אני יודעת,
בחומוס יש גם לא מעט פחמימה.
אמת.
אבל, מאחר והדיאטנית שלי אמרה לי שאם אני מכינה קרקר מקמח חומוס אני יכולה לחשב אותו כרוב חלבון, למרות הפחמימה שבו, והוא עדיף בוודאי על קרקרים אחרים ועל פריכיות אורז [שהן די פחמימה ריקה]. ועדיף גם על הקרקר קינואה שהכנתי לעצמי עד כה.
אז החלטתי להכין.
האמת שהפוש הגיע מזה שהיה לי במקפיא שקית כמעט מלאה של קמח חומוס [זוכרים מהאורחת שלא אוכלת גלוטן????], אז יצאתי לדרך.
לא אלאה אתכם בסיפורים ומילים מיותרות. כי תכל'ס, אתם רוצים תכל'ס, לא?
אז קבלו אותם.
פריכים.
מלאי טעם
ומשביעים, אבל ממש.
2-3 קרקרים כאלו, והם קטנים + 2-3 כפות סלט וגף גבינה, ויש לכם ארוחה מלאה.
מתכון:
מתכון
2 תבניות חד פעמי ענקיות
מדידה בכוסות חד פעמי
כ-100 קרקרים
4 כוסות קמח חומוס
2 ביצים
2/3 כוס שמן
1 כוס זרעונים ועשבי תיבול [אני שמתי קצח, שומשום, פרג וטימין]
4 כוסות מים פושרים
2 כפות מחוקות מלח [בכף של מרק, לא כף מדידה]
מערבבים בקערה את כל הרכיבים. נעזרים במטרפה.
מתקבלת תערובת דלילה יחסית, לא כמו בצק.
מרפדים 2 תבניות חד פעמיות ענקיות בניר אפיה.
יוצקים מחצית מהבלילה לכל תבנית
משטחים בעזרת מרית
אופים ב 180 מעלות כ-12 דקות
מוציאים.
חותכים לריבועים, מושלשים, מלבנים וכיוצ"ב
מחזיקים לתנור לעוד כ-22-25 דקות להשחמה נאה ממש
מחלצים לאחר התקררות.
שומרים בקופסא אטומה היטב.
בחומוס יש גם לא מעט פחמימה.
אמת.
אבל, מאחר והדיאטנית שלי אמרה לי שאם אני מכינה קרקר מקמח חומוס אני יכולה לחשב אותו כרוב חלבון, למרות הפחמימה שבו, והוא עדיף בוודאי על קרקרים אחרים ועל פריכיות אורז [שהן די פחמימה ריקה]. ועדיף גם על הקרקר קינואה שהכנתי לעצמי עד כה.
אז החלטתי להכין.
האמת שהפוש הגיע מזה שהיה לי במקפיא שקית כמעט מלאה של קמח חומוס [זוכרים מהאורחת שלא אוכלת גלוטן????], אז יצאתי לדרך.
לא אלאה אתכם בסיפורים ומילים מיותרות. כי תכל'ס, אתם רוצים תכל'ס, לא?
אז קבלו אותם.
פריכים.
מלאי טעם
ומשביעים, אבל ממש.
2-3 קרקרים כאלו, והם קטנים + 2-3 כפות סלט וגף גבינה, ויש לכם ארוחה מלאה.
מתכון:
מתכון
2 תבניות חד פעמי ענקיות
מדידה בכוסות חד פעמי
כ-100 קרקרים
4 כוסות קמח חומוס
2 ביצים
2/3 כוס שמן
1 כוס זרעונים ועשבי תיבול [אני שמתי קצח, שומשום, פרג וטימין]
4 כוסות מים פושרים
2 כפות מחוקות מלח [בכף של מרק, לא כף מדידה]
מערבבים בקערה את כל הרכיבים. נעזרים במטרפה.
מתקבלת תערובת דלילה יחסית, לא כמו בצק.
מרפדים 2 תבניות חד פעמיות ענקיות בניר אפיה.
יוצקים מחצית מהבלילה לכל תבנית
משטחים בעזרת מרית
אופים ב 180 מעלות כ-12 דקות
מוציאים.
חותכים לריבועים, מושלשים, מלבנים וכיוצ"ב
מחזיקים לתנור לעוד כ-22-25 דקות להשחמה נאה ממש
מחלצים לאחר התקררות.
שומרים בקופסא אטומה היטב.