תוספות מתכון מנצח לאורז:)

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
גם לכם קורה שהאורז נידבק או יוצא דייסה כמעט, שכבר לא נחמד לאכול אותו?

הנה לכם מתכון מושלם לאורז שיוצא מופרד וטעים

ממש קל להכנה!

כמות של 2 כוסות אורז
(אנחנו משתמשים באורז בסמטי בשקית כחולה)

מה צריך:
אורז
מים רותחים
שמן
מלח
פלפל שחור טחון
מרק עוף

אופן ההכנה:

בוררים 2 כוסות אורז
מעבירים לקערה וממלאים במים
שופכים את המים וממלאים שוב שופכים את המים וממלאים שוב עד שהמים מורידים קצת את הצבע הלבן שיוצא מהאורז.
משהו כמו 3 / 4 פעמים

משרים את המים חצי שעה בתוך קערה עם מים.
לאחר חצי שעה מסננים את האורז עם מסננת מתחת לברז.. מערבבים קצת (מתחת לברז) ומניחים על קערה כדי שהמים ירדו

בינתיים
-מרתיחים מים
-מחממים קצת שמן בסיר- על אש גבוהה
- שופכים את האורז לתוך הסיר ומטגנים קצת
מוסיפים
קצת מלח
קצת פלפל שחור טחון
קצת מרק עוף

3 כוסות מים רותחים

מערבבים קצת
מכסים עם מכסה
מנמיכים את האש

ונותנים לזה להתבשל רבע שעה

לאחר מכן מכניסים סכין כדי לראות אם נשאר עוד קצת מים בסיר
אם נשאר לתת לזה עוד קצת להתבשל
ואם לא אז אפשר לכבות את האש.

בהצלחה
WhatsApp Image 2022-07-01 at 16.23.41.jpeg
 

שוקי פרוגר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
האורז הבסמטי יוצא אמנם אחד אחד, אבל יבש.

אני מעדיף לקנות "אורז השף" , לברור, לטגן מס' דקות בשמן,
להוסיף: מלח ופלפל שחור, ומים רותחים בכמות כפולה מהאורז.
כשרותח לסגור את הסיר ולבשל על אש נמוכה לרבע שעה.
להשאיר סגור עוד כמה דקות ואז לפתוח.
יוצא מושלם.
 

קבצים מצורפים

  • שקופית24.jpg
    שקופית24.jpg
    KB 18 · צפיות: 28

think about it

משתמש מקצוען
האורז הבסמטי יוצא אמנם אחד אחד, אבל יבש.

אני מעדיף לקנות "אורז השף" , לברור, לטגן מס' דקות בשמן,
להוסיף: מלח ופלפל שחור, ומים רותחים בכמות כפולה מהאורז.
כשרותח לסגור את הסיר ולבשל על אש נמוכה לרבע שעה.
להשאיר סגור עוד כמה דקות ואז לפתוח.
יוצא מושלם.
מכינה בדיוק כך, ובאמת יוצא מושלם
מעניין לנסות את האורז שבתמונה (משתמשת תמיד בבסמטי)

@sol key את שמה מים בכמות של פי אחת וחצי? לא כפול?
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
מכינה בדיוק כך, ובאמת יוצא מושלם
מעניין לנסות את האורז שבתמונה (משתמשת תמיד בבסמטי)

@sol key את שמה מים בכמות של פי אחת וחצי? לא כפול?
2 כוסות אורז - 3 כוסות מים רותחים
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
האורז הבסמטי יוצא אמנם אחד אחד, אבל יבש.

אני מעדיף לקנות "אורז השף" , לברור, לטגן מס' דקות בשמן,
להוסיף: מלח ופלפל שחור, ומים רותחים בכמות כפולה מהאורז.
כשרותח לסגור את הסיר ולבשל על אש נמוכה לרבע שעה.
להשאיר סגור עוד כמה דקות ואז לפתוח.
יוצא מושלם.
נכון
ככה אנחנו אוהבים :)
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
אנחנו משתמשים באורז בואקום של כי טוב.
המתכון מהאריזה.
מחממים מעט שמן ומטגנים את האורז מעט ממש(לא חייב שטיפה)
מוסיפים מי ברז בכמות של פי שנים מהאורז .
מתבלים במלח וכד'
מרתיחים
מבשלים 18 דק' מכוסה על אש נמוכה
משאירים את האורז סגור בסיר ל15/10 דק' נוספות.
האורז מצוין אחד אחד.
 

דפה

משתמש מקצוען
האורז הבסמטי יוצא אמנם אחד אחד, אבל יבש.

אני מעדיף לקנות "אורז השף" , לברור, לטגן מס' דקות בשמן,
להוסיף: מלח ופלפל שחור, ומים רותחים בכמות כפולה מהאורז.
כשרותח לסגור את הסיר ולבשל על אש נמוכה לרבע שעה.
להשאיר סגור עוד כמה דקות ואז לפתוח.
יוצא מושלם.
יש לקנות האריזת וואקום?
 

אמא של אפרתוש

משתמש פעיל
האורז הבסמטי יוצא אמנם אחד אחד, אבל יבש.

אני מעדיף לקנות "אורז השף" , לברור, לטגן מס' דקות בשמן,
להוסיף: מלח ופלפל שחור, ומים רותחים בכמות כפולה מהאורז.
כשרותח לסגור את הסיר ולבשל על אש נמוכה לרבע שעה.
להשאיר סגור עוד כמה דקות ואז לפתוח.
יוצא מושלם.
כל מילה!
קונה את אורז השף
בדיוק לפי המתכון המצורף
פשוט טעים!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אורז בסמטי תמיד יוצא לי אחד אחד...

ועושה הכי פשוט שיש
2 כוסות מים על כל כוס אורז
שמן בנדיבות (לדעתי זה הסוד לאורז אחד אחד, בנוסף לסוג האורז)
מלח לפי הטעם, להרתיח ללא מכסה, לכסות ולהנמיך את האש ל-20 דק' בערך, לכבות-ומוכן
 

naamatc

משתמש פעיל
אני אוהבת את האורז שלי כמו של הסבתות (יוצא אחד אחד)משתמשת באורז בסמטי או יונים (שקונים בשק של 5 קילו):

1. משרים בקערה את כמות האורז הרצויה
2. מרתיחים סיר מים גדול עם מלח גס עד לרתיחה מלאה.
3. מסננים את האורז השטוף ומעבירים לסיר הרותח, בוחשים קלות.
4. בינתיים מכינים בצד פרוסות עבות של תפו"א (גם בצל טעים מאד, יוצא מתוק יותר)
5. כשהאורז מתחיל לבעבע, רצוי לבדוק אורז אחד אם נשבר בקלות באצבע, אם כן, מסננים את האורז.
6. בסיר שמים שמן + כורכום עד להרתחה.
7. מוסיפים את פרוסות התפו"א, ממתינים דקה, שתיים שייטגן. (אפשר להוסיף זרעי כוסברה, משדרג מאד את האורז)
8. מעל הכל שופכים את כל האורז.
9. כשמתחיל לעלות אדים, מחוררים כמה חורים במרכז הסיר (באורז), מניחים מגבת ומעליו סוגרים את הסיר.
10. לאחר 20 דקות בערך מכבים את האש, לא פותחים את הסיר וממתינים עוד 10 דקות לקירור.

בתיאבוןןן :)
 

מה יש

משתמש מקצוען
אורז לבן אחד אחד יוצא מושלם במיקרוגל.
מניחים בכלי מתאים כוס אורז, מלח, כפית שמן ומים לפי סוג האורז (1.5-2.5 כוסות).
זהו. (משך הבישול תלוי במיקרוגל- בערך 12-18 דקות לכוס אחת)
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני מכינה אורז פרסי יוצא אחד אחד . באורז בסמטי יש פחות בשר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה