דרוש מתכון מוסקה בתנור

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ב"ה

מחפשת מתכון ךמוסקה חצילים ובשר (לא שכבות, גלילות חצילים), שמכינים בתבנית בתנור.
אין לי סיר רחב בשרי, וכל המתכונים שמוצאת ברשת מתאימים לבישול בסיר.
 

ישועת השם

משתמש פעיל
את חותכת חציל לפרוסות,כשכל פרוסה שניה חותכת לא עד הסוף.
כך נוצר סנדביץ,ואותו ממלאה בבשר טחון מתובל,מטגנת ,מכינה רוטב
ושמה את החציליםבתבנית,ומעליהם שופכת את הרוטב ואופה.
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תודה :)
אשמח למתכון קצת יותר מפורט, וגם - בדגש על מוסקה מגולגלת (שמגלגלים כל פרוסת חציל עם המילוי)
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אשמח למתכון קצת יותר מפורט, וגם - בדגש על מוסקה מגולגלת (שמגלגלים כל פרוסת חציל עם המילוי)
פשוט במקום לא לחתוך את הפרוסה עד הסוף
עושים פרוסות לכל האורך של החציל שיהיו ארוכות.
מטגנים/אופים אותן עד הזהבה והתרככות
מכינים מילוי (לא עשיתי אף פעם בשרי אבל תחפשי ברשת המילוי, כל מילוי יהיה לך טוב)
מוציאים את החצילים, מקררים קצת (אין עניין לקבל כוויה)
שמים כף של מילוי על תחילת הפרוסה. מגלגלים את החציל לכרוכית
שמים צפוף בתנית
שופכים מעל רוטב עגבניות
ולתנור.

לצערי אין לי תמונות להסביר
אם לא הבנת משהו אשמח לנסות להסביר
 

וייס1

משתמש מקצוען
אם את רוצה לגלגל- תפרסי את החציל לפרוסות לאורך, לא עבות מידי, מקס' סנטימטר.
תפזרי מעל שמן זית ותכניסי לתנור ל20 דק'.
בינתיים תטגני בשר טחון עם בצל, עשבי תיבול וכל העולה על רוחך...
את ממלאת את החצילים ומגלגלת, תנעצי קיסם בכל חציל ע"מ שיחזיקו.
אני מגרדת מעל עגבניה (זה נותן יופי.. )
אח"כ מכינה רסק עגבניות - שימי מה שאת אוהבת, אני מטגנת בצל, שום, שמה רסק,פפריקה קצת סוכר, מלח, וכו' וכו'...

תשפכי על גלילי החצילים ותכניסי לתנור לעוד 20 דק' לפחות - תראי כמה צריך.

מקווה שזה ברור...כתבתי ממש מלמעלה...
 

גלידה

משתמש מקצוען
את חותכת חציל לפרוסות,כשכל פרוסה שניה חותכת לא עד הסוף.
כך נוצר סנדביץ,ואותו ממלאה בבשר טחון מתובל,מטגנת ,מכינה רוטב
ושמה את החציליםבתבנית,ומעליהם שופכת את הרוטב ואופה.
חייבים לטגן?
ואיך הבשר נתפס בפנים ולא בורח?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
פעם כתבתי כאן מתכון מעולה מפורט מאוד
תנסי לחפש.

לגבי הגילגול- תחתכי את החציל באלכסון כך יצאו פרוסות מאורכות שמתאימות לגילגול
או לקנות חציל בלאדי - שאגב הוא מעולה כי הוא בלי גרעינים ולא מר ולפרוס אותו לאורך
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תודה רבה!
איך באמת המילוי נשאר בפנים ולא בורח?
 

ישועת השם

משתמש פעיל
תודה :)
אשמח למתכון קצת יותר מפורט, וגם - בדגש על מוסקה מגולגלת (שמגלגלים כל פרוסת חציל עם המילוי)
שניים שלושה חצילים חתוכים לאורך .
פלפל,מלחושמן.
לעיסת הבשר
חצי ק"ג בשר טחון
בצל קצוץ דק
ביצה
כף פירורי לחם
פלפל ומלח
לרוטב
בצל גדול חתוך לקוביות
שני שיני שום כתוש
שתי עגניות חתוכות לקוביות
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
פלפל ומלח
שתי כפות רסק עגבניות מהולות במעט מים
הכנה
לטגן את החצילים ולקררם.
להכין את מילוי הבשר,לערבב את הבצל הקצוץ עם הביצה,
פירורי הלחם,המלח והפלפל יחד עם הבשר.
למלא כל פרוסת חציל בקצה,ולגלגל.
אפשרות 1 להניחאת החצילים ברוטב,כשהצד הפתוח כלפי מטה.
ולבשל כרבע שעה,וליצוק את החציל עם הרוטב לתבנית
ל160 מעלות בערך 20 דקות.
אפשרות 2 כך אני עושה,להניח את החצילים הממולאים בתבנית
מרופדת בנייר אפיה,ולשפוך מעליהם את הרוטב,וכמובן,לבדוק
מידי פעם,שיש רוטב,אם צריך,להוסיף מים מהולים ברסק.
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
מוסיפה משלי,
אופים מכוסה. אני אופה בפיירקס, ככה הרוטב נשאר יפה ולא נעלם ולא נשפך. אבל גם תבנית ח"פ תצלח לזה.
העיסה היא אותה עיסה של כדורי בשר, למה לחשוב שתברח? היא סמיכה מאוד. אני מכינה מהודו טחון, אבל כל בשר טחון מתאים, או שילוב שני סוגים.

את פרוסות החציל אני אופה קודם, מרוחות במעט שמן משני הצדדים.

דרך אגב, כשנגמרות לי פרוסות החציל, אני מכינה כדורי בשר מהעיסה שנותרה, ומניחה יחד עם המוסקות בתוך הרוטב. הילדים אוכלים את הכדורים, ואנחנו אוכלים "קציצות בשר עם חציל".:p
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
@ישועת השם
ממש תודה על הפירוט!
את הרוטב את מבשלת לפני שאת שופכת על החצילים? או רק מטגנת את הבצל?
וכמה זמן בתנור?
 

גלידה

משתמש מקצוען
שניים שלושה חצילים חתוכים לאורך .
פלפל,מלחושמן.
לעיסת הבשר
חצי ק"ג בשר טחון
בצל קצוץ דק
ביצה
כף פירורי לחם
פלפל ומלח
לרוטב
בצל גדול חתוך לקוביות
שני שיני שום כתוש
שתי עגניות חתוכות לקוביות
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
פלפל ומלח
שתי כפות רסק עגבניות מהולות במעט מים
הכנה
לטגן את החצילים ולקררם.
להכין את מילוי הבשר,לערבב את הבצל הקצוץ עם הביצה,
פירורי הלחם,המלח והפלפל יחד עם הבשר.
למלא כל פרוסת חציל בקצה,ולגלגל.
אפשרות 1 להניחאת החצילים ברוטב,כשהצד הפתוח כלפי מטה.
ולבשל כרבע שעה,וליצוק את החציל עם הרוטב לתבנית
ל160 מעלות בערך 20 דקות.
אפשרות 2 כך אני עושה,להניח את החצילים הממולאים בתבנית
מרופדת בנייר אפיה,ולשפוך מעליהם את הרוטב,וכמובן,לבדוק
מידי פעם,שיש רוטב,אם צריך,להוסיף מים מהולים ברסק.
איך מטגנים? כמה זמן כל צד? ואין לי מחבת מידי גדולה, אז עושים את זה בכמה נגלות?
 

ישועת השם

משתמש פעיל
@ישועת השם
ממש תודה על הפירוט!
את הרוטב את מבשלת לפני שאת שופכת על החצילים? או רק מטגנת את הבצל?
וכמה זמן בתנור?
כן,מתנצלת,לא התיחסתי לרוטב,לשפוך לאחר הבישול על החצילים.ואז לאפות .
לגבי הזמן,אצלי נאפה כעשרים דקות בחום בינוני,פשוט להציץ עד שתיראי את
הרוטב מסמיך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  35  פעמים

לוח מודעות

למעלה