור לסוג התבנית?
אם לא מטמפרררים יהיה קשה לחלץ מפיליקרבונט?
 

imac100

משתמש מקצוען
בתמונות שאני העליתי זו התוצאה.
ההכנה פשוטה:
ממלאים בשוקולד מומס. ממתינים כמה דקות ומרוקנים. מקפיאים להתקשות.
מכינים מילוי לפי הטעם [שוקולד + חמאת בוטנים, שוקולד+ נוגט, שוקולד+ קרם קפוצ'ינו וכו'] וממלאים כמעט לכל גבוה התבנית. מקפיאים.
בסוף מורחים שכבה נוספת של שוקולד רגיל מומס. מקפיאים ומחלצים מהתבנית

אם רוצים שוקולד עם תוספות [שקדים, אגוזים, חמוציות, צימוקים שברי בייגלה, פצפוצים וכיוצ"ב] מערבבים עם השוקולד הראשוני ויוצקים לתבנית]


הפולי קפה- זו דוגמא של התבנית.....השוקולד הזה מילאיתי במלית קפה.

מלית קפה מוכנה?
איך בא לי
מחר בבוקר נקפוץ לקליצן
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מלית קפה מוכנה?
איך בא לי
מחר בבוקר נקפוץ לקליצן
לא מלית מוכנה.
ערבבתי שוקולד קפוצ'ינו עם שוקולד לבן חלבי.

אפשר מלית מוכנה בשילוב שוקולד.
מלית ללא שוקולד תהיה קצת נוזלית וכשתשברי קוביה היא תיזל החוצה.
 

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
סליחה על ההעזה...

לא הבנתי איך קשורות התבניות להשפעה על הטעם?
 

מילקשייקית

משתמש מקצוען
סליחה על ההעזה...

לא הבנתי איך קשורות התבניות להשפעה על הטעם?
כמו כל החיקויים של היום...
מה הטעם במגנט בצורת ומרקם בננה? או אונקיי בצורת כינור שאפשר לנגן עליו? הרעיון הוא שהתבנית כביכול שגרתית - אבל הטעם מפתיע ושונה כמו מתכון משובח של פרלינים.
היופי פה - זה השילוב המנצח של התבניתיות עם חדשנות מגוונת!
 

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
כמו כל החיקויים של היום...
מה הטעם במגנט בצורת ומרקם בננה? או אונקיי בצורת כינור שאפשר לנגן עליו? הרעיון הוא שהתבנית כביכול שגרתית - אבל הטעם מפתיע ושונה כמו מתכון משובח של פרלינים.
היופי פה - זה השילוב המנצח של התבניתיות עם חדשנות מגוונת!


קוראת שלוש פעמים ולא מבינה מילה. הזדקנתי?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה