חגים פסח ללא ביצים, ככה עושים את זה!

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
רוטב לסלט חסה:

12 כפות טחינת שקדים (מתכון לעיל)

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן

3 כפות סוכר

1 כפית מלח

1 כפית מיץ לימון

1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:
לערבב היטב, עדיף בעזרת בלנדר מקל או מטרפת יד.
 

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אוצר האשכול הזה
תודה
הולכת לנסות חלק עוד היום
שוב ואעדכן איך יצא
תודה @גלבוע
לאור המחסור בביצים וכתוצאה מכך הנחיצות של האשכול, אני נועצת עד אחרי פסח

יש לך מה להוסיף כאן?
קדימה!
נשמח להתעכן מה יצא מוצלח
(וגם תמונות יסויף לנו מאוד!!)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
איולי הדרים
(מטעימות בשנה שעברה, אני הוצאתי מזה את הביצים)
1.5 כפות טחינת שקדים או 1/2 כף שמן קוקוס, ואם אין אפשר - אז לוותר
מיץ מלימון אחד + גרודת הקליפה
מיץ מתפוז אחד + גרודת הקליפה
1 כף חומץ
2 כפות דבש
1 כף שמן מכל סוג
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה: לערבב היטב
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לא השגתי השנה. אני רוצה לנסות להכין משקדים מולבנים בבית, ועוד אין לי מתכון.
יש לי כיוון שאולי זה יעבוד עם טחינה ממושכת במעבד מזון.
אנסה בע"ה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מטבל חציל שרוף

1 חציל
2 שינים שום
1.5 כפות טחינת שקדים או מיונז מוכן (אם אין אפשר לוותר)
מלח
מיץ מחצי לימון
1 כוס שמן

הוראות הכנה:
לקלות את החציל היטב
למעוך בבלנדר מוט את כל החומרים פרט לשמן
(אפשר לבחור אם רוצים את החציל ללא קליפה בכלל, או עם קליפה לטעם שרוף מודגש)
את השמן מוסיפים בזרזיף דק עד שמתקבל מרקם דומה למיונז.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
@ריקי שחור לבקשתך, קוגל תפוחי אדמה.
שימו לב שיש פה 'פטנט' הדבקה שיכול לעבוד בכל פשטידה שתרצו (רק תביאו בחשבון שיש לדבק הזה טעם של תפוחי אדמה)

פשטידת תפוחי אדמה ללא ביצים:
10 תפוחי אדמה לא מבושלים
2 תפוחי אדמה מבושלים במים ומעט מלח
2 בצלים
2/3 כוס שמן
מלח
פלפל שחור

מגררים את תפוחי האדמה שאינם מבושלים ואת הבצלים.
מוסיפים שמן ומלח.
מכינים את ה'דבק': מועכים בבלנדר יד את תפוחי האדמה המבושלים. מתקבלת מין עיסה דביקה, שמשמשת כחומר מאחד לעיסה כולה, במקום ביצים.

(דבק זה יכול לשמש להדבקת פשטידות נוספות, מכל הבא ליד)
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
@ריקי שחור לבקשתך, קוגל תפוחי אדמה.
שימו לב שיש פה 'פטנט' הדבקה שיכול לעבוד בכל פשטידה שתרצו (רק תביאו בחשבון שיש לדבק הזה טעם של תפוחי אדמה)

פשטידת תפוחי אדמה ללא ביצים:
10 תפוחי אדמה לא מבושלים
2 תפוחי אדמה מבושלים במים ומעט מלח
2 בצלים
2/3 כוס שמן
מלח
פלפל שחור

מגררים את תפוחי האדמה שאינם מבושלים ואת הבצלים.
מוסיפים שמן ומלח.
מכינים את ה'דבק': מועכים בבלנדר יד את תפוחי האדמה המבושלים. מתקבלת מין עיסה דביקה, שמשמשת כחומר מאחד לעיסה כולה, במקום ביצים.

(דבק זה יכול לשמש להדבקת פשטידות נוספות, מכל הבא ליד)
תודה רבה!
אני לא אוהבת את הטעם של הבצל, מרשה לי להשמיט, נכון? (או שיש בזה משהו שתורם למרקם? )
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פטה כבד משובח ללא ביצים
שף דויד קז'ילוטי - גליון טעימות פסח תשע"ו


אמא שלי מכינה אותו כבר שנים לכתחילה וטעמו מעודן.
מצוין בהקפאה.

חצי קילו כבדי עוף טריים נקיים וצלויים.
150 גרם ערמונים בוואקום.
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות.
1/2 כוס יין אדום יבש
3 כפות סילאן
1 כפית סוכר חום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל.
כאשר הוא מזהיב מוסיפים את הסוכר ומקרמלים.
מוסיפים את הכבדים, הסילאן, הערמונים והיין האדום ומביאים לבעבוע.
מבשלים עד שהיין מצטמצם , מתבלים ומתקנים תיבול.

מעבירים את הכל למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
כדאי להגיש עם ריבת בצל ויין ומקטעי בצל ירוק.
 
נערך לאחרונה ב:

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
@גלבוע , תודה רבה מאד!!!
גם אני מאותגרת ביצים השנה...
ממש תודה על ההשקעה בכתיבה ובשיתוף לטובת הכלל. תבורכי.

כנ"ל גם ל @start היקרה.
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כדי שתהיו מעודכנים
שמעתי שהגיע היום ליש ביצים
בלי אחריות:confused:........
ביצים בלי אחריות או ההודעה בלי אחריות?;)

בכל אופן תודה לפותחת האשכול @גלבוע ולכל השותפים על המתכונים המקסימים, יישר כח שבערב פסח קורוני עמוס כזה אתן חושבות גם עלינו...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בבקשה להעלות לכאן רק מתכנים שלא מכילים ביצים
זה לרוב לא מכיל ביצים יכול להשתלב באשכולות התבשילים הרגילים
זאת בכדי לשמור על אשכול ענייני
בהמשך אעביר מכאן מתכונים שבכל מקרה לא מכילים ביצים כתבשילי ירקות, קינוחי פירות מבושלים ועוד

כאו בבקשה רק מתכונים שלרוב יש בהם ביצים
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גלידה נהדרת ללא ביצים
(טעימה מתוך החוברת החדשה שלי, מפרגנת לכן..... כל המתכונים ללא ביצים)

המצרכים:
5 בננות גדולות ובשלות (לא גבוליות...)
וזהו.

אופן ההכנה:
לילה קודם מקלפים את הבננות, מכניסים לשקית הקפאה ושולחים ללינת לילה במקפיא.

למחרת (לא חובה, אפשר גם כעבור שבוע או חודש) מוציאים את הבננות מהקפאה, ממתינים כמה
דקות עד שניתן לפרוס אותן אך הן עדיין קפואות.

פורסים לפרוסות עבות ומכניסים לקערת מעבד מזון עם להב הפלדה (להב הקיצוץ בצורת S), ומרסקים עד שמתקבל קרם חלק (צריך קצת סבלנות, בהתחלה המרקם לא נראה חלק, ואפילו פירורי, אבל תוך כמה דקות מתקבל קרם חלומי, פשוט מרקם של גלידה!).

מגישים מיד או מקפיאים בקופסה סגורה היטב.

להגשה -
להניח כדור גלידה בכוסית קינוח, לפזר למעלה שקדים קצוצים וקוקוס או גרעיני רימון.
אפשר להמיס דבש במעט מים ולטפטף כסירופ.

* הערה:
אם אין לך מעבד מזון או שהוא חלש ואת מפחדת להרוס אותו אפשר להכין זאת בסלייסר עגול (עם הידית הירוקה), בעזרת הלהב המשולש.
בכלל, מי שאין לה תקציב למעבד מזון השנה, או שרגילים לעשות פסח אצל ההורים ואין לכם את כל הציוד (וזה באמת כבד לקנות הכל בשנה אחת!) - הסלייסר העגול יכול ממש לעזור לה בקיצוץ סלטים וכד' - הוא מקסים.
וגם כאמור לגלידה הזו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה