פורום צליאק

זית רענן

משתמש מקצוען
לגבי הזמנת מנות בחיידר:
הילדים שלי בצהרון ציל"ה והם זכאים לקבל מנות ללא גלוטן. הפרצדורה היא לדבר עם האחראי לשלוח לו אישור רפואי,ולהתקשר איזה 30 פעם לנדנד...
המנות נראות טעימות וטובות, הן ללא אלרגניים כלל, מגיעות ממטבח שמייצר אוכל לטיסות.
(אה, ותבקשו הכשר מהדרין נדמה לי רובין)
 

בישהש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לגבי הזמנת מנות בחיידר:
הילדים שלי בצהרון ציל"ה והם זכאים לקבל מנות ללא גלוטן. הפרצדורה היא לדבר עם האחראי לשלוח לו אישור רפואי,ולהתקשר איזה 30 פעם לנדנד...
המנות נראות טעימות וטובות, הן ללא אלרגניים כלל, מגיעות ממטבח שמייצר אוכל לטיסות.
(אה, ותבקשו הכשר מהדרין נדמה לי רובין)
תודה,
מי זה האחראי, מהחיידר? יש לך מושג מה המחיר? יש תוספת כי זה ללא גלוטן?
 

sunnn

משתמש פעיל
מצטרפת לזית רענן,
אם מופעלת להם בחיידר תכנית צהרונים של משרד החינוך וכל הילדים מקבלים מנה מבושלת- בנך זכאי למנה ללא גלוטן
תבדקי עם החיידר מי הרכז של הצהרון ומשם תמשיכי
ותהיי אסרטיבית.חובה.
רכזי הצהרונים לא בדיוק מתים על ההרפתקאה הזו.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לגבי הזמנת מנות בחיידר:
הילדים שלי בצהרון ציל"ה והם זכאים לקבל מנות ללא גלוטן. הפרצדורה היא לדבר עם האחראי לשלוח לו אישור רפואי,ולהתקשר איזה 30 פעם לנדנד...
המנות נראות טעימות וטובות, הן ללא אלרגניים כלל, מגיעות ממטבח שמייצר אוכל לטיסות.
(אה, ותבקשו הכשר מהדרין נדמה לי רובין)
הן ללא גלוטן.
לגמרי כוללות אלרגנים.

נ.ב. גם בטיסות אין אוכל ללא אלרגנים, לצערנו הרב, אלא רק ללא גלוטן.
 

המקל והגזר

משתמש מקצוען
מה עושים עם תינוקת קטנה (שנה וחצי)
שלא גדלה מספיק, וסובלת באופן קבוע מעצירויות
אני חוששת מצליאק כיון שיש במשפחה המורחבת
אבל הרופאה אמרה שלא עושים ביופסיה סתם בטח לא בכזה גיל
אני עשיתי ביופסיה לילד בן שנה
למה לא עושים בגיל זה?

ויצא חיובי
 

sunnn

משתמש פעיל

המקל והגזר

משתמש מקצוען
תודה לפותחי הפורום!

אני הרשיתי לבן שלי כן קצת כוסמין, שהוא ממש התגרה ללחמניות רגילות הכנתי לו כוסמין.

עשיתי לו בדיקת דם ביום חמישי ואני מחכה במתח רב לתוצאות!

כמה זמן לוקח בד"כ עד שיש תשובה?
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
תבדקו את זה שוב,
לי זכור שכתוב על האריזה מנה ללא גלוטן ואלרגנים,
ואת יכולה לבדוק גם פה:
http://www.hapodim.co.il/ללא-גלוטן-ואלרגנים/
תודה רבה מאד.
ייתכן שאכן נוכל להעזר בעתיד במידע.
בגדול,
ההבדל בין צליאק לאלרגיה הוא כך:
גלוטן מצד אחד מופיע בהרבה דברים, מצד שני הוא ברור ומוגדר.
אלרגיה היא אינדיבידואלית,
כל אחד אלרגי לדברים אחרים.
אחד אלרגי לעדשים, ואוכל שעועית,
אחד אלרגי לשעועית ואוכל אפונה...

בתפריט המוצע, לשם דוגמא יש מנה אחת (!!!) שלא מכילה רכיב שהיחד שלי אלרגי אליו.
אולי נוכל לסדר שהוא יאכל בצהרון באופן קבוע את אותה שווארמה.
אם לא יימאס לו :rolleyes:

  • חזה עוף עם אורז צהוב וגרגרי חומוס ברוטב עגבניות
  • שניצל עוף עם אורז כוסמת ולקט ירקות
  • שווארמה עם אורז לבן, קישואים וגזר
  • קציצות בשר ברוטב עגבניות, עם תפו"א אפוי ואפונה ירוקה
  • שוקיים עוף עם קוסקוס מקמח תירס, וירקות לקוסקוס
  • רצועות עוף בסגנון סיני, אורז עם תירס, שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
 

פרקטית

משתמש מקצוען
צליאק זה לא משחק - אסור לתת אפילו פרור של גלוטן. זה פוגע לטווח הארוך.
לא הייתי ממליצה לך לאפשר לו כשמתגרה - זה מאוד יבלבל אותו הלאה.
ברגע שזה לא! מוחלט הרבה יותר קל להם לקבל את זה.
כמובן שתדאגו לו לתחליפים טעימים ומגרים כל הזמן!
 

sunnn

משתמש פעיל
תודה רבה מאד.
ייתכן שאכן נוכל להעזר בעתיד במידע.
בגדול,
ההבדל בין צליאק לאלרגיה הוא כך:
גלוטן מצד אחד מופיע בהרבה דברים, מצד שני הוא ברור ומוגדר.
אלרגיה היא אינדיבידואלית,
כל אחד אלרגי לדברים אחרים.
אחד אלרגי לעדשים, ואוכל שעועית,
אחד אלרגי לשעועית ואוכל אפונה...

בתפריט המוצע, לשם דוגמא יש מנה אחת (!!!) שלא מכילה רכיב שהיחד שלי אלרגי אליו.
אולי נוכל לסדר שהוא יאכל בצהרון באופן קבוע את אותה שווארמה.
אם לא יימאס לו :rolleyes:

  • חזה עוף עם אורז צהוב וגרגרי חומוס ברוטב עגבניות
  • שניצל עוף עם אורז כוסמת ולקט ירקות
  • שווארמה עם אורז לבן, קישואים וגזר
  • קציצות בשר ברוטב עגבניות, עם תפו"א אפוי ואפונה ירוקה
  • שוקיים עוף עם קוסקוס מקמח תירס, וירקות לקוסקוס
  • רצועות עוף בסגנון סיני, אורז עם תירס, שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
כשתגיעי לשלב של צהרונים של משרד החינוך
את מביאה אישור רפואי עם פרוט האלרגיה ומאמינה שיהיה פתרון כלשהו,
אחרי הכל זה משרד החינוך.
ואני גם רואה שהם מגוונים בין 2 חברות שמייצרות את המנות הללו,כך שזה עוד מבחר
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ברור שיש ביקוש,
אם לא אני לא מנסה:)
תודה!

הכלל הוא כזה (לא שלי, תודה לחברה שעזרה לי מאד...)
בעוגות שיש כ-3 כוסות קמח מחליפים ב: כוס וחצי קונדיטור, כוס קורנפלור וחצי כוס אורז (הכי מוצלח, קמח אורז בהכשר הרב ויא עם הכי פחות מרקם של אורז)

בעוגות עם מעט קמח מחליפים חצי קונדיטור חצי קורנפלור, לדוגמה 1.5 כוסות= 3/4 כוס קונדיטור, 3/4 כוס קורנפלור

לפי זה:

להכניס לקערה:
3 ורבע כוסות קמח= 1.5 כוס קונדיטור, 1 כוס קורנפלור, חצי כוס אורז, (אני הוספתי בהתאם עוד רבע כוס בשילוב 3 הסוגים, אך אני חושבת שאפשר לוותר וכך יצא מעט פחות יבש)
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס מים
2 ביצים
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 אפיון
לערבב בכף לבצק גמיש ולשטוח בתבנית ח"פ ענקית
לאפות 10 דק'
באותה קערה:
2 כוסות סוכר
כוס ורבע קמח= חצי+שמינית כוס קונדיטור, חצי + שמינית כוס קורנפלור
מעט מלח
2 סוכר וניל
5 כפות קפה
לערבב ולהוסיף-
4 ביצים
כוס וקצת שמן
לערבב היטב, לשפוך על הבצק האפוי,
לפזר שוקולד צ'יפס משובח (מריר, לא צמקאו) ביד נדיבה
אני משתמשת בכוסות של 200 מ"ל
וכף רגילה של סכו"ם בשרי- לא גדושה.
אפיה - משתנה לפי התנור, בערך 20-25 דקות. רואים שזה אפוי- השכבה העליונה נהיית מוצקה.
 

משה גל

משתמש מקצוען
הכלל הוא כזה (לא שלי, תודה לחברה שעזרה לי מאד...)
בעוגות שיש כ-3 כוסות קמח מחליפים ב: כוס וחצי קונדיטור, כוס קורנפלור וחצי כוס אורז (הכי מוצלח, קמח אורז בהכשר הרב ויא עם הכי פחות מרקם של אורז)

בעוגות עם מעט קמח מחליפים חצי קונדיטור חצי קורנפלור, לדוגמה 1.5 כוסות= 3/4 כוס קונדיטור, 3/4 כוס קורנפלור

מצווה לפרסם!
 

sunnn

משתמש פעיל
הכלל הוא כזה (לא שלי, תודה לחברה שעזרה לי מאד...)
בעוגות שיש כ-3 כוסות קמח מחליפים ב: כוס וחצי קונדיטור, כוס קורנפלור וחצי כוס אורז (הכי מוצלח, קמח אורז בהכשר הרב ויא עם הכי פחות מרקם של אורז)

בעוגות עם מעט קמח מחליפים חצי קונדיטור חצי קורנפלור, לדוגמה 1.5 כוסות= 3/4 כוס קונדיטור, 3/4 כוס קורנפלור

לפי זה:

להכניס לקערה:
3 ורבע כוסות קמח= 1.5 כוס קונדיטור, 1 כוס קורנפלור, חצי כוס אורז, (אני הוספתי בהתאם עוד רבע כוס בשילוב 3 הסוגים, אך אני חושבת שאפשר לוותר וכך יצא מעט פחות יבש)
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס מים
2 ביצים
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 אפיון
לערבב בכף לבצק גמיש ולשטוח בתבנית ח"פ ענקית
לאפות 10 דק'
באותה קערה:
2 כוסות סוכר
כוס ורבע קמח= חצי+שמינית כוס קונדיטור, חצי + שמינית כוס קורנפלור
מעט מלח
2 סוכר וניל
5 כפות קפה
לערבב ולהוסיף-
4 ביצים
כוס וקצת שמן
לערבב היטב, לשפוך על הבצק האפוי,
לפזר שוקולד צ'יפס משובח (מריר, לא צמקאו) ביד נדיבה
אני משתמשת בכוסות של 200 מ"ל
וכף רגילה של סכו"ם בשרי- לא גדושה.
אפיה - משתנה לפי התנור, בערך 20-25 דקות. רואים שזה אפוי- השכבה העליונה נהיית מוצקה.
תודה
מעתיקה לי עכשיו את הכלל
אולי בזכותו אנחל פחות אכזבות בתחום..
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה