בשרי קרפלאך - כיסוני בצק במילוי כבד!!! מושלם! וקל להכנה מצליח לכולם.

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
את המנהג יש לקיים לכאורה דווקא עם בשר בקר
(ביו"ט אוכלים בשר, ביו"ט מכוסה (כלומר, יום חג שמותרת בו מלאכה, פורים, עיו"כ והוש"ר) אוכלים בשר מכוסה. הטעמים הנוספים שנאמרו בזה, מאוחרים יותר ואינם הסיבה העיקרית)
תודה .
אין פה הנהגה או גושפנקא למשהו מסוים זה מתכון בלבד.
וכל אחד יעשה כהבנתו וכדעת רבותיו.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
גם אני חזרתי לעדכן, 45 נגמרו תוך רגע,
יצא מושלם! שמחה שעשיתי עם כבד,
הבצק יצא מאוד רך כך שהיינו צריכים להיזהר שלא יתפרק,
אבל מאמצת לכל שנה.

אבל יש במתכון גם ביצים ומרגרינה שהם לא לפי כוסות מדידה.
ההפרש לא משמעותי בשביל להצטרך להוסיף כפול קמח.
ו... @רוחי בלבוחי, הכנתי את המתכון של הבצק שלך עם המילוי שאני תמיד מכינה (אין הבדלים משמעותיים) ויצא מושלם!!!!
(הכנתי עם כוס שתיה קרה)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק
את המנהג יש לקיים לכאורה דווקא עם בשר בקר
(יסוד המנהג הוא - ביו"ט אוכלים בשר, ביו"ט מכוסה (כלומר, יום חג שמותרת בו מלאכה, פורים, עיו"כ והוש"ר) אוכלים בשר מכוסה. הטעמים הנוספים שנאמרו בזה, מאוחרים יותר ואינם הסיבה העיקרית)
נפסק בשו"ע לאכול דווקא בשר עוף שמתעכל בקלות יותר מבקר, בסעודה המפסקת.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
בעלי אמר שאנו נוהגים לאכול דווקא בשר עוף בסעודה המפסקת.
אני כבר כתבתי באיזה מקום שגם אצלנו מילאו בעוף ואכלו רק עוף בסעודות ערב יום כיפור, חשבתי שזה בגלל תרנגול כפרות שזה הבשר היחד שהיה בבית.
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
ההפרש לא משמעותי בשביל להצטרך להוסיף כפול קמח.
ו... @רוחי בלבוחי, הכנתי את המתכון של הבצק שלך עם המילוי שאני תמיד מכינה (אין הבדלים משמעותיים) ויצא מושלם!!!!
(הכנתי עם כוס שתיה קרה)
ברור שלא כפול, אבל יש מצב שכוסות של 200 יותר מדויק,
בכל אופן אני שמתי 3 ביצים והיה מדויק, אם הייתי מוסיפה עוד אחד כנראה היה כבר מידי דביק.
 

צילה ויסבלום

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@רוחי בלבוחי ,
הכנתי ויצא בצק נפלא וכייפי
היה טעים ממש
אבל הכל נמס/התפורר/נדבק במרק-הקפאתי כבצק כפי שכתבת ושמתי במרק לבישול קצר,
מה פספסתי?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אם הבצק קפוא זה מצוין.
שימי לב לא לשים במרק מידיי הרבה זמן.
גם לי הקרפלאך ששהו הרבה במרק נמסו לתוכו,
צריך להכניס את הקרפלאך 10 דקות בערך לפני שרוצים לאכול.
פיתקא טובה!!
 

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
סליחה על הבורות,
שמים אותם במרק עוף רגיל?
זה לא עושה את המרק שומני או משהו?
 

עד מתי

משתמש מקצוען
אם הבצק קפוא זה מצוין.
שימי לב לא לשים במרק מידיי הרבה זמן.
גם לי הקרפלאך ששהו הרבה במרק נמסו לתוכו,
צריך להכניס את הקרפלאך 10 דקות בערך לפני שרוצים לאכול.
פיתקא טובה!!
לדעתי 10 דקות לא מספיק
אצלי ראיתי שלוקח לפחות חצי שעה עד שיהיה מוכן לאכילה כמו שאני אוהבת
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
ברור שלא כפול, אבל יש מצב שכוסות של 200 יותר מדויק,
בכל אופן אני שמתי 3 ביצים והיה מדויק, אם הייתי מוסיפה עוד אחד כנראה היה כבר מידי דביק.
גם אצלי אחרי 3 חלמונים הבצק היה נראה מעולה
כשהוספתי את הרביעי, הבצק נהפך לדביק
כך שהייתי צריכה להוסיף המון קמח
אבל יצא מהמם וטעים
אולי זה תלוי בגודל הביצה, אני משתמשת בביצים L
 

עד מתי

משתמש מקצוען
גם אצלי אחרי 3 חלמונים הבצק היה נראה מעולה
כשהוספתי את הרביעי, הבצק נהפך לדביק
כך שהייתי צריכה להוסיף המון קמח
אבל יצא מהמם וטעים
אולי זה תלוי בגודל הביצה, אני משתמשת בביצים L
אני השתמשתי בשמאל ואחרי 4 ביצים הוספתי המון קמח
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
גם אצלי אחרי 3 חלמונים הבצק היה נראה מעולה
כשהוספתי את הרביעי, הבצק נהפך לדביק
כך שהייתי צריכה להוסיף המון קמח
אבל יצא מהמם וטעים
אולי זה תלוי בגודל הביצה, אני משתמשת בביצים L

אני השתמשתי בשמאל ואחרי 4 ביצים הוספתי המון קמח
אני ב M והייתי צריכה רק 3.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  4  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה