• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
שימי אדלר, ישיבע-בוחער מארה"ב החדשה שנמצאת בשליטת המוסלמים, נעצר בערב לאחר שחוזר מפגישה, בחשד כי הוא רצח את הנשיא של 'A.N.W', שתכנן להשתלט על הנשיאות העכשווית.

לאחר חקירות מתישות הוא נכנס לתא מעצר ופוגש שם את ג'ף - שעובד בשירות 'A.N.W', אשר עוזר לו לצאת בתמורה להבטחת עזרה. הוא משוחח עם אדם מה'A.N.W', שמסביר לו את פרטי המשימה ומאיים עליו. הוא טס לאוסטריה ונכנס לבית אח הנשיא, כשלפתע מתקשר בן-אדם שאומר לו לבוא לרחוב מסוים. הוא מתחיל ללכת, אך בדרך מתעכב. הזקנים שעיכבוהו נרצחים ונלקחים ע"י פרמדיקים. השוטרים במקום לא מוצאים ראיות וסוגרים את התיק לבינתיים.

שימי מוצא את מה שנראה כדפים. הוא הולך לסוכן שבבית הדפוס ומביא לו אותם, כשמיד לאחר מכן, הוא נורה בידי מתנקש ונסחב ע"י הסוכן.

ג'ף פוגש את אח הנשיא בכלא - והם בורחים ומדווחים לאדם שטעה במיקום הדפים. הפסנתר בכניסה למלון מתפוצץ.
שימי מתעורר בבית החולים ושוכח את מה שקרה. הוא פוגש את הזקן שעצר אותו בבית חב"ד ומדבר איתו. הזקן מוזהר שלא לגלות כלום לשימי. שימי שומע את זאב הזקן ממלמל משהו, וחולם חלום משונה באחד הלילות. הוא מקבל שיחה מג'ף, ולא מזהה אותו.

ג'ף עוקב אחרי אדם. אדוארד חושד בו ומורה לחוקר פרסי ווין להתנקש בו.

הלילה היה קר. רוח חורפית חצתה את הסמטאות, מרפרפת על קירות הבניין הישן שבו שכנה הדירה המאובטחת של ג'ף ואדוארד. הרחוב למטה היה שקט, פרט לרחשי צעדים אקראיים של עוברי אורח מזדמנים.

ג'ף צעד במעלה המדרגות, מפתחו מסתובב בתוך המנעול בקליק שקט.

הוא נכנס פנימה, מדליק את האור. הדלת נסגרת אחריו בחריקה קלה, והשקט חזר להשתלט על המקום.

החדר עצמו היה חשוך למחצה, רק צלליות ריחפו על הקירות, אור קלוש מהרחוב למטה הטיל השתקפות מעוותת על התקרה.

אבל אז הוא הבחין באור המרצד מהמרפסת. לרגע הווילון זז קלות ברוח, והוא ראה אותו.

אדוארד עמד שם, נשען על המעקה, ידיו תחובות בכיסי המעיל הארוך שלו. עיניו היו נעוצות בנקודה רחוקה באופק, אולי באורות הרחוקים של העיר, אולי במשהו שרק הוא רואה.

ג'ף התקדם באטיות, לא פולט מילה.
הוא נעמד לידו, נשען על המעקה, מביט גם הוא לעבר העיר הדוממת.

השתיקה בין השניים נמשכה.

היא לא הייתה שתיקה ריקה – אלא אחת כזו שמכילה בתוכה אלף מילים שלא נאמרות.
כי כמו שאנשים חושבים - השתיקה עוזרת לך להחליט כשאתה נמצא בספק אינסופי.

"אתה יודע," אמר ג'ף לבסוף, קולו שקט, כמעט מהורהר. "אנשים שחיים עם סודות, מרגישים לפעמים כמו שעון חול שהולך ואוזל."

אדוארד לא ענה, אבל ג'ף ראה את השרירים בלסתו מתהדקים מעט.

"בהתחלה, זה כמו רעש רקע חלש ובלתי מורגש." המשיך ג'ף. "אבל אז, ככל שאתה מחזיק את זה בפנים – זה נהיה כבד יותר. ועם הזמן, אתה מתחיל לשאול את עצמך - מה יקרה כשהגרגר האחרון יפול?"

הוא הפנה אליו מבט. חזיתו של אדוארד נשארה קפואה.

"וכשזה יקרה... לאן בדיוק תלך?"

שתיקה נוספת.

"אתה יודע," הוא אמר בקול, "אנשים."

אדוארד פלט נשימה עמוקה, כאילו כלוב נסגר סביבו, וג'ף לפתע הרגיש עד כמה המקום הזה נעשה קטן.

"אני צריך לספר לך משהו," הוא אמר לבסוף, מישיר מבט אל תוך עיניו של אדוארד, "ועדיף שנעשה את זה בפנים."

השניים נכנסו לחדר, האור הצהבהב מרצד מעליהם מעט.

אדוארד התיישב על המיטה בעלת המזרן הקפיצי, ידיו שלובות, ראשו מורכן מעט. ג'ף התיישב על הכיסא מולו, רוכן מעט לפנים, אצבעותיו מתופפות קלות על ירכו.

האור היחיד בחדר היה המנורה הצהובה והעמומה, שהטילה צללים כהים על פניהם.

לראשונה מזה זמן רב, הם הביטו זה בזה.

ג'ף נשם עמוק.

"אני אומר את זה."

אדוארד לא זז.

"אני עוקב אחרי אדם."

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
שימי אדלר, ישיבע-בוחער מארה"ב החדשה שנמצאת בשליטת המוסלמים, נעצר בערב לאחר שחוזר מפגישה, בחשד כי הוא רצח את הנשיא של 'A.N.W', שתכנן להשתלט על הנשיאות העכשווית.

לאחר חקירות מתישות הוא נכנס לתא מעצר ופוגש שם את ג'ף - שעובד בשירות 'A.N.W', אשר עוזר לו לצאת בתמורה להבטחת עזרה. הוא משוחח עם אדם מה'A.N.W', שמסביר לו את פרטי המשימה ומאיים עליו. הוא טס לאוסטריה ונכנס לבית אח הנשיא, כשלפתע מתקשר בן-אדם שאומר לו לבוא לרחוב מסוים. הוא מתחיל ללכת, אך בדרך מתעכב. הזקנים שעיכבוהו נרצחים ונלקחים ע"י פרמדיקים. השוטרים במקום לא מוצאים ראיות וסוגרים את התיק לבינתיים.

שימי מוצא את מה שנראה כדפים. הוא הולך לסוכן שבבית הדפוס ומביא לו אותם, כשמיד לאחר מכן, הוא נורה בידי מתנקש ונסחב ע"י הסוכן.

ג'ף פוגש את אח הנשיא בכלא - והם בורחים ומדווחים לאדם שטעה במיקום הדפים. הפסנתר בכניסה למלון מתפוצץ.

שימי מתעורר בבית החולים ושוכח את מה שקרה. הוא פוגש את הזקן שעצר אותו בבית חב"ד ומדבר איתו. הזקן מוזהר שלא לגלות כלום לשימי. שימי שומע את זאב הזקן ממלמל משהו, וחולם חלום משונה באחד הלילות. הוא מקבל שיחה מג'ף, ולא מזהה אותו.

החדר היה אפוף שקט כבד.

הווילונות הדקים נעו קלות ברוח הלילה שנכנסה מבעד לדלת המרפסת הפתוחה למחצה, ומנורת הלילה הקטנה שעל השידה הטילה אור צהבהב רך, שהעמיק את הצללים על פניהם של שני הגברים.

אדוארד ישב על קצה המיטה הקפיצית, כפות ידיו שלובות, מרפקיו נשענים על ברכיו.

ג'ף התיישב מולו על הכיסא, רכן מעט לפנים, תופס ביד אחת את שפת הכיסא, כאילו הוא עומד לקום בכל רגע.

המילים שהוא עמד לומר עכשיו ישנו הכול.

והוא יודע את זה.

הוא נשם עמוק, ואז דיבר.

אדוארד לא הגיב מיד.

הוא רק הרים אליו מבט חד, מחכה להמשך.

ג'ף הרגיש את הדם פועם לו ברקות, אבל אילץ את עצמו.

"זה התחיל כתחושת בטן," הוא. "משהו אצלו תמיד נראה לי... לא במקום. כאילו הוא יותר מדי..."

אדוארד צמצם את עיניו.

"אתה חושד בו?"

"אני לא רק חושד," אמר ג'ף, "אני כמעט בטוח."

הוא השתתק לרגע, ואז הניח יד על ירכו, רכן קדימה, קולו לוחש.

"הוא פגש אנשים שהוא לא אמור לפגוש."

אדוארד פלט צחוק קצר, יבש.

"מי? 'לא אמור לפגוש' זה קצת רחב, ג'ף. אולי הוא פשוט-"

"אנשים שלא עובדים אצלנו."

האוויר בחדר נהיה כבד יותר.

אדוארד לא ענה, אבל הוא זז מעט בכיסאו, כאילו המילים של ג'ף לא מצאו חן בעיניו.

"אבל למה הסתרת ממני?" שאל אדוארד.

הוא הביט בג'ף עכשיו בעיניים קפואות, מלאות אכזבה.

"אתה יודע מה זה גרם לי לחשוב עליך?"

ג'ף שפשף את פניו, משך את כיסאו מעט לאחור.

"ידעתי שזה ייראה תמוה," הודה. "אבל הייתי צריך להיות בטוח. לא רציתי להאשים מישהו בלי ראיות."

אדוארד נד בראשו, פניו עדיין חסרות הבעה.

"ומה מצאת?"

ג'ף השתתק לרגע, עיניו נעוצות ברצפה.

"זה היה לפני כמה ימים" התחיל, קולו שקול ומדוד. "הלכתי אחריו. עקבתי אחריו כשחשב שהוא לבד."

"ומה גילית?"

"שהוא אף פעם לא לבד."

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

ג'ף עוקב אחרי אדם. אדוארד חושד בו ומורה לחוקר פרסי ווין להתנקש בו. ג'ף מגלה לו על המעקב.

המילים נפלו כמו אבן כבדה.

"הוא היה שם עם עוד מישהו," המשיך ג'ף. "לא סוכן שלנו, לא מישהו מהארגון. מישהו מבחוץ."

"איך אתה יודע?"

ג'ף שלף מכיסו פתק קטן, קימט אותו מעט בין אצבעותיו, ואז הושיט אותו לאדוארד.

"זה מה שהוא השאיר מאחור."

אדוארד פתח את הפתק, גבותיו מתקמרות כשהביט בכתב הזר.

"השפה הזו..." הוא מלמל.

"ערבית," אמר ג'ף בשקט. "ניסיתי לתרגם את זה. זה קוד. משהו על 'המהלך הבא'."

אדוארד לא הגיב, רק קימט את הנייר באגרופו.

ג'ף הנהן.

"אחר כך פניתי לשימי." הוא המשיך, "אני יודע שהוא... איך לומר, בחור שפועל מהלב. אני יודע שהוא יכול לראות דברים שאני מפספס."

אדוארד הביט בו במבט ספקני.

"ואיך זה הלך לך?"

ג'ף גיחך מריר.

"לא הלך. הוא לא שיתף פעולה, אז ניסיתי להשאיר לו רמזים."

"רמזים?"

"הפניתי אותו לספר. 'אובדן חושים'."

אדוארד פלט נשיפה קצרה.

"מה הוא אמור להבין מזה?"

ג'ף משך בכתפיו.

"אתה יודע, בתחילת כל פרק יש מסר מוצפן. הוא פשוט צריך לקרוא את זה נכון."

"ואתה באמת חושב שהוא יפענח את זה?"

"אני מקווה."

אדוארד שתק לרגע.

"אתה מאמין שהוא יבין את הרמזים בזמן?"

ג'ף השפיל מבט.

"אני לא יודע."

"ולכן אתה מספר לי עכשיו."

"כן."

אדוארד קם לפתע.

הוא ניגש לדלת המרפסת, וסגר אותה לאט. הדלת נטרקה אחריו ברוח קלה.

"סליחה אם נכנסה רוח." אמר, "נהיה קצת קר."

הוא הביט בג'ף, ואז חזר לשבת.

"אני צריך לבקש ממך סליחה."

ג'ף מצמץ.

"סליחה?" הוא השעין את מרפקיו על ברכיו, מצחקק קלות. "על מה? אני זה שהייתי צריך לבקש סליחה."

"לא," הוא אמר בשקט, בקושי שומעים אותו. "אני הוא זה שטעה."

ג'ף רק מצמץ.

אדוארד השפיל מבט, בולע את רוקו.

"שלחתי חוקר פרטי שיעקוב אחריך."

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

ג'ף עוקב אחרי אדם. אדוארד חושד בו ומורה לחוקר פרסי ווין להתנקש בו. ג'ף מגלה לו על המעקב.

החדר דמם.

ג'ף בהה בו, לא מאמין.

"אתה... מה?"

"אני חשדתי בך, ג'ף. לא סמכתי עליך." אמר אדוארד. "היית מסתורי מדי. התחמקת ממני יותר מדי. הייתי בטוח שאתה הבוגד."

"אבל זה לא-"

"וכשפרסי מדווח לי שאתה פוגש אנשי קשר, שהוא שומע אותך משוחח עם שימי... זה משכנע אותי יותר ויותר שזה נכון."

ג'ף שתק. צמרמורת חולפת בגופו.

"ולכן נתתי הוראה לחסל אותך. "

המשפט האחרון הדהד בין הקירות. אדוארד חייך חיוך עצוב. ג'ף התרומם מהכיסא, עיניו בוערות.

"אתה השתגעת?!"

"אני טעיתי!" אמר אדוארד, גם הוא קם. "מה לעשות שאני מבין את זה רק עכשיו!?"

"אז תבטל את זה עכשיו."

אדוארד שלף את המכשיר שלו, אצבעותיו רועדות על המקשים.

צליל חיוג נשמע.

"כן?" קול תמה בקע מעברו השני של הקו.

"פרסי, אני מבטל את זה," אמר אדוארד במהירות. "תעצור את המבצע. אני חוזר – תעצור את המבצע. "

השקט מהעבר השני לא הרגיש טוב.

"לא." פסק פרסי.

"פרסי, תקשיב לי!" אדוארד כמעט צעק.

"אתה חושב שאפשר לקנות אותי או משהו כזה?" אמר פרסי, קולו מלא בוז. "גם אם תשלם לי כפול – אני לא משנה את דעתי."

"פרסי, אני מצטער," אמר אדוארד, קולו רועד, "אבל ג'ף לא בגד. אני טעיתי. הוא נקי. אתה חייב לעצור את זה. "

אבל פרסי רק גיחך.

"אתה מצטער? אתה מצטער?! "

הוא נשם עמוק.

"אתה טיפש, אדוארד. "

"פרסי, אני נותן לך פקודה ישירה- "

"אתה לא מבין, נכון?" קולו של פרסי היה חד. "אני ראיתי את ג'ף בוגד. בעיניים שלי. אז גם אם תתחנן, גם אם תפקוד, גם אם תשלם לי מיליון דולר - "

"פרסי, ת-"

השיחה נותקה.

אדוארד וג'ף הביטו זה בזה. חיוורים וקפואים.

השקט היה חזק יותר מכל צעקה.

ואז ג'ף לחש בקול לחוץ:

"אנחנו צריכים לברוח. עכשיו."

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
ב"ה בלעה"ר יש לכם היום 4 פרקים ארוכים ומושקעים (69-72). תיהנו!

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

הגשם היכה בעדינות על חלונות בית החולים, טיפותיו מתגלגלות לאיטן על הזכוכית כאילו הן בוכות על דבר מה שאבד. השמש החלה לשקוע מעבר לחלונות הארוכים של בית החולים, וושימי ישב על מיטתו, עיניו ממוקדות באותיות הקטנות של ה'מסילת ישרים' שבידו.

משהו בו ריחף. מחשבותיו נדדו רחוק יותר ויותר, כאילו היה קיים מרחק בלתי נתפס בין גופו היושב כאן, לבין שכלו ונפשו, שנעו במעגלים בלתי נגמרים בין מה שהיה לבין מה שיהיה.

מאז שהגיע לבית החולים, לא הצליח לשים את האצבע על תחושת החוסר שהתעקשה לנקר בתוכו.

הוא הרגיש טוב יותר, אבל לא לגמרי. משהו בתוכו עדיין היה חסר מנוחה. כאילו הייתה פיסה אחת שחסרה בפאזל של חייו, והוא לא ידע מה היא.

הוא ידע שהוא אמור לזכור משהו, אבל כשהוא ניסה להיזכר-המוח שלו הרים חומות בלתי עבירות.

זה לא היה כמו לשכוח היכן הנחת את המפתחות, או לשכוח שם של אדם שפגשת פעם אחת לפני שנים.
זה היה משהו שונה.

משהו שהרגיש מסוכן מידי בשביל שהוא ייזכר בו שוב.

"אתה נראה מהורהר", העיר זאב, קולו הרגוע מתנגש עם סופת הרגשות שבערה בתוך שימי.

הוא הרים את מבטו מהספר. הזקן ישב בכיסאו הקבוע ליד החלון, מבעד לזגוגית ניתן היה לראות את גגות וינה משתרעים תחת שמיים אפרוריים.

"סתם..." שימי משך בכתפיו.

אבל זאב הכיר אותו כבר.

"לא נראה לי שזה 'סתם'", אמר הזקן בקול שקט אך יציב.

שימי נאנח. "יש לי הרגשה שאני מחפש משהו. רק שאין לי מושג מה."

"תחפש", אמר זאב בפשטות.

שימי הרים גבה. "ככה פשוט?"

"פשוט לא תמיד אומר קל," השיב הזקן. "לפעמים הפתרון להרגשה שאתה מתאר הוא לקום ולזוז. לשים את עצמך במקום שבו התשובות עשויות להימצא."

שימי לא ענה, אבל לראשונה מזה זמן מה, הוא חש כאילו נפתח לפניו כיוון.

"לאן אני אמור ללכת?"

זאב חייך. "לספרייה."

"מה יש לי לחפש שם?" תמה שימי.

זאב חייך את חיוכו הזקן-המסתורי, זה שגרם לך להרגיש שהוא יודע הרבה יותר ממה שהוא מוכן לגלות.

"ידע," אמר בפשטות. "ואולי תשובות. וגם את הספר ההוא שהאיש הזה דיבר איתך עליו."

לאחר כמה דקות, שימי יצא מבית החולים עם מעיל שחור דק שהשיג איכשהו, ונעמד מול המונית הראשונה שעברה לידו.

"אל הספרייה הלאומית", אמר לנהג, ולפתע חש מגוחך. כאילו הוא דמות מתוך איזה ספר מתח ישן.

הנסיעה הייתה שקטה, פרט לרדיו ששידר איזה דיווח חדשותי בגרמנית שהוא לא הצליח להבין לגמרי.

הוא לא ידע למה, אבל ככל שהתקרבו אל היעד, תחושת אי-שקט עלתה בו.

הדרך ארכה 16 דקות בדיוק. המונית שלקח פלטה ריח של סיגריות ישנות ושל שמיכות רכב שלא כובסו מזה שנים. הנהג היה אדם מבוגר עם מבט עייף, שנסע באיטיות משוועת להחליא.

שימי ישב בשקט, מביט על הרחובות הנפרשים מולו.

המונית נעצרה.

"הגענו", אמר הנהג בקול מחוספס.

שימי שילם, יצא מהמכונית, והתייצב מול הבניין הענק של הספרייה הלאומית של וינה.

הוא עמד שם רגע, בוחן את הדלתות הכבדות, את העיטורים העתיקים החקוקים על הקירות.

ואז פסע פנימה.

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

הספרייה הלאומית של וינה הייתה מרשימה לא פחות משהייתה מפחידה בגודלה. היו שם תקרות גבוהות עם ציורי קיר, שורות אינסופיות של ספרים ישנים וניחוח משכר של דפים מצהיבים.

בתוך הספרייה היה שקט עמוק. מן הסוג שמרגישים רק במקום שבו מילים נכתבו לפני מאות שנים, נשמרו ונקראו שוב ושוב בידי אנשים שונים בתקופות שונות.

שימי התקדם במסדרון הארוך, מחפש עמדת מידע.

"שלום לך, בחור צעיר!"

שימי קפץ קלות.

הספרן שעמד מולו היה אדם נמוך בעל קרחת מבריקה, עיניים נוצצות ומשקפיים עגולים שגרמו לו להיראות כמו דמות מספר ילדים.

"מה מחפש?" שאל בחביבות יתרה.

"אני... מחפש ספר", אמר שימי.

"כאן זה המקום הנכון!" הכריז הספרן בצחוק מתגלגל, כאילו זו הפעם הראשונה שמישהו מחפש ספר בספרייה. "יש לנו כאן הכול. ספרים על היסטוריה, פילוסופיה, פיזיקה, וגם על אנשים עם מטריות מעופפות בעלות ראש-תוכי או רופאים שהם בעצם עוזרי-בלש..."

שימי צחקק חלושות.

"תכף תגיד לי שיש לך גם ספר על ילד שמגלה שהוא קוסם אבל בסוף הוא צריך למות."

הספרן חייך.

"גם את זה יש לנו", אמר בקריצה.

שימי נרעד קלות.

הייתה לו הרגשה מוזרה שהספרן לא נמצא כאן במקרה.

"אני מחפש ספר בשם 'אובדן חושים'", אמר.

הספרן הרצין מעט.

"אה," הוא אמר בקול רך. "ספר מעניין."

הוא סובב על עקביו, ושימי הלך בעקבותיו, מרגיש איך קצב ליבו מתגבר מעט.

הם צעדו בין השורות הארוכות, המדפים הרבים מלאים בספרים ישנים, חלקם מאובקים.

לבסוף, הם נעצרו.

הספרן שלף מהמדף ספר כרוך בעור כהה והניח אותו בידיו של שימי.

"שמור עליו", אמר, ועיניו הבריקו באור מוזר.

שימי הנהן, אצבעותיו נצמדות לעטיפה ברעד קל וכמעט בלתי-מורגש.

הוא הודה לספרן, פנה לאחור, ויצא משם במהירות.

...​

לאחר כמה דקות, שימי כבר היה בבית החולים, פותח את הספר, ומתחיל לקרוא.

בהתחלה, זה היה נראה כמו כל ספר אחר. הדפים היו כתובים באותיות קטנות, צפופות. העלילה הייתה סבירה פלוס.

ואז הוא שם לב.

בתחילת כל פרק היו אותיות מודגשות.

הוא ניסה לקרוא אותן ברצף, אבל הן לא יצרו מילה הגיונית.

משהו חסר.

משהו שמישהו רוצה שהוא ימצא.

הוא המשיך לקרוא, עיניו רצות על השורות, דוחק בעצמו למצוא את ההיגיון שבסדר הזה.

"שימי?"

הוא הרים את מבטו.

בדלת עמד הרופא.

"מה קרה?" שאל שימי, נושם בכבדות.

הרופא הישיר אליו מבט.

"המשפחה שלך רוצה לדבר איתך."

שימי הרגיש את ליבו מחסיר פעימה.

המשפחה שלו?

מה הם יודעים?

ומה אם זה לא באמת הם?

הוא קם באיטיות, הספר עדיין אחוז בין ידיו.

ברקע, צליל הטלפון החל למלא את החדר.

והוא ידע שברגע שיענה, כבר לא תהיה דרך חזרה.

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

החדר היה שקט מדי.

זו הייתה שתיקה שיכלה לשבור זכוכית, למתוח עצבים דקיקים עד שיפרמו, עד שיוותרו מהם רק חוטים דקיקים של חוסר ודאות.

רֶבּ מתתיהו אדלר ישב בפינת החדר, ראשו מורכן, ידיו מתופפות על משטח-עץ בלתי נראה, עיניו נעוצות ברצפה המחוספסת כאילו הוא מחפש בה תשובות.

אשתו, לעומת זאת, הייתה חיוורת ומרוטה, חיבקה את יהודית הקטנה בחמימות, כמו שרק אם יודעת לחבק. האצבעות שלה החליקו בעדינות על ראשה של התינוק, אבל עיניה לא היו שם.

אליהו, ה'כמעט בר-מצווה', רעד קצת. שפתיו נלחצו זו לזו, כאילו מצוות לכלוא בתוכן פליטת-פה סודית. ברכיו היו מכונסות, עיניו מוארות בפחד בלתי מפורש.

אני רוצה לשאול, אני חייב לשאול-

אבל הוא פחד מהתשובה.

תהילה, אחותו הקטנה של שימי, הצמידה את ראשה לברכיה של אמה. שקטה כצל. נעה קלות עם הנשימות של יהודית, כאילו מבקשת לקלוט לתוכה את השלווה היחידה שנותרה.

"מה עם שימי?" קולו של אליהו היה קטן, מהוסס.

רב מתתיהו עצם את עיניו לרגע, ושתיקה כבדה צנחה לחדר בבום.

הוא שאף אוויר ופתח את פיו. אנחה ארוכה נפלטה ממנו, והמילים הגיעו:

"אני לא יודע."

המשפט שלו עוד הדהד באוויר כשהדלת נפתחת בחריקה.

כולם נדרכו.

אליהו התקפל במקומו, תהילה אחזה חזק יותר בברכי אמה. האבא קם באיטיות, מרים עיניים.

בדלת עמד אדם. הוא פסע פנימה כמו רוח סערה, חליפתו הכהה מסודרת בצורה כמעט מעיקה, מבטו חד וקצר רוח.

"אין לי זמן להסביר יותר מדי," אמר, "תקשיבו היטב."

כולם נדרכו.

"שימי בסדר."

השקט בחדר נעשה לרעם אילם.

"מה?" אמו של שימי התעוררה ראשונה, לוחשת את השאלה כאילו היא פוחדת שהתשובה לא תהיה כנה.

אדם כחכח בגרונו, פוסע צעד נוסף. "הוא עבר ניתוח. אני חושב שהוא בבית חולים."

הוא בחן אותם אחד-אחד. "אתם תדברו כאילו הוא נסע לניתוח רפואי, יצא ממנו בשלום, והוא יחזור הביתה בעוד כמה ימים. ברור?"

הוא בחן את האבא בעיניים חדות.

"ברור?"

השקט נמתח. רב מתתיהו הידק את שפתיו.

"ברור", אמר לבסוף.

אדם חייך קלושות.

"יופי."

הדלת נפתחה שוב. סטיב, עוזרו של אדם נכנס פנימה, מחזיק בידו טלפון דלוק.
אדם לקח אותו, לחץ על כפתור, והניח את המכשיר ליד אביו של שימי.

"שימי על הקו," אמר. "הפעלתי רמקול."

ידו השנייה של אדם החזיקה אקדח. הוא לא כיוון אותו על מישהו. עדיין.

הטלפון השמיע צפצוף קלוש.

ואז קולו של שימי מילא את החדר.

"אבא?"

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

הרב מתתיהו הידק את שפתיו.

"שלום, שימי."

"מה שלומך?"

קולו של שימי נשמע מרוחק מעט, כאילו הוא לא בטוח עד הסוף במה שהוא מוציא מפיו.

"ברוך השם," השיב אביו בקול שקול למדי. "ואתה?"

"הרופאים אומרים שהניתוח עבר בסדר," אמר שימי, מתפלא על כך שהוא מתנשף ללא סיבה ברורה. "אני אמור להשתחרר עוד כמה ימים."

"אני שמח לשמוע," אמר רב מתתיהו וקולו נשאר רגוע להפליא. "אני קונה לך כרטיס חזרה, בסדר?"

"כן, תודה, אבא."

שימי ניתק.

רב מתתיהו לא זז.

אדם משך ממנו את הטלפון, מביט בו רגע אחד נוסף, ואז פונה לאחור.

"טוב מאוד. תזמין לו כרטיס."

ומיד הוא הסתובב. יוצא מהחדר וסוגר אחריו את הדלת הכבדה.

...​

שימי הביט בטלפון לרגע נוסף. בטנו התהפכה סביב עצמה, תחושה רעה ממלאת אותה, אבל הוא לא ידע למה.

אולי, חשב לעצמו, כי הוא יודע שזאב יראה בעיניו את הספק.

והוא לא רוצה לתת לו סיבה להיות עצוב.

אז במקום זה, הוא חזר אל הספר שלקח.

הוא בהה בו רגע, ואז שלף דף. כותב אות אחרי אות מהאותיות המודגשות.

שום דבר לא יצא מזה.

הוא חזר על זה, רק הפעם - הוא שם רווח בין אותיות באופן אקראי.

ואז זה עלה לו.

זה לא משפט. זה מספר.

שימי נעצר, ממצמץ.

הביט בדף שוב.

מספר טלפון.

זה לא במקרה.

ליבו של שימי החל לדפוק מהר יותר.

מישהו ידע שהוא יקרא אותו.

מישהו רוצה שהוא ימצא את המספר הזה.

הוא שלף את הטלפון מהשידה, אצבעותיו ריחפו מעל המספרים, מהססות.

כי כשילחץ על 'חייג' , הכול ישתנה.

לתמיד.

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

הצלילים סביבו התעמעמו. הוא שמע את הלמות לבו, את רחש הדפים המתהפכים תחת אצבעותיו, את רשרוש הסדינים במיטה הסמוכה – אבל הכול נשמע עמום, מרוחק, כאילו הונמך הווליום של העולם כולו.

שימי רכן מעל הספר, עיניו חולפות על המילים במהירות, אך מוחו התקשה להבין. הוא כבר עבר על אותו מספר שלוש פעמים, אבל כל מה שהוא ראה היו אותיות מרצדות חסרות משמעות.

ההיגיון ניסה להתערב, להסביר לו שהוא סתם עייף, שהספר הזה, "אובדן חושים", כנראה משעמם אותו, עד כדי כך שהוא רואה בו מספרים. אבל בפנים הוא ידע שזה לא זה.

משהו מוזר.

הוא נשען לאחור, נאנח קלות. הספר נח פתוח על ברכיו, ואור המנורה שמעליו יצרן כתם אור חיוור על הדפים. הוא הרגיש כאילו מישהו מחפש אותו דרך המילים האלו, כאילו המספרים הללו הם הודעה שמיועדת לו.

המספר נראה רגיל לחלוטין.

מה אני עושה?

הגיוני היה פשוט לזרוק את הדף, להעמיד פנים שהוא לא ראה כלום, לא גילה כלום. אבל משהו בועט בתוכו לא הניח לו.

אם זה כאן, סימן שזה נועד עבורי.

הוא התבונן סביבו. חדר בית החולים היה חשוך למחצה, אור מנורת הקריאה המטיל צללים ארוכים על הביקורות. זאב ישן בשלווה, נשימותיו הכבדות קצובות, פניו העייפים רפויים.

שימי לקח נשימה עמוקה.

אני פשוט אנסה. מקסימום זה כלום.

ידו אחזה בטלפון, ומספר הוקלד בזהירות. רגע לפני שהקיש על כפתור החיוג, הוא עצר.

משהו בו חשש.

הצלצול הראשון נשמע, ואז השני.

בשלישי, הוא כמעט התחרט.

ואז -

"הלו?"

שימי קימט את מצחו. היה משהו מוכר בקול הזה. מישהו שהוא... הכיר? אולי מהישיבה? מישהו מווינה?

שמעתי אותו. איפשהו.

"מי זה?" שאל, מנמיך מעט את קולו כדי לא להעיר את זאב.

"זה ג'ף."

שימי השתתק. שם זר. קול מוכר.

"ג'ף מי?"

"אתה לא זוכר אותי, נכון?" הקול היה כמעט מריר, אבל גם משועשע. נראה היה שהאיש מצא את הסיטואציה הזו כפורקן קומי.

שימי הרגיש שהאוויר בחדר נהיה סמיך. "אני אמור לזכור אותך?"

"ריבונו של עולם, זה באמת נכון." האיש מעבר לקו נאנח, כאילו היה קרוב מדי לאי שפיותו והמציאות חבטה בו מחדש. "אמרו לי ששכחת הכול, אבל לא חשבתי שזה כל כך חמור."

שימי נדרך. "מי אמר לך את זה?"

"שמע, אין לי הרבה זמן להסביר. אני צריך לעזור לי."

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

"את אדם אתה כן זוכר?"

"מי זה אדם?"

אפשר היה לשמוע את נשימתו של ג'ף מבעד לטלפון השחרחר.

"משהו קרה לך," אמר ג'ף, הפעם בקול נמוך יותר. "אני יודע שזה לא יכול להיות ככה. שימי, תקשיב לי..."

"תראה, אני לא יודע מי אתה," אמר לבסוף בקול יבש, "ואם אתה באמת מכיר אותי, אז אני מניח שאתה בבית חולים."

"זה לא קשור לבית חולים." ג'ף נשמע קצר רוח. "זה קשור לדבר הרבה יותר גדול. שימי, אני בצרות."

"איפה אתה?"

"וושינגטון."

שימי לא ידע למה, אבל זה הקל עליו. מרחק בטוח. האיש נשמע נואש, אולי אפילו קצת מסוכן, והוא לא אהב את זה.

"אני מצטער," אמר לבסוף, "אבל אני לא יכול לעזור לך."

"שימי, רגע, אל-"

"אני אחזור בעוד כמה ימים לארה"ב,, נדבר כשאגיע. טוב?"

השתררה שתיקה.

ואז ג'ף השיב בקול משונה, "אתה חוזר?"

"כן", שימי השיב בקלילות, מנסה לסיים את השיחה מהר ככל האפשר.

"מתי?"

"עוד כמה ימים."

ג'ף השתתק שוב, ואז אמר, "טוב. נדבר כשתגיע."

שימי ניתק.

"אז אתה חוזר."

שימי הסתובב בבת אחת.

זאב ישב על מיטתו, מביט בו בעיניים פקוחות.

שימי קפא.

הוא לא התכוון שזאב ישמע. הוא לא רצה להגיד לו.

"אני... כן... כאילו..." מלמל שימי.

"למה לא סיפרת לי?"

היה משהו בקולו של הזקן שהכאיב לשימי יותר משהיה מוכן להודות. הוא נראה עייף, מותש, והקול שלו היה רגוע מדי - רגוע כמו מישהו שמסתיר כמה זה באמת כואב לו.

שימי השפיל את מבטו. "כי..." הוא חיפש את המילים הנכונות. "כי לא רציתי שתתעצב."

"שאתעצב?" זאב נע מעט. חייך חיוך עייף. "אתה חושב שאני פוחד להישאר לבד?"

"לא יודע," אמר שימי. "חשבתי אולי..."

הוא לא ידע איך להסביר את זה.

הוא רק ידע שהוא לא רוצה לראות את זאב מתכסה באותו הבעת עצב כבד שהוא רואה בעיניו כל כך הרבה פעמים.

אבל הזקן נאנח, מניח את ידו על כתפו של שימי.

"אין לי הרבה זמן", אמר בשקט.

שימי הרים את מבטו.

"זמן?"

"אני זקן, ילד," חייך זאב, "והעולם הזה הוא לא מקום שאני מחזיק בו ביציבות רבה, יש לציין."

שימי לא ידע מה להגיד.

"זמן הוא דבר חמקמק," אמר זאב, "וכשאתה נמצא במקום הנכון - אתה לא צריך להיאחז בו בכוח."

"ואתה נמצא במקום הנכון?"

זאב הביט בו, ולרגע היה נדמה שהוא רואה מעבר לקירות, מעבר לזמן.

"אני במקום שבו אני צריך להיות", אמר לבסוף.

שימי הסתכל בו עוד רגע, ואז הנהן.

הם שתקו.

ואז כיבו את האור.

שימי נשאר לשבת עוד רגע, מביט בקמטי הפנים החרושים של האיש הזקן.

משהו בו כאב.

הוא נשכב במיטה, אבל עיניו נשארו פקוחות. המילים של ג'ף הדהדו בראשו. הקול ההוא, המוכר-זר.

שימי נשם עמוק, מנסה להרגיע את מחשבותיו.

למה זה הרגיש כאילו הוא לא היה אמור לומר לו כלום?

למה הוא הרגיש, פתאום, כאילו איזה משהו דוקר אותו במוח?

מישהו - איפשהו - כאילו לא רוצה שהוא יבין משהו?

שעות על גבי שעות הוא ישב כך וחשב, מתהפך במיטתו הנמוכה מצד אל צד, מנסה לעצום את עיניו בחוזקה ולהירדם, ללא הצלחה. המחשבות פשוט התרוצצו במוחו מצד אל צד, מנקרות בו בקול רועם שכאב יותר מהתחושה שפעמה בו שדיבר עם ג'ף.

ולבסוף, לאחר שעות, כשאור ראשון של קרן שמש כבר נצנץ לו בקצה החלון, הוא נרדם.

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

למחרת בבוקר, הטלפון טרטר בקול רועם. שימי בהה במסך, ידיו קפואות. הצלצול נשמע שוב ושוב, מתעקש, דורש שיגיב.

הוא הרגיש איך הדופק שלו מתגבר, איך גופו נדרך. בסוף, כמעט בלי לחשוב, הוא לחץ על "מענה".

"הלו?"

אבל הקו היה דומם.

שקט.

נשימה אחת, ואז שנייה. ואז-

"אל תנתק."

שימי נדרך. הקול היה זהה. ג'ף.

"מה אתה רוצה?" קולו היה תקיף יותר הפעם.

"רק לוודא שלא שכחת אותי."

"לא נראה לי שאפשר לשכוח שיחה שכזו."

"יופי."

הייתה שתיקה. שימי היה בטוח שהוא שומע נשימה כבדה מצידו השני של הקו.

"אז...?"

"אני שמח שסוף סוף החלטת להקשיב."

שימי חשק שפתיים. הוא לא אהב את הדרך שבה ג'ף אמר את זה. כאילו הוא ילד עקשן שמסרב ללמוד לקח.

"לא אמרתי שאני מקשיב."

"אבל לא ניתקת."

שימי שתק. הוא הרגיש איך ג'ף מחייך בצד השני.

"אני מניח שזה מספיק להיום." אמר ג'ף לבסוף. "נדבר כשתחזור."

ואז הוא ניתק.

...​

ג’ף ישב על כיסא העץ הישן בפינת החדר, רגליו אחת על השנייה, זרועותיו שלובות. ממולו, על המיטה, ישב אדוארד, ממולל פיסת נייר באצבעותיו הארוכות. פניו היו חתומים, עיניו מושפלות אל הדף כאילו כתוב עליו משהו גורלי

“אז?” שאל, בלי להרים מבט. “שימי עדיין לא מקשיב לך?”

ג’ף נשף אוויר באיטיות. “לא ממש.”

אדוארד הרים את עיניו. “זאת אומרת-”

“הוא הסכים להיפגש.”

אדוארד לא הגיב מיד. הוא בחן את הדף שבידו רגע נוסף, ואז הניח אותו על השידה שלצידו. "זה כבר משהו.”

“כן,” אמר ג’ף, והעביר יד בשערו. “משהו.”

החדר היה דחוס, האוויר בו עמד כבד כמו ענן לפני סערה. מחוץ לחלון, הלילה התמתח על העיר כמו שמיכה מרופטת, אור פנסי הרחוב מטיל צללים ארוכים על הקירות המתקלפים.

“אתה לא חושב שזה מסוכן?” אדוארד הביט בג'ף.

“הכול מסוכן.” ג’ף משך בכתפיו. “אבל אין ברירה.”

אדוארד נשען אחורה, עיניו מצומצמות. “אני פשוט לא מבין למה הוא כל כך מתעקש להתעלם ממך.”

ג’ף לא ענה. הוא ידע למה. הוא ידע בדיוק למה. אבל הייתה סיבה שהוא לא אמר את זה בקול רם.

הם שתקו במשך זמן ארוך. לבסוף, ג’ף קם, מתח את זרועותיו והעיף מבט בשעון. “אנחנו צריכים לישון.”

אדוארד פיהק. “כן.”

שניהם כיבו את האורות. החדר נעטף בעלטה, אבל גם בחשיכה ג’ף הרגיש שעיניו של אדוארד עדיין פקוחות.

...​

הימים חלפו כמו עלים הנסחפים ברוח. הזמן התקדם, אבל לאט.

אדם ישב במשרדו, מתופף באצבעותיו על השולחן. מבטו נח על מסך המחשב, שם ריצד מספר הטלפון של אחד הסוכנים השומר על אביו של שימי.

הוא היסס לרגע, ואז חייג.

הצלצול נמשך לנצח.

“הלו?”

“אדלר,” אמר אדם, קולו חלק כזכוכית. “מה שלומך?”

“אה… אדם?” נשמע ההיסוס בקולו של הגבר המבוגר.

“כן. תקשיב, יש לי משהו בשביל שימי.”

שתיקה.

“כרטיסים.”

הוא שמע את נשימתו של האב נעתקת.

“ל-ל-”

“כן.”

עוד שתיקה. ואז קולו של האבא חזר, רועד מעט. “אתה בטוח שזה רעיון טוב?”

“אני בטוח שזה מה שצריך לקרות.”

רב מתתיהו לא ענה מיד. הוא המהם מעט מעבר לקו ואז אמר: “מה אני צריך לעשות?”

“תגיד לו שאתה השגת לו את הכרטיסים. תן לו את הקוד לאיסוף בשדה התעופה. ותן לו להחליט.”

האב היסס. אבל לבסוף אמר: “בסדר.”

הם ניתקו.

...​

האוויר בחוץ היה טעון, כאילו הגשם עומד לפרוץ בכל רגע, אבל שימי לא שם לב לזה. הוא ישב על המיטה, בוהה בקיר שמולו.

הטלפון שלו רטט על השולחן.

אבא.

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

שימי עמד ליד החלון, הטלפון צמוד לאוזנו.

"היי."

"שימי! איך אתה מרגיש?" קולו של אביו היה מחויך, אולי אפילו נרגש מעט.

"בסדר, ברוך ה'."

"יופי, יופי. תשמע..."

שימי חיכה. הייתה שנייה של שקט. ואז-

"השגתי לך כרטיסים."

“כרטיסים?” שאל, קולו מתוח.

"כן. טיסה חזרה. הכול מסודר. כשאתה מגיע לשדה, תרשום את הקוד שאתן ותקבל את הכרטיסים שלך."

שימי קימט את מצחו. "מאיפה השגת אותם?"

"אל תדאג, אני סידרתי הכול. אני רק רוצה שתגיע הביתה בשלום."

שימי נשך שפתיים. הוא לא אהב את זה.

אבל הוא גם לא יכול היה לדחות את זה.

"זה 1341."

"בסדר."

"רשמת לך את הקוד?"

"כן."

אביו נשם עמוק. "אז... נתראה בקרוב?"

שימי לא ענה מיד. הוא שתק קצת לפני שאמר "כן."

עוד שתיקה. ואז קליק.

השיחה נותקה.

שימי עמד, הטלפון בידו, מביט החוצה. השמיים היו אפורים. דהויים. הוא ידע שזה לא רק מזג האוויר.

הוא נשם עמוק, ואז הסתובב.

זאב עמד שם, ידיו בכיסיו. מבטם נפגש.

“אני מניח שאתה הולך", אמר זאב בשקט.

שימי הנהן.

זאב הביט בו רגע נוסף, ואז נעמד.

"אז תן לי להיפרד ממך כמו שצריך."

הם לא דיברו. לא היה צורך.

זאב לחץ את ידו של שימי, ואז משך אותו לחיבוק קצר וחזק.

"תשמור על עצמך, ילד."

"אתה יודע שאני לא ילד."

"תמיד תהיה."

שימי צחק קצרות, אבל עיניו היו לחות.

"אני אחזור."

זאב חייך חיוך קטן. "כן."

שימי היסס רגע, ואז הסתובב. מבטו עדיין בעיני חברו.

ואז הוא יצא מהחדר, צעדיו מהדהדים במסדרון הארוך. הולכים.

...
שדה התעופה היה סואן, מלא אנשים שנעו לכל עבר, קולות שהשתלבו זה בזה כמו תזמורת כאוטית.

שימי פסע אל הדלפק, מסר את הקוד.

הפקידה הקישה כמה פעמים על המחשב, ואז הושיטה לו מעטפה קטנה.

הוא לקח אותו, הביט בו רגע.

ואז חש את הצמרמורת.

הכרטיס לא היה רק לוושינגטון.

הוא היה עם עצירת ביניים.

שימי הרים את ראשו, מבטו סורק את האנשים סביבו.

משהו לא היה בסדר.

האם זו טעות?

או ש... מישהו תכנן את זה?

הלב שלו החל להלום מהר יותר.

ואז הוא רגיש את זה.

עיניים.

מישהו מסתכל עליו.

הוא קפא.

הלב שלו האיץ.

הוא שב לסרוק את האולם, מחפש.

ואז הוא ראה אותו.

עמד בקצה האולם, חצי מוצל תחת אחת הקורות הגבוהות.

מבט חודר.

חיוך דק.

שימי חש את דמו קופא בעורקיו.

לא ייתכן.

לא.

אבל זה היה הוא.

והוא ידע.

הוא ידע שזה לא צירוף מקרים.

הוא ידע שזה לא נגמר.

לא.

זה רק התחיל.

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

שימי בלע רוק.

זה לא ייתכן.

ולמרות זאת, האיש שעמד כמה ממנו, בצל העמוד הגבוה, היה הספרן מהספרייה. אותו אחד עם הקול העמוק והעיניים החכמות, זה שהראה לו את "אובדן חושים" בערב צחיח.

כאן? בשדה התעופה?

שימי הרגיש איך הלב שלו מאיץ. מנסה לעכל את מה שעיניו רואות.

הספרן חייך חיוך קטן והתקדם חיי צעד קדימה. "שלום, שימי."

קולו היה שקט, כמעט מנומס, אבל משהו בו היה אחר. לא הקול השלו והמרגיע ששמע בין המדפים בספרייה. משהו בו היה כבד, כמעט מאיים.

שימי קפא.

"מה עם הספר?" שאל הספרן.

שימי הרגיש שהאוויר סביבו נהיה סמיך.

"ה-הספר?" גמגם.

"כן." הספרן הטה מעט את ראשו. "קראת אותו?"

שימי הנהן באיטיות.

"וסיימת?"

שימי פתח את הפה, אבל לא יצאו לו מילים.

הספרן חיכה רגע, ואז, בקול כמעט לוחש, אמר: "אני מקווה שלא שכחת אותו."

שימי הרגיש איך גופו מתכווץ. איך הוא יודע?

הוא פתח את התיק שלו בחיפזון, ידיו רועדות קלות, ושלף את הספר. הכריכה השחורה הבהיקה קלות תחת אורות הלד הקרים של שדה התעופה.

הוא הושיט את הספר, מנסה לשמור על הבעה ניטרלית.

הספרן לקח אותו בעדינות, כאילו זה היה חפץ יקר ערך.

"תודה," אמר. ואז הוסיף, כמעט בלי תזוזת שפתיים: "ותודה גם על זה שהסכמת להקשיב לג'ף."

שימי הרגיש רעד דק עובר בגבו.

"מה...?"

הספרן הביט בו, המבט בעיניו חודר עמוק יותר מכפי ששימי ציפה, גורם לו להרגיש לא בנוח איתו.

"אתה יודע." אמר הספרן בקול כמעט מלחשש.

שימי לא ידע איך לענות לזה.

הוא הרגיש את ההבנה מחלחלת לאיטה, מחליקה דרך נבכי מוחו כמו רעל.

הספרן לא היה רק ספרן.
הוא היה חלק מזה. מהכול.

שימי בלע רוק.

"מי אתה?" לחש.

הספרן חייך. "רק איש ספרים, שימי. איש ספרים... שיודע לקרוא בין השורות."

אז, בלי לומר מילה נוספת, הוא הסתובב ונעלם בתוך ההמון.

שימי עמד שם, ליבו דופק בפראות. עורו סמר.

אני חייב להתרחק מכאן.

נערך לאחרונה ב:

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

נמל התעופה היה הומה אדם, אבל שימי הרגיש כאילו הוא זז בתוכו לבד, עטוף בשריון שקוף של חשש.

הוא סידר את חפציו, מסר את הדרכון, עלה למטוס. המנועים נהמו כשהם ניתקו מהקרקע, והעולם התכווץ לתוך המושבים הצפופים ורעש הרקע הבלתי פוסק.

ההמראה, לעומת זאת, הייתה חלקה. שימי נשען אחורה במושב, מנסה לעכל את כל מה שקרה. הספרן. הספר. ג'ף.

לא יכול להיות שזה מקרי.

הוא בהה דרך החלון, צופה בעננים המתערבלים מחוץ לחלון הקטן.

מה למען ה' אני עושה?

המטוס המשיך לטפס, והעולם למטה הלך והיטשטש.

הוא עצם עיניים. מנסה לישון. לא מצליח.

המחשבות חזרו שוב ושוב לאותו ספרן. לאותו מבט קר. "תודה שהקשבת לג'ף."

זה לא היה משפט סתמי. זה היה מסר. אזהרה?

כעבור מספר שעות, המטוס החל לשקוע מטה.

"Ladies and gentlemen, we are making a short stop at London Heathrow Airport..."

שימי לא היה אמור לרדת. זו הייתה רק עצירת ביניים. אבל כשהדלתות נפתחו, הוא הרגיש בצורך פתאומי לנשום אוויר.

הוא ירד.

המטוס נחת בנמל התעופה הית'רו, לונדון.

שימי השתחרר מהחגורה ונעמד, מגשש אחר התיק שלו. הייתה לו שעה לפני הטיסה הבאה.

הוא ירד מהמטוס בצעדים מדודים, שואף את האוויר הקר של לונדון לתוך ריאותיו. אנשים סביבו נעו במהירות, מטיילים, אנשי עסקים, סטודנטים עם תרמילים.

הוא התקדם לאזור הטרמינל, חושב לקחת תה לפני ההמראה.

ואז הוא ראה אותו.

גבר בחליפה כהה ומשקפי שמש. גבוה, קפוא, נינוח מידי. אוזנייה קטנה נעוצה באוזנו.

והוא חיכה לו.

שימי קפא.

"אתה שימי, נכון?"

שפתיו של הגבר כמעט לא זזו כשדיבר.

שימי לא ענה.

האיש צעד לעברו, ואז, כמו מתוך חלום רע, שלף אקדח קטן ומהודק באותה קלילות שבה אנשים מוציאים עט מכיסם.

"אתה בא איתי."

ההמולה של נמל התעופה המשיכה סביבם, אף אחד לא שם לב.

שימי הביט בעיניים הכהות שמעבר לעדשות. האורות בשדה התעופה ריצדו לרגע.

הוא פתח את פיו כדי לדבר -

ואז האיש חייך ואמר, בטון שלא השאיר מקום לספק:

"הם מחכים לך."

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

הדלת נסגרה מאחוריו.

שימי שמע את נקישת המנעול, צליל מתכתי חלול שהשאיר אותו לכוד בחדר. דממה כבדה עטפה אותו. חושך סמיך
ומחניק במיוחד.

החדר היה ריק. לפחות כך נדמה לו ברגע הראשון.

רצפת הבטון הייתה חשופה, הקירות דוממים. הייתה שם רק דלת אחת - זו שנסגרה מאחוריו. הוא לא ידע מה יש מעבר לה.

האוויר היה מחניק, קפוא. הוא ניסה להתרגל לחשכה, אבל זו נשארה מוחלטת, כמו לוע פעור של חיה רעבה.

ולפתע נדלק אור.

נקודה זעירה, הבהוב מעומעם בפינה הרחוקה. בהתחלה שימי חשב שזה רק ההשתקפות בעיניו, אולי אשליה. אבל אז הוא ראה אותה.

דמות.

שימי קפא.

היא ישבה שם, דוממת. הכיסא שעליו הסתדרה היה מעץ ישן, והיא רכנה מעט קדימה. צללים מסתירים חצי מפניה.

לא היה צל של תנועה, אפילו נשימה לא נראתה.

משהו בתווי הפנים החשוכים של האיש הזה היה מוכר.

שימי לא ידע מאיפה, אבל בטנו התהפכה.

ואז האיש זז.

ידו עלתה באיטיות מתוך החשכה. משהו נוצץ הבריק בתוכה.

אקדח.

הברק הקר של המתכת הכה בעיניו של שימי.

האיש דרך את הנשק בצורה מחרידה.

שימי צעד לאחור באינסטינקט, נשימתו נעתקת.

הוא התקרב אל הקיר.

האיש חיכה קצת, ואז אמר בקול נמוך, כמעט מתגרה: "מה אתה באמת יודע?"

שימי פתח את פיו, אבל שום קול לא יצא.

"אני... אני לא יודע על מה אתה מדבר."

האיש שתק.

ואז, בתנועה חלקה, הוא משך חוט מהתקרה. מנורת שולחן ישנה נדלקה לפתע, מטילה אור חיוור על שולחן עץ גס שעמד ביניהם.

שימי הרגיש איך דמו נקרש.
כי עכשיו, באור הבהיר, הפרצוף נראה לו הרבה יותר מוכר, למרות שלא זכר מי הוא.

"שב."

קולו של האיש היה רגוע, כמעט משועמם. הוא לא צעק. הוא לא איים. הוא פשוט אמר את זה. כאילו אין אופציה אחרת.

שימי עשה צעד לאחור, נתקע בקיר.

האיש לא אהב את זה.

"אמרתי - שב", הוא אמר שוב, מכוון עליו את האקדח.

שימי נלחץ. הוא הצמיד את גבו לקיר, ליבו הולם בפראות. המוח שלו צרח "תברח!", אבל לא הייתה לאן.

האקדח זז קלות, מסמן לו שהמשחקים נגמרו.

שימי בלע את רוקו, גרונו יבש כאבן. הוא היסס עוד שנייה, ואז קרס בתוך הכיסא שמול השולחן.

אדם הביט בו, מחייך.

נערך לאחרונה ב:

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

"אז," אמר אדם, מניח מרפקים על השולחן ומטה מעט את ראשו. "מה אתה יודע?"

שימי הרגיש איך הזיעה מתקררת על עורו. "אני... אני לא יודע על מה אתה מדבר". המילים יצאו מפיו שבורות, חנוקות.

פניו של אדם לא זזו. מתמקדות בו בעוינות. מאדימות.

בום!

שולחן העץ רעד כשאגרופו של אדם פגע בו בכוח.

שימי זינק בבהלה, ליבו דוהר.

"תגיד לי מה אתה יודע. עכשיו."

לא נשאר לשימי רוק כדי לבלוע. אלמלא כן, היה בולע את כל הרוק שבעולם.

"אני שואל פעם אחרונה." קולו של אדם היה נמוך וצרוד. מסוכן. "מה אתה יודע?"

"אני... אני לא -"

בום!

אדם ירה.

הקליע פגע ברגל השולחן, מפספס בסנטימטרים בודדים את ברכיו של שימי.

נתז עץ חד עף במהירות.

הכאב היה מידי.

שימי נשך שפתיים, נאנק. עיניו התרחבו. הוא נשם באיטיות, ידיו יורדות אל רגלו. מכסות על רסיסי הדם שהחל לזלוג מעורו.

"אהה-..."

אדם קם מכיסאו באטיות, צועד סביב השולחן, צלליות אור מעוות קופצות על פניו.

שימי רצה לזוז, לברוח. אבל הוא היה תקוע בכיסא, כואב ומבוהל.

אדם נעצר מאחוריו. שימי התכופף, כאילו חושב שיצליח להקטין את עצמו לגודל של גרגיר אבק ולברוח מהחדר.

אצבעות חזקות נכרכו סביב צווארו. לופתות אותו באימה.

שימי השתנק. מרגיש את האצבעות נלחצות על בשרו. את החמצן הולך ואוזל.

"תן לי סיבה אחת לא לירות בך עכשיו." קולו של אדם היה שקט, נוראי. הוא עמד כל כך קרוב, ששימי שמע בתוך אוזנו את נשימותיו הלחוצות.

עיניו של שימי התרוצצו. הוא ניסה להסדיר את דיבורו, אבל ריאותיו לא הצליחו להכניס מספיק חמצן אל הגוף. משאירות אותו חנוק בבעתה.

"אני... לא... יודע... כלום..."

שקט. ואז מכה חדה.

הכל החשיך.

ובמקום שבו נגמר האור - מתחילים הסיוטים.

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

שימי התעורר.

משהו לא היה בסדר.

האוויר היה סמיך, מתכתי. הוא לקח נשימה איטית דרך אפו, מנסה להבין את התחושה המוזרה שחדרה לכל תא בגופו.
ואז זה היכה בו.

דם.

הוא זיהה את הריח המתכתי והחמוץ. זה דם.

נשימתו התקצרה. הוא הרגיש דופק חזק ברקותיו, פעימות מהירות של חרדה.

הוא הנמיך מבט.

כתם כהה נפרש על המכנס שלו, ממש מעל הברך.

הכאב עדיין היה שם, פועם, אבל לא כמו מקודם. הדם כבר קרש, מותיר שכבה מחוספסת וקשה על עורו. סימן מוחשי למה שקרה.

הוא ניסה להזיז את רגלו, וכאב חד פילח את גופו.

הוא לא יכול לזוז.

ידיו היו קפואות מאחורי גבו, צמודות לכיסא.

הוא משך שוב, בחוזקה. אך החבלים סביב פרקי ידיו היו מהודקים חזק.

הוא ניסה לפעור את פיו ולשאוף אוויר, אבל משהו חסם אותו.

פיו היה סתום בבד גס.
שימי קפץ את אגרופיו, גופו כולו מתוח. הוא נשם במהירות דרך האף, דופק לבו מאיץ.

הוא ניסה לזעוק. ניסה לזוז עם הכיסא, לנדנד אותו, להפילו. אבל החבלים היו מהודקים היטב, והכיסא כבד מדי.

הוא היה לכוד.

לבד.

לכמה דקות ארוכות - אולי שעות - רק השקט ליווה אותו.
הוא הרגיש את הייאוש מתחיל לזחול אל תוך מחשבותיו. אולי זהו זה. אולי זה הסוף.

הפניקה טיפסה במעלה גרונו.

הוא עצם עיניים. ניסה לחשוב.

אדם.

אדם ירה עליו.

הוא לא פגע ישירות, אבל הכדור ריסק עץ והתז שלח שבב חד לרגלו.

ואז, כנראה, הוא איבד הכרה.

ועכשיו הוא כאן.

הוא לא ידע איפה זה "כאן". אבל הוא ידע שהוא לא רוצה להישאר.

דקות עברו. אולי שעות.

הוא הפסיק להילחם.

החבלים נותרו הדוקים. הבד בפיו הפך לבלתי נסבל.

קרקוש קל נשמע. שימי קפץ בבהלה.

הוא סובב את ראשו.

הדלת נפתחה באטיות. חריקה שקטה ממלאת את החדר.

צל נכנס פנימה.

שימי ידע שהוא מכיר את הפנים האלה. הוא זיהה את הדמות, אבל לא הצליח לשים את האצבע על שמה.

האיש התקדם אליו, עיניו בוחנות את מצבו. מבטו חודר.

"אל תזוז." הקול היה חד, החלטי.

האיש התקרב אליו בצעדים בטוחים, שולף סכין קטנה מכיסו.

שימי התכווץ.

זהו זה.

אבל האיש לא כיוון אליו את הלהב.

נערך לאחרונה ב:

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

החבלים נחתכו.

שימי השתנק, נופל קדימה ומשחרר נשימה שנלכדה בו יותר מדי זמן.

הגבר שלף גם את הסרט שהודק סביב פיו.

שימי התנשם, מביט בו בעיניים מלאות שאלה.

"אתה בסדר?" שאל האיש. עיניו מצומצמות בחשד.

שימי כחכח בגרונו. "נראה לי שכן…"

הוא הביט שוב באיש, העיניים הטרוטות שלו היו מוכרות, אבל הוא לא הצליח להבין מאיפה.

"מי אתה?"

האיש רכן לעברו והתחיל לאלתר חבישה לרגלו בעזרת רצועת בד קרועה. "אין זמן לזה עכשיו. אני צריך להוציא אותך מפה."

שימי רצה לשאול עוד, אבל הכאב ברגלו התעצם כשהגבר הידק את הבד.

"מי שלח אותך?" הוא שאל, מנסה להבין מה קורה כאן.

האיש הביט בו לרגע, הבעה קשה על פניו.

"קוראים לי סטיב."

שימי סתם את פיו, המוח שלו ניסה לעבד את המידע.

הוא הכיר את השם הזה.

אבל מאיפה?

סטיב לא חיכה שהוא יקלוט.

"אין זמן. אדם יצא לרגע. יש לך עשר דקות להיעלם מפה."

המילים היכו בשימי כמו סטירה.

הוא זינק על רגליו, ואז מיד התנודד מהכאב.

"קדימה", סטיב משך אותו קדימה.

שימי קם, מדדה מעט. סטיב תפס אותו בזרוע, מושך אותו. "תזוז."

הם יצאו מהחדר, וסטיב נעל את הדלת מאחוריהם.

שימי הביט בו, עדיין מבולבל.

"למה אתה עוזר לי?"

סטיב הביט בו לשנייה, ואז ענה בקרירות: "פשוט תרוץ."

והוא רץ.

שימי התנשף. רגלו בערה. אבל הוא לא עצר.

המטוס עמד שם, אורותיו מסנוורים בחשיכה.

עוד כמה צעדים.

המטוס עמד להמריא.

שימי הספיק לקפוץ אל תוך המעבר. מטפס במהירות פנימה.

הוא הצליח.

או לפחות ככה הוא חשב-

עד שראה מי חיכה לו בכיסא השמאלי שליד החלון.

"שלום שוב, שימי."

הדם בגופו קפא.

אדם חייך אליו.

והמטוס התחיל לנוע.

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

שימי ישב דרוך במושב הצר של המטוס, ידיו מונחות באגרופים קפוצים על ירכיו. החגורה הייתה מהודקת סביבו, אבל הוא לא הרגיש בטוח. עיניו לא משו מהדמות שישבה מספר שורות לפניו.

אדם ישב שם. שקט.

הוא לא עשה כלום. לא הביט בו. לא אמר מילה. אפילו לא הגיב לנוכחותו.

וזה היה הרבה יותר גרוע מכל איום שאי פעם יוכל לשמוע.

משהו כאן לא מסתדר.

כל הדרך לכאן הוא דמיין איך יגיב. אולי איומים בשקט, אולי מבטי ניצחון חודרים שירמזו לו כמה הוא בבעיה, אולי איזו הערה סרקסטית. אבל אדם פשוט התעלם ממנו.

המטוס רעד קלות כשהוא צלל דרך מערבולת אוויר, אבל שימי לא הזיז שריר.

הוא ניסה לא לבלוט. מרגיש כמו חיה בכלוב יחד עם טורף ישן שאי אפשר לדעת מתי הוא יתעורר.

הזמן זחל.

המנועים רחשו בעדינות, אנשים מסביב נרדמו בכיסאותיהם. שימי ניסה להירדם גם, לתת למוחו קצת מנוחה מכל מה שעבר. אבל הוא לא הצליח לתת לעפעפיו להיסגר. כל פעם שניסה, צללים מאיימים התגנבו לתוך מחשבותיו. הדם. הכאב. השלשלאות. הריח המתכתי והיבש שעל עורו.

הוא שמע את הקליק של המנעול. הרגיש את הכאב ברגלו. שוב ושוב ושוב.

לא הייתה ברירה.

אז הוא פשוט ישב שם, דרוך, עיניו פקוחות, לוחשות לעצמן שברגע שיגיע הביתה - הכל יהיה בסדר.

נכון?

המטוס נחת ברכות, אך תחושת הקרקע היציבה לא הביאה איתה הקלה.

שימי זינק ממושבו, מתעלם מהמבט המעט חשדני של הדיילת. הוא חצה את הטרמינל במהירות, עובר בין האנשים בלי להביט לאחור. מזמין מונית עוד לפני שהספיק לעכל שהוא שוב בבית.

אבל זה לא באמת הרגיש כמו בית. לפחות עדיין לא.

הוא נשם עמוק. האוויר היה מוכר. מנחם. אך לא מרגיע.

ורק כשהתיישב במונית, כשבחלון נשקפה הרחבה החיצונית, הרשה לעצמו להישען לרגע על הכיסא המרופד.

"לאן, אדוני?" שאל הנהג.

שימי בלע רוק. "הביתה."

הנסיעה הייתה שקטה. הרחובות המוכרים חלפו על פניו. אך התחושה בבטנו לא נעלמה.

כשהמונית עצרה, שימי יצא במהירות.

הוא חופשי.

הוא באמת חופשי?

עוד לפני שהספיק לשלוף שטרות מארנקו, הדלת נפתחה.

"שימי!"

אמו עמדה שם, ורק כשראה את עיניה נוצצות, הבין כמה זמן עבר מאז שראה אותה.

הוא לא הספיק לזוז לפני שהרגיש את החיבוק שלה. חם. מגונן. מחזק.

שימי לא הספיק לעכל כלום לפני שהרגיש עוד זוג ידיים סביבו. אביו. אחותו.

הם חיבקו אותו כאילו לא ראו אותו שנים, ולרגע הוא כמעט השתכנע שזה נכון.

אבל... זה לא היה אמור להיות ככה.
איפה הם היו?

איך זה שהוא היה בטוח שהם...
לא.

הוא לא ידע כלום. והם גם לא סיפרו.

"ברוך רופא חולים," אמר אביו, מחייך. "היה ניתוח קשה, הא?"

שימי מצמץ. "אה?"

אולי מעניין אותך גם...

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה