מתכון עוגות יפות וקלות

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י rivi y, ‏19/5/19.

  1. rivi y

    rivi y משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏17/2/16
    הודעות:
    221
    תודות :
    186
    נקודות:
    49
    אני צריכה להכין עוגות יפות וקלות לאופרוף
    אשמח מאד אם תעלנה כאן מתכונים (עדיף אם יש תמונות או סרט)
    תודה מראש
    ובשמחות אצל כולם
     
  2. teacher

    teacher משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏16/10/18
    הודעות:
    252
    תודות :
    944
    נקודות:
    99
    הרבה מזל"ט!!!

    250 ג' בסקויטים טחונים
    להמיס 150 ג' שוקולד עם ריצ' 1
    לערבב היטב
    לשטוח בתבנית
    לקרר
    לחתוך יפה לנשולשים קטנים ולקשט מלמעלה כאוות נפשך

    לגירסה חלבית -טעיםםםםםםםםם
    להמיר לשוקולד חלבי ושמנת
    בהצלחה!!
     
  3. rivi y

    rivi y משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏17/2/16
    הודעות:
    221
    תודות :
    186
    נקודות:
    49
    לערבב הכל ביחד?
     
  4. אוריגמי

    אוריגמי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    409
    תודות :
    4,780
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
    חדוי כנרת, rivkic ו-rivi y מודים על התגובה.
  5. נועה וינברג

    נועה וינברג משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏11/7/17
    הודעות:
    23
    תודות :
    674
    נקודות:
    84
    תקני טארטלים
    ויש ל 2 אופציות או מתוק או מלוח
    מלוח - אם מעניין אותך תגידי אני אכתוב לך איך לעשות
    ומתוק- את קונה בחנות למוצרי אפיה את המילוי
    או קרן וניל ושמה מעל פסיטוק וחמוציות
    או קרם נוגט עם נצנצים/פנינים וכו'
    וזה ממש עבודה קלה
    את יכולה גם לקנות מקרונים מוכנים
     
  6. rivi y

    rivi y משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏17/2/16
    הודעות:
    221
    תודות :
    186
    נקודות:
    49
    אוריגמי מודה על התגובה.
  7. רחלי ר

    רחלי ר מעמד בתג

    הצטרף:
    ‏15/10/13
    הודעות:
    216
    תודות :
    1,081
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    מתנות ומזכרות בסובלימציה
    מיקום:
    אופקים
    עוגה מהממת, שקיבלתי פעם מחברה, ועשיתי המון פעמים, חותכים לחתיכות קטנות, יוצאת אלגנטית כמעט כמו פטיפור.

    עוגת חמאת בוטנים

    לבצק:
    1 וחצי כוס קמח
    שלושת רבעי כוס חמאת בוטנים
    חצי כוס סוכר
    75 גר' מרגרינה

    ללוש בצק, אפשר להוסיף עוד כפית חמאת בוטנים לבצק רך הנמרח בכפית,
    לשטוח בתבנית ח"פ A4
    לאפות רבע שעה בחום בינוני, בינתיים, (באותה קערה) להכין את השכבה השניה

    שכבה שנייה:
    150 גר' צמקאו מגורר גס (דווקא צמקאו, לא מריר!!)
    3 ביצים
    חצי כוס אגוזים קצוצים, לא טחונים
    חצי כוס קוקוס
    מעט מלח
    רבע כוס סוכר


    לערבב היטב ולהניח כף אחרי כף בכל אזורי הבצק האפוי למחצה, לא לשפוך הכול במקום אחד שלא ייווצר חור בבצק ולא יהיה אפשר למרוח.
    לאפות עשרים דקות נוספות באותה טמפ', להוציא ולהמתין שהעוגה תצטנן.


    זיגוג שוקולד 1,2,3 (כללי, לכל עוגה):
    1 כף (גדושה) קקאו
    2 כפות מים
    3 כפות (גדושות) סוכר
    להמיס את שלושתם יחד בסיר, להסיר מהאש ולהוסיף:
    50 גר' מרגרינה בלי מלח (צהובה)

    לערבב עד המסה מלאה של המרגרינה וספיגתה בתוך השוקולד, לערות באופן שווה על פני כל העוגה, להטות את התבנית מצד לצד עד לכיסוי מושלם, לצנן ולפרוס פרוסות קטנות.
     
  8. רחלי ר

    רחלי ר מעמד בתג

    הצטרף:
    ‏15/10/13
    הודעות:
    216
    תודות :
    1,081
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    מתנות ומזכרות בסובלימציה
    מיקום:
    אופקים
    וכמובן, הPEANUT CHEWS (מקווה שאייתתי נכון)
    החטיפים האמריקאים שגם ישראלים מאוד אוהבים
    במתכון מעולה:

    מבשלים בסיר בלהבה נמוכה. תו"כ ערבוב:
    100 גר' חלבה מגוררת
    50 גר' מרגרינה
    3 כפות דבש (או דבש וריבה- חצי חצי)
    1 כף נסקפה
    2 כפות קקאו
    4 כפות סוכר

    להסיר מהאש מיד אחרי שהחלבה והסוכר נמסו, והתערובת אחידה
    ולהוסיף: 4.5 כוסות פצפוצי אורז (דווקא B&D, דווקא מהחבילה הסגולה)
    לערבב היטב עד שכל הפצפוצים הושחרו לחלוטין
    להעביר לתבנית חפ A4, לדחוס לקרקעית באמצעות גב כף, ולהניח בטמפ' החדר.

    להניח 3 קוביות שוקולד בתוך שקית קשורה (והמחמירים- כפולה) בתוך כוס מים רותחים
    להמיס בבן מארי, (או בלהבה מאוד נמוכה, תו"כ ערבוב כל הזמן)
    300 גר' שוקולד לבן (1 חב' שוקוציפס לבן)
    כשנמס, להסיר מהאש ולהוסיף: קופסא חמבו"ט פחות 3 כפות (בערך.... במתכון היה חב' שלמה, אבל זה יצא לי רך מידי, אז אני משנה קצת את היחס)
    לערבב היטב וליצוק על העוגה,
    להטות את התבנית לכיסוי שלם ולחבוט אותה קלות בשיש לכיסוי אחיד.
    באמצעות השוקולד הנמס שבשקית לצייר קווי רשת+אלכסונים על גבי העוגה
    באמצעות קיסם למרוח את הקשקושים בקווי שתי וערב (קודם כל השתי, ואחכ כל הערב)
    לקרר למס' שעות, ולחתוך לקוביות קטנות
     
  9. אוריגמי

    אוריגמי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    409
    תודות :
    4,780
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
  10. אוריגמי

    אוריגמי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    409
    תודות :
    4,780
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
    מצאתי אחת במחשב, השאר בבית:

    עוגת קוקוס- 3 שכבות ב2 קערות:
    חומרים:
    3/4 כוס שמן
    1 כוס סוכר
    4 חלמונים L
    1 שקיק אבקת אפיה
    1 שקיק סוכר וניל
    2 ½כוסות קמח

    מערבבים במיקסר ליצירת בצק פרורי. משטחים חצי בתבנית 20X30.

    מורחים ריבת משמש.

    מוסיפים לקערה ומערבבים:
    3/4 כוס מיץ תפוזים (או תפוחים, או מה שיש בבית)- כדאי להוסיף בהדרגה
    1/4 כוס קקאו
    1 כפית קפה נמס
    1 כפית תמצית וניל

    לשפוך על התחתית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של º175 למשך 20 דקות

    קצת לפני הסוף, מכינים את הקצף:
    4 חלבונים
    3/4 כוס סוכר
    כשהקצף יציב מוסיפים 100 גרם קוקוס טחון בערבוב איטי וקצר.

    למרוח את הקצף על העוגה, ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות.
     

    קבצים מצורפים:

    teacher, bekkiback, mikimaus ו-3 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  11. rivi y

    rivi y משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏17/2/16
    הודעות:
    221
    תודות :
    186
    נקודות:
    49
    תודה רבה לכולכן
    אבל אשמח גם לעוגות קלות להכנה
     
  12. אוריגמי

    אוריגמי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    409
    תודות :
    4,780
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
    בראוניז מעולים:
    1 כוס שמן
    2 כוסות סוכר
    3 ביצים
    2 כפיות וניל
    1/2 כוס קקאו
    1 כוס קמח

    מערבבים הכל.
    אופים בחום 175 מעלות ל25 דקות.

    מוציאים ומפזרים קוביות שוקולד. אחרי כמה דקות השוקולד נמס. מורחים אותו לשכבה אחידה עם מרית. מפזרים קוקוס/אגוזים טחונים.
    חותכים אחרי שמתקרר.

    ודרך אגב, מזל טוב!
     
  13. rivi y

    rivi y משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏17/2/16
    הודעות:
    221
    תודות :
    186
    נקודות:
    49
    תודה
     
  14. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    13,854
    תודות :
    54,956
    נקודות:
    293
  15. rivi y

    rivi y משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏17/2/16
    הודעות:
    221
    תודות :
    186
    נקודות:
    49
    תודה הני
    אשמח אם תעלי עוד מהמתכונים המדהימים שלך
     
  16. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,317
    תודות :
    24,608
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
  17. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    13,854
    תודות :
    54,956
    נקודות:
    293
    פרחי פיצוחים.jpg

    כמה תמונות
    אם יש ביקוש אעלה מתכונים [כבא הועלו לדעתי בעבר]
    IMG_4933.jpg

    IMG_6955.jpg

    IMG_3908.jpg

    IMG_2638.jpg
     
  18. איטא

    איטא משתמש מקצוען עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏5/2/15
    הודעות:
    1,715
    תודות :
    435
    נקודות:
    104
    אני אשמח מאווד למתכונים של 2 התמונות הראשונות
    אין מילים!!
     
    משי 1 מודה על התגובה.
  19. teacher

    teacher משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏16/10/18
    הודעות:
    252
    תודות :
    944
    נקודות:
    99
    ממיסים ריצ ושוקולד ומערבבים עם העוגיות
     
    rivi y מודה על התגובה.
  20. אסתי אחת

    אסתי אחת משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏27/8/17
    הודעות:
    209
    תודות :
    2,097
    נקודות:
    149
    יופי ,יש לנו ארוע משפחתי ואת זה נכין לגיסה הצליאקית!!
    תודה לך!!