ציליאק פורום צליאק

משה גל

משתמש מקצוען
באשכול זה ירוכז כל המידע לטובת הדגנתיים (חולי הצליאק בעברית מכובסת :)) ובני משפחותיהם.
תוכלו לחלוק מנסיונכם, על מוצרים, מתכונים, שאלות ותשובות.
לטובת כל הדגנתיים החדשים (אצלינו :() והוותיקים.
לעשות ביופסיה? לא לעשות?!
זה כואב? זה מפחיד?
מה ז'תומרת צליאק?
מה המשמעות, מה ההשלכות.
צריך להיזהר מכל פירור? מבליעות בכלים?
איזה קמח טוב? איזה לחם נורמלי יש?
מתי מארגנים מכירה מחיפה?

ראינו שאנחנו זקוקים לכל כך הרבה מידע,
וכבר אין את עלוני 'צליאק בקהילה'...
חשבנו שזה יוכל להביא תועלת מרובה לחלוק את המידע כאן בפורום.

תודה לכולם!
 

Sarah07

משתמש פעיל
ברוכים הבאים לקהילת הדגנתיים!
אל דאגה, זה לא קל בהתחלה, אבל מתרגלים.
יותר מאשמח לענות לשאלות ולתת מהידע ומהניסיון - תכוונו איזה מידע אתם מחפשים ואכתוב.
בהצלחה!
 

Ruty Kepler

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זו עמותה שפעלה הרבה, ולאורך השנים שילמנו להם דמי חבר ונהנינו מחומרים והדרכות, אבל חשוב לציין שלפעמים דווקא החילונים שבין הצליאקים, שומרים על הפרדה בקפדנות אדוקה עד טירוף, כמעט. עם חומרות וחומרי-חומרות.

אולי כי ממילא יש להם המון תחליפים, כי אינם מקפידים על כשרות.
אולי כי כשלא שומרים תומ"צ, קל יותר להיתפס לשמור בדקדקנות על חוקים...
מכל מקום, רצוי לא להבהל מכל האזהרות שאולי תמצאו שם.

תקפידו על ללא גלוטן, כמובן.
אבל בלי אובססיות מיותרות של הפרדות וזהירויות.

כי לפעמים אמהות שנורא נורא שמרו, ולא נתנו לילד גם 'עלול להכיל', למשל - גילו באיחור שהילד שלהן אכל רוגל'ך ש'הרים' מהמדרכה ליד שובע.

כל זוג הורים אמור להכיר את עצמם ואת ילדם, ולדעת איפה עובר הגבול של שמירה הגיונית.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
זו עמותה שפעלה הרבה, ולאורך השנים שילמנו להם דמי חבר ונהנינו מחומרים והדרכות, אבל חשוב לציין שלפעמים דווקא החילונים שבין הצליאקים, שומרים על הפרדה בקפדנות אדוקה עד טירוף, כמעט. עם חומרות וחומרי-חומרות.
מזכיר לי את יה"ל, העמותה לאלרגיות.
אותו סיפור.
 

משה גל

משתמש מקצוען
"עשוי להכיל עקבות מזעריות של גלוטן"
שנכתב על-גבי כל חטיף אומלל, במבה, תן צ'אפ, פופסים...
להתייחס?
 

Ruty Kepler

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
"עשוי להכיל עקבות מזעריות של גלוטן"
שנכתב על-גבי כל חטיף אומלל, במבה, תן צ'אפ, פופסים...
להתייחס?
איך שנראה לכם.

אישית, מנסיון של יותר מתשע שנים - לא מתייחסת.
המטרה העליונה שלי בדיאטת גלוטן היא: שהילד יהיה שבע.
גם ככה קשה מאד להשיג את המטרה הזו. אם נתחיל לפסול כל מה שעלול להכיל, נוכל להגיע די מהר להרעבה.

וברור שהמפעלים כותבים את האזהרה רק כדי לכסות את עצמם.
 

Sarah07

משתמש פעיל
בנושא הזה אנחנו לא "אדוקים"...
אחותי היתה בסיור בחברת שטראוס שהיה מיועד לציליאקים, ושם הסבירו להם שאם המוצר מיוצר במפעל נפרד לחלוטין שלא נכנס בשעריו גלוטן - אפשר לכתוב עליו ללא גלוטן. אבל מוצר שמיוצר באותו מפעל עם גלוטן אבל בהפרדה משמעותית, קווי יצור נפרדים - יסומן עליו - עלול להכיל, אפילו שכמעט אין סיכוי שהגיע אליו גלוטן.
בקיצור - חברות גדולות ואמינות - אפשר בהחלט לסמוך גם על "עלול להכיל גלוטן" ובטח ובטח שאפשר "עלול להכין עקבות / עקבות מזעריים של גלוטן".
 

Sarah07

משתמש פעיל
אגב רותי, בתחילת הדרך קיבלתי כמה מיילים ששלחת לקרובת משפחה שלי בנושא של הציליאק וזה עזר לי מאד מאד!!!
הזדמנות להודות לך מעומק הלב!
 

צליל בגיל

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
בתור התחלה, אולי הכוח של פרוג יתורגם בהוזלה ניכרת של 'קמח תמי'.
https://tamiflour.com/he/
הבנו שהוא היחיד שהוא תחליף אמיתי לקמח רגיל.

מותר לחלום. לא?!
אני כבר 9 שנים בעניין הצליאק וטרם ניסיתי את הקמח הנ"ל
הייתי מצפה, מקווה ומייחלת מאד- מאד -מאד ,להוזלה של קמח כרגיל.
מי שמכיר את ה"תמי" ספרו עליו, מה עושים איתו?
 

צליל בגיל

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
לבנותי נמאס מהלחם, נמאס סופית.
כמעט לא עוזר מטוגן וטוסט,אי אפשר לחיות על לחמית ופריכיות...
החלטתי סוף כל סוף לאפות לבד.
למי יש מתכון ללחם\לחמניות באמת כרגיל?
 

צליל בגיל

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
כל הכבוד על היוזמה הנהדרת!!!
רק עכשיו אני שמה לב כמה שאלות תכננתי לשאול ולא הגעתי לזה...אז הנה עוד אחת-
אתם מבשלים\ות בסירים נפרדים? אופים במיקסר נפרד?
 

שינדי- זה אני.

משתמש מקצוען
אחרי שרותי המדהימה עזרה לי לפני 8 שנים.
אולי אעזור לך? זה יהיה כמין גלגל חוזר / עוזר בעולם.
תוכלי לכתוב לי מס' באישי ואתן לך המון מידע.
בשמחה....
 

צליל בגיל

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אז למה הבמבה ללא גלוטן?
אז אפשר תן צ'אפ? ישששש!!!
הבמבה בייצור טהור ונקי ונפרד לחלוטין מהבמבה הרגילה ,שגם היא מכילה רכיבים המותרים ב-100%, אבל בה אין שמץ של חשש שעברה ליד פס ייצור של ביסלי לדוג'...

אצלינו יש ציטוס, דוריטוס, במבה רגילה, מתוקה, פופקורן לסוגיו,תן צאפ (יש סוג מסוים עם גלוטן) צ'יפס,אפרופו,פופסים.

שימו לב שבחטיפים של אשבול מופיע, מיוצר בסביבה המכילה גלוטן ובתי פגשה בחתיכת שלווה בחטיף במבה אדומה---
 

ישראל העם

משתמש פעיל
מכל מקום, רצוי לא להבהל מכל האזהרות שאולי תמצאו שם.
תיקון קל: לרגישי צליאק ישנם מס' דרגות כאשר מדובר בדרגה הגבוהה זה יכול להיות סכנת נפשות.
לעשות ביופסיה? לא לעשות?!
חובה לעשות כדי שהאבחון יהיה אמיתי ולא בגדר חשש.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני לא אמא לצליאקים, אבל כן אמא לאלרגיים.
כשיצאנו לדרך, לפני 13 שנים, אמרה לי אמא לילד צליאקי, בשם אח שלה, בחור עם צליאק:
"עדיף לי שאמא שלי לא תכין לי כלום, ואני כבר אסתדר, מאשר שהיא תגיד לי 'למה אתה לא אוכל? הכנתי לך במיוחד'..."
ממש לאחרונה סיפרתי את האנקדוטה הזו לבחורה עם צליאק, וגם היא הסכימה איתו באופן נלהב :D
אז מנסיוני, זה די קשה גם להכין במיוחד וגם לא להתבאס כשהילד לא אוכל :)
בכל זאת כדאי לנסות.
(אגב, סיפרתי לבחורה הזו גם את זה שקשה לי להצליח בזה. ככל שאני משקיעה יותר ככה קשה לי יותר לקבל את ה'לא בא לי' בשוויון נפש. את זה כבר היה לה קשה להבין.)

עוד נקודה משותפת:
מאד ממליצה להכין את אותו אוכל לכל המשפחה.
לבשל את אותה ארוחת צהרים, ואותה סעודת שבת...
פשוט (או לא פשוט ;) ) תעברו לארוחות משפחתיות נטולות גלוטן.
התחושה של הילד שאוכל עם כולם אוכל רגיל שווה המון.
את הלא-כמו-כולם הוא ירגיש מספיק בחוץ.
 

נחמדת

משתמש פעיל
לגבי "עלול להכיל גלוטן", שאלתי פרופ' גדול מאד בתחום הגסטרואנטרולוגיה והוא אמר לי שאכן זה מעיד שהמפעל לא נקי מגלוטן לגמרי ויתכן והיו חלקיקים מזעריים שחדרו למוצר. לשאלתי אם יש להמנע הוא ענה שרצוי מאד שכן, במיוחד שבתי הצליאקית נמוכה ולטענתו גם מעט גלוטן שנכנס לצליאקי עלול להשפיע על הגובה. אני מעדיפה לא לקחת סיכון, ולנסות שתחשף לכך כמה שפחות. בבית משתדלת לא לתת לה עלול להכיל, רק אם ממש מתגרה, ובגן ובבתי חברות וכו אני מרשה לה לאכול...
 

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

למעלה