פורום צליאק

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
בארה"ב ובאירופה הכשרות היא בד"ץ העדה החרדית

את מדברת על המותג של אוסם שמיוצא לחו"ל?
איזה מוצרים יש בארה"ב ובאירופה, ללא גלוטן, בד"ץ?
יש לך שמות, תיאורים, תמונות?

ותגידו על הדרך, איפה אפשר לקנות, במיידי, קמח ש"ש ללא גלוטן? בחנויות באזור החרדי של ירושלים (צפון ומרכז), אין כלום בשבועות האחרונים.
 

אשת_חבר

משתמש מקצוען
את מדברת על המותג של אוסם שמיוצא לחו"ל?
איזה מוצרים יש בארה"ב ובאירופה, ללא גלוטן, בד"ץ?
יש לך שמות, תיאורים, תמונות?

ותגידו על הדרך, איפה אפשר לקנות, במיידי, קמח ש"ש ללא גלוטן? בחנויות באזור החרדי של ירושלים (צפון ומרכז), אין כלום בשבועות האחרונים.
https://www.gratifyfoods.com/
 

אשת_חבר

משתמש מקצוען
שימו לב לסמל של הבד"ת העדה החרדית בפינה בצד
יש עוד הרבה מוצרים, אין לי מושג אם הכל בד"ץ
קרקרים שווים, בייגלה מצופה שוקולד.
כל הנאש שכ"כ חסר!
שנים שיש את זה בחו"ל וסוף סוף יהיה את זה גם בארץ בע"ה
 

קבצים מצורפים

  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    KB 726.9 · צפיות: 128

Sarah07

משתמש פעיל
קצפיות (נשיקות) משובע שמחות - נראה לכם שמותר לאכול? או בטוח מסביבת גלוטן?
 

דגש

משתמש רשום
שימו לב לסמל של הבד"ת העדה החרדית בפינה בצד
יש עוד הרבה מוצרים, אין לי מושג אם הכל בד"ץ
קרקרים שווים, בייגלה מצופה שוקולד.
כל הנאש שכ"כ חסר!
שנים שיש את זה בחו"ל וסוף סוף יהיה את זה גם בארץ בע"ה

איפה יש להשיג בארץ?
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מישהו מכיר את הלחמניות עם הפתק הזה?
היכן ניתן לקנות אותם?
מה המחיר שלהם?לחמניות ללא.jpg
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מאפינס בלי גלוטן בבלנדר- איה קרמרמן

חומרים ל-15 מאפינס קטנים:

2 בננות בשלות / 2 ביצים / 2 כפות דבש / חצי כוס חמאת בוטנים / חצי כוס חמאת שקדים (אפשר להמיר ולהחליף בין השתיים) / שקית אבקת אפייה / כפית תמצית וניל / רבע עד חצי כוס פצפוצי שוקולד

אופן ההכנה:

מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים מלבד השוקולד, וטוחנים היטב לקבלת בלילה / מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים / מוזגים לתבניות מאפינס חד פעמיות או לתבנית מאפינס עם מנג׳טים / אופים בתנור מחומם מראש בחום של 200 מעלות, בתוכנית טורבו, כ‑13‑15 דקות.
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
רציתי לשאול שאלה
לא היה לי כח לקרוא את כל האשכול
יש לי בת בת 7.5
בתקופה האחרונה כל הזמן מתלוננת על כאבי בטן איומים
עם קצת מעקב גילנו
שתמיד זה קורה לה אחרי שאוכלת ארוחה עם לחם או קמח
לדוג' בוקר שנתתי לה בסקויטים לבקר לא אכלה בהפסקת אוכל כי כאבה לה מאוד הבטן
את הסנדויץ אכלה בצהריים במקום האוכל בצהרון ושוב הבטן כואבת
כבר שחררתי אותה כמה פעמים הביתה כי התקשרה שמאוד כואבת לה הבטן
השבת נפל לי האסימון שאולי התחיל לה רגישות לגלוטן
ערב שבת אכלה מהחלה ומיד אחרי זה התחילו כאבי בטן נוראיים
היום בבקר בעלי נתן לה 3 וופלים ושוב כאבי בטן ולא נגעה בשום ממתק אחר
ואז בסעודה שניה לא נתתי לה מהחלה
ופעם ראשונה שאחרי סעודת שב הילדה לא היתה עם כאבי בטן
כך גם בסעודה שלישית
יכול להיות בגיל כזה שפתאום מתחיל הרגישות לגלוטן?
ואם כן מה להגיד לרופא?
 

פנדורה

משתמש מקצוען
רציתי לשאול שאלה
לא היה לי כח לקרוא את כל האשכול
יש לי בת בת 7.5
בתקופה האחרונה כל הזמן מתלוננת על כאבי בטן איומים
עם קצת מעקב גילנו
שתמיד זה קורה לה אחרי שאוכלת ארוחה עם לחם או קמח
לדוג' בוקר שנתתי לה בסקויטים לבקר לא אכלה בהפסקת אוכל כי כאבה לה מאוד הבטן
את הסנדויץ אכלה בצהריים במקום האוכל בצהרון ושוב הבטן כואבת
כבר שחררתי אותה כמה פעמים הביתה כי התקשרה שמאוד כואבת לה הבטן
השבת נפל לי האסימון שאולי התחיל לה רגישות לגלוטן
ערב שבת אכלה מהחלה ומיד אחרי זה התחילו כאבי בטן נוראיים
היום בבקר בעלי נתן לה 3 וופלים ושוב כאבי בטן ולא נגעה בשום ממתק אחר
ואז בסעודה שניה לא נתתי לה מהחלה
ופעם ראשונה שאחרי סעודת שב הילדה לא היתה עם כאבי בטן
כך גם בסעודה שלישית
יכול להיות בגיל כזה שפתאום מתחיל הרגישות לגלוטן?
ואם כן מה להגיד לרופא?
להגיד לרופא שאת חוששת לרגישות לגלוטן,
יתן לך לעשות בדיקת דם פשוטה, שם ניתן לגלות אם אכן רגישה או לא.
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לדעתי ברור שיכול...
לספר לרופא שמבין ועם ראש קצת יותר פתוח
לבקש מהרופא בדיקות שיכולות לגלות את הבעיה (אגב, מנסיני יכול להיות גם קנדידה...)
להתעקש גם על בדיקה לרגישות לגלוטן (זה יקר לקופות :(...)
ובנתיים לא להמנע מגלוטן, אחרת הבדיקות לא יהיו מדויקות (אולי אם היא כ"כ סובלת לשאול את הרופא מה לעשות)
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
רציתי לשאול שאלה
לא היה לי כח לקרוא את כל האשכול
יש לי בת בת 7.5
בתקופה האחרונה כל הזמן מתלוננת על כאבי בטן איומים
עם קצת מעקב גילנו
שתמיד זה קורה לה אחרי שאוכלת ארוחה עם לחם או קמח
לדוג' בוקר שנתתי לה בסקויטים לבקר לא אכלה בהפסקת אוכל כי כאבה לה מאוד הבטן
את הסנדויץ אכלה בצהריים במקום האוכל בצהרון ושוב הבטן כואבת
כבר שחררתי אותה כמה פעמים הביתה כי התקשרה שמאוד כואבת לה הבטן
השבת נפל לי האסימון שאולי התחיל לה רגישות לגלוטן
ערב שבת אכלה מהחלה ומיד אחרי זה התחילו כאבי בטן נוראיים
היום בבקר בעלי נתן לה 3 וופלים ושוב כאבי בטן ולא נגעה בשום ממתק אחר
ואז בסעודה שניה לא נתתי לה מהחלה
ופעם ראשונה שאחרי סעודת שב הילדה לא היתה עם כאבי בטן
כך גם בסעודה שלישית
יכול להיות בגיל כזה שפתאום מתחיל הרגישות לגלוטן?
ואם כן מה להגיד לרופא?

עוד לפני צליאק, זו יכולה להיות רגישות לקמח חיטה לבן.
קמח חיטה לבן הוא דבר גרוע לעיכול. במיוחד כשהוא עם סוכר לבן. (ועוד יותר מזה - כשדוחפים את שניהם יחד על הבוקר לקיבה ריקה... :( )

בכל מקרה, אפשר לבקש מרופא משפחה בדיקת דם לצליאק. זו בדיקה ראשונית שתתן לכם כיוון.
אם הבדיקה הזו יוצאת חיובית, עוברים לעוד בדיקות, לביופסיה, לאבחנה. (הרגישות יכולה להופיע בכל גיל).

אם הבדיקה לצליאק יוצאת שלילית, אפשר לנסות להפחית מהתזונה קמח חיטה לבן, ולעבור לכוסמין או לשיבולת שועל, שהם דגנים הרבה יותר טובים וקלים. (ובריאים).
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אז כדאי לנסות קודם לתת לה מחר לחמנית כוסמין?
את הלחם החום כהגדרתה היא הכי אוהבת
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אז כדאי לנסות קודם לתת לה מחר לחמנית כוסמין?

אם יש לכם בבית והיא אוהבת, למה לא?
(כך גם תוכלו לוודא אם מדובר ברגישות לגלוטן, או רגישות לקמח חיטה לבן).
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
"פיצה" פולנטה.
אז פיצה ורוטב אמיתיים זה לא. אבל זה ממש טעים ואהוב על הילדים.

מקור: לפי מתכון של אביגיל מייזליק בשינויים.
כלים: סיר בינוני,מטרפת מתכת, תבנית אלומיניום/מתכת 20X25 בינונית מרופדת בנייר אפייה.
רכיבים:
לבסיס
2 כוסות קמח תירס.
4 כוסות מים
2 כוסות חלב
50 גר' חמאה.
כף שמן זית
כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן

ל"רוטב"

קופסת רסק עגבניות בינונית
מלח, פלפל, אורגנו.
כף שמן זית.

לתוספות מעל:

200-250 גרם פתיתי גבינה צהובה/ מוצרלה/ קשקבל /תערובת שלהן.

מכינים את הבסיס:
מביאים לרתיחה את המים והחלב. מוסיפים את השמן והחמאה והתבלינים ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומבשלים בלהבה בינונית עד להסמכה וכשנוצרות בועות גדולות.
מעבירים לתבנית , מחליקים ומיישרים את הבלילה ומניחים בצד להצטננות עד לטמפ' החדר.
בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מכינים את הרוטב ומרכיבים:
מערבבים את הרסק עם התבלינים והשמן ומורחים על הבסיס המצונן.
מפזרים את הגבינות והתוספות.
אופים ב-200 מעלות עד שהגבינה נמסה.
מצננים מעט עד שניתן לחתוך- כאשר הבסיס חם מאד הוא מתפרק (אבל גם ככה זה טעים:)).

בתאבון!
 
נערך לאחרונה ב:

פרקטית

משתמש מקצוען
רולדה ללא גלוטן - יצאה מעולה! מאתר 10 דקות

מצרכים
:
4 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

2 כפות (16 ג') שמן

שליש כוס (45 ג') קורנפלור

2 כפות מלאות (25 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

קרם המילוי:

מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל)

3 כפות מלאות (35 ג') אינסטנט פודינג בטעם וניל/ שוקולד/ ריבת חלב

שליש כוס (80 מ"ל) חלב סויה או חלב קוקוס

ציפוי/קישוט:

40 גרם שוקולד מריר

כף (8 ג') שמן

אופן הכנה:

-מחממים מראש את התנור ל175 מעלות ומרפדים תבנית ענקית (בגודל של התנור) בנייר אפיה. משמנים היטב את הנייר באופן אחיד.

-מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן ומערבבים.

-מערבבים בכוס – קורנפלור, פודינג וניל ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד להטמעת החומרים.

-יוצקים את התערובת לנייר האפיה המשומן ומשטחים על כל התבנית בגובה אחיד ובאופן שווה.

-מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות, עד שקיסם יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר במשך כ-3 דקות. לאחר מכן מגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה. מצננים במשך כ-25 דקות.

הכנת קרם:

-מקציפים בקערה את הקצפת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר עד שהעוגה מתקררת.

הכנת הרולדה:

פותחים בזהירות את הרולדה, מורחים מעל את הקרם באופן אחיד. מגלגלים בעדינות שוב לרולדה והפעם ללא נייר האפיה. חותכים את הרולדה בשני הקצוות למראה יפה יותר.

-ממיסים במיקרוגל (כ-15 שניות) 40 גרם שוקולד מריר עם כף שמן, מערבבים לתערובת חלקה. מזליפים מעל העוגה פסים בעזרת כפית (ניתן גם למלא שקית זילוף או שקית אוכל קטנה, לגזור פתח קטנטן בקצה ולזלף).

-מכסים את הרולדה ומכניסים אותה למקרר למשך לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
 

פרשי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
באושר עד בבית שמש יש דגני בוקר כשר לפסח של טעמן ב5.9
נמצא במקום הרגיל של הדגני בוקר.
 

הר סיני

משתמש פעיל
בשורה לחולי הצליאק: יהדוה"ת דורשת להוזיל את המוצרים ללא גלוטן
הדרישות הקואליציוניות של של יהדות התורה נחשפות: במסגרת המו"מ מול הליכוד דורשים שהממשלה תפעל להקל על חולי הצליאק. ההצעות: פיקוח על המחירים, סבסוד המוצרים, חלוקת תלושי מזון או קצבת נכות לרגישים לגולטן • פרסום ראשון
פרסום ראשון: במסגרת רשימת הדרישות של 'יהדות התורה' לליכוד במסגרת המשא ומתן הקואליציוני נכלל גם סעיף העוסק במחירים הלא הגיוניים של מוצרים ללא גלוטן, אותם נאלצים לצרוך מאות אלפי חולי צליאק.

על פי המידע שהגיע לידי 'חדשות JDN', במפלגה החרדית דורשים שהמדינה תפעל באחת מהאפשרויות הבאות להוזיל את המחירים: בפיקוח על המחירים בדומה לפיקוח הקיים היום על מוצרי בסיס, סבסוד המחירים עוד לפני שמגיעים ללקוח בהנחה שמרבית הצרכנים לא עושים זאת מרצונם החופשי, חלוקת תלושי מזון לחולי הצליאק או הענקת קצבת נכות לרגישים לגולטן.


מנכ"ל עמותת צליאק בקהילה יעקב מנחם התייחס בשיחה עם 'חדשות JDN' לפרסום ואמר כי, "במשך שנים נאנקים חולי הצליאק ובני משפחותיהם במחירים המופרזים של מוצרים ללא גלוטן. אני שמח לשמוע כי לאחר מאבק ממושך נענתה הנציגות החרדית לבקשותינו והחליטה לדאוג לכלל הציבור בישראל, כי כידוע חולי הצליאק לא פוסח על אף מגזר. תודה מיוחדת לח"כ יעקב אשר שהקים את שדולת הצליאק בכנסת יחד עם ח"כ לשעבר מירב בן ארי בעבר, ובוודאי יש לו זכויות בהחלטה".

כזכור, לפני כחצי שנה הקימו מחדש חבר הכנסת יעקב אשר וחברת הכנסת דאז מירב בן ארי את השדולה למען חולי הצליאק בישראל. מטרתה של השדולה החדשה הינה להוזיל את מחירי המוצרים ללא גלוטן ולהביא להגברת המודעות הציבורית ולהכרת הנושא.

יושב ראש שדולת הצליאק, חבר הכנסת יעקב אשר, אמר בהשקת השדולה כי, "נפעל להגביר את המודעות ולהיטיב עם הרגישים לגלוטן כדי להקל מעליהם את אורח החיים כתוצאה ממצבם הרפואי". עוד הוסיף כי, "נפעל באופן מיידי להקמת צוות שירכז את הצרכים של חולי הצליאק ואת הפתרונות שהוצעו במגוון התחומים שהוזכרו". הוא ציין כי הדאגה לחולי צליאק חוצה מגזרים ומפלגות: "יש לברך על שיתוף הפעולה שיש לנו בנושא עם מפלגות נוספות, ונדרוש חקיקה לטובת חולי הצליאק במשא ומתן הקואליציוני בהקמת הממשלה הבאה".

סגן שר הבריאות, חבר הכנסת יעקב ליצמן, שנכח בטקס, בירך על הקמת השדולה וציין כי "בימים אלו מקדם משרד הבריאות תוכנית רחבה של תמיכה במפעלים שייצרו מזון ללא גלוטן ומתן הקלות רגולטוריות על הייבוא של מזון ללא גלוטן". ליצמן הדגיש כי "מדובר במהלך חברתי חשוב, מתוך מחויבות והכרה בזכויות ציבור חולי הצליאק הנדרשים למזון ללא גלוטן". הוא הוסיף כי כבר כעת ניתן להבחין בתחילתה של ירידה במחירי המזון נטול הגלוטן: "נפעל להמשך מגמה זו לטובת אוכלוסיית החולים. אנו נמשיך לפעול בנושא בשיתוף הגורמים המקצועיים".

 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  36  פעמים

לוח מודעות

למעלה