עוגות יפות וקלות

אסתי אחת

משתמש מקצוען
נערך לאחרונה ב:

אוריגמי

משתמש מקצוען
ריבועי גרנולה (אבל אל תתפתו לחשוב שזה בריא...)
להרתיח:
1/2 כוס שמן
1 כף דבש
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפות מים רותחים

להוסיף לסיר ולערבב בכף:
1 כוס קוואקר (אינסטנט)
1/2 1 כוס קמח
3/4 כוס סוכר
1 כוס קוקוס טחון

לערבב ולהדק בתבנית A4
לאפות בחום 150 20 דקות. לחתוך כשעדיין חם.

אפשר לקשט בזילוף קויי שוקולד דקים באלכסון
 

יויו שר

משתמש רשום
וכמובן, הPEANUT CHEWS (מקווה שאייתתי נכון)
החטיפים האמריקאים שגם ישראלים מאוד אוהבים
במתכון מעולה:

מבשלים בסיר בלהבה נמוכה. תו"כ ערבוב:
100 גר' חלבה מגוררת
50 גר' מרגרינה
3 כפות דבש (או דבש וריבה- חצי חצי)
1 כף נסקפה
2 כפות קקאו
4 כפות סוכר

להסיר מהאש מיד אחרי שהחלבה והסוכר נמסו, והתערובת אחידה
ולהוסיף: 4.5 כוסות פצפוצי אורז (דווקא B&D, דווקא מהחבילה הסגולה)
לערבב היטב עד שכל הפצפוצים הושחרו לחלוטין
להעביר לתבנית חפ A4, לדחוס לקרקעית באמצעות גב כף, ולהניח בטמפ' החדר.

להניח 3 קוביות שוקולד בתוך שקית קשורה (והמחמירים- כפולה) בתוך כוס מים רותחים
להמיס בבן מארי, (או בלהבה מאוד נמוכה, תו"כ ערבוב כל הזמן)
300 גר' שוקולד לבן (1 חב' שוקוציפס לבן)
כשנמס, להסיר מהאש ולהוסיף: קופסא חמבו"ט פחות 3 כפות (בערך.... במתכון היה חב' שלמה, אבל זה יצא לי רך מידי, אז אני משנה קצת את היחס)
לערבב היטב וליצוק על העוגה,
להטות את התבנית לכיסוי שלם ולחבוט אותה קלות בשיש לכיסוי אחיד.
באמצעות השוקולד הנמס שבשקית לצייר קווי רשת+אלכסונים על גבי העוגה
באמצעות קיסם למרוח את הקשקושים בקווי שתי וערב (קודם כל השתי, ואחכ כל הערב)
לקרר למס' שעות, ולחתוך לקוביות קטנות

מה זה חמבו"ט ?
 

שושניתוש

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
מצאתי אחת במחשב, השאר בבית:

עוגת קוקוס- 3 שכבות ב2 קערות:
חומרים:
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 חלמונים L
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
2 ½כוסות קמח

מערבבים במיקסר ליצירת בצק פרורי. משטחים חצי בתבנית 20X30.

מורחים ריבת משמש.

מוסיפים לקערה ומערבבים:
3/4 כוס מיץ תפוזים (או תפוחים, או מה שיש בבית)- כדאי להוסיף בהדרגה
1/4 כוס קקאו
1 כפית קפה נמס
1 כפית תמצית וניל

לשפוך על התחתית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של º175 למשך 20 דקות

קצת לפני הסוף, מכינים את הקצף:
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
כשהקצף יציב מוסיפים 100 גרם קוקוס טחון בערבוב איטי וקצר.

למרוח את הקצף על העוגה, ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות.
מה עם חצי הבצק שנשאר?
מצאתי אחת במחשב, השאר בבית:

עוגת קוקוס- 3 שכבות ב2 קערות:
חומרים:
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 חלמונים L
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
2 ½כוסות קמח

מערבבים במיקסר ליצירת בצק פרורי. משטחים חצי בתבנית 20X30.

מורחים ריבת משמש.

מוסיפים לקערה ומערבבים:
3/4 כוס מיץ תפוזים (או תפוחים, או מה שיש בבית)- כדאי להוסיף בהדרגה
1/4 כוס קקאו
1 כפית קפה נמס
1 כפית תמצית וניל

לשפוך על התחתית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של º175 למשך 20 דקות

קצת לפני הסוף, מכינים את הקצף:
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
כשהקצף יציב מוסיפים 100 גרם קוקוס טחון בערבוב איטי וקצר.

למרוח את הקצף על העוגה, ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות.
מה עם חצי הבצק שנשאר?(כתבת ששוטחים רק חצי מהכמות, מה עם היתרה?)
 

שושניתוש

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אוקי. חשבתי על זה, אבל היה נראה לי סמיך מדי בשביל להוות שכבה נוספת.

ממש תודה רבה!
 

rivi y

משתמש פעיל
למשהי יש את המתכון של הרוגלך בטעם גבינה ?
אשמח מאד למכון ולהוראות
 

hbecker

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עוגת שוקולד קשיו ללא אפיה


לבסיס:
המתכון המצ"ב + 100 גרם קשיו קצוץ דק [טבעי או מלוח, יש משהו כיף בפיקנטיות ל מתוק-מלוח]
תבנית A4
מכינים ללא הציפוי
עוגה ללא אפיה.jpg

לשכבה השניה:
200 גרם שוקולד לבן
100 גרם קשיו טחון
1/2 כוס קרם נוגט
מימיסים שוקולד עם קרם נוגט וקשיו טחון ומורחים על העוגה.
מחכים שיתקשה [במקרר]

שכבה שלישית:
200 גרם שוקולד לבן איכותי [חלבי או פרווה- בפרווה שי מטבעות איכותיות של כרמית בחנויות למוצרי אפיה, טעם חלבי, מטבעות ממש עם עובי]
2 כפות ריצ' לא מוקצף
1 כף שמן

ממיסים ומורחים על העוגה.
אם רוצים קישוט של שקף מודפס מניחים מעל לשכבה האחרונה כשהיא נוזלית לחלוטין מישרים בזהירות למניעת בועות אוויר. מניחים את הצד המודפס כלפי מטה
מקפיאים להתקשות מוחלטת ואז מסירים את ההדפס.

לפריסה מפשירים מעט ופורסים בסכין חדה ולא מושננת
 

422

משתמש פעיל
העני, מהממת שכמותך
תודה ענקית וסליחה שהטרחנו
אין מה לעשות, קשה לזוז בלי המתכונים שלך!
 
למעלה