לפני כשבוע וחצי העמדת כמו גדולה של בצק שמרים למאפים מלוחים שרציתי לשלוח למשפחה כלשהי.
מה הכנתי?
פיציות.
רוגלך טונה [מומלץ!]
מיני נקנקיות עטופות בבצק
כמות גדולה
לקראת הסוף התחלתי להתעייף וכבר היה לי די והותר מאפים למשלוח.
להכניס את הבצק הנותר למקרר לא רציתי כי ידעתי שאני חוזרת הביצה מאוד מאוחר ולא יהיה לי כל להתעסק עם הבצק.
להשאיר למחרת, לא רציתי כי הבצק כבר עמד משעות הבוקר המאוחרות והשעה היתה שעת אח צהריים מוקדמת.
אז מה כן?
נכין מאפה פיצה, תמיד הולך, לא?
אז הכנתי
אבל הוספתי למאפה גם תירס ובצל ירוק קצוץ
איך יצא?
יפה?
אמרו אתם?
יפה , נכון?
כן, גם אני חושבת.
איך הכנתי?
קל!
הבצק- הרגיל שלי. אתם כבר מכירים. אם לא, תמצאו אותו בחוברת "זה לא רק בצק, שהעליתי לכאן.
הכנה:
מרדדים בצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מרפדים תבנית עגולה בניר אפיה ומניחים בתוכו את העלה. בעזרת סכין חותכים את עודפי הצק שמציצים מעבר לשולי התבנית. מהדקים מעט את הבצק לשוליים.
את יתרת הבצק מניחים בצד בינתיים
מורחים רוטב פצה על הבצק. אפשר קנוי. אני הכנתי לבד. המתכון בחוברת "זה לא רק בצק" המתכון הפיצה.
מפזרים גבינה צהובה מגורדת בנדיבות, תירס משימורים ובצל ירוק קצוץ. הכמות לטעמכם האישי. אפשר להוסיף בצל, זיתים, פטריות, קוביות פלפל וככל העולה על רוחכם ומתאים לטעמכם.
אפשר גם להשמיט תירס ובצל ירוק [לא כדאי...]
מרדדים את הבצק הנותר וחותכים בצורה עגולה בקוטר של שפת התבנית העליונה.
מניחים מעל למילוי ומהדקים היטב בשוליים שהשוליים יהיו סגורים היטב כדי שהמילוי לא "יברח" החוצה באפיה.
מורחים ביצה טרופה רק על שולי המאפה ומפזרים שומשום שחור או לבן
על העגול במרכז מורחים שמן זית ודוקרים במזלג למניעת היווצרות בועות אויר
אופים ב 189 מעלות כ-35 דקות להשחמה נאה
מוציאים את המאפה ומפזרים גבינה צהובה מגורדת על העיגול המרכז.
מחזירים לתנור להמסה של הגבינה
מגישים חם
אפשר להקפיא. מעבירים מההקפאה למקור חימום
מה הכנתי?
פיציות.
רוגלך טונה [מומלץ!]
מיני נקנקיות עטופות בבצק
כמות גדולה
לקראת הסוף התחלתי להתעייף וכבר היה לי די והותר מאפים למשלוח.
להכניס את הבצק הנותר למקרר לא רציתי כי ידעתי שאני חוזרת הביצה מאוד מאוחר ולא יהיה לי כל להתעסק עם הבצק.
להשאיר למחרת, לא רציתי כי הבצק כבר עמד משעות הבוקר המאוחרות והשעה היתה שעת אח צהריים מוקדמת.
אז מה כן?
נכין מאפה פיצה, תמיד הולך, לא?
אז הכנתי
אבל הוספתי למאפה גם תירס ובצל ירוק קצוץ
איך יצא?
יפה?
אמרו אתם?
יפה , נכון?
כן, גם אני חושבת.
איך הכנתי?
קל!
הבצק- הרגיל שלי. אתם כבר מכירים. אם לא, תמצאו אותו בחוברת "זה לא רק בצק, שהעליתי לכאן.
הכנה:
מרדדים בצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מרפדים תבנית עגולה בניר אפיה ומניחים בתוכו את העלה. בעזרת סכין חותכים את עודפי הצק שמציצים מעבר לשולי התבנית. מהדקים מעט את הבצק לשוליים.
את יתרת הבצק מניחים בצד בינתיים
מורחים רוטב פצה על הבצק. אפשר קנוי. אני הכנתי לבד. המתכון בחוברת "זה לא רק בצק" המתכון הפיצה.
מפזרים גבינה צהובה מגורדת בנדיבות, תירס משימורים ובצל ירוק קצוץ. הכמות לטעמכם האישי. אפשר להוסיף בצל, זיתים, פטריות, קוביות פלפל וככל העולה על רוחכם ומתאים לטעמכם.
אפשר גם להשמיט תירס ובצל ירוק [לא כדאי...]
מרדדים את הבצק הנותר וחותכים בצורה עגולה בקוטר של שפת התבנית העליונה.
מניחים מעל למילוי ומהדקים היטב בשוליים שהשוליים יהיו סגורים היטב כדי שהמילוי לא "יברח" החוצה באפיה.
מורחים ביצה טרופה רק על שולי המאפה ומפזרים שומשום שחור או לבן
על העגול במרכז מורחים שמן זית ודוקרים במזלג למניעת היווצרות בועות אויר
אופים ב 189 מעלות כ-35 דקות להשחמה נאה
מוציאים את המאפה ומפזרים גבינה צהובה מגורדת על העיגול המרכז.
מחזירים לתנור להמסה של הגבינה
מגישים חם
אפשר להקפיא. מעבירים מההקפאה למקור חימום