משהו טעים לכבוד חנוכה בקלי קלות!

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
מתכון סופגניות מהירות:
חבילה קטנה קמח תופח
2 ביצים
2 גביעי לבן
2 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
מעט מלח
מערבבים היטב.
מחממים בסיר שמן עמוק. יוצקים מהעיסה ומטגנים משתי הצדדים.
הסופגניות תופחות בשמן. ליצירת צורת כדור- יוצקים בעזרת כף גלידה קפיצית.
טובלים באבקת סוכר.
בהצלחה!
בלי להתפיח קודם?
 

נעמי פ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פיתות בצל וזעתר טעימות להפליא

מטגנים בצל עד להזהבה
מעבירים לקערה (יחד עם השמן) ומוסיפים:
1-2 ביצים
מלח לפי הטעם

מסדרים בתבנית פיתות קנויות, (עם פיתות מיני זה יוצא מאד חמוד אבל אפשר גם גדולות)
שופכים בנדיבות מהבצל עם הביצים
בוזקים מלמעלה זעתר
מכניסים לתנור עד שה'חביתה' מעל הפיתה מזהיבה מעט
אפשר להוריד לכמה דקות לתחתית התנור כדי לקבל קרנצ'יות מלמטה

טעים מאד מאד!!!
בתאבון


נשמע מעניין!
מתחשק לי לנסות את זה
תודה על השיתוף.
 

רחלי טל

משתמש מקצוען
תודה לפותחת האשכול- דילמה מוכרת
הנה המתכון שלי:
פיציות- מהיר וקל-
(אני בד"כ מכינה בלילה את רוטב הפיצה ואז כשבאה מהעבודה ב-5 דקות זה בתנור)
בצק עלים,
לרדד מעט ,
למרוח רוטב פיצה , לפזר גבינה צהובה, זיתים, בצל מטוגן ועוד כיד הדמיון הטובה,
מגלגלים לגלילים- כמו עוגות שמרים,
לפרוס לעיגולים ואופים עד להשחמה.
טעים ומהיר
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
למי יש מתכון לרוטב פיצה טוב.
ניסיתי מתכון שהעלו בפורום בעבר ולא יצא מוצלח.
מלפפון חמוץ זה חובה ברוטב?
 

s_katz

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
בדיוק בשביל דברים כאלו- היה מתכונים מעולים בלבית של המבשר-
היה שמה פרויקט 'צילחות' - מוצלח במיוחד, תנסי להשיג, שווה ממש נראה מתכונים מקסימים- מגוונים ובעיקר קלי הכנה.
 

המייטב

משתמש רשום
לביבות בתנור שהכנתי בטעות...
ויצא מדהים.
לבשל ירקות: מה שרוצים / שאוהבים
שורש
קישוא
גזר
תפו"א
בצל
בטטה
קולורבי
(זה מה שאני שמתי)

אחרי שהתרכך (מומלץ לקרר)
לגרד בפומפיה או במעבד מזון
להוסיף ביצה
מלח ותבלינים לפי הטעם.

לערבב היטב
לסחוט היטב מהנוזלים
להכין תבנית מרופדת ומשומנת. (ספריי)
ליצור עיגולים שטוחים ולהניח בתבנית
להכניס לתנור מחומם ל200 מעלות
למשך 15 דקות
להפוך
ולהכניס שוב למשך 15 דקות.
להוציא ולנשנש
בתיאבון
 

מצוי

משתמש מקצוען
לביבות הגבינה שלי מכילות
1 קופסת גבינה 250 גרם .
3 כפות קמח
3 ביצים
ואם רוצים מעט מלח .
אפשר לטגן אפילו בלי שמן .
טעים !
 

עיצוביישן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
למי יש מתכון לרוטב פיצה טוב.
ניסיתי מתכון שהעלו בפורום בעבר ולא יצא מוצלח.
מלפפון חמוץ זה חובה ברוטב?
יש לי מתכון ממש טוב לרוטב פיצה
10 כפות רסק עגבניות
6 כפות מיונז
4 שיני שום גדולות
כף אורגנו
כף תבלין לפיצה- לא חובה
2 כפות סוכר
פלפל שחור
כפית מלח
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
לערבב הכל בבלנדר
טעיםםםם:)
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בורקס גבינה ממלאווח: חותכים מלאווח חצי מופשר ל 4, ממלאים גבינה וסוגרים למשולש, ביצה ושמשום מלמעלה ואופים.

פשטידה חלבית מעולה ומהירה:
2 קוטג'
200 גרם גבינת חרמון מגורדת
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם חמאה מומסת
5 ביצים
5 כפות קמח תופח
פלפל שחור

מערבבים, שמים בתבנית עגולה או 2 אינגליש ואופים בתנור 180 מעלות עד שמשחים מלמעלה.
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מי מעלה מה שהיה ב'לבית'?
 

מתנות קטנות

משתמש מקצוען
אני מכינה קרפים!
קלי קלות וממש טעים!
מעתיקה לך מניקי ב:

קרפ שוקולד
15 קרפים

מצרכים:

3 ביצים
חצי כוס סוכר
כוס וחצי מים / חלב
כוס וחצי קמח
קורט מלח
2 כפיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
1. לטרוף ביצים וסוכר כדקה, להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לבלילה אחידה, הבלילה יוצאת נוזלית.

2. לחמם מחבת עם מעט שמן, אפשר לקחת נייר סופג ולמרוח את השמן על כל המחבת.

3. למלא מצקת וקצת פחות לשים במרכז המחבת ולהרים את המחבת שהבלילה תכסה את כל התחתית, יש שארית ? תוציאו החוצה.

4. לטגן עד שהחלק התחתון מזהיב ואז להפוך, עד שמזהיב ולהוציא.

5. הראשון לא יוצא טוב, השני כבר יותר טוב והשלישי והלאה יוצא נהדר והזמנים מתקצרים על האש. תישארו בסביבה.

6. אפשר לאכול עם ממרח שוקולד או כל ממרח שאוהבים או כמו שזה. אני המסתי שוקולד מריר עם קצת שמנת והזלפתי מעל בתוספת שוקולד לבן מגורד
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני הכנתי כבר היום בצק דונאטס למסיבה ביום רביעי. אני מתכוונת להתפיח התפחה ראשונה, ליצור את הצורות ולהקפיא בתבניות. ביום המסיבה להוציא, להתפיח פעם נוספת ולטגן. אפשר פשוט להוציא בבוקר מהמקפיא למקרר וכשחוזרים מהעבודה, לטגן ולצפות בשוקולד.
 

shosh 356

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני הכנתי כבר היום בצק דונאטס למסיבה ביום רביעי. אני מתכוונת להתפיח התפחה ראשונה, ליצור את הצורות ולהקפיא בתבניות. ביום המסיבה להוציא, להתפיח פעם נוספת ולטגן. אפשר פשוט להוציא בבוקר מהמקפיא למקרר וכשחוזרים מהעבודה, לטגן ולצפות בשוקולד.
את מטגנת, לא במכשיר?
יש לך מתכון מוצלח שמתאים לטיגון?
תודה.
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
את מטגנת, לא במכשיר?
יש לך מתכון מוצלח שמתאים לטיגון?
תודה.
אני לא אוהבת במכשיר, יש לזה צורה של דונאטס אבל לא טעם...
העלתי כאן באשכול האפיה לחנוכה מתכון של קלרה פטל, אחר כך מצאתי את המתכון הזה -https://www.oogio.net/chocolate_and_sprinkles_doughnuts/ ושמתי לב שהם כמעט זהים, אז הכנתי אותו. נראה איך יצא. אבל עם עוגיונט אני רגועה. הכנתי כמות כפולה.
 

shosh 356

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני לא אוהבת במכשיר, יש לזה צורה של דונאטס אבל לא טעם...
העלתי כאן באשכול האפיה לחנוכה מתכון של קלרה פטל, אחר כך מצאתי את המתכון הזה -https://www.oogio.net/chocolate_and_sprinkles_doughnuts/ ושמתי לב שהם כמעט זהים, אז הכנתי אותו. נראה איך יצא. אבל עם עוגיונט אני רגועה. הכנתי כמות כפולה.
תודה,
נראה מעולה, אבל זה חלבי ואין לי סיר עמוק חלבי, במה אפשר להמיר שיהיה פרוה?
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה,
נראה מעולה, אבל זה חלבי ואין לי סיר עמוק חלבי, במה אפשר להמיר שיהיה פרוה?
אני כמעט בטוחה שהיא נותנת שם הצעה ובתגובות מישהי כותבת שהיא השתמשה בשמן קוקוס, אבל גם אם לא, במתכון של קלרה פטל היא כותבת מלכתחילה מרגרינה ומים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה