חגים פסח ללא ביצים, ככה עושים את זה!

חינדלה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
עוגת שכבות תפוחים

בסיס:

2 כוסות קמח תפו"א / קמח טפיוקה
¾ כוס סוכר
¾ כוס שמן

תחליף לביצה אחת: 25 גר' חמאה מומסת / חצי בננה מרוסקת במעבד מזון / ¼ כוס מחית תפוחי עץ

למילוי:
½ כוס סוכר
5 תפוחי עץ מגוררים במגרדת עבה

¼ כפית קינמון



לקרמבל:
⅓ מתערובת הבסיס בתוספת ⅓ כוס שקדים קצוצים / קוקוס / אגוזים
ואם אי אפשר כלום מכל הנ"ל, אז רק הפרורים בלי תוספת.

הוראות הכנה:
לערבב את כל חומרי הבסיס לתערובת פירורית, לשמור ⅓ מהתערובת בצד, לקרמבל.
את תערובת הבסיס יש לשטוח כבסיס בתבניות אישיות קטנות / בתבניות מאפינס. להדק היטב.
לערבב את חומרי המילוי יחד, ולשטוח על התערובת הפירורית.
מלמעלה יש לפזר את התערובת לקרמבל.
לאפות בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס במשך כ 30-40 דקות, עד להזהבה נאה.
לאיזו תבנית ח"פ זה מתאים?
 

מומחית

משתמש מקצוען
@גלבוע
יש לי שאלה קטנה לגבי הכדורי שוקולד שפירסמת...
עשיתי את העיסה היא יצאה נוזלית למדי... לא נראה שאפשר ליצור כדורים :( ...
שלחתי את העיסה לקירור- כפי שציינת- זה יעזור לגיבוש??
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
קניידלך טבעוניים
(לאלרגיים לביצים, או למי שאין לו אפילו ביצה אחת. מי שבכל זאת יש לו, ממליצה על קניידלך חסכוניים בביצים, וזה באשכול נפרד בעזרת השם)
המתכון לא שלי. יש לינק למקור בסוף הפוסט.
כמה הצליח לי? בינוני. אחרי שהוצאתי אותם עם כף ושמתי אותם לייבוש מחוץ לסיר, יצאו די הרבה קניידלך :)
וזו הסיבה שהשנה ניסיתי משהו חדש, כאמור.

מרק עם קניידלך טבעוני, רך, נימוח ומושלם ב-10 דקות עבודה.

מצרכים
כ-20-25 כדורים

1 כוס קמח מצה
1 כוס מים
1 כפית אבקת אפייה
1/2 עד 1 כפית מלח (לפי הטעם)
קצת פלפל שחור
1/4 כוס שמן
3 כפות קמח תפוחי אדמה מעורבב עם 4 כפות מים
סיר עם מרק ירקות צח / ציר ירקות לבישול הקניידלך (לא לוותר על זה!)

הכנה
מערבבים את המצרכים היבשים בקערה.
מוסיפים את הנוזלים ומערבבים היטב.
בידיים רטובות יוצרים כדורים לא גדולים מדי (משהו כמו צנונית, לכל היותר).
נותנים לכדורים לעמוד ככה לפחות ל-20 דקות.
לא כדאי לבשל אותם בתוך המרק עצמו כי הם מעכירים את המים ומשאירים שם כל מני דברים מוזרים. אז בסיר נפרד מרתיחים קצת מהמרק או ציר ירקות (אפשר למהול בקצת מים), כשהנוזל מבעבע מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את הקניידלך לבישול של כ-20 דקות.
זה מאוד חשוב שהכדורים יתבשלו בנוזל שלא מבעבע – זה יגרום להם להמעך ולהתפורר!
הבישול חייב להיות עדין וממושך, כך הם ישמרו על הצורה שלהם.
אחרי 15-20 דקות אפשר להוציא אותם בעדינות להתקרר. הם עדיין יהיו רכים, וזה בסדר – תוך רבע שעה הם יתייצבו ויהיו מושלמים.
כדאי לשים לב שהכדורים יתבשלו בשכבה אחת ולא אחד על גבי השני.

* אחרי עשרות פידבקים על המתכון, ביניהם המון שיצא להם מצוין וחלק שהתפרק להם, אני רוצה להוסיף כמה הערות כדי לוודא שזה יצליח לכווולם:
- מי הבישול חייבים להיות על אש קטנה ללא בעבוע בכלל
- לא לבחוש או לערבב את הכדורים בסיר בשום שלב
- מי שמשתמש בכלים רגילים ולא כוסות וכפות מדידה, שירגיש חופשי להוסיף עוד קצת קמח תפו"א, כי יכול להיות שהיחס בין הכוס לכף לא זהה כמו אצלי (אני משתמשת בכלי מדידה)
- אחרי הבישול הכדורים יהיו מאוד רכים וכמעט מתפרקים – זה בסדר! תוציאו אותם בעדינות תנו להם להתקרר על משטח ישר ותוך 10 דקות הם יתמצקו ויהיו מושלמים.
- את הכדורים חשוב להדק היטב ולגלגל אותם לגודל קטן, לא יותר מצנונית
- מי שלמרות הכל התפרקו לו, יכול פשוט להוסיף עוד קצת קמח מצה, כף או שתיים. לא כדאי להגזים כדי שהם לא יהפכו לדחוסים מדי.
- לשים לב לא להגזים בשמן כי הוא זה שמרכך את העיסה. יותר מדי ממנו והכדורים יהיו רכים מדי.
אם למישהו יש רעיון למה לחלק מהאנשים זה בכל זאת מתפרק – אשמח לפידבקים, כי מעבר לרשימת הוראות מדויקת ונסיון שלישי ומוצלח של המתכון, אני באמת לא יודעת איך למצוא את הגורם הבעייתי שחלק חווים.

http://tivonim-blog.co.il/%D7%A7%D7%A0% ... %A8%D7%A7/
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
@גלבוע
יש לי שאלה קטנה לגבי הכדורי שוקולד שפירסמת...
עשיתי את העיסה היא יצאה נוזלית למדי... לא נראה שאפשר ליצור כדורים :( ...
שלחתי את העיסה לקירור- כפי שציינת- זה יעזור לגיבוש??
הקרור בטח יעזור לגיבוש, במיוחד כשיש שם קמח תפוחי אדמה.
הוא הופך לסוג של ג'ל במקרר.

ואם עדיין לא יספיק, תוסיפי קצת קמח מצה, אגוזים טחונים, קוקוס, כאלו.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לא הצלחתי לפתוח אשכול חדש.
נשים את זה פה.

קניידלך חסכוניים בביצים - 3 ביצים ל- 70 קניידלך
אם גם אתם השגתם תבנית אוצר אחת או שתיים, ותוהים איך יספיק לכל החג, אז בשבילכם נועד המתכון הבא.

3 כוסות קמח מצה
1 כוס שבבי תפוחי אדמה (יש של הבד"צ, ואם אין לכם תשימו עוד 3/4 כוס קמח מצה)
4 כפות שמן אגוזים
תבלינים: 1 כפית פלפל שחור, ואם אתם אוהבים גם פפריקה, כורכום או זנגויל.
3-4 כפיות מלח
2 1/2 כוסות מים חמים מאד, לא ממש רותחים
3 ביצים

לבישול: 3 ליטר מרק צח, או מים בתוספת רוטב עוף, או לכל הפחות מים עם מלח (אבל ממש עדיף מים 'בטעמים' ולא סתם.)

לערבב בקערה את קמח המצה, שבבי תפוחי האדמה, תבלינים, מלח, שמן ומים.
לתת לעיסה לשהות במשך כעשר דקות.
להוסיף את הביצים, ללוש היטב, לתת לעיסה לשהות עוד עשר דקות,
לכדרר כדורים קטנים ולהגליש בעדינות לסיר.
לבשל על אש קטנה.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מתכון לבלינצ'ס, משולמית בורשטיין מהעמותה לאטופיק.
אישית לא ניסיתי, גם בימים שהתחסלו כאן ביצים בלי חשבון לא אהבתי לטגן בלינצ'ס. (לאכול דווקא כן).


מתכון לחביתיות שאפשר לעשות מזה בלינצס אבל לא לאטריות למרק.
הן חביתיות עדינות שאפשר מיד לאחר ההוצאה להכין בלנצה עם מלוי ת"א או משהו אחר ואחכ עוטפים בניר אפיה ועל זה אלומניום ולהקפיא! (אני מקפיאה גם את הרגילות) כדי שיהיה טעים צריך הפשרה וחימום מלא עד רתיחה (שמים תבנית עם הבלינצס בתוך תבנית עם מים על הפלטה עד ממש רתיחה) כמובן מוסיפים רוטב פטריות או רוטב בצל מה שמותר.
המתכון:
2 תפוחי אדמה לא מבושלים
3 כפות גדושות מאד של תפוחי אדמה מבושלים מרוסקים
3 כפות גדושות של קמח תפוחי אדמה
1 כוס מים
חצי כפית מלח.
לרסק את הכל במעבד מזון עד קבלת בלילה חלקה
עדיף לעשות עם מכשיר בלינצס אבל אפשר גם במחבת להזהר בהפיכת החביתיה ואחכ להגליש על ניר אפיה. למלא מיד במחית ת"א או בשר קצוץ מטוגן לפי טעמכם. לסגור בעדינות ולארוז בניר אפיה וניר אלומיניום. בתיאבון.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
וזה מתכון לקרפים, מבלוג טבעוני כלשהו.
אבד לי המקור.
לא ניסיתי, למה? רמוז בהודעה לעיל ;)

מצאתי מתכון טבעוני על בסיס שילוב של קמח מלא וקמח טפיוקה.
את הקמח אפשר להחליף בקמח מצה.
שווה לנסות.

1 כוס קמח מצה טחון דק
2 כפיות קמח טפיוקה
קורט סודה לשתייה
קורט מלח
3/4 כוס חלב שקדים
3/4 כוס מים
3 כפיות שמן אגוזים
למתוק - 6 כפיות סילאן
למלוח - 1 כפית מלח

מילוי מלוח
2 כוס פטריות
1 בצל
מלח, פלפל גרוס, שום
שמן לטיגון

מילוי מתוק
2 תפוח עץ אדום
1 כפית קינמון
שביבי קוקוס
כפית שמן לטיגון

הוראות הכנה:
לערבב את כל רכיבי הקרפ בבלנדר.
לבחור אם רוצים מתוק או מלוח.
לחמם מחבת *נונסטיק* (דווקא נוסטיק!!!)
ולשמן בעדינות.
לשפוך מכמות הבלילה בעדינות עד שמכסה את המחבת.
כשכל שטח הקרפ החליף צבע, ויש בועות עדינות בכל שטח המחבת,
להשאיר עוד דקה,
להעביר לצלחת רחבה, ולהפוך.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
כל הכבוד ל''גלבוע'' על הרעיון על החשיבה על כולם גם בלחץ של פסח
אם כבר החיים הביאו אותי לפה....
מי לא יודע אם לא לעת כזו הגעתי ל'מלכות'. ;)
אני זוכרת היטב את תחושת האין אונים של 'איך עושים פסח בלי ביצים????'
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לביבות ירק

---נמחק זמנית לרגל שיפוצים----
 
נערך לאחרונה ב:

ot!

משתמש מקצוען
גלידה נהדרת ללא ביצים
(טעימה מתוך החוברת החדשה שלי, מפרגנת לכן..... כל המתכונים ללא ביצים)

המצרכים:
5 בננות גדולות ובשלות (לא גבוליות...)
וזהו.

אופן ההכנה:
לילה קודם מקלפים את הבננות, מכניסים לשקית הקפאה ושולחים ללינת לילה במקפיא.

למחרת (לא חובה, אפשר גם כעבור שבוע או חודש) מוציאים את הבננות מהקפאה, ממתינים כמה
דקות עד שניתן לפרוס אותן אך הן עדיין קפואות.

פורסים לפרוסות עבות ומכניסים לקערת מעבד מזון עם להב הפלדה (להב הקיצוץ בצורת S), ומרסקים עד שמתקבל קרם חלק (צריך קצת סבלנות, בהתחלה המרקם לא נראה חלק, ואפילו פירורי, אבל תוך כמה דקות מתקבל קרם חלומי, פשוט מרקם של גלידה!).

מגישים מיד או מקפיאים בקופסה סגורה היטב.

להגשה -
להניח כדור גלידה בכוסית קינוח, לפזר למעלה שקדים קצוצים וקוקוס או גרעיני רימון.
אפשר להמיס דבש במעט מים ולטפטף כסירופ.

* הערה:
אם אין לך מעבד מזון או שהוא חלש ואת מפחדת להרוס אותו אפשר להכין זאת בסלייסר עגול (עם הידית הירוקה), בעזרת הלהב המשולש.
בכלל, מי שאין לה תקציב למעבד מזון השנה, או שרגילים לעשות פסח אצל ההורים ואין לכם את כל הציוד (וזה באמת כבד לקנות הכל בשנה אחת!) - הסלייסר העגול יכול ממש לעזור לה בקיצוץ סלטים וכד' - הוא מקסים.
וגם כאמור לגלידה הזו.
בלנדר יד גם יכול להתאים?
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
קרדיט: אביגיל מייזליק
לא מוותרת על המתכון הזה!!!
כל פסח - פעמיים לפחות מכינה.
מתכון פצצה לכדורי קוקוס טעימים.
אין צורך בתנור ובמיקסר.
כדורי קוקוס בשוקולד
לכדורים:

200 גרם שוקולד מריר
5 כפות שמן
150 גרם קוקוס
200 גרם שבבי שקדים או שקדים קצוצים

אופן ההכנה:
מכינים את הכדורים:
קולים את השקדים על מחבת יבשה עד שהם מזהיבים קלות.
ממיסים בסיר את השוקולד והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקוקוס והשקדיים הקצוצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידהנומצוקה שניתן ליצור ממנה כדורים.
יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומעבירים למקרר להתקשות.
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
קרדיט: אביגיל מייזליק
לא מוותרת על המתכון הזה!!!
כל פסח - פעמיים לפחות מכינה.
מתכון פצצה לכדורי קוקוס טעימים.
אין צורך בתנור ובמיקסר.
כדורי קוקוס בשוקולד
לכדורים:

200 גרם שוקולד מריר
5 כפות שמן
150 גרם קוקוס
200 גרם שבבי שקדים או שקדים קצוצים

אופן ההכנה:
מכינים את הכדורים:
קולים את השקדים על מחבת יבשה עד שהם מזהיבים קלות.
ממיסים בסיר את השוקולד והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקוקוס והשקדיים הקצוצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידהנומצוקה שניתן ליצור ממנה כדורים.
יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומעבירים למקרר להתקשות.
קרדיט: אביגיל מייזליק
לא מוותרת על המתכון הזה!!!
כל פסח - פעמיים לפחות מכינה.
מתכון פצצה לכדורי קוקוס טעימים.
אין צורך בתנור ובמיקסר.
כדורי קוקוס בשוקולד
לכדורים:

200 גרם שוקולד מריר
5 כפות שמן
150 גרם קוקוס
200 גרם שבבי שקדים או שקדים קצוצים

אופן ההכנה:
מכינים את הכדורים:
קולים את השקדים על מחבת יבשה עד שהם מזהיבים קלות.
ממיסים בסיר את השוקולד והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקוקוס והשקדיים הקצוצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידהנומצוקה שניתן ליצור ממנה כדורים.
יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומעבירים למקרר להתקשות.
יש רעיון איך אפשר להמיר את השוקולד המריר בקקאו /סוכר/שמן?
 

gila zohar

משתמש מקצוען
קרדיט: אביגיל מייזליק
לא מוותרת על המתכון הזה!!!
כל פסח - פעמיים לפחות מכינה.
מתכון פצצה לכדורי קוקוס טעימים.
אין צורך בתנור ובמיקסר.
כדורי קוקוס בשוקולד
לכדורים:

200 גרם שוקולד מריר
5 כפות שמן
150 גרם קוקוס
200 גרם שבבי שקדים או שקדים קצוצים

אופן ההכנה:
מכינים את הכדורים:
קולים את השקדים על מחבת יבשה עד שהם מזהיבים קלות.
ממיסים בסיר את השוקולד והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקוקוס והשקדיים הקצוצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידהנומצוקה שניתן ליצור ממנה כדורים.
יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומעבירים למקרר להתקשות.
נשמע טעים.
אכין במוצ"ש.. תודה!
 

* מירי *

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
גלידה נהדרת ללא ביצים
(טעימה מתוך החוברת החדשה שלי, מפרגנת לכן..... כל המתכונים ללא ביצים)

המצרכים:
5 בננות גדולות ובשלות (לא גבוליות...)
וזהו.

אופן ההכנה:
לילה קודם מקלפים את הבננות, מכניסים לשקית הקפאה ושולחים ללינת לילה במקפיא.

למחרת (לא חובה, אפשר גם כעבור שבוע או חודש) מוציאים את הבננות מהקפאה, ממתינים כמה
דקות עד שניתן לפרוס אותן אך הן עדיין קפואות.

פורסים לפרוסות עבות ומכניסים לקערת מעבד מזון עם להב הפלדה (להב הקיצוץ בצורת S), ומרסקים עד שמתקבל קרם חלק (צריך קצת סבלנות, בהתחלה המרקם לא נראה חלק, ואפילו פירורי, אבל תוך כמה דקות מתקבל קרם חלומי, פשוט מרקם של גלידה!).

מגישים מיד או מקפיאים בקופסה סגורה היטב.

להגשה -
להניח כדור גלידה בכוסית קינוח, לפזר למעלה שקדים קצוצים וקוקוס או גרעיני רימון.
אפשר להמיס דבש במעט מים ולטפטף כסירופ.

* הערה:
אם אין לך מעבד מזון או שהוא חלש ואת מפחדת להרוס אותו אפשר להכין זאת בסלייסר עגול (עם הידית הירוקה), בעזרת הלהב המשולש.
בכלל, מי שאין לה תקציב למעבד מזון השנה, או שרגילים לעשות פסח אצל ההורים ואין לכם את כל הציוד (וזה באמת כבד לקנות הכל בשנה אחת!) - הסלייסר העגול יכול ממש לעזור לה בקיצוץ סלטים וכד' - הוא מקסים.
וגם כאמור לגלידה הזו.
תודה על הרעיון!
השנה נתקענו בלי הרבה מצרכים ובגלל כל הבלאגנים לא יכולנו מידי להסתובב בחנויות אז שברתי את הראש מה בכל אופן אפשר לעשות.
בננות היו המון אז הלכתי על הרעיון שנתת כאן, אבל בכל אופן היה חסר לי משהו בטעם, החלטתי לפזר מעל פרוסות שקדים מולבנים וזלפתי קצת סילאן. יצא טעיםםםםם וגם מרשים.
זאת התוצאה:
IMG_8676.jpg
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סקורדליה – ממרח שום איטלקי
(אני חושבת שזה מ'טעימות' בשנה שעברה)

כוס שקדים קלופים מולבנים

5 שינים שום

1/2-1/3 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל

תפוח אדמה שלם קלוף ומבושל



הוראות הכנה: למעוך הכל יחד
הכנתי במעבד מזון (כן ידעתי שייצא דביק. :))
עם שלש שיני שום.
יצא מצוין.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה