לא ערכתי תחשיב, פשוט הכרתי מקרוב מערכות הנהלת חשבונות של אולמות.
כמה נקודות בקשר לזה:
- כדי להחזיק אולם, אתה צריך לפחות 3-4 עובדים קבועים, בשכר קבוע. שזה אומר שהם מקבלים שכר גם בניסן ובאייר ותשרי, ובקיצור: כשאין חתונות. (מנהל התפעול, המזכירה, ואיש השיווק, לדוגמה).
- אתה משלם שכירות קבועה, גם בחודשים הנ"ל.
- יש מיסים גבוהים מאד. מע"מ, מיסי שכר, ארנונה מפלצתית, מס שילוט על כל ס"מ רבוע של שלט, רשיונות למשרד הבריאות. חלק מהמיסים האלו יורדים גם בחודשים הריקים יחסית.
- חוץ מההוצאות הקבועות, יש באולם המון הוצאות שוטפות לא-צפויות, של בלאי, תחזוקה, שיפוצים, תיקונים.
מחירי המנות בחתונה, בניכוי העלויות לכל מנה, אמורים להשאיר מרווח שיכסה גם את שכר המלצרים ועובדי המטבח, גם את עלויות הערב האחרות (מזגנים, חשמל, מים, נקיון), וגם את ההוצאות הקבועות, כולל של החודשים הריקים.
וקחו בחשבון שאם שילמתם 70 ש"ח למנה, יותר מעשר ש"ח מתוכם הלכו מיידית למע"מ. לבעל האולם נשאר 59.80 ש"ח.