פורום צליאק

משה גל

משתמש מקצוען
א. למי יש מתכון טוב לפיצה ביתית?
ב. מתכון לעוגיות קלות להכנה (נמאס לנו להאביס אותה בוופלים של כרמית...)
ג. מתכון ללחמניות שבדוק שהם בטעם כמו רגילות.

דרך אגב, יש חנות ברח' שטראוס 3 בשם 'סטוקים מתוקים' שמוכרת את הוופלים האלו, 6 חבילות ב-10 ש"ח! (בשוק העיר 9 ש"ח לחבילה)
 

Sarah07

משתמש פעיל
לא התמונות הכי פוטוגניות, אבל הרעיון...
הכנתי ביום שישי רוגעלך עם קמח כרגיל במילוי שוקולד וריבה וכן דובשניות.
מתכון רגיל שהיה לי עוד לפני.
יצא מעדן!!!
אם רוצים אוכל להעלות את המתכונים (הרוגעלך מפורום שהיה פה בחורף האחרון)
 

קבצים מצורפים

  • ללג3.jpeg
    ללג3.jpeg
    KB 140 · צפיות: 104
  • ללג2.jpeg
    ללג2.jpeg
    KB 149.8 · צפיות: 132
  • ללג1.jpeg
    ללג1.jpeg
    KB 180.9 · צפיות: 119

משה גל

משתמש מקצוען
אם אפשר את המתכון של הדובשניות
וכן למי שיש מתכונים לעוגיות פשוטות
הילדה לא בא לה גם רוגעל'ך רגילים...
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
קמח 'כרגיל' מה הוא בדיוק?
קמח שמבחינת התוצאה מצוין, מעורב עם הרבה סוגי קמחים משפרי אפיה וכד' אבל המחיר מאד יקר כ17 ש"ח ל500 גר' אם אני לא טועה... היה להשיג ביש אבל לאחרונה לא מצאתי.
 

משה גל

משתמש מקצוען
בקיצור, לעשירים ה' נותן כפרה אחרת.
צליאק זה לא בעיה מבחינתם...
 

Sarah07

משתמש פעיל
דובשניות
3 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
2 ביצים
1/3 כוס שמן
1/2 כפית קינמון

לערבב יחד הכל במיקסר, בחלק של ה K
מתקבל בצק מעט דביק
להכניס למקרר לשעה
להניח בתבנית עיגולים קטנים במחקר סביר זה מזה (הם תופחים) (לי היה נח להרטיב מעט את קצות האצבעות כדי להצליח ליצר עיגולים)
לאפות ב 190 מעלות בין 10 ל 15 דקות (לא יותר)

לזיגוג:
1 כוס אבקת סוכר
1 חלבון
מעט מים חמים
לערבב יחד, למרוח במברשת על הדובשניות, ליבש ולאחסן בכלי סגור.
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא התמונות הכי פוטוגניות, אבל הרעיון...
הכנתי ביום שישי רוגעלך עם קמח כרגיל במילוי שוקולד וריבה וכן דובשניות.
מתכון רגיל שהיה לי עוד לפני.
יצא מעדן!!!
אם רוצים אוכל להעלות את המתכונים (הרוגעלך מפורום שהיה פה בחורף האחרון)

תוכלי להעלות את המתכון של הרוגלך, בבקשה?
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
למי שכתב על היוגורטים של דנונה עם הפצפוצים ללא גלוטן - תודה! הם מדהימים!
(לא מצאתי את ההודעה המקורית כדי לצטט)
 

משה גל

משתמש מקצוען
כלל הזהב:
הכלל הוא כזה (לא שלי, תודה לחברה שעזרה לי מאד...)
בעוגות שיש כ-3 כוסות קמח מחליפים ב: כוס וחצי קונדיטור, כוס קורנפלור וחצי כוס אורז (הכי מוצלח, קמח אורז בהכשר הרב ויא עם הכי פחות מרקם של אורז)

בעוגות עם מעט קמח מחליפים חצי קונדיטור חצי קורנפלור, לדוגמה 1.5 כוסות= 3/4 כוס קונדיטור, 3/4 כוס קורנפלור
 

משה גל

משתמש מקצוען
בנוגע להצעה לעשות פירורים לשניצל מלחמית טחונה או קורנפלקס של בי.אנ.די,
האם זה טוב גם לקציצות? או שבהם עדיף לייבש לחם ללא גלוטן ולטחון, או שזה לא ילך?

ה' רוצה שכנראה נבלה הרבה במטבח...
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
בנוגע להצעה לעשות פירורים לשניצל מלחמית טחונה או קורנפלקס של בי.אנ.די,
האם זה טוב גם לקציצות? או שבהם עדיף לייבש לחם ללא גלוטן ולטחון, או שזה לא ילך?

ה' רוצה שכנראה נבלה הרבה במטבח...

טוב גם לקציצות.
אנחנו לא 'מבזבזים' פירורי לחמית טחונים, אלא שמים במעבד מזון לחמיות שלמות, יחד עם שאר המרכיבים, והן נקצצות להנאתן עם השום, הבצל, הפטרוזיליה וכל היתר.
 

אשת_חבר

משתמש מקצוען
מתכון ללחמניות המוציא טעימות ורכות טעים כמו חלות רגילות!
אמהות לילדים מפונקים ביותר אמרו לי שהילד לא מפסיק לאכול מהן:


כף שמרים יבשים
1 1\4 כוסות מים חמימים (טמפ' כמו לחלות)
1/4 כוס דבש (או סוכר, יותר טעים עם דבש)
מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס
מוסיפים:
2 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית חומץ
מערבבים.
מוסיפים:
2 כפיות מלח
1 כף קסנטם גאם
1 כוס קמח טפיוקה (קצת קשה להשיג, אם אין אפשר להמיר בקמח תפו"א)
1 1/2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1/2 כוס קמח אורז חום

(אם יש לכם מי שיביא לכם מחו"ל אפשר להוסיף 1/4 כוס פסיליום האסקס ו 1/3 כוס זרעי צ'יה טחונים ואז אפשר להכין גם צמות, אבל לדעתי גם בלי זה, זה מספיק טעים)

מערבבים, העיסה קצת דביקה.
מכינים לחמניות קטנות עם ידים רטובות ומתפיחים כשעה וחצי בתנור מכובה עם מים רותחים בקרקעית. (לתוצאות מושלמות מחליפים את המים כל 20 דקות)
מצפים בביצה ומפזרים שומשום\ פרג וכו'
אופים ב 190 כחצי שעה או עד שהלחמניות משחימות

מתכון מסובך עם המון רכיבים שקצת קשה להשיג אבל שווה לכבוד שבת קודש.
לפי הרבה פוסקים אם 50% מהקמחים עם מחמשת מיני דגן אפשר לברך המוציא. תבררו אצל הפוסקים שלכם. בכל אופן גם אם זה לא המוציא הלמניות טעימות ואין להם תחליף.
אגב - לפעמים כשאני ממש במצב רוח לפנק אני לוקחת קצת מהעיסה ומכינה בסיס לפיצה. הוא מעולה, רק חבל "לבזבז" חלות של שבת על פיצה.
 

אשת_חבר

משתמש מקצוען
שיבולת שועל - בארה"ב ובאירופה התקן אומר ששיבולת שועל ללא גלוטן היא אכן ללא גלוטן. בארץ עוד לא החליטו... זה אותו קמח שמשתמשים בשביל מצות.
יש כאלה ששיבולת שועל גורמת להם לכאב בטן - גם לא צליאקים, כל אחד מה שמרגיש לו, אבל בעיקרון אין בשיבולת שועל המבודדת (שכתוב עליה בלי גלוטן) גלוטן.
שווה לנסות. יש רופאים שממליצים לחכות כמה חודשים עם דיאטה ללא גלוטן ואז לנסות קצת שיבולת שועל ולראות אם זה משפיע על ההרגשה הכללית. כל אחד ישאל בעצת רופאיו.
קסנטם גאם הוא חומר שמחליף גלוטן והוא מגבש את הבצק. (ראיתי קסנטם גאם ברשימת הרכיבים של כל מיני ממתקים ורטבים, לאו דווקא ללא גלוטן)
אפשר להשיג אותו ברוב החנויות טבע או חנויות שמוכרות קמחים ללא גלוטן - שווה להשקיע בו ולו רק בשביל החלות האלה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה