חגים עוגת קרמשניט דבש -העוגה של ראש השנה שלנו

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
זו העוגת דבש המלכותית שלנו
היא יצאה כל כך טעימה עד שהחלטתי לפנות זמן להביא אותה לכאן
(בשביל מי שלא מכירה את המתכון)
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0950.JPG
    IMG_0950.JPG
    2.4 MB · צפיות: 1,005
  • IMG_0945.JPG
    IMG_0945.JPG
    2.5 MB · צפיות: 1,096
  • IMG_0942.JPG
    IMG_0942.JPG
    2.2 MB · צפיות: 1,063

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
מתכון:

לבצק:

4 כוסות קמח
5 כפות סוכר
3 כפות גדושות דבש
1 כפית סודה לשתיה
חצי מרגרינה _ (אני שמה רבע מרגרינה ורבע כוס שמן)
ביצה
חצי כוס מים או מיץ

לערבב הכל במיקסר - להוסיף קמח עד שהבצק נהיה נעים לרדוד .

לחלק את הבצק ל-4
כל כדור לרדד לגודל של תבנית אפיה על נייר אפיה
( על ידי האצבעות בידיים מקומחות - או על ידי מערוך מקומח - זה קטע שדורש קצת השקעה )

לאפות בנפרד את כל העלים - עד גוון חום בהיר - (כמה דקות) (גם אם יוצא כהה וקשה יותר- זה בסדר)

להכין את מילוי הקרמשניט:

בסיר- 2 כוסות מים
4 סוכר וניל
1 כוס סוכר


לערבב בבלנדר או במוט-
3 ביצים
שליש כוס קמח
חצי כוס מים

להכניס את הבלילה של הקמח והביצים לסיר עם המים והסוכר
לערבב כל הזמן לאט עד רתיחה.

לכבות- להוסיף- 1 מרגרינה (אני שמתי חצי מרגרינה וחצי כוס שמן)

להרכיב את העוגה:
עלה אפוי - שליש מהקרמשניט
ושוב עלה
קרמשניט.. עלה.. קרמשניט ... עלה

ציפוי :
1 וחצי שוקולד ומריר +רבע כוס מים להרתיח בסיר
לשפוך על העוגה
מעדן.

יש שנים שאני עושה ללא הציפוי - ואז אני מפזרת אבקת סוכר מלמעלה.
מעולה בהקפאה.
 
נערך לאחרונה ב:

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
לא הבנתי את המתכון.
וחבל לי לוותר עליו אחרי הניסוי המוצלח עם העוגת שמנת וקרמל..
לרוטב את קוראת קרמשניט?


יש לך זיכרון וטעם מצוין.

לרוטב שמכינים בסיר ומכניסים אליו את הביצה הקמח והמרגרינה - אני קוראת קרמשניט - בגלל שזה אותו קרם של עוגת נפוליון הזכורה לטוב.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קרמשניט זה לא עוגת נפוליאון בלע"ז?
עוגות משכבות בצק עלים וקרם?
@shira bira
קרם שניט ונפוליאון אכן דומות למדי. בצק עלים עבה ואוורירי וקרם פטיסייר.
הקרם שבאשכול דנן איננו קרם פטיסייר יתכן והוא דומה לו במרקם.
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
מתכון:

לבצק:

4 כוסות קמח
5 כפות סוכר
3 כפות גדושות דבש
1 כפית סודה לשתיה
חצי מרגרינה _ (אני שמה רבע מרגרינה ורבע כוס שמן)
ביצה
חצי כוס מים או מיץ

לערבב הכל במיקסר - להוסיף קמח עד שהבצק נהיה נעים לרדוד .

לחלק את הבצק ל-4
כל כדור לרדד לגודל של תבנית אפיה על נייר אפיה
( על ידי האצבעות בידיים מקומחות - או על ידי מערוך מקומח - זה קטע שדורש קצת השקעה )

לאפות בנפרד את כל העלים - עד גוון חום בהיר - (כמה דקות) (גם אם יוצא כהה וקשה יותר- זה בסדר)

להכין את מילוי הקרמשניט:

בסיר- 2 כוסות מים
4 סוכר וניל
1 כוס סוכר


לערבב בבלנדר או במוט-
3 ביצים
שליש כוס קמח
חצי כוס מים

להכניס את הבלילה של הקמח והביצים לסיר עם המים והסוכר
לערבב כל הזמן לאט עד רתיחה.

לכבות- להוסיף- 1 מרגרינה (אני שמתי חצי מרגרינה וחצי כוס שמן)

להרכיב את העוגה:
עלה אפוי - שליש מהקרמשניט
ושוב עלה
קרמשניט.. עלה.. קרמשניט ... עלה

ציפוי :
1 וחצי שוקולד ומריר +רבע כוס מים להרתיח בסיר
לשפוך על העוגה
מעדן.

יש שנים שאני עושה ללא הציפוי - ואז אני מפזרת אבקת סוכר מלמעלה.
מעולה בהקפאה.
מה גודל התבנית?
 

רק הוא!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
לא הבנתי אין קצפת בעוגה ריצ' או משהו כזה?
 

רק הוא!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אפשר לשים רק שמן במקום מרגרינה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם תשימי רק שמן הקרם לא יתגבש וייזל מהעוגה.
 

רק הוא!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הא אוקי תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה