עוגות יפות וקלות

rivi y

משתמש פעיל
אני צריכה להכין עוגות יפות וקלות לאופרוף
אשמח מאד אם תעלנה כאן מתכונים (עדיף אם יש תמונות או סרט)
תודה מראש
ובשמחות אצל כולם
 

teacher

משתמש מקצוען
הרבה מזל"ט!!!

250 ג' בסקויטים טחונים
להמיס 150 ג' שוקולד עם ריצ' 1
לערבב היטב
לשטוח בתבנית
לקרר
לחתוך יפה לנשולשים קטנים ולקשט מלמעלה כאוות נפשך

לגירסה חלבית -טעיםםםםםםםםם
להמיר לשוקולד חלבי ושמנת
בהצלחה!!
 

נועה וינברג

משתמש פעיל
תקני טארטלים
ויש ל 2 אופציות או מתוק או מלוח
מלוח - אם מעניין אותך תגידי אני אכתוב לך איך לעשות
ומתוק- את קונה בחנות למוצרי אפיה את המילוי
או קרן וניל ושמה מעל פסיטוק וחמוציות
או קרם נוגט עם נצנצים/פנינים וכו'
וזה ממש עבודה קלה
את יכולה גם לקנות מקרונים מוכנים
 

רחלי ר

מעמד בתג
עוגה מהממת, שקיבלתי פעם מחברה, ועשיתי המון פעמים, חותכים לחתיכות קטנות, יוצאת אלגנטית כמעט כמו פטיפור.

עוגת חמאת בוטנים

לבצק:
1 וחצי כוס קמח
שלושת רבעי כוס חמאת בוטנים
חצי כוס סוכר
75 גר' מרגרינה

ללוש בצק, אפשר להוסיף עוד כפית חמאת בוטנים לבצק רך הנמרח בכפית,
לשטוח בתבנית ח"פ A4
לאפות רבע שעה בחום בינוני, בינתיים, (באותה קערה) להכין את השכבה השניה

שכבה שנייה:
150 גר' צמקאו מגורר גס (דווקא צמקאו, לא מריר!!)
3 ביצים
חצי כוס אגוזים קצוצים, לא טחונים
חצי כוס קוקוס
מעט מלח
רבע כוס סוכר


לערבב היטב ולהניח כף אחרי כף בכל אזורי הבצק האפוי למחצה, לא לשפוך הכול במקום אחד שלא ייווצר חור בבצק ולא יהיה אפשר למרוח.
לאפות עשרים דקות נוספות באותה טמפ', להוציא ולהמתין שהעוגה תצטנן.


זיגוג שוקולד 1,2,3 (כללי, לכל עוגה):
1 כף (גדושה) קקאו
2 כפות מים
3 כפות (גדושות) סוכר
להמיס את שלושתם יחד בסיר, להסיר מהאש ולהוסיף:
50 גר' מרגרינה בלי מלח (צהובה)

לערבב עד המסה מלאה של המרגרינה וספיגתה בתוך השוקולד, לערות באופן שווה על פני כל העוגה, להטות את התבנית מצד לצד עד לכיסוי מושלם, לצנן ולפרוס פרוסות קטנות.
 

רחלי ר

מעמד בתג
וכמובן, הPEANUT CHEWS (מקווה שאייתתי נכון)
החטיפים האמריקאים שגם ישראלים מאוד אוהבים
במתכון מעולה:

מבשלים בסיר בלהבה נמוכה. תו"כ ערבוב:
100 גר' חלבה מגוררת
50 גר' מרגרינה
3 כפות דבש (או דבש וריבה- חצי חצי)
1 כף נסקפה
2 כפות קקאו
4 כפות סוכר

להסיר מהאש מיד אחרי שהחלבה והסוכר נמסו, והתערובת אחידה
ולהוסיף: 4.5 כוסות פצפוצי אורז (דווקא B&D, דווקא מהחבילה הסגולה)
לערבב היטב עד שכל הפצפוצים הושחרו לחלוטין
להעביר לתבנית חפ A4, לדחוס לקרקעית באמצעות גב כף, ולהניח בטמפ' החדר.

להניח 3 קוביות שוקולד בתוך שקית קשורה (והמחמירים- כפולה) בתוך כוס מים רותחים
להמיס בבן מארי, (או בלהבה מאוד נמוכה, תו"כ ערבוב כל הזמן)
300 גר' שוקולד לבן (1 חב' שוקוציפס לבן)
כשנמס, להסיר מהאש ולהוסיף: קופסא חמבו"ט פחות 3 כפות (בערך.... במתכון היה חב' שלמה, אבל זה יצא לי רך מידי, אז אני משנה קצת את היחס)
לערבב היטב וליצוק על העוגה,
להטות את התבנית לכיסוי שלם ולחבוט אותה קלות בשיש לכיסוי אחיד.
באמצעות השוקולד הנמס שבשקית לצייר קווי רשת+אלכסונים על גבי העוגה
באמצעות קיסם למרוח את הקשקושים בקווי שתי וערב (קודם כל השתי, ואחכ כל הערב)
לקרר למס' שעות, ולחתוך לקוביות קטנות
 

אוריגמי

משתמש מקצוען
אשמח מאד לעוגות חתוכות
מצאתי אחת במחשב, השאר בבית:

עוגת קוקוס- 3 שכבות ב2 קערות:
חומרים:
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 חלמונים L
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
2 ½כוסות קמח

מערבבים במיקסר ליצירת בצק פרורי. משטחים חצי בתבנית 20X30.

מורחים ריבת משמש.

מוסיפים לקערה ומערבבים:
3/4 כוס מיץ תפוזים (או תפוחים, או מה שיש בבית)- כדאי להוסיף בהדרגה
1/4 כוס קקאו
1 כפית קפה נמס
1 כפית תמצית וניל

לשפוך על התחתית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של º175 למשך 20 דקות

קצת לפני הסוף, מכינים את הקצף:
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
כשהקצף יציב מוסיפים 100 גרם קוקוס טחון בערבוב איטי וקצר.

למרוח את הקצף על העוגה, ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות.
 

קבצים מצורפים

rivi y

משתמש פעיל
תודה רבה לכולכן
אבל אשמח גם לעוגות קלות להכנה
 

אוריגמי

משתמש מקצוען
תודה רבה לכולכן
אבל אשמח גם לעוגות קלות להכנה
בראוניז מעולים:
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
3 ביצים
2 כפיות וניל
1/2 כוס קקאו
1 כוס קמח

מערבבים הכל.
אופים בחום 175 מעלות ל25 דקות.

מוציאים ומפזרים קוביות שוקולד. אחרי כמה דקות השוקולד נמס. מורחים אותו לשכבה אחידה עם מרית. מפזרים קוקוס/אגוזים טחונים.
חותכים אחרי שמתקרר.

ודרך אגב, מזל טוב!
 

rivi y

משתמש פעיל
תודה הני
אשמח אם תעלי עוד מהמתכונים המדהימים שלך
 

איטא

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אני אשמח מאווד למתכונים של 2 התמונות הראשונות
אין מילים!!
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
וכמובן, הPEANUT CHEWS (מקווה שאייתתי נכון)
החטיפים האמריקאים שגם ישראלים מאוד אוהבים
במתכון מעולה:

מבשלים בסיר בלהבה נמוכה. תו"כ ערבוב:
100 גר' חלבה מגוררת
50 גר' מרגרינה
3 כפות דבש (או דבש וריבה- חצי חצי)
1 כף נסקפה
2 כפות קקאו
4 כפות סוכר

להסיר מהאש מיד אחרי שהחלבה והסוכר נמסו, והתערובת אחידה
ולהוסיף: 4.5 כוסות פצפוצי אורז (דווקא B&D, דווקא מהחבילה הסגולה)
לערבב היטב עד שכל הפצפוצים הושחרו לחלוטין
להעביר לתבנית חפ A4, לדחוס לקרקעית באמצעות גב כף, ולהניח בטמפ' החדר.

להניח 3 קוביות שוקולד בתוך שקית קשורה (והמחמירים- כפולה) בתוך כוס מים רותחים
להמיס בבן מארי, (או בלהבה מאוד נמוכה, תו"כ ערבוב כל הזמן)
300 גר' שוקולד לבן (1 חב' שוקוציפס לבן)
כשנמס, להסיר מהאש ולהוסיף: קופסא חמבו"ט פחות 3 כפות (בערך.... במתכון היה חב' שלמה, אבל זה יצא לי רך מידי, אז אני משנה קצת את היחס)
לערבב היטב וליצוק על העוגה,
להטות את התבנית לכיסוי שלם ולחבוט אותה קלות בשיש לכיסוי אחיד.
באמצעות השוקולד הנמס שבשקית לצייר קווי רשת+אלכסונים על גבי העוגה
באמצעות קיסם למרוח את הקשקושים בקווי שתי וערב (קודם כל השתי, ואחכ כל הערב)
לקרר למס' שעות, ולחתוך לקוביות קטנות
יופי ,יש לנו ארוע משפחתי ואת זה נכין לגיסה הצליאקית!!
תודה לך!!
 
למעלה