דגים מושט וסלמון לכבוד שבת-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
זה מה שהולך אצלינו כל שבת
מושט בסעודת ליל שבת, מגישה חם
סלמון בסעודת הבוקר- מגישה קר או חם. תלוי אם זכרתי להעמיד לחימום או לא. לרוב- קר. מה זה אומר עלי? [לא אין צורך לענות]

מביאה לכם את המתכונים שהכנתי השבוע-

מושט עם נגיעות חריפות [חריף ממש לא יעבור בגרון של חלק מדיירי הבית] וסלמון מתקתק בעשבי תיבול וקצח.

מושט:
IMG_0858_800x600.jpg


סלמון:
IMG_0850_800x600.jpg


למושט- 5 מנות

5 מנות מושט עם או בלי עור לבחירתכם

מלח גס ומיץ לימון להשרית הדג

מלח הימאליה במטחנה [אפשר מלח רגיל]
טימין
כוסברה
1 לימון
שמן [בנדיבות]
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
כמון
כורכום
1 ראש שום מפורק ופרוס לפרוסות
1 פלפל אדום
1 עגבניה גדולה או 7 עגבניות שרי [ולמי שתוהה איך אני שמה עגבניה ורק אתמול כתבתי שהוא לא עובר בגרון של חלק מבני הבית- הם לא מקבלים את העגבניה בצלחת ומה שלא רואים בעין- עובר]
פלפלון ירוק חריף- למי שאוהב חריפות
חומוס מבושל [אני מכינה כמות ומקפיאה בקופסאות. מוציאה לפי הצורך. אפשר משימורים]

משרים את מנות המושט במים עם מיץ לימון ומלח גס למשך כ-10 דקות. שוטפים היטב ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.

מזלפים שמן בנדיבות על מנות הדג שבתבנית.
מפזרים מלח הימאליה ישירו מהמטחנה
מתבלים בפפריקה מתוקה, כמון, כורכום ופלפל שחור.
חוצם את הלימון לחצי וסוחטים חצי לימון על מנות הדג.
מפזרים שיני שום פרוסות
פורסים פלפל לרצועות ועגבניות לקוביות. עגבניות שרי פורסים לפרוסות.
מפזרים פלפלים על הדג.
סוחטים את העגבניות החתוכות על הדג ואז מפזרים מעל הדג.
אם אוהבים חריף מפזרים טבעות פלפלון ירוק חריף מעל הדג
מפזרים טימין וכוסברה.
סוחטים את חצי הלימון השני על הירקות ושוב טוחנים מלח.
מכסים ואופים בתנור ב 200 מעלות כ-20 דקות

נראה רשימה ארוכה. אבל בפועל לוקח דקות בודדות.

לפני אפיה:
IMG_0849_800x600.jpg


אחרי:
IMG_0854_800x600.jpg



סלמון:
4 מנות פילה סלמון ללא עור
שמן זית
מלח הימאליה מהמטחנה [אפשר מלח רגיל]
מעט כמון
מעט פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
טימין
פטרוזיליה יבשה או טריה
שמיר מיובש או טרי
קצח
רוטב צ'ילי מתוק

מניחים את מנות הדג בתבנית
מזלפים שמן זית
מפזרים טימין, שמיר ופטרוזיליה.
מתבלים במלח ישירות מהמטחנה, בפלפל שחור וכמון.
מפזרים שום כתוש.
מזלפים רוטב צ'ילי מתוק ופזרים קצח
אופים ב 200 מעלות, לא מכוסה, כ-8 דקות עד שהדג מוכן

כך זה נראה לפני האפיה:
IMG_0848_800x600.jpg


ואחרי:
IMG_0851_800x600.jpg
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה הני
הטעם של הקצח לא משתלט חזק מידי על הטעם העדין של הסלומון?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה הני
הטעם של הקצח לא משתלט חזק מידי על הטעם העדין של הסלומון?
לדעתי לא
אבל זה כמובן ענין של טעם
אפשר לשים פחות או להמיר בשומשום שיתנו את המרקם בלי הטעם
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
זה מה שהולך אצלינו כל שבת
מושט בסעודת ליל שבת, מגישה חם
סלמון בסעודת הבוקר- מגישה קר או חם. תלוי אם זכרתי להעמיד לחימום או לא. לרוב- קר. מה זה אומר עלי? [לא אין צורך לענות]

מביאה לכם את המתכונים שהכנתי השבוע-

מושט עם נגיעות חריפות [חריף ממש לא יעבור בגרון של חלק מדיירי הבית] וסלמון מתקתק בעשבי תיבול וקצח.

מושט:
צפה בקובץ המצורף 1034138

סלמון:
צפה בקובץ המצורף 1034142

למושט- 5 מנות

5 מנות מושט עם או בלי עור לבחירתכם

מלח גס ומיץ לימון להשרית הדג

מלח הימאליה במטחנה [אפשר מלח רגיל]
טימין
כוסברה
1 לימון
שמן [בנדיבות]
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
כמון
כורכום
1 ראש שום מפורק ופרוס לפרוסות
1 פלפל אדום
1 עגבניה גדולה או 7 עגבניות שרי [ולמי שתוהה איך אני שמה עגבניה ורק אתמול כתבתי שהוא לא עובר בגרון של חלק מבני הבית- הם לא מקבלים את העגבניה בצלחת ומה שלא רואים בעין- עובר]
פלפלון ירוק חריף- למי שאוהב חריפות
חומוס מבושל [אני מכינה כמות ומקפיאה בקופסאות. מוציאה לפי הצורך. אפשר משימורים]

משרים את מנות המושט במים עם מיץ לימון ומלח גס למשך כ-10 דקות. שוטפים היטב ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.

מזלפים שמן בנדיבות על מנות הדג שבתבנית.
מפזרים מלח הימאליה ישירו מהמטחנה
מתבלים בפפריקה מתוקה, כמון, כורכום ופלפל שחור.
חוצם את הלימון לחצי וסוחטים חצי לימון על מנות הדג.
מפזרים שיני שום פרוסות
פורסים פלפל לרצועות ועגבניות לקוביות. עגבניות שרי פורסים לפרוסות.
מפזרים פלפלים על הדג.
סוחטים את העגבניות החתוכות על הדג ואז מפזרים מעל הדג.
אם אוהבים חריף מפזרים טבעות פלפלון ירוק חריף מעל הדג
מפזרים טימין וכוסברה.
סוחטים את חצי הלימון השני על הירקות ושוב טוחנים מלח.
מכסים ואופים בתנור ב 200 מעלות כ-20 דקות

נראה רשימה ארוכה. אבל בפועל לוקח דקות בודדות.

לפני אפיה:
צפה בקובץ המצורף 1034157

אחרי:
צפה בקובץ המצורף 1034158


סלמון:
4 מנות פילה סלמון ללא עור
שמן זית
מלח הימאליה מהמטחנה [אפשר מלח רגיל]
מעט כמון
מעט פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
טימין
פטרוזיליה יבשה או טריה
שמיר מיובש או טרי
קצח
רוטב צ'ילי מתוק

מניחים את מנות הדג בתבנית
מזלפים שמן זית
מפזרים טימין, שמיר ופטרוזיליה.
מתבלים במלח ישירות מהמטחנה, בפלפל שחור וכמון.
מפזרים שום כתוש.
מזלפים רוטב צ'ילי מתוק ופזרים קצח
אופים ב 200 מעלות, לא מכוסה, כ-8 דקות עד שהדג מוכן

כך זה נראה לפני האפיה:
צפה בקובץ המצורף 1034161

ואחרי:
צפה בקובץ המצורף 1034164
יאו מהמםםםםםםםם
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מריח טעים במיוחד!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני שמה שומשום שחור
נראה מהמם וכמעט ללא טעם
למי שאוהב טעם של קצח- הוא מקפיץ את המנה בהרבה.
מי שלא אוהב- שומשום הוא פתרון כי המרקם גם מוסיף.

ובענין מושט באנגלית- ענו לך TILAPIA
בארץ הוא גדל בכנרת.


סליחה שאני קצת בורה,
אבל מה זה הטימין הזה שאת משתמשת הרבה?
תבלין? איך, ואיפה קונים? (ואיזה טעם הוא נותן?)
טימין זה עשב תיבול
קצת קשה, או קשה מאוד להשיג נקי מחרקים טרי.
אני קונה מיובש בחנויות תבלינים.
משדרג מאוד מנות של דג, חה עוף, גם בקר- תלוי במנה

איזה טעם נותן? קשה להסביר
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
טימין זה עשב תיבול
קצת קשה, או קשה מאוד להשיג נקי מחרקים טרי.
אני קונה מיובש בחנויות תבלינים.
משדרג מאוד מנות של דג, חה עוף, גם בקר- תלוי במנה

איזה טעם נותן? קשה להסביר
כבר כתבתי כמה פעמים שב"שיווק ישיר" בבני ברק יש טימין (ורוזמרין ובזיליקום ועירית ועוד) ללא חרקים בכשרות מהודרת על בסיס קבוע.
טימין מחזיק מעמד הרבה זמן במקרר, אז כשאת מזדמנת לבני ברק - שווה לך לקפוץ...

איזה טעם הוא נותן?
טעם של טימין.

זה טעם מעניין.
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@hbecker קניתי סלמון ביום חמישי בתכנון להכין לשבת, אבל ברגע האחרון הוזמנו, אז הוא חיכה בסבלנות להיום.
יצא מעולה ממש!!
תודה על המתכון, כיף להכניס עוד מתכון טוב למלאי.

וטימין - אחד התבלינים הטובים בעיני. נותן טעם קצת מעושן
 

riki18

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
כבר כתבתי כמה פעמים שב"שיווק ישיר" בבני ברק יש טימין (ורוזמרין ובזיליקום ועירית ועוד) ללא חרקים בכשרות מהודרת על בסיס קבוע.
טימין מחזיק מעמד הרבה זמן במקרר, אז כשאת מזדמנת לבני ברק - שווה לך לקפוץ...

איזה טעם הוא נותן?
טעם של טימין.

זה טעם מעניין.
וואי, חבל שאני לא גרה בבני ברק
איך בא לי לטעום טימין טרי
אם המיובש כל כך טעים- אז הטרי כנראה וואו!

ו- @hbecker איזה רעיון עם הקצח! אני ממש אוהבת קצח אck לא היה עולה בדעתי לשים אותu בדג.. אנסה בעז"ה.
תודה על השיתוף!!
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
וואי, חבל שאני לא גרה בבני ברק
איך בא לי לטעום טימין טרי
אם המיובש כל כך טעים- אז הטרי כנראה וואו!

ו- @hbecker איזה רעיון עם הקצח! אני ממש אוהבת קצח אck לא היה עולה בדעתי לשים אותu בדג.. אנסה בעז"ה.
תודה על השיתוף!!
איפה את גרה?
אולי נקנה ונשלח לך?
 

libermanar

משתמש צעיר
בעבר זוכרת שהיה מתכון שהשף שיבח ואמר שעוף בטימין זה משהו.
קניתי תבלין יבש תימין ושפכתי לפי המתכון
לא זוכרת בחיי שאכלתי עוף כל כך מגעיל... סליחה. זה היה פשוט אורגנו בהתגלמותו
שאלתי: האם טימין טרי זה משהו אחר מטימין שקונים בקוספת תבלינים?
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בענין הטימין...
מישהו יודע אם יש כזה דבר גבעולי טימין מיובשים? (לא הטחונים כמו האורגנו) וא"כ איפה אפשר להשיג בי-ם?

ו- @hbecker, הסלמון שלך מגרה את בלוטות הטעם...!!!! השילוב של הדג עם הקצח נשמע מעולה ופרשי.
תודה על המתכונים המיוחדים.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
חמוד מצידך להציע! יש לי גיסה בבני ברק, אולי היא תקנה לי...
אבל לא נעים להטריח, אם בסוף לא אכין דגים בשבוע הזה?...
כבר כתבתי להעני, שהטימין הטרי מחזיק מעמד הרבה זמן במקרר.
(אני השתמשתי היום בטימין שקניתי לפני שלושה שבועות)

בכל אופן - בשבילי זו ממש לא טרחה (אני קונה שם לפחות פעם בשבוע), אז אם מתחשק לך ויש איך לשלוח לך - בכיף.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה