חגים פסח- תבשילים

תמר יונה

משתמש מקצוען
חייבת לשתף- - -
לא שרויה, ארוחת צהרים יוקרתית... ופשוטה!
צרפתי 5 מתכונים שעלו כאן ובאשכול ארוחת צהרים למשהו אחד פגזי!
חזה עוף ממולא ירקות, בציפוי פרורי ציפס בתנור.
טיגנתי בצל, הוספתי- קישוא, גזר,בטטה, שום, פלפל אדום, מתובלים בפפריקה,מלח, פלפל, אבקת שום, סילאן. עד לריכוך.
חזה פרוס דק, מלאתי בירקות, לתבנית, שמן אגוזים מלמעלה (היה חבל לי לבזבז ביצה לציפוי בימים אלו...) ופרורי צ'יפס שריסקתי מהשקית. שוב טיפה שמן וטיפה תיבול- פפריקה-סילאן-מלח-פלפל- אבקת שום-
ולתנור. חום בינוני.
יצא מושלם!!!!
על מצע של פירה (חלק פירה בטטה וחלק פירה תפוא)
 

nechami21

משתמש מקצוען
שמעתי עכשיו רעיון חמוד- להכין לזניה מפרוסות של קישואים חתוכים לאורך. אין לי מתכון מדויק. אבל נשמע מענין.
 

bat 7

משתמש סופר מקצוען
מתכון מטורף שפירסמתי כאן מס' פעמים:
פרגיות עם פירות יבשים:
600 גר' פרגיות
2 בצלים סגולים
חצי כוס שמן
4 כפות סילאן
שליש כוס יין מתוק
חצי כוס ערמונים מוכנים לאכילה
3/4 כוס חמוציות, משמשים ושזיפים
3/4 כוס אגוזי פקאן אגוזי מלך ומקלות שקדים
1/3 כפית גינגר
1/3 כפית כורכום
1/3 כפית קינמון

מאדים את הבצל במעט שמן
מוסיפים את הפרגיות ו'סוגרים'
מוסיפים שמן, סילאן, יין ותבלינים ומבשלים 20 דק'
מוסיפים את הפירות האגוזים והערמונים ומבשלים עוד מס' דקות.

הערות:
*ניתן להחליף את הפרגיות ברצועות חזה עוף, ופעם עשיתי את המתכון אפילו עם קציצות בשר ויצא מעולה.
*ניתן כמובן להשמיט מהתבלינים אבל מומלץ לשים את כולם. גם אם כמוני - אתן לא אוהבות את אחד מהם, הם לא בולטים ועושים טעם נהדר.
*ניתן להחליף חלק מהפירות והאגוזים לפי הטעם
*המתכון מעולה בהקפאה.
*במהלך השנה ולנוהגים בפסח מומלץ להגיש עם אורז לבן, לחג עכשיו הכנתי עם פירה בטטה.
לצערי לא מצליחה לצרף כעת תמונה, אולי בהמשך.
יש את הפרות היבשים האלו בפסח?
לא ראיתי.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

bat 7

משתמש סופר מקצוען
חמוציות ומשמשים קניתי עד"ח ארוז - מפיצוחי מזרחי.
על שזיפים אני לא מתה ובד"כ משמיטה.
טוב לדעת.
כל שנה אני רואה את המתכונים עם הפירות היבשים ועוברת הלאה, חשבתי שאין בהכשר מהודר.
 

Kings hwy

משתמש פעיל
פשטידת / עוגת תפוחי עץ מיוחדת

10 מנות

8 תפוחי עץ
6 ביצים
½ כוס שמן
2 כוסות סוכר
1 כוס קמח תפוחי אדמה
½ 1 כוס שקדים חלוטים וטחונים

א. ההכנה:
- לטרוף ביצים וסוכר עד שמתקבל מרקם אוורירי וחלק
- להוסיף את השמן ואת הקמח באיטיות
- לבחוש פנימה את השקדים והתפוחים
- לשפוך את התערובת לשני תבניות ארוכות וצרות
- לאפות בחום של 180 כשעה וחצי. העוגה מוכנה כאשר היא יבשה וקפיצית למגע.
איך לפרוס את התפוחים?
 

פשוש

משתמש מקצוען
יש לכן רעיון איך אפשר לתבל סלט קוביות בטטה עם קוביות חצילים בתנור - משהו שיהיה תחליף לרוטב צילי ורוטב סויה.
אולי דבש?
קטשופ?
יש למישהי מתכון?
תודה מראש!
 

לילי 1

משתמש מקצוען
יש לכן רעיון איך אפשר לתבל סלט קוביות בטטה עם קוביות חצילים בתנור - משהו שיהיה תחליף לרוטב צילי ורוטב סויה.
אולי דבש?
קטשופ?
יש למישהי מתכון?
תודה מראש!
יש לי תבלין צ'ילי רגיל(משנת יוסף)
ערבבתי אותו עם מים סוכר ועוד כמה תבלינים בסיסיים. יצא מצוין.
כדי להכין רוטב צ'ילי כמו הקנוי צריך לבשל ולהסמיך עם קמח תפו"א
 

Kings hwy

משתמש פעיל
אם עוד רלוונטי...
אנחנו מגרדים במגרדת דקה, אבל אפשר לחתוך דק לאיזה פרוסות שמתאים לך.
תודה לך
גירדתי על פומפיה, נראה שהפשטידה יצאה נהדרת. ריח מדהים היה באפיה.
הכנתי כבר פעמיים את פשטידת ירקות בשני צבעים שלך.
אגוט מועד!
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
יש לכן רעיון איך אפשר לתבל סלט קוביות בטטה עם קוביות חצילים בתנור - משהו שיהיה תחליף לרוטב צילי ורוטב סויה.
אולי דבש?
קטשופ?
יש למישהי מתכון?
תודה מראש!
בודאי כבר לא יועיל לך לשנה זו
אבל אולי תזכרי לשנה הבאה
כבר כתבתי כמה פעמים מתכון אלוף לרוטב צ'ילי של פסח.
תעשי חיפוש קצר תמצאי אותו.

אגב, אני מכענה אותו בדיוק למטרה הנ''ל ודרך אגב משתמשת בו לעוד הרבה שימושים כמו רוטב לסלט ועוף בתנור.
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
מתכון מטורף שפירסמתי כאן מס' פעמים:
פרגיות עם פירות יבשים:
600 גר' פרגיות
2 בצלים סגולים
חצי כוס שמן
4 כפות סילאן
שליש כוס יין מתוק
חצי כוס ערמונים מוכנים לאכילה
3/4 כוס חמוציות, משמשים ושזיפים
3/4 כוס אגוזי פקאן אגוזי מלך ומקלות שקדים
1/3 כפית גינגר
1/3 כפית כורכום
1/3 כפית קינמון

מאדים את הבצל במעט שמן
מוסיפים את הפרגיות ו'סוגרים'
מוסיפים שמן, סילאן, יין ותבלינים ומבשלים 20 דק'
מוסיפים את הפירות האגוזים והערמונים ומבשלים עוד מס' דקות.

הערות:
*ניתן להחליף את הפרגיות ברצועות חזה עוף, ופעם עשיתי את המתכון אפילו עם קציצות בשר ויצא מעולה.
*ניתן כמובן להשמיט מהתבלינים אבל מומלץ לשים את כולם. גם אם כמוני - אתן לא אוהבות את אחד מהם, הם לא בולטים ועושים טעם נהדר.
*ניתן להחליף חלק מהפירות והאגוזים לפי הטעם
*המתכון מעולה בהקפאה.
*במהלך השנה ולנוהגים בפסח מומלץ להגיש עם אורז לבן, לחג עכשיו הכנתי עם פירה בטטה.
לצערי לא מצליחה לצרף כעת תמונה, אולי בהמשך.
יצא מטורף!
תודה
 

שאפומדיה

משתמש מקצוען
יאפצ'ק
  • החומרים הנדרשים:
  • 8-10 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 5 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • כחצי כוס שמן רותח
  • כ 1/2 ק"ג קוביות בשר מבושלות [מצלי או ממרק]

  • אופן ההכנה:
  • במעבד מזון מגרדים את תפוחי האדמה והבצל
  • מוסיפים את הביצים המלח והסוכר טועמים ומתקנים תיבול [מעט מלוח וקצת מתוק]
  • מוסיפים את קוביות הבשר.
  • מרתיחים את השמן בסיר קטן ושופכים את השמן הרותח אל תוך התערובת בזהירות ומערבבים היטב.
  • ניתן לבשל בסיר או לאפות בתבנית בינונית בחום בינוני - גבוה כשעה וחצי או עד שפני הקוגל משחימים.
  • הכי טוב לאכול אותו אחר ששהה לילה שלם על פלטת השבת...
יש לך תמונה של זה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה