חלבי צעד אחר צעד - מיני-קרואסונים מלוחים בשני טעמים מוצלחים.

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
התפרצת לדלת פתוחה כי אני מתכננת להכין ממנו גביניות בקרוב.
ההמרה פשוטה מאד:
1. תחליפי את שמן הזית בחמאה מומסת/שמן קנולה.
2. תעלי את כמות הסוכר לחצי כוס.
3. תפחיתי את כמות המלח ל-1/2 כפית.
יואו רוצה לנסות...
בצק באמת מוצלח!
 

חייצ'ו

משתמש פעיל
יצא בצק מוצלח וטעים!
ניסיתי הרבה בצקים והוא באמת מיוחד יותר (ד"א, התחלתי להכין וגיליתי שאין חלב אז שמתי במקום לבן ומים)
אני גם בכיוון של לנסות על גביניות
מצ"ב תמונה..
 

קבצים מצורפים

  • IMG_2661.JPG
    IMG_2661.JPG
    5.3 MB · צפיות: 130

חייצ'ו

משתמש פעיל
טוב.. אז הייתי חייבת לנסות בגרסה המתוקה.
(זריז ;) בתחילת השבוע הכנתי את הגרסה המלוחה)
הכנתי עוגות גבינה. יצא אחד הטובים! (אמרו כאן שזה יותר טוב מקנוי.. אצלנו זה מחמאה:))
צילמתי בלי אבקת סוכר ואח"כ הוספתי אבל התמונה משום מה לא נשמרה. אז יש לי רק תמונה עם.
לא הכי פוטוגני. תאמינו לי שבמציאות זה נראה יותר טוב..

1609434802976.png
:)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
טוב.. אז הייתי חייבת לנסות בגרסה המתוקה.
(זריז ;) בתחילת השבוע הכנתי את הגרסה המלוחה)
הכנתי עוגות גבינה. יצא אחד הטובים! (אמרו כאן שזה יותר טוב מקנוי.. אצלנו זה מחמאה:))
צילמתי בלי אבקת סוכר ואח"כ הוספתי אבל התמונה משום מה לא נשמרה. אז יש לי רק תמונה עם.
לא הכי פוטוגני. תאמינו לי שבמציאות זה נראה יותר טוב..

צפה בקובץ המצורף 795531:)
את מתכוונת לגביניות? נשמע מגרה.
יכולה לשתף במתכון למלית?
 

חייצ'ו

משתמש פעיל
את מתכוונת לגביניות? נשמע מגרה.
יכולה לשתף במתכון למלית?

כן, גביניות ארוכות..

הרכבתי מכמה מתכונים שראיתי כאן, לפי מה שהיה לי. (ויצא מצויין. נראה לי שאאמץ את זה)
750 גרר גבינה
4 סוכר וניל
סוכר פיזרתי לפי העין- בערך 3/4 כוס.
קצת קמח וקצת קרונפלור- בערך 3 כפות מכל אחד
50 גר חמאה מומסת
ביצה וחלמון

הקצפתי הכל והקפאתי את המלית בתוך תבניות אינגליש קייק כדי ש"ישבו" יפה בבצק.

מקווה שמובן.. בד"כ אין לי מתכונים מדויקים.
 

אילוש

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
שילוב של בצק נימוח ומלית מושלמת,
יצא טעים במיוחד!
 

big smile

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אפשר לערבב כמובן, בשבילי זה רק דרך מהירה לתערובת חלקה ללא גושים.
תודה יצא טעים ברמות
ממש התלקקנו
גם מהריח
@shira bira ידוע שאין על המתכונים שלך....!
תודה!
עדיין מחכה לתערובת הגבינה שלך
עושה רושם שלא ירחק היום ואכין שוב...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אז ביום חמישי החלטתי לאזור אומץ ולהכין גביניות.
לשם כך הכנתי שבוע קודם גבינת ריקוטה ביתית וגבינת שמנת ביתית.
(אני לא מחבבת גבינה לבנה).
הלקח הראשון שלמדתי הוא שקשה מאד להכין כל כך הרבה גביניות ב11 בלילה ולכן כדאי להתחיל עם חצי כמות מהבצק.
הגביניות יצאו מתוקות במידה אבל לא מאד. אם רוצים, אפשר להבריש לאחר האפיה בסירופ סוכר או לפזר אבקת סוכר.
השינויים בבצק הם העלאת כמות הסוכר בפי 2 והפחתת המלח לרבע כפית.
הכנתי עם חמאה+שמן קנולה.

המתכון למלית עבור מחצית מכמות הבצק:
250 גר' גבינת ריקוטה ביתית או גבינת כנען או טובורג קנויות.
200 גר' גבינת שמנת ביתית.
4-5 כפות סוכר
4 כפות גדושות פודינג וניל
1 ביצה טרופה.

להברשה:
ביצה טרופה מהולה בקורט סוכר.

מפוררים במזלג את גבינת הריקוטה לפירורים דקים.
מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים היטב במזלג עד לבלילה אחידה.
מוסיפים את הסוכר והפודינג ומערבבים. בוחנים את המתיקות - אם היא לטעמכם.
מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
חותכים פס ברוחב 1.5 ס"מ בשקית זילוף חד"פ
מעבירים את התערובת לשקית זילוף.

מרדדים את הבצק וחותכים לריבועים מדויקים בגודלם ככל האפשר.
מציבים את הריבוע באלכסון ומזלפים פס מלית.
מהדקים את שני הצדדים מעל המלית.

מניחים להתפחה כ-20 דקות במקום חמים.
מברישים בביצה ואופים עד להזהבה עמוקה.

אם אין לכם כח להכין גביניות (גם אני התייאשתי אחרי חצי כמות) מכינים פסים
מרדדים למלבן באורך אינגליש קייק וברוחב של פי שתיים מאינגליש קייק.
מניחים פס עבה של מלית.
סוגרים מחצית אחת על השניה ומסמנים פסי חיתוך של 2 ס"מ בערך.
מתפיחים ומברישים בביצה ואופים.
א.JPG
ב.JPG
ג.JPG
ד.JPG
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@shira bira תודה!
ניראה נהדר ומריח עד לפה;)
בעז"ה אכין לראש חודש.
 

אפור ורוד

משתמש מקצוען
מצרכים:
700 גר' קמח לבן
1/3 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כוס חלב
160 מ"ל שמן זית או 200 גר' חמאה מומסת (אני משלבת את שניהם ביחס שווה ולדעתי זה הכי טוב)
2 ביצים L
כפית גדושה מלח
מקווה שלא נחשב שאלת כפירה;)
אם אני נורא נורא רוצה, אני יכולה לשמיט את הסוכר? או לחילופין, לשים דבש/סילאן/מייפל?
או שכבר לחפש בצק אחר וזהו..?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם אני נורא נורא רוצה, אני יכולה לשמיט את הסוכר? או שכבר לחפש בצק אחר וזהו?
או לחילופין, לשים דבש/סילאן/מייפל?
פרט למתיקות שהוא מעניק, לסוכר יש השפעה מכרעת על המרקם והתפיחה של בצק שמרים ולכן עדיף לדעתי לחפש מתכון שלכתחילה מיועד למה שאת מבקשת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה