מידע שימושי פורום צליאק

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י משה גל, ‏8/8/18.

  1. פאוור

    פאוור משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏13/8/14
    הודעות:
    411
    תודות :
    320
    נקודות:
    69
    שמעתי שיש כדורים מחו"ל שמנטרלים השפעת גלוטן למי שרוצה לאכול בחוץ- בחתונות וכד'
    בלי לשמור ובלי לברר כל מאכל האם יש או עלול וכד'
    שמעתי על משהיא שרוצה לייבא את זה,
    הייתם צורכים? סתם מעניין
     
  2. p100digital

    p100digital משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/11/14
    הודעות:
    247
    תודות :
    336
    נקודות:
    142
    עיסוק:
    אלבומים דיגיטליים | קנבס | עץ | עיצוב+הדפסה
    מיקום:
    מודיעין עילית
    סליחה, רק עכשיו אני רואה מקווה שזה רלוונטי

    בסיס: שרוול ביסקוויטים לל"ג עם גרם חמאה מומסת ומיץ מחצי לימון
    לטחון במעבד מזון ולהדק לתחתי של תבנית עגולה

    750 גרם גבינה
    1 שמנת חמוצה
    1 לבן
    7 ביצים
    כוס וחצי סוכר
    3 שקיות סוכר וניל
    מיץ מחצי לימון
    6 כפות קמח קונדיטור

    להקציף חלבונים + כוס סוכר
    בקערה נפרדת לערבב גבינה, שמנת ולבן ויתרת הסוכר, סוכר הוניל והקמח
    לאחד הקערות
    לאפות בתנור שחומם מראש על 170 תחילה ואחרי 15 דק להעביר ל180
    ולאפות עד להתייצבות

    לציפוי: 2 שמנת חמוצה+2 כפות סוכר
    לשפוך על העוגה
    לאפות5 דק' ולהשאיר עוד 10 דק' בתנור כבוי
     
    stk ו-Sarah07 מודים על התגובה.
  3. p100digital

    p100digital משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/11/14
    הודעות:
    247
    תודות :
    336
    נקודות:
    142
    עיסוק:
    אלבומים דיגיטליים | קנבס | עץ | עיצוב+הדפסה
    מיקום:
    מודיעין עילית
    בסוף הכנתי עם ספגטי יצא מעולה
    הכנתי מפה
    והשידרוגים של הבטטות הוספתי מעצמי כדי לחגג
    הכנתי רוטב בנפרד ופסטה שמור במקרר בקופסאות אטומות
    ההרכבה לקראת הסעודה
     
    Sarah07 מודה על התגובה.
  4. p100digital

    p100digital משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/11/14
    הודעות:
    247
    תודות :
    336
    נקודות:
    142
    עיסוק:
    אלבומים דיגיטליים | קנבס | עץ | עיצוב+הדפסה
    מיקום:
    מודיעין עילית
    ברור שהיינו שמחים לזה
    לפני מספר חודשים התפרסמה כתבה שיש כזה כדור בפיתוח
    מאז הבת לי לא מפסיקה לברר האם כבר גמרו להכין כזה דבר
     
  5. Ruty Kepler

    Ruty Kepler Moderator מנהל סופרות וכתיבה כתיבה ספרותית פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏13/8/14
    הודעות:
    6,633
    תודות :
    36,365
    נקודות:
    240
    עיסוק:
    ראיית חשבון, כתיבה ספרותית, כתיבה עיתונאית
    סוג מצלמה:
    G9
    של תמי (מקמח תמי). הבצק יוצא רך ומדהים ונוח מאד לרידוד וקריצה:

    אלפאחורס ללא גלוטן

    לעוגיות:

    1. 120 גר' אבקת סוכר
    2. 1 כפית תמצית וניל
    3. 210 גר' קמח תמי
    4. 150 גר' קורנפלור
    5. 1 כפית אבקת אפייה
    6. ½ כפית אבקת סודה לשתיה
    7. 140 גר' חמאה
    8. 120 גר' חלמונים (6 מביצים מס' 1)
    למילוי ריבת חלב וגימור:

    1. 350 גר' ריבת חלב
    2. 100 גר' קוקוס
    ההכנה

    1. מערבבים היטב את כל היבשים (קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה, אבקת וניל ואבקת אפייה) ומוסיפים את החמאה. מעבדים בפולסים לבצק פירורי גס
    2. מוסיפים את החלמונים ומעבדים לבצק אחיד, מעט פירורי למראית עין (וזה בסדר אם חלק ממנו גם מתגבש) אך בהידוק ידני או המשך עירבול הוא מתאחד לבצק רך ונעים
    3. מרדדים על משטח עבודה (מומלץ מסיליקון כדי להימנע מקימוח) לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בהתאם לגודל האלפחורס בהעדפה אישית
    4. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך 135 מעלות, משך 15 דקות (אפשר טורבו). מוציאים, מצננים והעוגיות מוכנות למילוי.
    5. מילוי: מניחים כחצי כפית ריבת חלב במרכז עוגיה, מצמידים עוגיה בגודל זהה. לוחצים לחיצה עדינה כדי שריבת החלב תתפשט ומגלגלים בקוקוס.
    6. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר
    הערה: גם אם הבצק מעט צהבהב, לא לדאוג... הוא מבהיר לאחר אפייה ומקבל את גוון האלפחורס
     
    Sarah07 מודה על התגובה.
  6. Ruty Kepler

    Ruty Kepler Moderator מנהל סופרות וכתיבה כתיבה ספרותית פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏13/8/14
    הודעות:
    6,633
    תודות :
    36,365
    נקודות:
    240
    עיסוק:
    ראיית חשבון, כתיבה ספרותית, כתיבה עיתונאית
    סוג מצלמה:
    G9
    כבר יותר מעשר שנים אנחנו מחכים לכדורים האלה... סיפרו לנו עליהם עוד בשלב האבחון הראשון אצלנו, בניסן תשס"ט.
    בינתיים כל עוד זה לא מספיק נבדק - לא נותנת לילדים שלי.
    כשיגיעו לגיל 18 או אחרי החתונה, יחליטו איש איש על דרכו, והאם הם מוכנים לקחת סיכון על עצמם.
     
  7. Sarah07

    Sarah07 משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏7/12/16
    הודעות:
    77
    תודות :
    146
    נקודות:
    39
    וואו, מענין! אני אוכלת לחמניות ש"ש רק בסעודות שבת. אבדוק את הענין
     
  8. Sarah07

    Sarah07 משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏7/12/16
    הודעות:
    77
    תודות :
    146
    נקודות:
    39
    מתכון ללחמניות המוציא טעימות ורכות טעים כמו חלות רגילות!
    אמהות לילדים מפונקים ביותר אמרו לי שהילד לא מפסיק לאכול מהן:
    כף שמרים יבשים
    1 1\4 כוסות מים חמימים (טמפ' כמו לחלות)
    1/4 כוס דבש (או סוכר, יותר טעים עם דבש)
    מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס
    מוסיפים:
    2 ביצים
    1/4 כוס שמן קנולה
    1 כפית חומץ
    מערבבים.
    מוסיפים:
    2 כפיות מלח
    1 כף קסנטם גאם
    1 כוס קמח טפיוקה (קצת קשה להשיג, אם אין אפשר להמיר בקמח תפו"א)
    1 1/2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
    1/2 כוס קמח אורז חום

    (אם יש לכם מי שיביא לכם מחו"ל אפשר להוסיף 1/4 כוס פסיליום האסקס ו 1/3 כוס זרעי צ'יה טחונים ואז אפשר להכין גם צמות, אבל לדעתי גם בלי זה, זה מספיק טעים)

    מערבבים, העיסה קצת דביקה.
    מכינים לחמניות קטנות עם ידים רטובות ומתפיחים כשעה וחצי בתנור מכובה עם מים רותחים בקרקעית. (לתוצאות מושלמות מחליפים את המים כל 20 דקות)
    מצפים בביצה ומפזרים שומשום\ פרג וכו'
    אופים ב 190 כחצי שעה או עד שהלחמניות משחימות
    מתכון מסובך עם המון רכיבים שקצת קשה להשיג אבל שווה לכבוד שבת קודש.
    לפי הרבה פוסקים אם 50% מהקמחים עם מחמשת מיני דגן אפשר לברך המוציא. תבררו אצל הפוסקים שלכם. בכל אופן גם אם זה לא המוציא הלמניות טעימות ואין להם תחליף.
    אגב - לפעמים כשאני ממש במצב רוח לפנק אני לוקחת קצת מהעיסה ומכינה בסיס לפיצה. הוא מעולה, רק חבל "לבזבז" חלות של שבת על פיצה.
     
    polygon מודה על התגובה.
  9. stk

    stk משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏3/11/15
    הודעות:
    500
    תודות :
    1,170
    נקודות:
    149
    תודה רבה
    גם אצלנו בשבת וחג כבר אין גלוטן בדכ
    חלבי זה לא ככ התחום שלנו
    ולמרות שאני יודעת שהוא לא ממש יאכל אני כן רוצה להכין לו משהו
    תוכלי לפרט מה הכנתם לסעודה החלבית?
    חוץ מפיצה..

    תודה וחג שמח
     
    Ruty Kepler מודה על התגובה.
  10. Ruty Kepler

    Ruty Kepler Moderator מנהל סופרות וכתיבה כתיבה ספרותית פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏13/8/14
    הודעות:
    6,633
    תודות :
    36,365
    נקודות:
    240
    עיסוק:
    ראיית חשבון, כתיבה ספרותית, כתיבה עיתונאית
    סוג מצלמה:
    G9
    אין אצלנו סעודה חלבית.
    יש קידוש חלבי אחרי התפילה, ואחריו מחכים ואוכלים סעודת חג רגילה עם בשר ודגים.
     
    stk מודה על התגובה.
  11. פאוור

    פאוור משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏13/8/14
    הודעות:
    411
    תודות :
    320
    נקודות:
    69
    מעניין, אשמח לשמוע מעוד אנשים, האם השפיע.
     
  12. פאוור

    פאוור משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏13/8/14
    הודעות:
    411
    תודות :
    320
    נקודות:
    69
    הבנתי שזה כבר מעבר לשלב פיתוח וניתן להשיגם בחו"ל.
    מעניין האם מישהו ניסה או שמע ורוצה לשתף, אשמח מאוד.
     

    קבצים מצורפים:

  13. פרקטית

    פרקטית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/10/16
    הודעות:
    1,036
    תודות :
    2,130
    נקודות:
    174
    רכשתי אבקת פלאפל מהמכירה של צליאק בקהילה חברת "התבלין"
    אבל אין על האריזה הוראות הכנה.
    מישהי יודעת איך מכינים?
     
  14. פרשי

    פרשי משתמש צעיר עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏20/6/11
    הודעות:
    331
    תודות :
    26
    נקודות:
    39
    הכנתי רגיל כמו פלאפל של אוסם
    הוספתי מים לפי העין יצא קצת מתפורר
    אבל טעים מאוד
     
  15. פרקטית

    פרקטית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/10/16
    הודעות:
    1,036
    תודות :
    2,130
    נקודות:
    174
    לא מכירה את הפלאפל של אוסם - מה ההוראות שם?
     
  16. פרשי

    פרשי משתמש צעיר עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏20/6/11
    הודעות:
    331
    תודות :
    26
    נקודות:
    39
    שם זה הולך על שקית שלהם נראה לי כוס של מים (כתוב הוראות מאחורה
    אבל בפלאפל מצליאק בקהילה שמתי מים לפי העין עד שנהיה עיסה
    ואז מחכים כמה דקות ועושים כדורים
    הבן שלי אהב מאוד והוא מפונק נורא...
     
    פרקטית מודה על התגובה.
  17. פרקטית

    פרקטית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/10/16
    הודעות:
    1,036
    תודות :
    2,130
    נקודות:
    174
    התקשרתי לחברה ההוראות הם:
    2 כוסות אבקה
    1 כוס מים
    להשרות 15 דקות ולטגן בשמן עמוק
     
    פרשי מודה על התגובה.
  18. tkh

    tkh עימוד ספרים מעמד ספרים

    הצטרף:
    ‏28/1/08
    הודעות:
    1,667
    תודות :
    486
    נקודות:
    104
    ככל הזכור לי משנה שעברה (השנה כבר לא קנינו)
    תיבול האבקה חריף מאד, נא לשים לב.
     
  19. פרקטית

    פרקטית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/10/16
    הודעות:
    1,036
    תודות :
    2,130
    נקודות:
    174
    דוקא לא היתה שום חריפות. נאכל ע"י כל המשפחה.
     
  20. תמנונה

    תמנונה משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/2/14
    הודעות:
    992
    תודות :
    3,000
    נקודות:
    149
    שלום לכולם

    הצטרפתי למועדון עם בת ה5 שלי,

    השבוע התחלנו את הדיאטה באופן רשמי.

    הגילוי היה עקב כאבי בטן אחת לתקופה (3-4 חודשים), לאחרונה דווקא לא היו כאבים.

    ועכשיו ביומיים האחרונים מתלוננת על כאבים.

    הגיוני? חשבתי אולי בגלל שהגוף מתחיל להתנקות.