דיון לזוצ"ית המתחילה- ריכוז המתכונים והטיפים למטבח [ולבעל] הצעיר!

shali

משתמש מקצוען
זוצי"ת מתחילה?
נפגשת עם המטבח לראשונה אחרי החתונה?
מחפשת משהו קליל וטעים לארוחת צהרים/ערב?
נשרף לך האוכל?(n) התפו"א שוב יצאו קשים?:eek:

באשכול זה ירוכזו מתכונים פשוטים+ תמונות, למטבח הזו"צי
ו..כן גם אם יש לך טיפ קטן [מנסיון כושל...] נשמח בו כולנו
לכל אלו [ולא רק] שעושות את צעדיהם הראשונים בהכנה שוטפת של ארוחות מידי יום
 

shali

משתמש מקצוען
מרק עדשים חם לצד באגט טוסט שום:
1676298959866-jpeg.1314544

1676298926827-jpeg.1314543


מתכון מרק עדשים ובאגט:
למרק:
-לטגן בל קצוץ דק עד שמזהיב קלות
-להוסיף שום כתוש, ולטגן מעט מאד-[שלא ישרף]
-להוסיף כוס וחצי של עדשים ירוקות [שהושרו לפחות לחצי שעה]
--להוסיף בין חצי ל 3/4 כוס עדשים כתומות [אין צורך בהשריה]
-רבע כוס גריסים
-3/4 כוס גזר מגורר דק -[לא חובה אבל מוסיף מאד!]
להוסיף מים עד 2.5/3 ס"מ מעל התבשיל
לבשל לפחות שעה על אש נמוכה-כמובן אחרי שרתח

לבאגט טוסט:
פרוסות באגט/לחמניה בעובי 1.5/2 ס"מ לשים בשקית סופר
לשפוך שמן זית שיכסה אותם כליל
להוסיף פרוסות שום, לפרוס על תבנית
ולאפות על חום גבוה [בערך 200 מעלות] עד למידת הקרספיות הרצויה

ב ת א ב ו ן!!
 

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית
אתן לכם כמה רעיונות שאשתי הייתה עושה אחרי החתונה...
לשדרג ארוחת ערב בדקות בודדות.
חביתה. ניתן להכניס לחביתה כמעט כל דבר, והיא משתדרגת מאוד.
לא. לא שוקולד, ולא נבטים.
אבל כן - פטריות, זיתים, בצל, תפו"א, תבלינים, פטרוזיליה, שמיר, גבינה צהובה, גבינה מלוחה, נקניקיות ועוד...
ניתן לטגן כמעט כל ירק, ולהגיש עם גבינה וירקות: תירס, פטריות, בצל, עגבניות, פלפל, ועוד.
בצק עלים הוא מוצר מדהים, שמכינים ממנו בשניות מאפים מעולים. בתנור, במחבת, או אפי' בטוסט...
עם ממרחים מתוקים מכל סוג, עם ממרחים מלוחים, עם גבינה צהובה או מלוחה, עם קטשופ וזיתים, עם כל ירק מטוגן, וכו'.
 

shali

משתמש מקצוען
פנקייק פירות יער:
1676299734466.jpeg

1676299814375.jpeg

מתכון לפנקייק פירות יער:
2 בייצים
1 כוס חלב
50 ג' חמאה
1/4 כוס סוכר לבן
1.5 כוס קמח
2 כפיות א.א
1/4 כפית מלח

בקערה טורפים ביצים עם חלב, חמאה מומסת וסוכר.
בקערה נפרדת: מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח, יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את הנוזלים. מערבבים מעט עד לקבלת בצק..
מרססים מחבת בספריי שמן ויוצקים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק. הופכים כשמופיעות בועות על פני השטח.
מפזרים מעל פירות יער או כל דבר שאוהבים
 

הודיה 482

משתמש מקצוען
התחתנתי לפני שנתיים. לא ידעתי להכין כלום. (אני מדברת על בישול לא אפיה).
לא היה לי ביטחון בכלל לגשת למטבח. לתנור-כן פיצה, בייגל, פוקצו'ת, פיתות וכו' הם חברי הותיקים. והם נכנסו מיידי לתפריט.
בהתחלה אמא שלי היתה מביאה לי מתכונים לא ברורים (היא מרוקאית. אומנם צעירה אבל זה משהו בעברה דורית.
סבתא שלי היתה טבחית וסבא גם היה מבשל בהכנסת אורחים בארץ ובחו"ל.. אבל הכמיות זה דבר בעייתי.
אמא, כמה מלח? כמה פפריקה? - אני לא באמת לא יודעת להגיד לך...
ושמן?- לופ... לופ..:sne:
סבתא, מה שמת ברוטב פפריקה? לא תבלין גריל עוף.
(אין עוד מידע ברור חצי מתכון בערך)
בהתחלה הייתי לוקחת מאמא שלי קציצות קפואות (לא מבושלות.) והייתי עושה רוטב ותוספת. ככה בדרגה.
וככה למדתי לאט לאט ובעלי לא הלחיץ בכלל. ורק החמיא כל הזמן (ועד היום).
וכנראה שזה באמת זה עובר מדור לדור וגיליתי שגם אני יודעת לבשל לא רע בכלל ואפילו טעים ועם הזמן אני מקבלת ביטחון לנסות עוד דברים. ואני גם מחפשת דברים חדשים ורעיונות.
וכן גם אני מבשלת בלי כמויות מדויקות ובלופ לופ;)
לסיכום.
לאישה-לא לפחד לנסות יש מצב שתופתעי מעצמך ותגלי כישרונות חדשים.
לגבר-לא להלחיץ לאט לאט בהדרגה וכמובן להחמיא(זה לכל הגברים בכל גיל)
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

12HAVA

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מרק עדשים חם לצד באגט טוסט שום:
1676298959866-jpeg.1314544

1676298926827-jpeg.1314543


מתכון מרק עדשים ובאגט:
למרק:
-לטגן בל קצוץ דק עד שמזהיב קלות
-להוסיף שום כתוש, ולטגן מעט מאד-[שלא ישרף]
-להוסיף כוס וחצי של עדשים ירוקות [שהושרו לפחות לחצי שעה]
--להוסיף בין חצי ל 3/4 כוס עדשים כתומות [אין צורך בהשריה]
-רבע כוס גריסים
-3/4 כוס גזר מגורר דק -[לא חובה אבל מוסיף מאד!]
להוסיף מים עד 2.5/3 ס"מ מעל התבשיל
לבשל לפחות שעה על אש נמוכה-כמובן אחרי שרתח

לבאגט טוסט:
פרוסות באגט/לחמניה בעובי 1.5/2 ס"מ לשים בשקית סופר
לשפוך שמן זית שיכסה אותם כליל
להוסיף פרוסות שום, לפרוס על תבנית
ולאפות על חום גבוה [בערך 200 מעלות] עד למידת הקרספיות הרצויה

ב ת א ב ו ן!!
אין שום תבלינים?
רק מלח?
 

r.e.d.

משתמש מקצוען



 

I) AM)

משתמש מקצוען
מתכון לעוף קללל בתנור וטעים!!!
לשים בתבנית את העוף
להוסיף פלפל שחור, פפריקה מתוקה וגבישי שום(ללא מלח)
לשפוך מעל רוטב צ'ילי מתוק בשפע, ולשים בתבנית מעט מים
לאפות מכוסה בתנור מחומם מראש על 200 מעלות שעה, ועוד 5-10 דקות ללא כיסוי להשחמה קלה
 

הודיה 482

משתמש מקצוען
מוקפצים.

מוקפץ שווארמה.
לחתוך חזה עוף לרצועות. (קטנות)
לחתוך בצל גדול לרצועות -לטגן היטב .
להוסיף את החזה עוף ולתבל: מלח, פפריקה מתוקה, תבלין שווארמה, גריל עוף.
לערבב היטב עד שזה מוכן.
אני מכניסה לתנור ציפס חתוך דק (ככה זה גם מהר תוך 10 דקות וגם קריספי וגם בלי שמן.)
אפשר להכניס לפיתות, בגטים, לאפות. עם חומוס, חריף סטו וכו'

אם ממש רוצים לפנק אז אפשר להכיס פיתות על הגז (אני עושה את זה על מכשיר בלינצ'ס אם אני רוצה קטן)
עדיף על מחבת עדיך כמו של מחבת פנקייק.

מתכון לפיתות (אני עושה חצי קילו בד"כ זוג לא צריך יותר ותמיד נשאר לבוקר)
ק"ג קמח
כף וחצי שמרים
4 כפות סוכר.
2.5-3 כוסות מים חמימים.
מתחילים ללוש את הבצק ותך כדי מוסיפים כף מחוקה של מלח.
ממשיכים ללוש היטב.
מורחים על הבצק שמן.
עדיף להתפיח עיגולים מעל מפזרים מעט קמח.
עם מערוך עושים פיתות ושמים במחבת משתי הצדדים. (אפשר על מכשיר בליצס 2-3 פיתות ביחד. אבל זה יוצא קטן )
החלק החשוב:
שמים מגבת נקיה וכל פיתה שיוצאת מכסים במגבת עת שנהיה ערימה של פיתות מכוסות במגבת.

אפשר לעשות על אותו רעיון פלאפל.
אני קונה רק את של אוסם ניסיתי משהו אחר לא טעים.
הסוד של הפלאפל הקנוי (האבקה) כדי שיצא טוב צריך לשים בדיוק מים. אני עושה חצי חבילה כל פעם.
לפי ההוראות מדויק לא טיפה פחות ולא טיפה יותר.
וכדי שהפלאפל לא התפרק חייב להכניס לשמן עמוק רותח רותח וככה זה נשאר שלם ולא מתפרק לפירורים (מניסיון)

מוקפץ עם נודלס.
חזה עוף חתוך לקוביות.
בצל גדול חתוך לרצועות
גזר חתוך לרצועות דקות
גמבה חתוך לרצועות.
פטריות חתוכות שימורים (לא חובה למי שלא אוהב אבל מוסיף)
מטגנים את הבצל ושאר ירקות.
מוסיפים את החזה עןף.
ומתבלים: מלח, מעט פפריקה מתוקה, רוטב טאריאקי וסילאן.
מערבבים טוב טוב וזה מתבשל.
שמים נודלס בקערה עם מים רותחים במשך דקה (לא יותר מידי שלא התנפח) מססנים.
שכבר המוקפץ מוכן מכניסים לסיר ומערבים עדיף עם שתי מזלגות. מכנסים לכמה דקות ושמים על אש נמוכה.
זה יוצא טובבב
אני מוסיפה לזה תפו"א דפוק בטעם מתתקתק שיתאים לטעם של המוקפץ
לוקחים נ6-8 תפן"א לבנים נקיים בגודל בינוני.
מנקים היטב ומכניסים לסיר עם מים רותחים עד שהתפו"א נהיה רך על הקליפה נשמרת ולא מתנפחת ומתחילה לרדת.
שמים על נייר אפיה במגש.
לוקחים פטיש שניצל ונותנים לכל אחד מכה כמו מעיכה קטנה.
מורחים סילאן על כל אחד.
בכוס שמים: מלח, פפריקה ושמן מעט מיים מערבבים ושופכים על כל אחד.
10-15 דקות בתנור יוצא אששש.

מקווה שהבנתם בלי כמויות ברורות כמה מלח כי אני באמתת לא יודעת להגיד:sne:
בהמשך אני יעלה עוד רעיון בעזרת ה'
 

shali

משתמש מקצוען
מרק עדשים חם לצד באגט טוסט שום:
1676298959866-jpeg.1314544

1676298926827-jpeg.1314543


מתכון מרק עדשים ובאגט:
למרק:
-לטגן בל קצוץ דק עד שמזהיב קלות
-להוסיף שום כתוש, ולטגן מעט מאד-[שלא ישרף]
-להוסיף כוס וחצי של עדשים ירוקות [שהושרו לפחות לחצי שעה]
--להוסיף בין חצי ל 3/4 כוס עדשים כתומות [אין צורך בהשריה]
-רבע כוס גריסים
-3/4 כוס גזר מגורר דק -[לא חובה אבל מוסיף מאד!]
להוסיף מים עד 2.5/3 ס"מ מעל התבשיל
לבשל לפחות שעה על אש נמוכה-כמובן אחרי שרתח

לבאגט טוסט:
פרוסות באגט/לחמניה בעובי 1.5/2 ס"מ לשים בשקית סופר
לשפוך שמן זית שיכסה אותם כליל
להוסיף פרוסות שום, לפרוס על תבנית
ולאפות על חום גבוה [בערך 200 מעלות] עד למידת הקרספיות הרצויה

ב ת א ב ו ן!!
הערה
משום מה נשמט לי התבלינים:
מלח
פלפל שחור
מעט כמון


תודה ל @12HAVA
 

שפרן

משתמש צעיר
מתכון פשוט וטעים...(כמות לזוג).

חותכים בצל ו-3 פלפלים לקוביות ומהדים על אש בינונית,
עד שנהיה רך, מוסיפים תבלינים:
-מלח
-פלפל שחור
-פפריקה מתוקה
-אבקת מרק עוף
-גבישי שום.
מערבבים טוב, ומוסיפים קוביות חזה עוף (כמובן לא מבושל),
נותנים לו להתבשל 10-15 דק',
ומגישים על מצע פירה(תפו"א מרוסק).
בתאבון!!!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0521.JPG
    IMG_0521.JPG
    1.7 MB · צפיות: 144

שפרן

משתמש צעיר
מרק בצל צרפתי
זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפיה\בישול: 30 דקות
סה"כ זמן: 45 דקות

מרק בצל צרפתי מעולה קל ופשוט עם המון בצל. מתכון מרק הבצל שלנו מוקרם אך בקלות אפשר לא להוסיף את הגבינה ולהפוך אותו למרק בצל פרווה. מרק בצל מתכון קל ופשוט.

מצרכים
  • 4 בצלים גדולים פרוסים לעיגולים או לחציי עיגולים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות אבקת מרק בצל
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • מלח פלפל שחור לפי הטעם
  • 4 ליטר מים
הוראות הכנה
  1. חותכים את הבצל לעיגולים דקים או לחלופין, ניתן לחתוך את הבצל לחצי ואז לפרוסות דקות.
  2. בסיר גדול (שמכיל לפחות 4 ליטר מים) יוצקים את שמן הזית ומטגנים על אש בינונית את הבצל עד להזהבה.
  3. קחו אויר וזמן, טיגון הבצל אורך כחצי שעה אפילו יותר. זה שווה את זה, תאמינו לי ואל תעשו קיצורי דרך, תנו לבצל את הזמן שלו, לאט, על אש בינונית, אש גבוהה מדי תשרוף אותו, המטרה שלנו היא להזהיב ולקרמל.
  4. טיפ קטן – בכדי להשחים את הבצל במהלך הטיגון, יש להרטיב את הידיים ולהתיז את המים לתוך הסיר עד שתשמעו "פסס". לא תאמינו כמה זה עוזר לבצל "לקבל" צבע.
  5. לאחר שהבצל הזהיב הוסיפו את המים ובשלו עד שרותח. בקערה קטנה עם מים רותחים, ערבבו היטב את אבקות המרק המלח והפלפל השחור ושפכו לסיר המרק, ערבבו היטב לספיגת הטעמים.
  6. את המרק מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
תוספות שמוסיפות (ולא כדאי לוותר עליהן)
בקערה קטנה יש להמיס 25 גרם חמאה, 2 שיני שום כתושות ופטרוזיליה קצוצה ולערבב היטב.
לפרוס בגט לעיגולים ולקלות בתנור שחומם מראש, לאחר שהבגט הזהיב יש למרוח אותו בחמאה המתובלת להכניס לתנור החם לעוד כ- 2 דקות.
ניתן גם להכין צנימים עם גבינה צהובה מגוררת.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0448.JPG
    4.3 MB · צפיות: 160

shali

משתמש מקצוען
מתכון פשוט וטעים...(כמות לזוג).

חותכים בצל ו-3 פלפלים לקוביות ומהדים על אש בינונית,
עד שנהיה רך, מוסיפים תבלינים:
-מלח
-פלפל שחור
-פפריקה מתוקה
-אבקת מרק עוף
-גבישי שום.
מערבבים טוב, ומוסיפים קוביות חזה עוף (כמובן לא מבושל),
נותנים לו להתבשל 10-15 דק',
ומגישים על מצע פירה(תפו"א מרוסק).
בתאבון!!!
איך הוא יצא רך ורטוב [בתמונה]?
במה הוא מתבשל.? הוספת נוזלים?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  3  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה