מנה אחרונה על בסיס פאי קנוי?

chaya3330

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
אפשר רעיונות למנה אחרונה שאפשר להשתמש בפאי שקונים מוכן? עדיף מתכונים שעובדים טוב בהקפאה...
תודה
 

אחת מאלף

משתמש רשום
אפשר למלא בתפוחי גרנד פרוסים ומבושלים עם סוכר וקינמון, שאופים יחד כעשר דקות, או בתערובת שוקולד קצפת ואגוזים. למשל. ומצויין בהקפאה.
 

שרית ו

משתמש מקצוען
יש לי מוס מעולה בהקפאה אבל זה עם ביצים חיות
אם מתאים לך אני אעתיק לפה
 

gilafr40

משתמש רשום
אשמח למתכונים מדויקים , כל אלו שכתבו למעלה רעיונות...
 

nicky

משתמש מקצוען
טארט שוקולד-לוטוס / שוקולד-חמאת בוטנים, ללא אפיה
המתכון המקורי הוא עם חמאת בוטנים, אני מכינה הרבה פעמים עם לוטוס, יוצא מעולה!!

חומרים:

לבסיס:
*150 גר ביסקוויטים טחונים דק
*רבע כוס (50 גרם) שקדים או אגוזי לוז קלופים וטחונים דק
*100 גרם חמאה מומסת (או מרגרינה לפרווה)
*2 כפות גדושות ממרח לוטוס / חמאת בוטנים
במקום כל הנ"ל אפשר פשוט להשתמש בבסיס קנוי ולדלג לשלב 2 בהכנה.

למלית:
*חצי כוס (150 גרם) ממרח לוטוס / חמאת בוטנים
*150 גרם שוקולד מריר
*3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה (או ריצ' לפרווה)

לעיטור:
2-3 כפות ממרח לוטוס / חמאת בוטנים

הכנה:
1. מכינים את הבסיס: בקערה מערבבים יחד את הביסקוויטים והשקדים/אגוזים, מוסיפים חמאה מומסת ואת הממרח, ומערבבים לתערובת לחה. משטחים את התערובת בשכבה דקה בתבנית האפיה - בבסיס ועל הדפנות. שומרים כ20 דקות במקפיא.

2. מכינים את המלית: מחממים את הממרח / חמאת בוטנים כ-30 שניות במיקרוגל, עד שהוא הופך לנוזלי. מורחים בשכבה דקה ואחידה על גבי הבסיס, ומחזירים שוב למקפיא.

3. בינתיים מניחים את השוקולד בקערה. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. יוצקים מיד על השוקולד ומניחים לדקה או שתיים עד שהשוקולד רך מאד. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4. יוצקים את תערובת השוקולד על בסיס הטארט.

5. כדי ליצור את העיטור על גבי הטארט יש לפעול במהירות כל עוד מלית השוקולד עדיין רכה ונוזלית -
מחממים את הממרח לוטוס/חמאת בוטנים במיקרוגל למשך כ-30 שניות עד שהוא נוזלי. מעבירים לשק זילוף קטן וחותכים בו פתח בגודל 1/2 ס"מ.

6. מזלפים עיגולים על גבי הטארט - מתחילים בעיגול קטן במרכז הטארט וסביבו מזלפים עיגולים נוספים. בעזרת קיסם או שיפוד עץ 'מושכים' בעדינות פסים ממרכז העיגולים ועד השוליים. במרווח בין פס לפס 'מושכים' פסים לכיוון הנגדי, מהשוליים כלפי המרכז. נוצרת דוגמת שמש יפה!!

7. מעבירים את הטארט למקרר, רצוי ללילה שלם, או לפחות לשעתיים.

בהצלחה!!
 

קפפוצצינו

משתמש מקצוען
פאי עם פיצוחים מקורמלים מצוין בהקפאה
פרות וגלי למקרר...
בהצלחה!!
 

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
המילוי של פאי השוקולד של קרין גורן.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יב

א לַמְנַצֵּחַ עַל הַשְּׁמִינִית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב הוֹשִׁיעָה יְהוָה כִּי גָמַר חָסִיד כִּי פַסּוּ אֱמוּנִים מִבְּנֵי אָדָם:ג שָׁוְא יְדַבְּרוּ אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ שְׂפַת חֲלָקוֹת בְּלֵב וָלֵב יְדַבֵּרוּ:ד יַכְרֵת יְהוָה כָּל שִׂפְתֵי חֲלָקוֹת לָשׁוֹן מְדַבֶּרֶת גְּדֹלוֹת:ה אֲשֶׁר אָמְרוּ לִלְשֹׁנֵנוּ נַגְבִּיר שְׂפָתֵינוּ אִתָּנוּ מִי אָדוֹן לָנוּ:ו מִשֹּׁד עֲנִיִּים מֵאַנְקַת אֶבְיוֹנִים עַתָּה אָקוּם יֹאמַר יְהוָה אָשִׁית בְּיֵשַׁע יָפִיחַ לוֹ:ז אִמֲרוֹת יְהוָה אֲמָרוֹת טְהֹרוֹת כֶּסֶף צָרוּף בַּעֲלִיל לָאָרֶץ מְזֻקָּק שִׁבְעָתָיִם:ח אַתָּה יְהוָה תִּשְׁמְרֵם תִּצְּרֶנּוּ מִן הַדּוֹר זוּ לְעוֹלָם:ט סָבִיב רְשָׁעִים יִתְהַלָּכוּן כְּרֻם זֻלּוּת לִבְנֵי אָדָם:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

חג מתן תורה • 1

לוח מודעות

למעלה