פורום צליאק

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
כמובן שרק במתכונים ללא גלוטן אני עובדת בשיטה זו.

שמתי לב לעוד משהו - במתכונים ללא גלוטן, אין התססה של השמרים (יבשים), בתוך גומה בקמח, עם מים חמים וסוכר. כתוב לשים את הכל ולהתחיל ללוש.
למה, בעצם, מדלגים על השלב הזה?
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
שמתי לב לעוד משהו - במתכונים ללא גלוטן, אין התססה של השמרים (יבשים), בתוך גומה בקמח, עם מים חמים וסוכר. כתוב לשים את הכל ולהתחיל ללוש.
למה, בעצם, מדלגים על השלב הזה?

באמת מעניין,לא חשבתי על זה.
אבל גם במתכונים רגילים לא תמיד זה כתוב.
למשל במתכנון של קמח רובינפלד (בעבר הרחוק) לא היה כתוב להתסיס את השמרים.
האמת שאני לא מקפידה על כך אפעם.
בדיוק השבוע הכנתי שמרים מקמח מלא ולא התססתי קודם.
לא מרגישה הבדל בטעם ולא בהכנה.
כך שלדעתי זה לא משמעותי בשמרים ללא גלוטן.
הכי חשוב זה המרקם,שלא יהיה אח"כ יבש ופירורי.
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פיתות ללא גלוטן- אמיתיות!!
יצא מקסים!
נפתח -ונתחסל.... :)
(המוציא)
התמונה אמיתית.
פיתות.JPG
פיתה מתכון קמח הארץ.JPG
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
באמת מעניין,לא חשבתי על זה.
אבל גם במתכונים רגילים לא תמיד זה כתוב.
למשל במתכנון של קמח רובינפלד (בעבר הרחוק) לא היה כתוב להתסיס את השמרים.
האמת שאני לא מקפידה על כך אפעם.
בדיוק השבוע הכנתי שמרים מקמח מלא ולא התססתי קודם.
לא מרגישה הבדל בטעם ולא בהכנה.
כך שלדעתי זה לא משמעותי בשמרים ללא גלוטן.
הכי חשוב זה המרקם,שלא יהיה אח"כ יבש ופירורי.
ההמלצה להתסיס שמרים יבשים וגם טריים לפני הלישה היא נחלת העבר.
כשהיתה פחות בקרת איכות על המוצרים, המליצו למשתמשים לעשות "טסט" לשמרים ולבדוק שהם תקינים לפני הוספתם לבצק.
לדעתי היום אין טעם בכך.
 

zip u

משתמש צעיר
אני רואה במתכונים שלהם שיש עוד סוגים של הקמח בצבעים שונים באריזה
יש גם להם הכשר? זה באמת נחוץ למתכונים?
או שאפשר עם הכחול לעשות גם עוגת שמרים לדוגמא?
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
קבוצת מייל לאמהות לצליאק...

כפי שמסתבר שרובכם יודעות יש קו צנתוקים לאמהות צליאק וכן כאן בפרוג יש במה מכובדת
חשבתי אולי (במיוחד לאלה שאין להן גישה אך יש להן מייל, ושמיעה בטלפן פות נגיש בעיקר למתכונים...)
ליצור קבוצת מייל "לאמהות לצליאק"
אשמח לשמוע דעתכן!
אפשרי גם לשלוח לי תגובות למייל זמני!
7609874
@
גי'מייל
נקודה
כום
 

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
השבוע בהמודיע ביום ראשון, היה מספר טלפון של קמח הארץ
זה מערכת טלפונית, הזמנתי והגיע עד הבית אחרי 3 ימים+ חוברת מתכונים.
הייתי מאד מרוצה, עולה 20 ש"ח לקמח של 500 גרם
היה גם שק של 15 קילו ב 400 ש"ח, אני העדפתי בודדים.
מה המספר של קמח הארץ?
 

המקל והגזר

משתמש מקצוען
המספר טלפון:
086442224
לדעתי רק ניסוי שוב ושוב יביאו אותנו לתוצאות מעולות
נשמח כל שיתוף, לכל מתכון עם הקמח הזה, תודה!
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
קבוצת מייל לאמהות לצליאק...

כפי שמסתבר שרובכם יודעות יש קו צנתוקים לאמהות צליאק וכן כאן בפרוג יש במה מכובדת
חשבתי אולי (במיוחד לאלה שאין להן גישה אך יש להן מייל, ושמיעה בטלפן פות נגיש בעיקר למתכונים...)
ליצור קבוצת מייל "לאמהות לצליאק"
אשמח לשמוע דעתכן!
אפשרי גם לשלוח לי תגובות למייל זמני!
7609874
@
גי'מייל
נקודה
כום
מה המספר של קו הצנתוקים? ומה יש שם?
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מה המספר של קו הצנתוקים? ומה יש שם?

קו לנשים בלבד
חיזוקים, שיתופים, (לדוגמה לפני פורים היו רעיונות עם הקושי של הילדים הצליאקים והממתקים...)
מתכונים
בקשות
שאלות (כמו היכן ניתן להשיג עכשיו קונדיטור...)

אם את רוצה את המס' תתכתבי איתי בפרטי
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עדכון - הכנו לחמניות קשר (בילקעס) מקמח מולינו המוציא, ויצא נהדר!
בעז"ה אעלה בהמשך פוסט מורחב עם הגיגים ותמונות.

תודה ל @shira bira על המתכון של דביר בר מ"wheat out".
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
יש כאן משהי שבדקה עם רופא גסטרו לגבי הקמח מולינו?
 

משה גל

משתמש מקצוען
מה ההבדל בין הכחול לירוק?

ומוזר, קראתי פה (וגם שמעתי במציאות) אנשים שסיפרו שהצליח להם מאד, והלחמניות בטעם כמו אמיתי.
אם זה טעם כמו של שאר התחליפים, נראה לי שנוותר על התענוג :(
מישהו כתב לי באישי
שזה לא טעים אחרי הקפאה
אז מה הביג?

אבל הלחמניות של אריאל שמכרו עכשיו באושר עד
הבת שלי מאוד אוהבת גם מהקפאה
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מישהו כתב לי באישי
שזה לא טעים אחרי הקפאה
אז מה הביג?

אבל הלחמניות של אריאל שמכרו עכשיו באושר עד
הבת שלי מאוד אוהבת גם מהקפאה

אנחנו הקפאנו ביום שישי, ובסעודה שלישית הן היו מצויינות, אחרי חימום על הפלטה. (המוציא מולינו).
 

פרשי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
למישהו יש למכור לי קילו אחד?
רוצה לנסות אבל לא רוצה לקנות 15 קילו
וכן, מצטרפת לשאלה האם מישהי בדקה עם גסטרו
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  16  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה