עוגות/עוגיות עוגת הגבינה שלי נופלת :(

tamar_ya

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני יודעת שכבר פתחו המון אשכולות בנושא
אבל עברתי על כולם (כנראה), ראיתי את כל הטיפים האפשריים
ניסיתי הכל, ועדיין העוגה שלי צונחת :( אחרי האפייה
ניסיתי מתכונים שונים ללא הועיל...
אולי מכאן תבוא הישועה? אני כבר מיואשת...
 

big smile

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
קראת הכל ולא ראית שעוגת גבינה לא אמורה לתפוח באפיה?
עוגת גבינה לצאת מהתנור באותו הגובה שנכנסה אליו.
אממה. האדים שבתוך העוגה מתפיחים אותה באמצע האפיה ולבסוף נופלים
נשארת השאלה מה לעשות כדי שהעוגה לא תעלה מעלה ובסוף תיפול מטה מטה וכן שלא יהיו חריצים
או שהתכונת למשהו אחר בכלל?
 

מקל קסמים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
בדרך כלל כשעוגה צונחת- היחס בין החומרים היבשים לרטובים שגוי.
יכול להיות שצריך להוסיף קצת קמח או פודינג
בנוסף אני אופה בחום נמוך 120 כשעה.
ולא מתחילה בגבוה ואז מנמיכה...
מקווה שיעזור לך..
 

tamar_ya

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בדרך כלל כשעוגה צונחת- היחס בין החומרים היבשים לרטובים שגוי.
יכול להיות שצריך להוסיף קצת קמח או פודינג
בגלל זה ניסיתי מס' מתכונים , חמותי מכינה אחד מהם באופן קבוע העוגה יוצאת לה גבוהה...
בנוסף אני אופה בחום נמוך 120 כשעה.
ולא מתחילה בגבוה ואז מנמיכה...
בדר"כ אומרים לתת לעוגה מכת חום ואז להנמיך....
את אופה בחום של 120 מתחילה ועד הסוף?
 

מקל קסמים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כן.
מכוונת ל120 ושמה טיימר על 60 דק'...
אחרי 50 דק' בערך בודקת מה המצב.
לפעמים משאירה, לפעמים מכבה.
משאירה את העוגה בפנים עד שהתנור מתקרר והעוגה מתייצבת
 

tamar_ya

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
כן.
מכוונת ל120 ושמה טיימר על 60 דק'...
אחרי 50 דק' בערך בודקת מה המצב.
לפעמים משאירה, לפעמים מכבה.
משאירה את העוגה בפנים עד שהתנור מתקרר והעוגה מתייצבת
אולי באמת אנסה את זה , יכול להיות שחום התנור שלי מידי גבוה
תודה
 

רחליז

משתמש פעיל
אני אופה על חום של 150 שעה ולא צונח. כמובן בתבנית עם מים
בכלל מאז שהתחלתי לאפות לפי הפטנט שהיה לאחרונה בקראט- זה ב''ה לא נופל!!!!!
הרעיון היה להקציף חלבונים לקצף רך בלבד ולא נוקשה וכך הוא מתערבל היטב בגבינה
 

zippi הפקות

משתמש מקצוען
עוגת גבינה לא אמורה לעלות!
היא צריכה להשאר באותו גובה.
הנכון ביותר זה לאפות אותה 10 דק' בחום גבוה 200 מעלות כדי שתקבל צבע יפה ושכבה עליונה אחידה ואח"כ להוריד ל140 מעלות ולאפות עוד כשעה ו"לייבש" את העוגה.
וחשוב מאד לשים בתחתית התנור תבנית עם מים שיהיה אדים בזמן האפיה.
 

tamar_ya

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני אופה על חום של 150 שעה ולא צונח. כמובן בתבנית עם מים
בכלל מאז שהתחלתי לאפות לפי הפטנט שהיה לאחרונה בקראט- זה ב''ה לא נופל!!!!!
הרעיון היה להקציף חלבונים לקצף רך בלבד ולא נוקשה וכך הוא מתערבל היטב בגבינה
ניסיתי וניסיתי, גם בתוך מים
וגם שמעתי על העניין של החלבונים...
ועדיין :(
 

tamar_ya

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עוגת גבינה לא אמורה לעלות!
היא צריכה להשאר באותו גובה.
הנכון ביותר זה לאפות אותה 10 דק' בחום גבוה 200 מעלות כדי שתקבל צבע יפה ושכבה עליונה אחידה ואח"כ להוריד ל140 מעלות ולאפות עוד כשעה ו"לייבש" את העוגה.
וחשוב מאד לשים בתחתית התנור תבנית עם מים שיהיה אדים בזמן האפיה.
בדיוק מה שאני עושה
רק מורידה ל150 ולא 140.....
וגם שמה תבנית עם מים בתחתית....
מה יהיה? אין סיכוי?
 

אש קודש!

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בלת"ק
אחרי שמוציאים מהתנור 'לזרוק' על השיש כמה פעמים (בלי להתפרע! שלא תיסדק יותר מדי). מניסיון.
 

saralulu

משתמש מקצוען
מה שאנחנו עושים זה לא לפתוח את התנור ללילה לפחות, או כמה שעות.
 

saralulu

משתמש מקצוען
אבל זו עוגה ללא בסיס. גבוהה ויפה כמו בקונדיטוריות (ובהרבה יותר טעימה!)
 

רחליז

משתמש פעיל
ניסיתי וניסיתי, גם בתוך מים
וגם שמעתי על העניין של החלבונים...
ועדיין :(
וואו
כי אני שמתי לב שהחלבונים מתערבבים מצוין כי אין להם הרבה בועות אויר וכך בגובה ששמתי- העוגה יוצאת
ניסית בלי הפרדה של ביצים? זו עוגה דחוסה יותר אבל גם בד'''כ לא נופלת (פשוט כי מלכתחילה היא לא תפוחה)
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
חותמת לך בשלושה עותקים,
מבטיחה לך שלא תתאכזבי:

להשתמש בגבינה + שמנת חמוצה מסוננים. כך אין נוזלים שמופרשים אחרי האפיה לתחתית העוגה.

א. תתכנני מראש באיזו גובה את רוצה את העוגה ולפי זה תמלאי את התבנית.
אל תשאירי מקום לעלות וכו' כי היא לא תעלה.
למלא ממש עד לסף התבנית (או אם יש לך תבנית גבוהה במיוחד, אז למלא עד לגובה שאת רוצה).
ב. להתחיל עם חום יחסית גבוה. כשמתקבל קרום להנמיך.
ג. לא לפחד לפתוח את התנור כמה שאת רוצה. לא קורה לעוגה כלום.
ד. לאחר שיש קרום די קשה, לנקב את העוגה עם קיסם במרווחים של 7 ס"מ בערך,
ממש עד לתחתית על כל השטח שלה.
הרעיון הוא שמשם יוצאים האדים וכך העוגה לא עולה.

ובכלל הרעיון הוא לא לתת לעוגה לעלות בכללללל. אם את רואה סימן אפילו הכי קטן לתחילת עליה -
לפתוח את התנור, לחורר אותה שוב אם צריך, לשחרר לה מעט בדפנות עם סכין ולתת לאדים לצאת.

בסיום האפיה אפשר להוציא מיד.
חשוב לשים מים בתבנית על רצפת התנור כדי לתת סביבת אפיה עשירה באדים.

מחכה לתמונה של המגדל שלך....
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
בדיוק מה שאני עושה
רק מורידה ל150 ולא 140.....
וגם שמה תבנית עם מים בתחתית....
מה יהיה? אין סיכוי?
תראי מה כתבתי לך למעלה.
בתנור שלי 150 זה גבוה מידי.
אם את רואה שהעוגה עולה מהר מידי זה עדיף להנמיך.
היא צריכה להיות בשליטה.
 

tamar_ya

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
חותמת לך בשלושה עותקים,
מבטיחה לך שלא תתאכזבי:

להשתמש בגבינה + שמנת חמוצה מסוננים. כך אין נוזלים שמופרשים אחרי האפיה לתחתית העוגה.

א. תתכנני מראש באיזו גובה את רוצה את העוגה ולפי זה תמלאי את התבנית.
אל תשאירי מקום לעלות וכו' כי היא לא תעלה.
למלא ממש עד לסף התבנית (או אם יש לך תבנית גבוהה במיוחד, אז למלא עד לגובה שאת רוצה).
ב. להתחיל עם חום יחסית גבוה. כשמתקבל קרום להנמיך.
ג. לא לפחד לפתוח את התנור כמה שאת רוצה. לא קורה לעוגה כלום.
ד. לאחר שיש קרום די קשה, לנקב את העוגה עם קיסם במרווחים של 7 ס"מ בערך,
ממש עד לתחתית על כל השטח שלה.
הרעיון הוא שמשם יוצאים האדים וכך העוגה לא עולה.

ובכלל הרעיון הוא לא לתת לעוגה לעלות בכללללל. אם את רואה סימן אפילו הכי קטן לתחילת עליה -
לפתוח את התנור, לחורר אותה שוב אם צריך, לשחרר לה מעט בדפנות עם סכין ולתת לאדים לצאת.

בסיום האפיה אפשר להוציא מיד.
חשוב לשים מים בתבנית על רצפת התנור כדי לתת סביבת אפיה עשירה באדים.

מחכה לתמונה של המגדל שלך....
וואי תודה על הפירוט,
האמת שתמיד העוגה אצלי עולה ועולה ממש במהירות, אנסה את הטיפים שכתבת
תודה רבה!
וואו
כי אני שמתי לב שהחלבונים מתערבבים מצוין כי אין להם הרבה בועות אויר וכך בגובה ששמתי- העוגה יוצאת
ניסית בלי הפרדה של ביצים? זו עוגה דחוסה יותר אבל גם בד'''כ לא נופלת (פשוט כי מלכתחילה היא לא תפוחה)
אני לא אוהבת את העוגה בלי ההפרדה.....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  27  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה