מאפים מאפה תפוח עץ ווניל---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לא.
לא עמדתי בפניהם וגנבתי ביס.
אחד.
אבל בד"כ אני לא עושה את זה.

אין דברים כאלו!

והכי כיף, אותה גברת אפשר להכין בכמה אדרות.
או כמאפה אישי
IMG_9931_1024x575.jpg

או כפאי אישי
IMG_9933_1024x575.jpg

או כמאפה גדול שפורסים לפרוסות. שאותו לא הכנתי...


מתכון
כמות המאפים שיתקבלו תלויה בגודל שתכינו

1 חבילה בצק עלים
5 תפוחי עץ אדומים חתוכים לקוביות קטנות, אפשר על הקליפה
2 כפות גדושות סוכר דמררה, עדיף כהה
1/2 כפית קינמון
500-600 גרם קרם וניל [מחנויות למוצרי אפיה, או בהכנה עצמית, מתכון יש בחוברת זה לא רק בצק]

ביצה טרופה למשיחה על המאפים
סוכר לבן לזריה על הביצה

אפשרי, אבקת סוכר לזריה לאחר האפיה

הכנה:
במחבת גדולה שמים תפוחים חתוכים עם סוכר דמררה וקינמון.
מכסים ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מתרככים והסוכר נמס.
אם לא תערבבו- התפוחים עלולים להישרף.

מקררים.
לאחר שהתפוחים התקררו מוסיפים להם את קרם הוניל ומערבבים לתערובת אחידה.

פותחים את בצק העלים
חותכים למלבנים בגודל הרצוי. אני חתכתי לרוחב של כ-10 ס"מ וכל רצועה חתכתי ל-2.

מניחים תלולית מהמילוי במרחק כס"מ משולי המלבן בצד הצר ולא עד השוליים בצד הרחב, בנדיבות אבל לא בהגזמה כי צריך לסגור את המאפה. סוגרים את הצדדים הרחבים על המילוי ולאחר מכן סוגרים מהצדדים האחרים.
צובטים את הצדדים הצרים של המלבן לסגירה טובה למניעת דליפה של המילוי החוצה בזמן האפיה.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה כשנקודת חיבור האורך כלפי מטה.
מושחים בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר לבן

אופים ב -180 מעלות כ-25 דקות להשחמה נאה.

אפשר לפזר אבקת סוכר על המאפים לאחר האפיה.


לפאי אישי,
חותכים את הבצק לריבועים בגודל שיתיאמו לריפוד תבניות עגולות אישית.
מרפדים תבניות אישיות עגולות בריבוע בצק ונפטרים מהעודפים שמעבר לשולי התבנית ע"י חיתוך בסכין חדה
ממלאים בנדיבות מהמלית.
אופים כנ"ל בערך 20-25 דקות

אפשר לקשט עם בצק עלים מלמעלה לפני האפיה ולמרוח ביצה טרופה.

למאפה גדול:
פותחים את בצק העלים. מניחים את המלית כתלולית במרכז מלבן בצק העלים. תלולית ברוחב של כשליש מרוחב הבצק. משאירים שוליים בצדדים הצרים
סוגרים את הצדדים הצרים על המלית ולאחר מכן את צדדי הרוחב
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה כשקו החיבור לאורך כלפי מטה

בסכין חדה חורצים חריצים לא עמוקים בגליל.
מברישים בביצה טרופה, מפזרים סוכר.

אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות להשחמה נאה

גם כאן אפשר לזרו אבקת סוכר לאחר האפיה

IMG_9934_1024x575.jpg
IMG_9930_1024x575.jpg


טיפ:
אפשר למלא בצק שמרים במלית הזו. יוצא מעולה!
אפשר להכין מאפים אישיים כמו הנ"ל גם מבצק שמרים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה