קניידלך טבעוניים
(לאלרגיים לביצים, או למי שאין לו אפילו ביצה אחת. מי שבכל זאת יש לו, ממליצה על קניידלך חסכוניים בביצים, וזה באשכול נפרד בעזרת השם)
המתכון לא שלי. יש לינק למקור בסוף הפוסט.
כמה הצליח לי? בינוני. אחרי שהוצאתי אותם עם כף ושמתי אותם לייבוש מחוץ לסיר, יצאו די הרבה קניידלך
וזו הסיבה שהשנה ניסיתי משהו חדש, כאמור.
מרק עם קניידלך טבעוני, רך, נימוח ומושלם ב-10 דקות עבודה.
מצרכים
כ-20-25 כדורים
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים
1 כפית אבקת אפייה
1/2 עד 1 כפית מלח (לפי הטעם)
קצת פלפל שחור
1/4 כוס שמן
3 כפות קמח תפוחי אדמה מעורבב עם 4 כפות מים
סיר עם מרק ירקות צח / ציר ירקות לבישול הקניידלך (לא לוותר על זה!)
הכנה
מערבבים את המצרכים היבשים בקערה.
מוסיפים את הנוזלים ומערבבים היטב.
בידיים רטובות יוצרים כדורים לא גדולים מדי (משהו כמו צנונית, לכל היותר).
נותנים לכדורים לעמוד ככה לפחות ל-20 דקות.
לא כדאי לבשל אותם בתוך המרק עצמו כי הם מעכירים את המים ומשאירים שם כל מני דברים מוזרים. אז בסיר נפרד מרתיחים קצת מהמרק או ציר ירקות (אפשר למהול בקצת מים), כשהנוזל מבעבע מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את הקניידלך לבישול של כ-20 דקות.
זה מאוד חשוב שהכדורים יתבשלו בנוזל שלא מבעבע – זה יגרום להם להמעך ולהתפורר!
הבישול חייב להיות עדין וממושך, כך הם ישמרו על הצורה שלהם.
אחרי 15-20 דקות אפשר להוציא אותם בעדינות להתקרר. הם עדיין יהיו רכים, וזה בסדר – תוך רבע שעה הם יתייצבו ויהיו מושלמים.
כדאי לשים לב שהכדורים יתבשלו בשכבה אחת ולא אחד על גבי השני.
* אחרי עשרות פידבקים על המתכון, ביניהם המון שיצא להם מצוין וחלק שהתפרק להם, אני רוצה להוסיף כמה הערות כדי לוודא שזה יצליח לכווולם:
- מי הבישול חייבים להיות על אש קטנה ללא בעבוע בכלל
- לא לבחוש או לערבב את הכדורים בסיר בשום שלב
- מי שמשתמש בכלים רגילים ולא כוסות וכפות מדידה, שירגיש חופשי להוסיף עוד קצת קמח תפו"א, כי יכול להיות שהיחס בין הכוס לכף לא זהה כמו אצלי (אני משתמשת בכלי מדידה)
- אחרי הבישול הכדורים יהיו מאוד רכים וכמעט מתפרקים – זה בסדר! תוציאו אותם בעדינות תנו להם להתקרר על משטח ישר ותוך 10 דקות הם יתמצקו ויהיו מושלמים.
- את הכדורים חשוב להדק היטב ולגלגל אותם לגודל קטן, לא יותר מצנונית
- מי שלמרות הכל התפרקו לו, יכול פשוט להוסיף עוד קצת קמח מצה, כף או שתיים. לא כדאי להגזים כדי שהם לא יהפכו לדחוסים מדי.
- לשים לב לא להגזים בשמן כי הוא זה שמרכך את העיסה. יותר מדי ממנו והכדורים יהיו רכים מדי.
אם למישהו יש רעיון למה לחלק מהאנשים זה בכל זאת מתפרק – אשמח לפידבקים, כי מעבר לרשימת הוראות מדויקת ונסיון שלישי ומוצלח של המתכון, אני באמת לא יודעת איך למצוא את הגורם הבעייתי שחלק חווים.
http://tivonim-blog.co.il/%D7%A7%D7%A0% ... %A8%D7%A7/