מחפשת מתכון של עוגת בראוניז-בלונדיז

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא מזמן הורדתי מפרוג מתכון לעוגת בראוניז בלונדיז (אם אני לא טועה זה היה שמה)
החלק התחתון חום עם אגוזים (מקפיאים אותו ואז מכינים את השכבה העליונה), ועליו בהיר עם שוקלד צי'פס
אבד לי המתכון
אם יש למישהי, זה מאד יעזור לי
תודה מראש!
 

אנונימית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עוגת בלונדיז בראוניז /קרין גורן
זה המקור:
https://www.carine.co.il/foody_recipe/בראוניז-ובלונדיז/

זה מה שהורדתי מפרוג בעבר, יש שינויים קלים לדעתי:

כמות: תבנית בגודל 33X27

חומרים

לקומה ראשונה (בראוניז):

150 גרם חמאה או 3/4 מרגרינה

150 גרם שוקולד מריר

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה

3 ביצים

3/4 כוס קמח

1 כף גדושה קקאו

1/4 כפית מלח

לקומה שניה (בלונדיז):

100 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1/2 כוס שוקולד צ'יפס



אופן ההכנה
מכינים את תערובת הבראוניז לקומה הראשונה:

ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל. טורפים פנימה שני סוגי סוכר וביצים.
מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה.
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים את פני השטח. מעבירים למקפיא להתייצבות בזמן שמכינים את תערובת הבלונדיז.
מכינים את תערובת הבלונדיז לקומה השנייה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי סוכר, ביצה ותמצית וניל.
מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.
מרכיבים ואופים:
מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים עליה כפות גדושות מתערובת הבלונדיז בצפיפות, לכיסוי כל פני השטח של הבראוניז.
אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש.
מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), מקלפים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר, או בטמפ' החדר (אם רוצים מרקם רך יותר של שתי השכבות).
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
זו עוגה מעולה.
אני מחליפה את המרגרינה\ חמאה בשמן
ומפחיתה מכמות הסוכר.
וגם אופה את החלק התחתון 10 דקות במקום להקפיא, אחרת הוא לא נאפה לי מספיק.
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה!
כמה שמן שמתם במקום המרגרינה?
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
150 גרם מרגרינה = 3/4 כוס שמן
100 גרם מרגרינה = 1/2 כוס שמן
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק א

א אַשְׁרֵי הָאִישׁ אֲשֶׁר לֹא הָלַךְ בַּעֲצַת רְשָׁעִים וּבְדֶרֶךְ חַטָּאִים לֹא עָמָד וּבְמוֹשַׁב לֵצִים לֹא יָשָׁב:ב כִּי אִם בְּתוֹרַת יְהוָה חֶפְצוֹ וּבְתוֹרָתוֹ יֶהְגֶּה יוֹמָם וָלָיְלָה:ג וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל פַּלְגֵי מָיִם אֲשֶׁר פִּרְיוֹ יִתֵּן בְּעִתּוֹ וְעָלֵהוּ לֹא יִבּוֹל וְכֹל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה יַצְלִיחַ:ד לֹא כֵן הָרְשָׁעִים כִּי אִם כַּמֹּץ אֲשֶׁר תִּדְּפֶנּוּ רוּחַ:ה עַל כֵּן לֹא יָקֻמוּ רְשָׁעִים בַּמִּשְׁפָּט וְחַטָּאִים בַּעֲדַת צַדִּיקִים:ו כִּי יוֹדֵעַ יְהוָה דֶּרֶךְ צַדִּיקִים וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים תֹּאבֵד:
נקרא  32  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה