מיונז ביתי לפסח

גרפיקהil

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לפני כמה שנים לקחתי מכאן מתכון מצוין למיונז ביתי ועכשיו אני לא מוצאת את המתכון גם אחרי חפירות רציניות באתר:)

אולי יש למישהי משהו טוב?

תודה
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עשיתי מקודם, יצא מצוין.

מיונז

1 ביצה
- במג'ימיקס דקה לבד
- במקום החלק הדוחף, לשים כוס חד פעמי עם חור קטנטן בתחתית
דרך החור לתת לכוס ורבע שמן לזלוף, כשמינית כוס בכל פעם.
- יכול להתערבל כחצי שעה.
- להוסיף:
חצי כפית מלח
מיץ מחצי לימון
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
1 ביצה
4\3 כוס שמן
מיץ מלימון אחד
2\1 כפית מלח

לערבל במעבד מזון טוב (במג'ימיקס עם הסכין) את הביצה למשך כ-2 דקות
מוסיפים את השמן בזילוף גבוה ואיטי וממשיכים את פעולת המעבד עוד כחצי דקה, ומוסיפים את המלח ומיץ הלימון ומכבים.

בהצלחה
אסתי
 

גרפיקהil

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י דוד לוי;1244934:
1 ביצה
4\3 כוס שמן
מיץ מלימון אחד
2\1 כפית מלח

לערבל במעבד מזון טוב (במג'ימיקס עם הסכין) את הביצה למשך כ-2 דקות
מוסיפים את השמן בזילוף גבוה ואיטי וממשיכים את פעולת המעבד עוד כחצי דקה, ומוסיפים את המלח ומיץ הלימון ומכבים.

בהצלחה
אסתי

זה נהיה סמיך כמו מיונז קנוי?
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י גרפיקהil;1244939:
זה נהיה סמיך כמו מיונז קנוי?

לא.
זה יותר כמו רוטב אלף האיים.
עם יותר ביצים ופחות שמן אמור להיות יותר סמיך, אבל איני יודעת מתכון מדוייק.
ככל שמערבלים יותר זמן נהיה יותר סמיך.

אסתי
 

גרפיקהil

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תודה לכל העוזרים,
אך חיפשתי מתכון שהורדתי מכאן. הכנתי אותו כל שנה וזה נהיה סמיך כמו מיונז קנוי

אשמח אם מישהי תוכל להעלות.
 

גולד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ככל שמטפטפים את המיונז יותר לאט, נהיה יותר סמיך
צריך הרבה סבלנות
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שלי, אחרי חצי שעה של ערבול, יצא סמיך ממש, יציב כמו מיונז אמיתי
 

גרפיקהil

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שולה;1244951:
שלי, אחרי חצי שעה של ערבול, יצא סמיך ממש, יציב כמו מיונז אמיתי

ואיך שמת את הלימון? אחרי שהוא הסמיך בבת אחת?
 

coprint

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון למיונז

1 חלמון ביצה
3/4 כוס שמן
2 כפות מיץ לימון
קורט מלח
כפית סוכר
1/3 כפית פלפל שחור

להקציף חלמון מטפטפים לו את השמן
תוך כדי הקצפה כפית כפית בערך רבע כוס
ואח"כ כף כף את שאר השמן
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בעדינות.
 

צילומית

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
חשבתי שמישהו יתן לך לינק שכתבתי פה פעמיים בשבוע האחרון:)

3 ביצים
2כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית סוכר
חצי כפית מלח
לערבל בבלנדר בעוצמה נמוכה וכשמקבל צבע בהיר לעלות במהירות לאט לאט עד העוצמה הכי גבוה ולטפטף באטיות שליש בקבוק שמן אגוזים.

אני מאמינה שזה מה שחיפשת:)
 

גרפיקהil

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י צילומית;1245011:
חשבתי שמישהו יתן לך לינק שכתבתי פה פעמיים בשבוע האחרון:)

3 ביצים
2כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית סוכר
חצי כפית מלח
לערבל בבלנדר בעוצמה נמוכה וכשמקבל צבע בהיר לעלות במהירות לאט לאט עד העוצמה הכי גבוה ולטפטף באטיות שליש בקבוק שמן אגוזים.

אני מאמינה שזה מה שחיפשת:)

אולי:)

יש אפשרות להוריד את החומץ? לא משתמשים אצלינו בפסח;)
 

אפרתה

משתמש מקצוען
עשיתי עכשיו-
ביצה אחת עם מעט מלח- במעבד מזון דקה שתיים, אח"כ את הכוס עם החור בתחתית להעמיד מעל ולמלאות ולתת לשמן לטפטף, המעבד מזון על עצמה גבוהה. אפשר להוסיף עד 1/3 בקבוק שמן נראה לי ולבדוק שבאמת הסמיך.. אחרי שסמיך ממש מנמיכים את עצמת הערבול ואז מתבלים- מלח סוכר לימון חומץ.... שום?
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
רוצות להכין מיונז בדקה? (על השעון!) בלי בלגנים ומעבד מזון שעובד חצי שעה? בלי טיפטופים עדינים וזהירים של שמן? לא תאמינו, זה אפשרי.

1 ביצה
3/4 כוס (ח"פ)שהמן

לערבב בבלנדר מקל
זהו!
30 שניות זה מוכן
ויוצא אמיתי אמיתי וסמיך כמו שקונים!

אני גם תמיד עשיתי את כל המתכונים מורכבים עם הטיפטופים של השמן ולפעמים הצליח בד"כ לא.. מאז שחמותי הביאה לי את המתכון הזה- חיים קלים..

אפשר אח"כ להוסיף תבלינים, ומעט מיץ לימון ולערבב בעדינות בכף לא בבלנדר.
מיץ לימון אמור לשמר את זה ליותר זמן מצד שני זה שובר לו קצת את הקרישה. אז מי שחשוב לה, לשים ממש טיפה.

בתאבון, חג כשר ושמח
 

batcheni

משתמש רשום
יש שיטות הגורסות את הטפטוף, ויש הגורסות את הכל ב"בום" אחד.
לכאן ולכאן - צריך להוסיף תפילות.

בכל מקרה, אם לא מצליח והמיונז נשבר ונהיה נוזלי, לא להתיאש.
לייבש את הכלי טוב.
להתחיל מתחילה עם ביצה נוספת. ובמקום שמן - את המיונז הנוזלי שלא הצליח בראשונה.
וברוך ה' - פעם שניה הצליח לי מעולה. מיונז נוקשה ועומד.
 

פוינט ק גת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עשיתי ג"כ כמו שפקאן הציעה, מתכון מעט שונה אבל הרעיון אותו דבר, בבלנדר מקל.
יצא מעולה! טעים וסמיך כמו הקנוי.
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
יש חיה כזאת מיונז ביתי מביצה מבושלת?
אשמח למתכונים, אם יש
דחוף לי
תודה
 

ניקול

משתמש מקצוען
לא להאמין
ההורים שלי הכינו מיונז......... בלי ביצים!!!!

אמנם אני ניסיתי בבית ולא הגעתי לתוצאות כמו שהם הגיעו (יצא דליל מידי)
אבל אצלם- ראיתי וטעמתי! וזה היה ממש נראה מיונז!!

מי שרוצה לנסות:
צריך 1 כף שקדים טחונים (אפשר עם קליפה, ואז מקבלים מיונז עם נקודות)
1/2 כוס מים
1 כוס שמן
וכפית מיץ לימון
וקצת מלח
שמים בכוס, נותנים 2-3 ופלסים עם בלנדר מקל
ואז ממשיכים לטחון עד שמתקבל פשוט מיונז!!!

המתכון בלי אחריות חחח
כי לי כאמור זה לא ממש הצליח
אז הוספתי עוד 2 כפות שקדים וגם ביצה אחת ואז זה נהיה מיונז מהמם (אך לא "קשה")
אבל זה יכול להיות רעיון מעולה למי שרגיש לביצים

אגב, שמעתי שיש גם 'מיונז' מאבוקדו
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  46  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה