עוגה ישרה-יש חיה כזאת?

שוקלד בלונדי

משתמש פעיל
איך עושים עוגה ישרה כמו בתמונות?
תמיד שאני אופה את העוגה היא תופחת ולא יוצאת ישרה אני צריכה שתצא עוגה ישרה כדי שאוכל לזלף עליה יפה
איך?
 

למעש'ה

משתמש פעיל
איך עושים עוגה ישרה כמו בתמונות?
תמיד שאני אופה את העוגה היא תופחת ולא יוצאת ישרה אני צריכה שתצא עוגה ישרה כדי שאוכל לזלף עליה יפה
איך?
אם מזלפים מלמעלה אפשר לחתוך אותה וליישר אותה...
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ברוב הסרטונים של הכנת עוגות פשוט חותכים את העוגה

ראיתי אחד שבכלל עשה עוגה מרובעת וחרץ אחרי זה עיגול
לא הבנתי למה הוא עבד בצורה הזאת
 

פלורה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ברוב הסרטונים של הכנת עוגות פשוט חותכים את העוגה

ראיתי אחד שבכלל עשה עוגה מרובעת וחרץ אחרי זה עיגול
לא הבנתי למה הוא עבד בצורה הזאת

כנראה שלא היה לו במלאי תבנית עגולה ולא היה לו איזה "פרייאר" שילך לקנות לו....
 

שוקלד בלונדי

משתמש פעיל
מקפיאים כדי שלא תתפרק, מחלצים מהתבנית והופכים
ואם אין מקום במקפיא?
אני רוצה להכין מחר עוגת שוקולד בתבנית מלבנית אלומיניום עם נייר אפייה ואז שהעוגה יוצאת מהתנור להפוך אותה מיד על נייר אפיה ולקרר.
זה יעבוד?-יישר?
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אמרו לי שה"כיפה" נוצרת בגלל שמקציפים את הביצים חזק מידי וגם - שלא משמנים את דפנות התבנית.
ויש כאלו שהופכות את העוגה, אבל זה מצליח רק אם העוגה לא עברה את שפת התבנית, ואם היא אחוזה היטב על הדפנות.
אצלי נוצרת 'כיפה', בעוגה בחושה, כשאני מקציפה את כל החומרים.
אם אני מערבבת את כל החומרים ללא הקצפה, הכיפה לא נוצרת.
וגם בטורט, אני מקציפה את הביצים הקצפה הכי חזקה, ולא נוצרת 'כיפה'.
 

מליון

משתמש מקצוען
אצלי נוצרת 'כיפה', בעוגה בחושה, כשאני מקציפה את כל החומרים.
אם אני מערבבת את כל החומרים ללא הקצפה, הכיפה לא נוצרת.
וגם בטורט, אני מקציפה את הביצים הקצפה הכי חזקה, ולא נוצרת 'כיפה'.
סליחה על הבורות, אבל מה ההבדל בין טורט לבחושה?
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
בטורט מקציפים רק את החלבונים, ובבחושה, מקציפים הכל.
וכנראה שההקצפה של החלבונים מעלה את כל העוגה, כי נוצר מצב שהעוגה לא נוזלית. לעומת הקצפת הביצה כולה, שמרימה את המרכז, כי אולי בו מצטבר יותר נוזלים.
 

ברייני

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
בדיוק אתמול עשיתי עוגת דבש לחלאקה של בני ורציתי אותה ישרה, אז נזכרתי שרולדות לא יוצאות אף פעם עם הר, חילקתי ל2 תבניות תנור, אפיתי בטורבו את שתיהם ביחד ויצא מעולה. אחר כך מרחתי ריצ' בין שתיהם ויצא יפהפה ומאוד גבוה.
 

אפרת2

משתמש פעיל
כדי שתצא עוגה עגולה / מרובעת משורטטת עם זוית ישרה, אופים ברינג. רצוי רינג גבוה, 10 ס"מ +, כדי שלא יהיה לעוגה לאן לגלוש והיא תשאר בתוך המסגרת.
שוליים של תבנית אלומיניום ח"פ אינם ישרים ואינם משורטטים, ולפעמים לא מספיק גבוהים לעוגה הנאפת, מה שגורם לעוגה לאבד מהצורה.
אחרי אפיה ברינג מחלצים את העוגה, מיישרים את הכיפה והופכים, כך שתחתית העוגה הופכת להיות שטח העוגה מלמעלה.
ואז יוצאת עוגה ישרה כמו בתמונות...
 

טליהבא

משתמש מקצוען
אפיה על חום נמוך גורמת שלא יהיו גבעות בעוגה
ועוד טיפ ששמעתי להשים תבנית ריקה מעל העוגה בתנור , כמובן שבמרווח מהעוגה!
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אולי מישהי יודעת איפה משיגים רינג כזה (10 ס"מ....) במודיעין עילית?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יַעַנְךָ יְהוָה בְּיוֹם צָרָה יְשַׂגֶּבְךָ שֵׁם אֱלֹהֵי יַעֲקֹב:ג יִשְׁלַח עֶזְרְךָ מִקֹּדֶשׁ וּמִצִּיּוֹן יִסְעָדֶךָּ:ד יִזְכֹּר כָּל מִנְחֹתֶךָ וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה:ה יִתֶּן לְךָ כִלְבָבֶךָ וְכָל עֲצָתְךָ יְמַלֵּא:ו נְרַנְּנָה בִּישׁוּעָתֶךָ וּבְשֵׁם אֱלֹהֵינוּ נִדְגֹּל יְמַלֵּא יְהוָה כָּל מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ:ז עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי הוֹשִׁיעַ יְהוָה מְשִׁיחוֹ יַעֲנֵהוּ מִשְּׁמֵי קָדְשׁוֹ בִּגְבֻרוֹת יֵשַׁע יְמִינוֹ:ח אֵלֶּה בָרֶכֶב וְאֵלֶּה בַסּוּסִים וַאֲנַחְנוּ בְּשֵׁם יְהוָה אֱלֹהֵינוּ נַזְכִּיר:ט הֵמָּה כָּרְעוּ וְנָפָלוּ וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ וַנִּתְעוֹדָד:י יְהוָה הוֹשִׁיעָה הַמֶּלֶךְ יַעֲנֵנוּ בְיוֹם קָרְאֵנוּ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

אשליה אופטית • אתגר 48

לוח מודעות

למעלה