דרוש מתכון מנה אחרונה יוקרתית ולא משוקולד - מחפשת רעיון

משתדרגת

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אני מחפשת רעיון ומתכון למנה אחרונה, חשוב לי שלא תהיה מנת שחיתות מבחינת בריאות (בלי שוקולד ואו ריץ' ושות')
חשוב לי גם מנה בסטייל לאנשים שמבינים באוכל:)
אבל שלא תהיה מדי מסובכת להכנה והכי חשוב שתהיה פרווה!

אחד הרעיונות שעלה לי זה פאי תפוחים מעניין, אבל לא מצאתי עדיין מתכון מוצלח ואטרקטיבי מספיק...
תודה רבה!
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אם יש אופציה, אני הייתי עושה את זה במקום, מביאה פירות יער, תות שדה, בננות, מנגו פקאנים, תמרים וכ'ו (קפוא כמובן) חלב סויה ומיץ תפוזים
כל אחד מרכיב לעצמו
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים

מנהטן

משתמש פעיל
אשמח ממש.
אם יש תמונה זה מעולה:)

פאי לימון מדהים!
כשאת מכירה את המתכון זה לא לוקח לי הכנה יותר 15-20 דקות. זה רק נשמע מסובך :)

לבצק:
2 כוסות (לשתייה חמה) קמח
חצי שקית א. אפיה
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
1 כף תמצית וניל
1 חלמון m
(את החלבון לשים בצד)
-לעבד הכל לבצק רך ונעים ולשטח ולהדק על התבנית (רגילה)
לאפות על 180 עד הזהבה קלה בערך 10 דק׳

בינתיים מכינים את המלית לימון:
תערובת א׳:
2 כוסות מים
רבע כוס שמן
1 כוס סוכר (אפשר פחות בהחלט)
-להרתיח בסיר עד להמסה מלאה של הסוכר

בינתיים עד שהסוכר יימס ממשיכים הלאה לתערובת ב׳:
רבע כוס מים קרים
5 כפות קורנפלור
-לערבב בכוס עד להמסה מלאה של הקורנפלור

ממשיכים הלאה:
להפריד 3 ביצים m
את החלבונים להוסיף לחלבון שבצד

ממשיכים הלאה לתערובת ג׳:
3 חלמונים
חצי כוס עד כוס מיץ לימון (טרי!)
גרידה מקליפת לימון שלם (לי אין זמן לגרד אז לא שמה אבל זה משדרג מאוד!)
-לערבב לבלילה אחידה

כשהאש עדיין דולקת, הסוכר כבר נמס, מוסיפים לסיר את כל התערובות יחד במהירות תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת תערובת סמיכה ומעט צמיגית ולסגור את האש. (אני עושה את זה עם בלנדר מוט עם מוט המערבל)

מכינים את הקצף:
4 חלבונים (שיש בצד)
3 כפות סוכר
להקציף עד קבלת קצף יציב.

מרכיבים את הפאי:
על הבצק האפוי וזהוב לשפוך את מלית הלימון בצורה אחידה
ומעל לזלף בצורה יפה עם צנטר כוכב את הקצף. (אם אין זמן אפשר בצורה אחידה עם מרית)
ולהחזיר חזרה לתנור לעוד 10-12 דק׳
להוציא כשיש מעט השחמה על הקצף.

לחובבי הז׳אנר ניתן לוותר על האפיה השניה ולשרוף עם ברנר את שולי הקצף.

להגשה אישית ניתן להכין במאפינס (ואז זמן האפיה של הבצק מתקצר משמעותית!)

להכניס למקפיא אטום היטב, ולהוציא 20 דק׳ לפני ההגשה.

כמובן שאפשר לאחסן במקרר ולהגיש קר. גם טעים מאוד!

אין לי תמונה
אבל חיפשתי ברשת איך זה בערך אמור להראות (ספציפית התמונה הזאת נראה שעשו עם ברנר)

6FB6124B-270F-4A59-A092-637BB7807636.jpeg
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אם יש אופציה, אני הייתי עושה את זה במקום, מביאה פירות יער, תות שדה, בננות, מנגו פקאנים, תמרים וכ'ו (קפוא כמובן) חלב סויה ומיץ תפוזים
כל אחד מרכיב לעצמו
רק במקום חלב סויה - ממליצה על חלב שיבולת שועל בטעם לוז.
משדרג את השייק בכמה רמות.
 

מנהטן

משתמש פעיל
סלט מפרות טריים, חתוך יפה.
טעים. יקר. יוקרתי.
אפשר להשיג עכשיו מבחר פרות בצבעים מגוונים.
לשדרג את הסלט פירות אפשרי בקלות
אגוזי מלך שבורים + סוכר חום + שמן (אין לי כמויות אבל שהאגוזים יהיו מספיק מצופים כמו שאתם אוהבים)
להכניס לתנור חם 180 וכל כמה דקות לערבב עד שמקבל צבע יפה. להוציא מייד ולצנן. לאחסן בארון (מומלץ להחביא..) ולפזר מעל כל מנה בנדיבות.
אני אוהבת לשים מעל זוג דובדבנים חמודים

חג שמח!
 

I) AM)

משתמש מקצוען
ארטיקים אישיים-מנגו טחון עם מעט סוכר. טעים ברמות
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
גם ממליצה על פאי לימון
מאד יוקרתי וטעם מעודן.
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
פאי לימון מדהים!
כשאת מכירה את המתכון זה לא לוקח לי הכנה יותר 15-20 דקות. זה רק נשמע מסובך :)

לבצק:
2 כוסות (לשתייה חמה) קמח
חצי שקית א. אפיה
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
1 כף תמצית וניל
1 חלמון m
(את החלבון לשים בצד)
-לעבד הכל לבצק רך ונעים ולשטח ולהדק על התבנית (רגילה)
לאפות על 180 עד הזהבה קלה בערך 10 דק׳

בינתיים מכינים את המלית לימון:
תערובת א׳:
2 כוסות מים
רבע כוס שמן
1 כוס סוכר (אפשר פחות בהחלט)
-להרתיח בסיר עד להמסה מלאה של הסוכר

בינתיים עד שהסוכר יימס ממשיכים הלאה לתערובת ב׳:
רבע כוס מים קרים
5 כפות קורנפלור
-לערבב בכוס עד להמסה מלאה של הקורנפלור

ממשיכים הלאה:
להפריד 3 ביצים m
את החלבונים להוסיף לחלבון שבצד

ממשיכים הלאה לתערובת ג׳:
3 חלמונים
חצי כוס עד כוס מיץ לימון (טרי!)
גרידה מקליפת לימון שלם (לי אין זמן לגרד אז לא שמה אבל זה משדרג מאוד!)
-לערבב לבלילה אחידה

כשהאש עדיין דולקת, הסוכר כבר נמס, מוסיפים לסיר את כל התערובות יחד במהירות תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת תערובת סמיכה ומעט צמיגית ולסגור את האש. (אני עושה את זה עם בלנדר מוט עם מוט המערבל)

מכינים את הקצף:
4 חלבונים (שיש בצד)
3 כפות סוכר
להקציף עד קבלת קצף יציב.

מרכיבים את הפאי:
על הבצק האפוי וזהוב לשפוך את מלית הלימון בצורה אחידה
ומעל לזלף בצורה יפה עם צנטר כוכב את הקצף. (אם אין זמן אפשר בצורה אחידה עם מרית)
ולהחזיר חזרה לתנור לעוד 10-12 דק׳
להוציא כשיש מעט השחמה על הקצף.

לחובבי הז׳אנר ניתן לוותר על האפיה השניה ולשרוף עם ברנר את שולי הקצף.

להגשה אישית ניתן להכין במאפינס (ואז זמן האפיה של הבצק מתקצר משמעותית!)

להכניס למקפיא אטום היטב, ולהוציא 20 דק׳ לפני ההגשה.

כמובן שאפשר לאחסן במקרר ולהגיש קר. גם טעים מאוד!

אין לי תמונה
אבל חיפשתי ברשת איך זה בערך אמור להראות (ספציפית התמונה הזאת נראה שעשו עם ברנר)

צפה בקובץ המצורף 1470226
בלת"ק
אני במקום ברנר
מחממת מראש את התנור על החום המקסימלי במצב גריל
מכניסה את העוגה למדף הכי עליון, ככה שתהיה כמה שיותר קרובה לחלק העליון של התנור
אחרי בערך דקה (זהירות! שלא ישרף) מוציאה אותה מייד
זה נותן אפקט כמו של ברנר
 

כהן אושרת

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אפשר להכין סלסלות משערות קדאיף, למלא בגלידה קנויה ולהכין רוטב פירות חם ליד (תפוחים או אפרסקים או פירות יער)
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
גלידה עם רוטב:
רוטב פירות יער, או כל פרי אחר
אצלנו זה רץ - מנת גלידה עם שפע רוטב בכוס
 

פיצוצית

משתמש חדש
באיזה עיתון מהעיתונים של החג יש מתכונים מעננים לעוגות טעימות ולא נדושות?
וכמובן שפויות.....?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה