חגים עוגת קרמשניט דבש -העוגה של ראש השנה שלנו

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
@כוס קקאו
הבצק יצא לי ממש דק
ולא כמו בתמונה
והיה מאד קשה לרדד אותו לגודל של תבנית חד פעמי גדולה
וכן המילוי לא יצר שכבה עם נוכחות
העוגה יצאה נמוכה יחסית
מה לא עשיתי טוב?
מי עשתה ויש לה תמונה?
אויש, אבל לפחות יצא טעים?
אחותי עושה את זה בתבנית חד פעמית רגילה. מעניין.
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
כן. נותנת לה קצת לקפא.
אגב, באיזה תבנית עשית? קטנה או גדולה?
יצא לך נמוך או גבוה?
 
נערך לאחרונה ב:

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
ברור שטעים...
את עושה בתבנית גדולה??
איזה בצק יוצא לך? פירורי?

אני עושה בגדולה. אבל אני יודעת שאפשר לעשות בקטנה- זה פשוט יותר קל ברידוד.
הבצק גמיש, לא פרורים.
אם יוצא פרורים אפשר להוסיף שמן או מים מעט..
 
  • תודה
Reactions: sim

אידינע

משתמש מקצוען
@כוס קקאו , תודה רבה על המתכון!
יצאה עוגה מעולה ב"ה
אמנם עשיתי בכלל בלי מרגרינה גם במילוי. המרתי לפי ההמלצה באשכל לשמן + פודינג והפחתתי משמעותית מכמות הסוכר בגלל מתיקון הפודינג. נראה לי שכבר צריך להכין אותה שוב, כי לא נשאר.
 

*שפרה*

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הכנתי יצא מצוין, תודה
רק לא מבינה מאיפה יצא לכם תבנית תנור גדולה
הכנתי בצק חילקתי ל4 ולא היה מצב להכין עלים גדולים
הכנתי לתבנית A4 ויצא מצוין 4 עלים דקים בגודל A4 וגם המלוי היה מותאם ולא היה מספיק לתבנית גדולה בטוח
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
@כוס קקאו , תודה רבה על המתכון!
יצאה עוגה מעולה ב"ה
אמנם עשיתי בכלל בלי מרגרינה גם במילוי. המרתי לפי ההמלצה באשכל לשמן + פודינג והפחתתי משמעותית מכמות הסוכר בגלל מתיקון הפודינג. נראה לי שכבר צריך להכין אותה שוב, כי לא נשאר.
את יודעת, יש לאי אותו בצורת חג - בלי דבש אולי אעשה ואעלה לכאן.
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
@כוס קקאו
חייבת לחזור לעדכן
שיצאה עוגה מעולה!!!
עשיתי בתבנית חד פעמית גדולה, היה באמת קשה קצת לדקק את הבצק, אבל היה שווה.
יצאו שכבות דקות ויפות.
העוגה נחטפה.
עשיתי בלי ציפוי שוקולד, היה נראה לי ששוקולד ישתלט על הטעם המיוחד שלה.
וגם הפחתתי בסוכר, ויצא במתיקות מצוינת.

הגענו למסקנה שהיא הכי טעימה שהיא טיפל'ה קפואה, לכן אני מוציאה אותה ממש כמה דקות לפני שאוכלים.
(חשבתי שבהקפאה ישאר לי קצת לסוכות, פתאום אני מגלה שהקופסא ריקה, מסתבר שהילדים פשוט זוללים אותה ישר מהמקפיא :confused:).
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
@כוס קקאו
חייבת לחזור לעדכן
שיצאה עוגה מעולה!!!
עשיתי בתבנית חד פעמית גדולה, היה באמת קשה קצת לדקק את הבצק, אבל היה שווה.
יצאו שכבות דקות ויפות.
העוגה נחטפה.
עשיתי בלי ציפוי שוקולד, היה נראה לי ששוקולד ישתלט על הטעם המיוחד שלה.
וגם הפחתתי בסוכר, ויצא במתיקות מצוינת.

הגענו למסקנה שהיא הכי טעימה שהיא טיפל'ה קפואה, לכן אני מוציאה אותה ממש כמה דקות לפני שאוכלים.
(חשבתי שבהקפאה ישאר לי קצת לסוכות, פתאום אני מגלה שהקופסא ריקה, מסתבר שהילדים פשוט זוללים אותה ישר מהמקפיא :confused:).
איזה כיף. גם אצלנו היא נחטפה מבלי להשאיר זכר.
תנסי לסוכות עם השוקולד- זה עוד יותר טעים.
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
הכנתי אותה אתמול.
והיא יצאה מעולה!!!!
הייתי צריכה מהר להחביא בפריזר, כי יישרו אותה מידי טוב, והיא התכווצה....
(אח"כ גיליתי שמגניבים גם מהפריזר, ובורחים.... )
@כוס קקאו תודה!!!
איזה מצליחה שאת.
גרת אותי
אולי אעשה עוד פעם....
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הכנתי אותה אתמול.
והיא יצאה מעולה!!!!
הייתי צריכה מהר להחביא בפריזר, כי יישרו אותה מידי טוב, והיא התכווצה....
(אח"כ גיליתי שמגניבים גם מהפריזר, ובורחים.... )
@כוס קקאו תודה!!!
יצא לך מושלם!
איך יוצא לך אבקת הסוכר כל כך יפה?
את שמה כמות נדיבה מאוד?
 
נערך לאחרונה ב:

noae

משתמש מקצוען
מתכון:

לבצק:

4 כוסות קמח
5 כפות סוכר
3 כפות גדושות דבש
1 כפית סודה לשתיה
חצי מרגרינה _ (אני שמה רבע מרגרינה ורבע כוס שמן)
ביצה
חצי כוס מים או מיץ

לערבב הכל במיקסר - להוסיף קמח עד שהבצק נהיה נעים לרדוד .

לחלק את הבצק ל-4
כל כדור לרדד לגודל של תבנית אפיה על נייר אפיה
( על ידי האצבעות בידיים מקומחות - או על ידי מערוך מקומח - זה קטע שדורש קצת השקעה )

לאפות בנפרד את כל העלים - עד גוון חום בהיר - (כמה דקות) (גם אם יוצא כהה וקשה יותר- זה בסדר)

להכין את מילוי הקרמשניט:

בסיר- 2 כוסות מים
4 סוכר וניל
1 כוס סוכר


לערבב בבלנדר או במוט-
3 ביצים
שליש כוס קמח
חצי כוס מים

להכניס את הבלילה של הקמח והביצים לסיר עם המים והסוכר
לערבב כל הזמן לאט עד רתיחה.

לכבות- להוסיף- 1 מרגרינה (אני שמתי חצי מרגרינה וחצי כוס שמן)

להרכיב את העוגה:
עלה אפוי - שליש מהקרמשניט
ושוב עלה
קרמשניט.. עלה.. קרמשניט ... עלה

ציפוי :
1 וחצי שוקולד ומריר +רבע כוס מים להרתיח בסיר
לשפוך על העוגה
מעדן.

יש שנים שאני עושה ללא הציפוי - ואז אני מפזרת אבקת סוכר מלמעלה.
מעולה בהקפאה.
רוצה להכין... מה גודל הכוסות?
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
רוצה להכין... מה גודל הכוסות?
אני משתמשת בכוסות של איקאה. (אולי זה 250?)

לפי מה שאומרים כאן ממליצה לך לעשות בתבנית רגילה חד פעמית ולא גדולה של תנור.
אני עכשיו עושה גרסת חג. עוד מעט בעזרת ה' אעלה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה