פאי לימון מדהים!
כשאת מכירה את המתכון זה לא לוקח לי הכנה יותר 15-20 דקות. זה רק נשמע מסובך
לבצק:
2 כוסות (לשתייה חמה) קמח
חצי שקית א. אפיה
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
1 כף תמצית וניל
1 חלמון m
(את החלבון לשים בצד)
-לעבד הכל לבצק רך ונעים ולשטח ולהדק על התבנית (רגילה)
לאפות על 180 עד הזהבה קלה בערך 10 דק׳
בינתיים מכינים את המלית לימון:
תערובת א׳:
2 כוסות מים
רבע כוס שמן
1 כוס סוכר (אפשר פחות בהחלט)
-להרתיח בסיר עד להמסה מלאה של הסוכר
בינתיים עד שהסוכר יימס ממשיכים הלאה לתערובת ב׳:
רבע כוס מים קרים
5 כפות קורנפלור
-לערבב בכוס עד להמסה מלאה של הקורנפלור
ממשיכים הלאה:
להפריד 3 ביצים m
את החלבונים להוסיף לחלבון שבצד
ממשיכים הלאה לתערובת ג׳:
3 חלמונים
חצי כוס עד כוס מיץ לימון (טרי!)
גרידה מקליפת לימון שלם (לי אין זמן לגרד אז לא שמה אבל זה משדרג מאוד!)
-לערבב לבלילה אחידה
כשהאש עדיין דולקת, הסוכר כבר נמס, מוסיפים לסיר את כל התערובות יחד במהירות תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת תערובת סמיכה ומעט צמיגית ולסגור את האש. (אני עושה את זה עם בלנדר מוט עם מוט המערבל)
מכינים את הקצף:
4 חלבונים (שיש בצד)
3 כפות סוכר
להקציף עד קבלת קצף יציב.
מרכיבים את הפאי:
על הבצק האפוי וזהוב לשפוך את מלית הלימון בצורה אחידה
ומעל לזלף בצורה יפה עם צנטר כוכב את הקצף. (אם אין זמן אפשר בצורה אחידה עם מרית)
ולהחזיר חזרה לתנור לעוד 10-12 דק׳
להוציא כשיש מעט השחמה על הקצף.
לחובבי הז׳אנר ניתן לוותר על האפיה השניה ולשרוף עם ברנר את שולי הקצף.
להגשה אישית ניתן להכין במאפינס (ואז זמן האפיה של הבצק מתקצר משמעותית!)
להכניס למקפיא אטום היטב, ולהוציא 20 דק׳ לפני ההגשה.
כמובן שאפשר לאחסן במקרר ולהגיש קר. גם טעים מאוד!
אין לי תמונה
אבל חיפשתי ברשת איך זה בערך אמור להראות (ספציפית התמונה הזאת נראה שעשו עם ברנר)
צפה בקובץ המצורף 1470226