זה מה שהולך אצלינו כל שבת
מושט בסעודת ליל שבת, מגישה חם
סלמון בסעודת הבוקר- מגישה קר או חם. תלוי אם זכרתי להעמיד לחימום או לא. לרוב- קר. מה זה אומר עלי? [לא אין צורך לענות]
מביאה לכם את המתכונים שהכנתי השבוע-
מושט עם נגיעות חריפות [חריף ממש לא יעבור בגרון של חלק מדיירי הבית] וסלמון מתקתק בעשבי תיבול וקצח.
מושט:
סלמון:
למושט- 5 מנות
5 מנות מושט עם או בלי עור לבחירתכם
מלח גס ומיץ לימון להשרית הדג
מלח הימאליה במטחנה [אפשר מלח רגיל]
טימין
כוסברה
1 לימון
שמן [בנדיבות]
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
כמון
כורכום
1 ראש שום מפורק ופרוס לפרוסות
1 פלפל אדום
1 עגבניה גדולה או 7 עגבניות שרי [ולמי שתוהה איך אני שמה עגבניה ורק אתמול כתבתי שהוא לא עובר בגרון של חלק מבני הבית- הם לא מקבלים את העגבניה בצלחת ומה שלא רואים בעין- עובר]
פלפלון ירוק חריף- למי שאוהב חריפות
חומוס מבושל [אני מכינה כמות ומקפיאה בקופסאות. מוציאה לפי הצורך. אפשר משימורים]
משרים את מנות המושט במים עם מיץ לימון ומלח גס למשך כ-10 דקות. שוטפים היטב ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
מזלפים שמן בנדיבות על מנות הדג שבתבנית.
מפזרים מלח הימאליה ישירו מהמטחנה
מתבלים בפפריקה מתוקה, כמון, כורכום ופלפל שחור.
חוצם את הלימון לחצי וסוחטים חצי לימון על מנות הדג.
מפזרים שיני שום פרוסות
פורסים פלפל לרצועות ועגבניות לקוביות. עגבניות שרי פורסים לפרוסות.
מפזרים פלפלים על הדג.
סוחטים את העגבניות החתוכות על הדג ואז מפזרים מעל הדג.
אם אוהבים חריף מפזרים טבעות פלפלון ירוק חריף מעל הדג
מפזרים טימין וכוסברה.
סוחטים את חצי הלימון השני על הירקות ושוב טוחנים מלח.
מכסים ואופים בתנור ב 200 מעלות כ-20 דקות
נראה רשימה ארוכה. אבל בפועל לוקח דקות בודדות.
לפני אפיה:
אחרי:
סלמון:
4 מנות פילה סלמון ללא עור
שמן זית
מלח הימאליה מהמטחנה [אפשר מלח רגיל]
מעט כמון
מעט פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
טימין
פטרוזיליה יבשה או טריה
שמיר מיובש או טרי
קצח
רוטב צ'ילי מתוק
מניחים את מנות הדג בתבנית
מזלפים שמן זית
מפזרים טימין, שמיר ופטרוזיליה.
מתבלים במלח ישירות מהמטחנה, בפלפל שחור וכמון.
מפזרים שום כתוש.
מזלפים רוטב צ'ילי מתוק ופזרים קצח
אופים ב 200 מעלות, לא מכוסה, כ-8 דקות עד שהדג מוכן
כך זה נראה לפני האפיה:
ואחרי:
מושט בסעודת ליל שבת, מגישה חם
סלמון בסעודת הבוקר- מגישה קר או חם. תלוי אם זכרתי להעמיד לחימום או לא. לרוב- קר. מה זה אומר עלי? [לא אין צורך לענות]
מביאה לכם את המתכונים שהכנתי השבוע-
מושט עם נגיעות חריפות [חריף ממש לא יעבור בגרון של חלק מדיירי הבית] וסלמון מתקתק בעשבי תיבול וקצח.
מושט:
סלמון:
למושט- 5 מנות
5 מנות מושט עם או בלי עור לבחירתכם
מלח גס ומיץ לימון להשרית הדג
מלח הימאליה במטחנה [אפשר מלח רגיל]
טימין
כוסברה
1 לימון
שמן [בנדיבות]
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
כמון
כורכום
1 ראש שום מפורק ופרוס לפרוסות
1 פלפל אדום
1 עגבניה גדולה או 7 עגבניות שרי [ולמי שתוהה איך אני שמה עגבניה ורק אתמול כתבתי שהוא לא עובר בגרון של חלק מבני הבית- הם לא מקבלים את העגבניה בצלחת ומה שלא רואים בעין- עובר]
פלפלון ירוק חריף- למי שאוהב חריפות
חומוס מבושל [אני מכינה כמות ומקפיאה בקופסאות. מוציאה לפי הצורך. אפשר משימורים]
משרים את מנות המושט במים עם מיץ לימון ומלח גס למשך כ-10 דקות. שוטפים היטב ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
מזלפים שמן בנדיבות על מנות הדג שבתבנית.
מפזרים מלח הימאליה ישירו מהמטחנה
מתבלים בפפריקה מתוקה, כמון, כורכום ופלפל שחור.
חוצם את הלימון לחצי וסוחטים חצי לימון על מנות הדג.
מפזרים שיני שום פרוסות
פורסים פלפל לרצועות ועגבניות לקוביות. עגבניות שרי פורסים לפרוסות.
מפזרים פלפלים על הדג.
סוחטים את העגבניות החתוכות על הדג ואז מפזרים מעל הדג.
אם אוהבים חריף מפזרים טבעות פלפלון ירוק חריף מעל הדג
מפזרים טימין וכוסברה.
סוחטים את חצי הלימון השני על הירקות ושוב טוחנים מלח.
מכסים ואופים בתנור ב 200 מעלות כ-20 דקות
נראה רשימה ארוכה. אבל בפועל לוקח דקות בודדות.
לפני אפיה:
אחרי:
סלמון:
4 מנות פילה סלמון ללא עור
שמן זית
מלח הימאליה מהמטחנה [אפשר מלח רגיל]
מעט כמון
מעט פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
טימין
פטרוזיליה יבשה או טריה
שמיר מיובש או טרי
קצח
רוטב צ'ילי מתוק
מניחים את מנות הדג בתבנית
מזלפים שמן זית
מפזרים טימין, שמיר ופטרוזיליה.
מתבלים במלח ישירות מהמטחנה, בפלפל שחור וכמון.
מפזרים שום כתוש.
מזלפים רוטב צ'ילי מתוק ופזרים קצח
אופים ב 200 מעלות, לא מכוסה, כ-8 דקות עד שהדג מוכן
כך זה נראה לפני האפיה:
ואחרי: