ואיך שמן קוקוס במקום מרגרינה ילך ?
אמא שלי שמה לחצי מהקרם קקאו ואז העוגה בשכבות צבעוניות של שוקו ובהיר
מחכים שהקרם יתקרר לפני ששמים על הבצק האפוי?
דחוףףףףףףףףףף
הכנתי עם 1/2 כוס שמן ו1/2 כוס אבקת פודינג. יצא מעולה +++אפשר לשים רק שמן במקום מרגרינה?
הקרם יוצא לי נורא דליל - תקין???מתכון:
לבצק:
4 כוסות קמח
5 כפות סוכר
3 כפות גדושות דבש
1 כפית סודה לשתיה
חצי מרגרינה _ (אני שמה רבע מרגרינה ורבע כוס שמן)
ביצה
חצי כוס מים או מיץ
לערבב הכל במיקסר - להוסיף קמח עד שהבצק נהיה נעים לרדוד .
לחלק את הבצק ל-4
כל כדור לרדד לגודל של תבנית אפיה על נייר אפיה
( על ידי האצבעות בידיים מקומחות - או על ידי מערוך מקומח - זה קטע שדורש קצת השקעה )
לאפות בנפרד את כל העלים - עד גוון חום בהיר - (כמה דקות) (גם אם יוצא כהה וקשה יותר- זה בסדר)
להכין את מילוי הקרמשניט:
בסיר- 2 כוסות מים
4 סוכר וניל
1 כוס סוכר
לערבב בבלנדר או במוט-
3 ביצים
שליש כוס קמח
חצי כוס מים
להכניס את הבלילה של הקמח והביצים לסיר עם המים והסוכר
לערבב כל הזמן לאט עד רתיחה.
לכבות- להוסיף- 1 מרגרינה (אני שמתי חצי מרגרינה וחצי כוס שמן)
להרכיב את העוגה:
עלה אפוי - שליש מהקרמשניט
ושוב עלה
קרמשניט.. עלה.. קרמשניט ... עלה
ציפוי :
1 וחצי שוקולד ומריר +רבע כוס מים להרתיח בסיר
לשפוך על העוגה
מעדן.
יש שנים שאני עושה ללא הציפוי - ואז אני מפזרת אבקת סוכר מלמעלה.
מעולה בהקפאה.
בישלת את קרם עם הקמח עד להתיצבות?משהו לא הגיוני במרקם של הקרם שהעלית, אצלי הוא יצא רוטב לגמרי. (נוזלי להחריד- סביר בהתחשב ברכיבים..)
במתכון לא כתוב לבשל עד להתייצבות אלא עד לרתיחה. אולי שווה להוסיף.בישלת את קרם עם הקמח עד להתיצבות?
כן.@לא אני ,אני הכנתי כמה פעמים את העוגה והקרם יצא מצויין,
עשית בדיוק לפי השלבים שכוס קקאו רשמה?
איזה נס שהיה כאן את המתכון.מתכון:
לבצק:
4 כוסות קמח
5 כפות סוכר
3 כפות גדושות דבש
1 כפית סודה לשתיה
חצי מרגרינה _ (אני שמה רבע מרגרינה ורבע כוס שמן)
ביצה
חצי כוס מים או מיץ
לערבב הכל במיקסר - להוסיף קמח עד שהבצק נהיה נעים לרדוד .
לחלק את הבצק ל-4
כל כדור לרדד לגודל של תבנית אפיה על נייר אפיה
( על ידי האצבעות בידיים מקומחות - או על ידי מערוך מקומח - זה קטע שדורש קצת השקעה )
לאפות בנפרד את כל העלים - עד גוון חום בהיר - (כמה דקות) (גם אם יוצא כהה וקשה יותר- זה בסדר)
להכין את מילוי הקרמשניט:
בסיר- 2 כוסות מים
4 סוכר וניל
1 כוס סוכר
לערבב בבלנדר או במוט-
3 ביצים
שליש כוס קמח
חצי כוס מים
להכניס את הבלילה של הקמח והביצים לסיר עם המים והסוכר
לערבב כל הזמן לאט עד רתיחה.
לכבות- להוסיף- 1 מרגרינה (אני שמתי חצי מרגרינה וחצי כוס שמן)
להרכיב את העוגה:
עלה אפוי - שליש מהקרמשניט
ושוב עלה
קרמשניט.. עלה.. קרמשניט ... עלה
ציפוי :
1 וחצי שוקולד ומריר +רבע כוס מים להרתיח בסיר
לשפוך על העוגה
מעדן.
יש שנים שאני עושה ללא הציפוי - ואז אני מפזרת אבקת סוכר מלמעלה.
מעולה בהקפאה.
אכן. זו הערה במקום.במתכון לא כתוב לבשל עד להתייצבות אלא עד לרתיחה. אולי שווה להוסיף.
@כוס קקאו אשמח לערוך אם את חושבת שצריך.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכז
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר: