פורום צליאק

Sarah07

משתמש פעיל
שני דברים:
1. נפתחה ההרשמה למכירה של ציליאק בקהילה (בבני ברק)
2. ממליצה מאד על המתכון הבא לפיתות, של מרי בן הרוש:

פיתות ללא גלוטן
המצרכים

1. 20 גר` שמרים טריים (או 1 כף שטוחה שמרים יבשים)
2. 500 גר' קמח תגמיש (הסגול)
3. ½ כפית מלח
4. 400-450 מ"ל מים פושרים קל
5. 2 כפות שמן זית/קנולה
• לא חובה (אך מומלץ): 2 כפות סוכר/סוכר אינברטי

ההכנה
1. מערבבים את הקמח עם השמרים (והסוכר למי שבוחר להוסיף), מתחילים בלישה במהירות איטית (עם וו לישה) ותוך כדי הוספת המים בהדרגה, מעלים למהירות בינונית. כשמתחיל להתהוות בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה יסודית עד קבלת בצק אחיד ודביק. מוסיפים את השמן לכמה סיבובים נוספים של המלוש.
2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה להכפלת הנפח
3. משתפח הבצק, בעזרת לקקן מחלצים אוויר שהצטבר בכמה לחיצות (מקטינים את הבצק)
4. מקמחים קלות את הידיים (בתגמיש או בקורנפלור) ומאבקים (קימוח עדין מאוד) את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומגלגלים בעדינות לסגירה (בקימוח) מכל הכיוונים.
5. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים (90 עד 100 גר' כ"א) ומגלגלים תוך הפעלת לחץ עדין עד קבלת כדור חלק.
6. משטחים את הכדור תוך טפיחות קלות, מבלי לדחוס: תנועות תיפוף/החלקה ממרכז הכדור כלפי חוץ עד שמתקבל עיגול בקוטר 12 ס"מ ובעובי כחצי ס"מ, את העיגולים המרודדים אין צורך להשהות לתפיחה שניה אלא מכסים במגבת לחה עם סיום הכנת כל העיגולים ועוברים לאפיה.
7. האפיה:
א. בסיר גריל חשמלי - מחממים היטב את הסיר החשמלי, המיומנים יכולים גם מעל משטח חם (מחבת ברזל על להבה נמוכה או כיריים חשמליות בחום נמוך) ומניחים את הפיתה על התחתית. מכסים - דקה לצד אחד... הופכים ועוד כחצי דקה לצד שני
ב. במחבת ברזל יצוקה – מחממים היטב את המחבת על להבה גבוהה, מסדרים את הפיתות (בהתאם לקיבולת/שטח המחבת) ומכסים, כשמתחילות בועות מנמיכים את הלהבה ואופים דקה. הופכים לצד השני להשלמת אפיה של כחצי עד דקה נוספת (השלב בו הפיתה מתנפחת ונוצר הכיס)
8. מוציאים מהסיר ומעבירים לצינון בתוך סלסילה/מגבת מטבח לחה מעט. כשהפיתות עודן חמימות (אך לא רותחות) להעביר לשקיות ניילון ולאחסן בהקפאה
 

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יישר כוח על האשכול, אנחנו די חדשים בעסק. והוא עוזר לנו מאוד!
כמה שאלות:
1. קרטיבים: הבנו שלא הכל מותר. אלו כן?
2. יש אולי מתכון לבצק לחלות שהקטן יוכל להכין ממנו צורות? הוא כל כך אוהב לעשות את זה, ואני לא רוצה לקחת ממנו את החוויה. יש לי קמח "כרגיל".
3. קינואה זה בסדר, נכון?
 

Sarah07

משתמש פעיל
1. קרטיבים: הבנו שלא הכל מותר. אלו כן?
עד כמה שידוע לי כל הקרטיבים מותרים. בארטיקים חלביים צריך לבדוק.
הטילונים בעיתיים כמובן, פרט אלה שמיוצרים ללא גלוטן

2. יש אולי מתכון לבצק לחלות שהקטן יוכל להכין ממנו צורות? הוא כל כך אוהב לעשות את זה, ואני לא רוצה לקחת ממנו את החוויה. יש לי קמח "כרגיל".
לצערי לא. הבצקים ללא גלוטן קשים מאד לעבודה בידיים.
בטח לא למשחק כיפי עם ילדים.

3. קינואה זה בסדר, נכון?
כן
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
2. יש אולי מתכון לבצק לחלות שהקטן יוכל להכין ממנו צורות? הוא כל כך אוהב

לחלות לא.
יש את הלחמניות ש"ש שהופיעו כאן באשכול, והתאזרחו אצלי בבית. הבצק שלהן רך מדי בשביל צורות, אבל כתוב במתכון שאם מוסיפים פסיליום האסקס וזרעי צ'יה, כן אפשר לקבל משהו גמיש יותר.

אולי תתני לו לעבוד עם בצק עוגיות ללא גלוטן. קונים המון קורצנים, ומכינים לבבות ומשולשים וציפורים ובתים וברווזים ומה שרוצים.
 

תמי ק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פיצה ללא גלוטן!!
לא ניסתי אבל ראיתי שקיים במשולשים בבית שמש https://www.mishlohim.co.il/menu/8234/
כשסיפרתי את זזה לאמא של ילדים רגישים היא אמרה שזה אחד החלמות שלהם לקבל פיצה אמיתית בתוך ארגז עם שליח פיצה על אופנוע!
 

Sarah07

משתמש פעיל
אולי תתני לו לעבוד עם בצק עוגיות ללא גלוטן. קונים המון קורצנים, ומכינים לבבות ומשולשים וציפורים ובתים וברווזים ומה שרוצים.
גם בשביל זה צריך אומנות שהבצק יצא מספיק נעים לעבודה.
לא תמיד מצליח לי
 

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תודה רבה לעונים! עזרתם לנו מאוד!
מבינה שנאלץ לוותר על קליעת חלות.
מוסיפה שאלות:
- בינתיים אנחנו נמנעים גם משיבולת שועל. יש מתכון ללחמניות/חלות טעימות מקמח כרגיל?
- מתכון לבצק לפיצה ביתית יש? (ראיתי כאן, אבל אם יש משהו קל יותר, אשמח!).
- מתוך סקרנות.. האם ראיתם איזשהו קשר בין ריפלוקס לצליאק בהמשך? אנחנו בוגרי ריפלוקס קשה, ומעניין אותי מאוד אם יש קשר.
 

tkh

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
עריכה תורנית
יש תערובת מוכנה ללחם של RE FRESH, (צריך להוסיף ביצים ומים)
לדעתי מאד מוצלח
אבל כמובן אם זה לא משבולת שועל זה שהכל.
 

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תודה רבה לעונים! עזרתם לנו מאוד!
מבינה שנאלץ לוותר על קליעת חלות.
מוסיפה שאלות:
- בינתיים אנחנו נמנעים גם משיבולת שועל. יש מתכון ללחמניות/חלות טעימות מקמח כרגיל?
- מתכון לבצק לפיצה ביתית יש? (ראיתי כאן, אבל אם יש משהו קל יותר, אשמח!).
- מתוך סקרנות.. האם ראיתם איזשהו קשר בין ריפלוקס לצליאק בהמשך? אנחנו בוגרי ריפלוקס קשה, ומעניין אותי מאוד אם יש קשר.
בקשר לפיצה:
הכנו את המתכון הבא, יצא מעולה!
http://www.10dakot.co.il/פיצה-ללא-גלוטן-2/

אין לי קמח חומוס, וגם לא היה לי הרבה זמן..השתמשתי ב2.5 כוסות קמח כרגיל
 

בישהש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לגבי פיצה ללא גלוטן מוכן "מהאופנוע" כמו שהיה כתוב למעלה מפיצה "משולשים".
אינני יודעת לגבי המקום הזה.
אך גרה במקום שיש "פיצה שמש" שגם הם מפרסמים שיש להם פיצה ללא גלוטן.
קחו שחשבון אחרי דיבור עם החנות, זה רק כמו טורטיה עבה שמגיע ממפעל והם יכולים להכין מזה פיצה.
אבל, ושימו לב!
הפיצה "ללא גלוטן" מכינים באותו חדר איפה ששאר הקמח חיטה עף לכיוונים שונים מהפיצות הרגילות.
וכן, נאפות בתנור ביחד עם שאר הפיצות, הכל פתוח ביחד!
המוכר אמר לי: "הרבה אנשים הזמינו כבר ממני"...
קחו בחשבון אם זה נקרא בשבילכם "ללא גלוטן".
 

Sarah07

משתמש פעיל
יש לי תחושה שיש קבוצה לא קטנה של אנשים עם ציליאק שלא מקפידים על חשיפה לגלוטן בצורה נכונה ואז כששומעים על אחד שכן מקפיד (כמו שצריך באמת) התגובות שהוא מקבל הן - אתה סתם מגזים.
אני שמעתי את זה לא אחת וזה מציק שאני צריכה להכנס לעמדה של מגננה למה אני מקפידה יותר מידי.
מה דעתכם?
 
  • תודה
Reactions: stk

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הכנתי עכשיו בראוניז קל הכנה באופן מיוחד.
יצא מעולה. מתוק מאוד, אולי אפשר פחות סוכר.
את הקמח המרתי - חצי כמות קמח כרגיל וחצי קונדיטור. (סתם כי זה מה שהיה לידי:)):

לערבב
2 כוסות סוכר
חצי כוס שמן

להוסיף ולערבב בין לבין
4 ביצים

להוסיף
חצי כוס גדושה קקאו
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן

לערבב ולהוסיף
1 1/3 כוסות קמח

לערבב, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים (חצי כוס);

לאפות בתבנית משומנת על חום בינוני ל 35 דקות
 

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הפיצה הזו גם יצאה מצויינת. לא היה לי קמח חומוס. השתמשתי בקמח כרגיל.
וברוטב הבא מפרוג:
בבלנדר
5 כפות רסק עגבניות
3 כפות מיונז
2 שיני שום כתושות
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
כף סוכר
חצי כף מלח
כף גדושה אורגנו/תבלין פיצה
פלפל שחור
(רבע כמות מספיקה).

http://www.10dakot.co.il/פיצה-ללא-גלוטן-2/
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
יש לי תחושה שיש קבוצה לא קטנה של אנשים עם ציליאק שלא מקפידים על חשיפה לגלוטן בצורה נכונה ואז כששומעים על אחד שכן מקפיד (כמו שצריך באמת) התגובות שהוא מקבל הן - אתה סתם מגזים.
אני שמעתי את זה לא אחת וזה מציק שאני צריכה להכנס לעמדה של מגננה למה אני מקפידה יותר מידי.
מה דעתכם?

שזה דיון עמוק ומורכב מכדי לנהל אותו כך בפורום ציבורי...
יש צדדים לכאן ולכאן.

הצד השני אומר שילד מורעב ומוגבל, הוא ילד שעלול לאכול בחשאי עוגיות אצל החבר, מחוץ לטווח ראיית ההורים המסורים. יש לי וותק ארוך מאד בהורות צליאקית, והיכרות עם הרבה הורים וילדים, ולצערי - גם כשאתם חושבים שהילד החמוד והתמים שלכם שומר על ההוראות במלואן, לפעמים האמת שונה.
לכן לדעתי, מוטב ילד שאוכל פיצה ללא גלוטן שהוכנה באותו תנור עם הגלוטן, מאשר ילד שיקנה לעצמו משולש שלם ורגיל ויאכל בהנאה, כי ירגיש שאינו יכול עוד עם ההרעבה שהוריו כופים עליו.

זה תלוי כמובן גם בגיל הילד וברמת הרגישות.
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
את יכולה לפרט מה נחשב הצורה הנכונה?

- לא לאכול שום דבר ש'עלול להכיל גלוטן'.
- המהדרים אוכלים רק מה שכתוב עליו שהוא ללא גלוטן.
- לא לתת לילד שום דבר שהוכן במטבח ללא הפרדה, כך שיש חשש לזיהום צולב.
 

יודע לשאול

משתמש צעיר
לבתנו בת 6 גילו צאליק בבדיקת דם ויש לה תור לביופסיה.
נשמח לדעת ממי שעשתה ביופסיה לילדים בגיל דומה איך היה? איך הילד הגיב? איך הרגיש אחרי הבדיקה?
וגם סתם דברים שכדאי שנדע לקרת הבדיקה המפחידה
תזכו למצות
 

פרקטית

משתמש מקצוען
לבתנו בת 6 גילו צאליק בבדיקת דם ויש לה תור לביופסיה.
נשמח לדעת ממי שעשתה ביופסיה לילדים בגיל דומה איך היה? איך הילד הגיב? איך הרגיש אחרי הבדיקה?
וגם סתם דברים שכדאי שנדע לקרת הבדיקה המפחידה
תזכו למצות
קודם כל כדאי לעשות את הבדיקה כמה שיותר מוקדם בבוקר כי הילד בצום.
תביאו לה משהו להתעסק בזמן ההמתנה.
ההרדמה פשוטה מאוד שואפים חומר ותוך כמה דקות נרדמים. (אם האמא רגישה עדיף שהאבא יהיה שם במקומה זה קצת מלחיץ לראות את הילד במצב הזה למרות שהוא נראה ישן רגיל)
הבדיקה עצמה לקחה זמן קצר בערך 20 דקות ואז פוגשים את הילד בחדר התאוששות.
ההתאוששות משתנה מילד לילד - אצלינו פשוט חיכינו עד שיתעורר וזהו. לא היה משהו מיוחד.
באותו יום יתכן שהילד ירגיש צריבה בגרון. לא היה לו תאבון רגיל אבל למחרת הכל היה כרגיל.

אחרי 3 שבועות נראה לי מקבלים את התוצאות - כדאי לבקש אותן כתובות שבעתיד יהיה אסמכתא לרגישות/אי רגישות.
בהצלחה רבה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה