ציליאק פורום צליאק

פאוור

משתמש פעיל
שמעתם על חיטה שהוציאו ממנה את הגלוטן?
שמעתי שיש דבר כזה בחו"ל, זה המצאה חדשה, אבל בארץ אין אישורי יבוא לזה מאחר שאין מספיק ידע על ההשלכות של זה.
מי שיודע עוד פרטים בבקשה להוסיף לטובת כולנו.
שמעתי שיש כדורים מחו"ל שמנטרלים השפעת גלוטן למי שרוצה לאכול בחוץ- בחתונות וכד'
בלי לשמור ובלי לברר כל מאכל האם יש או עלול וכד'
שמעתי על משהיא שרוצה לייבא את זה,
הייתם צורכים? סתם מעניין
 

p100digital

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
וואו!

אפשר בבקשה את המתכון של העוגת גבינה?
סליחה, רק עכשיו אני רואה מקווה שזה רלוונטי

בסיס: שרוול ביסקוויטים לל"ג עם גרם חמאה מומסת ומיץ מחצי לימון
לטחון במעבד מזון ולהדק לתחתי של תבנית עגולה

750 גרם גבינה
1 שמנת חמוצה
1 לבן
7 ביצים
כוס וחצי סוכר
3 שקיות סוכר וניל
מיץ מחצי לימון
6 כפות קמח קונדיטור

להקציף חלבונים + כוס סוכר
בקערה נפרדת לערבב גבינה, שמנת ולבן ויתרת הסוכר, סוכר הוניל והקמח
לאחד הקערות
לאפות בתנור שחומם מראש על 170 תחילה ואחרי 15 דק להעביר ל180
ולאפות עד להתייצבות

לציפוי: 2 שמנת חמוצה+2 כפות סוכר
לשפוך על העוגה
לאפות5 דק' ולהשאיר עוד 10 דק' בתנור כבוי
 

p100digital

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אשמח לקבל גם את המתכון לזה, תודה
בסוף הכנתי עם ספגטי יצא מעולה
הכנתי מפה
והשידרוגים של הבטטות הוספתי מעצמי כדי לחגג
הכנתי רוטב בנפרד ופסטה שמור במקרר בקופסאות אטומות
ההרכבה לקראת הסעודה
 

p100digital

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שמעתי שיש כדורים מחו"ל שמנטרלים השפעת גלוטן למי שרוצה לאכול בחוץ- בחתונות וכד'
בלי לשמור ובלי לברר כל מאכל האם יש או עלול וכד'
שמעתי על משהיא שרוצה לייבא את זה,
הייתם צורכים? סתם מעניין
ברור שהיינו שמחים לזה
לפני מספר חודשים התפרסמה כתבה שיש כזה כדור בפיתוח
מאז הבת לי לא מפסיקה לברר האם כבר גמרו להכין כזה דבר
 

Ruty Kepler

Moderator
מנהל
פרסום וקופירייטינג
כתיבה ספרותית
אשמח מאד לקבל את המתכון
של תמי (מקמח תמי). הבצק יוצא רך ומדהים ונוח מאד לרידוד וקריצה:

אלפאחורס ללא גלוטן

לעוגיות:

  1. 120 גר' אבקת סוכר
  2. 1 כפית תמצית וניל
  3. 210 גר' קמח תמי
  4. 150 גר' קורנפלור
  5. 1 כפית אבקת אפייה
  6. ½ כפית אבקת סודה לשתיה
  7. 140 גר' חמאה
  8. 120 גר' חלמונים (6 מביצים מס' 1)
למילוי ריבת חלב וגימור:

  1. 350 גר' ריבת חלב
  2. 100 גר' קוקוס
ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל היבשים (קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה, אבקת וניל ואבקת אפייה) ומוסיפים את החמאה. מעבדים בפולסים לבצק פירורי גס
  2. מוסיפים את החלמונים ומעבדים לבצק אחיד, מעט פירורי למראית עין (וזה בסדר אם חלק ממנו גם מתגבש) אך בהידוק ידני או המשך עירבול הוא מתאחד לבצק רך ונעים
  3. מרדדים על משטח עבודה (מומלץ מסיליקון כדי להימנע מקימוח) לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בהתאם לגודל האלפחורס בהעדפה אישית
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך 135 מעלות, משך 15 דקות (אפשר טורבו). מוציאים, מצננים והעוגיות מוכנות למילוי.
  5. מילוי: מניחים כחצי כפית ריבת חלב במרכז עוגיה, מצמידים עוגיה בגודל זהה. לוחצים לחיצה עדינה כדי שריבת החלב תתפשט ומגלגלים בקוקוס.
  6. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר
הערה: גם אם הבצק מעט צהבהב, לא לדאוג... הוא מבהיר לאחר אפייה ומקבל את גוון האלפחורס
 

Ruty Kepler

Moderator
מנהל
פרסום וקופירייטינג
כתיבה ספרותית
שמעתי שיש כדורים מחו"ל שמנטרלים השפעת גלוטן למי שרוצה לאכול בחוץ- בחתונות וכד'
בלי לשמור ובלי לברר כל מאכל האם יש או עלול וכד'
שמעתי על משהיא שרוצה לייבא את זה,
הייתם צורכים? סתם מעניין
כבר יותר מעשר שנים אנחנו מחכים לכדורים האלה... סיפרו לנו עליהם עוד בשלב האבחון הראשון אצלנו, בניסן תשס"ט.
בינתיים כל עוד זה לא מספיק נבדק - לא נותנת לילדים שלי.
כשיגיעו לגיל 18 או אחרי החתונה, יחליטו איש איש על דרכו, והאם הם מוכנים לקחת סיכון על עצמם.
 

Sarah07

משתמש פעיל
תשומת ליבכם, לעניין שיבולת שועל, אצלנו אחד מבני המשפחה מחבורת הציליאקים בעם-
אכל בפסח הרבה מצות וגם לפני כן בפורים- לחמניות שיבולת שועל ובעוד כל מיני אירועים.
לא הרגיש שום שינוי
אבל במעקב בדיקת דם- הופתע לראות שערכי הגלוטן עלו מ 8 בפעם האחרונה ל...40!! (מי שמתמצא- מעל 15 -חיובי)
קיצור, שווה לעקוב - מי שאוכל שיבולת שועל גם אם אין סמפטומים.
וואו, מענין! אני אוכלת לחמניות ש"ש רק בסעודות שבת. אבדוק את הענין
 

Sarah07

משתמש פעיל
אפשר להעלות שוב את מתכון הלחמניות ללא גלוטן.
מתכון ללחמניות המוציא טעימות ורכות טעים כמו חלות רגילות!
אמהות לילדים מפונקים ביותר אמרו לי שהילד לא מפסיק לאכול מהן:
כף שמרים יבשים
1 1\4 כוסות מים חמימים (טמפ' כמו לחלות)
1/4 כוס דבש (או סוכר, יותר טעים עם דבש)
מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס
מוסיפים:
2 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית חומץ
מערבבים.
מוסיפים:
2 כפיות מלח
1 כף קסנטם גאם
1 כוס קמח טפיוקה (קצת קשה להשיג, אם אין אפשר להמיר בקמח תפו"א)
1 1/2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1/2 כוס קמח אורז חום

(אם יש לכם מי שיביא לכם מחו"ל אפשר להוסיף 1/4 כוס פסיליום האסקס ו 1/3 כוס זרעי צ'יה טחונים ואז אפשר להכין גם צמות, אבל לדעתי גם בלי זה, זה מספיק טעים)

מערבבים, העיסה קצת דביקה.
מכינים לחמניות קטנות עם ידים רטובות ומתפיחים כשעה וחצי בתנור מכובה עם מים רותחים בקרקעית. (לתוצאות מושלמות מחליפים את המים כל 20 דקות)
מצפים בביצה ומפזרים שומשום\ פרג וכו'
אופים ב 190 כחצי שעה או עד שהלחמניות משחימות
מתכון מסובך עם המון רכיבים שקצת קשה להשיג אבל שווה לכבוד שבת קודש.
לפי הרבה פוסקים אם 50% מהקמחים עם מחמשת מיני דגן אפשר לברך המוציא. תבררו אצל הפוסקים שלכם. בכל אופן גם אם זה לא המוציא הלמניות טעימות ואין להם תחליף.
אגב - לפעמים כשאני ממש במצב רוח לפנק אני לוקחת קצת מהעיסה ומכינה בסיס לפיצה. הוא מעולה, רק חבל "לבזבז" חלות של שבת על פיצה.
 

stk

משתמש מקצוען
אלפחורס.
כל היתר - רגיל... כבר שכחנו איך מבשלים שבת וחג עם קמח. כל המתכונים הקבועים שלנו הם בלעדיו.

צפה בקובץ המצורף 490064
תודה רבה
גם אצלנו בשבת וחג כבר אין גלוטן בדכ
חלבי זה לא ככ התחום שלנו
ולמרות שאני יודעת שהוא לא ממש יאכל אני כן רוצה להכין לו משהו
תוכלי לפרט מה הכנתם לסעודה החלבית?
חוץ מפיצה..

תודה וחג שמח
 

Ruty Kepler

Moderator
מנהל
פרסום וקופירייטינג
כתיבה ספרותית
תודה רבה
גם אצלנו בשבת וחג כבר אין גלוטן בדכ
חלבי זה לא ככ התחום שלנו
ולמרות שאני יודעת שהוא לא ממש יאכל אני כן רוצה להכין לו משהו
תוכלי לפרט מה הכנתם לסעודה החלבית?
חוץ מפיצה..

תודה וחג שמח
אין אצלנו סעודה חלבית.
יש קידוש חלבי אחרי התפילה, ואחריו מחכים ואוכלים סעודת חג רגילה עם בשר ודגים.
 
  • שלח תודה
Reactions: stk

פאוור

משתמש פעיל
כבר יותר מעשר שנים אנחנו מחכים לכדורים האלה... סיפרו לנו עליהם עוד בשלב האבחון הראשון אצלנו, בניסן תשס"ט.
בינתיים כל עוד זה לא מספיק נבדק - לא נותנת לילדים שלי.
כשיגיעו לגיל 18 או אחרי החתונה, יחליטו איש איש על דרכו, והאם הם מוכנים לקחת סיכון על עצמם.
הבנתי שזה כבר מעבר לשלב פיתוח וניתן להשיגם בחו"ל.
מעניין האם מישהו ניסה או שמע ורוצה לשתף, אשמח מאוד.
 

קבצים מצורפים

פרקטית

משתמש מקצוען
רכשתי אבקת פלאפל מהמכירה של צליאק בקהילה חברת "התבלין"
אבל אין על האריזה הוראות הכנה.
מישהי יודעת איך מכינים?
 

פרשי

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
הכנתי רגיל כמו פלאפל של אוסם
הוספתי מים לפי העין יצא קצת מתפורר
אבל טעים מאוד
 

פרשי

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
שם זה הולך על שקית שלהם נראה לי כוס של מים (כתוב הוראות מאחורה
אבל בפלאפל מצליאק בקהילה שמתי מים לפי העין עד שנהיה עיסה
ואז מחכים כמה דקות ועושים כדורים
הבן שלי אהב מאוד והוא מפונק נורא...
 

פרקטית

משתמש מקצוען
התקשרתי לחברה ההוראות הם:
2 כוסות אבקה
1 כוס מים
להשרות 15 דקות ולטגן בשמן עמוק
 

tkh

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
עריכה תורנית
ככל הזכור לי משנה שעברה (השנה כבר לא קנינו)
תיבול האבקה חריף מאד, נא לשים לב.
 

תמנונה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
שלום לכולם

הצטרפתי למועדון עם בת ה5 שלי,

השבוע התחלנו את הדיאטה באופן רשמי.

הגילוי היה עקב כאבי בטן אחת לתקופה (3-4 חודשים), לאחרונה דווקא לא היו כאבים.

ועכשיו ביומיים האחרונים מתלוננת על כאבים.

הגיוני? חשבתי אולי בגלל שהגוף מתחיל להתנקות.
 

אירועים קרובים

ראש פינה

הפרוגיסטים נותנים בראש

לוח דרושים

למעלה