למדתם רפואה?יש לזה הסבר. ועוד איך
גם אני בעבר תהיתי כמוך את אותה התהיה הפשוטה, איך יכול להיות שרופא שזה המקצוע שלו לא מאבחן מחלה? ועוד חמורה ומסכנת חיים!!!
אחרי שלמדתי רפואה הבנתי ועוד איךך
ואני אסביר
יש המון מחלות, המווווןןןןן
גם אם תלמד 10 שנים ולא 7, עדיין לא תדע את כולן, כי זה פשוט בלתי אפשרי לאדם אנושי, אז מה עושים? לומדים ולומדים ומתמקדים במה שנפוץ יותר ומה שנדיר לפעמים עלול להתפספס. כן פשוט ככה.
זה חלק א של התשובה
חלק ב מדבר על איך בפועל אתה חושד במחלה?
לפי התסמינים, נכון?
ומה אם החולה מגיע עם כאבי בטן? אתה יודע כמה דברים יכולים להיות כאב בטן? זה ממש לא ספציפי!
זה יכול להיות ממערכת העיכול
ממערכת השתן
ממערכת גניטלית
ממערכת הלימפה
ממערכת אנדוקרינית
ממערכת הדם
זה יכול להיות זיהומי, כמה סוגי חיידקים עם זיהומים שונים יש? מליוניםםם טיפול באחד לא יעזור לאחר תמיד
זה יכול להיות מחלה אוטואימונית שהגוף תוקף את עצמו
זה יכול להיות סרטן
זה יכול להיות ממקור נפשי
זה יכול להיות ממכה שהאיש קיבל והא לא מספר לי
זה יכול להיות מתרופה שהאיש לקח והוא לא מגלה לי
זה יכול להיות משילוב של 2 תרופות שהאיש לוקח
זה יכול להיות ממיליאאררדדד אינספור דברים
איך אני כרופאה יכולה בזמן אמת כשיש לי רבע שעה להקדיש לפציינט להגיע בסבירות של מאה אחוז לאבחנה שלו? אין לי רנטגן בעיניים, אין לי סיטי בעיניים ואין לי נבואה!
אני לא יכולה לכל אחד שמגיע עם הקאות לעשות סיטי מוח, ולכל אחד שמגיע עם שלשולים לעשות קולונוסקופיה, נכון? זה לא סביר!
אז מה עושים?? לומדים ולומדים ולומדים, מטפלים באופציה הסבירה ביותר לפי הכללים וההנחיות הרפואיות הקיימות, ומתפללים! כן
ולפעמים, נו מה לעשות? מפספסים.
זה חלק מהמקצוע. כי אנחנו לא מלאכים למרבה הצער ולא מחשבים, וגוף האדם הוא לא תרגיל בחשבון עם דרך פיתרון אחת קלה וברורה.
אז מהיום צריך להכנס לחרדה מכל תסמין? ברור שלא. סיפורים נדירים תמיד היו ותמיד יהיו. תתפללו לרופא כל בשר ותעשו השתדלות סבירה ללכת לרופא שלכם, ואם הוא פספס תדעו שמה לעשות, גם זה מלמעלה, לא הכל תלוי בו....
יש דרך ליצור קשר לשאלה קטנה?