כדורים מטוגנים בשמן עמוק- פיש בולס
בכל חנות לממכר מזון מוכן באנגליה- תמצאו אותם. לפחות אני מצאתי אותם בחנויות בהם ביקרתי.
העיסה דומה ממש לזו של געפילטע אבל הטיגון משנה את טעמן לגמרי.
כדורי דג מטוגנים
1/2 קילו קרפיון טחון נקי
1/2 קילו כסיף טחון
[אפשר להמיר בכל דג טחון אחר, אני אוהבת את אלו]
2 גזר מגורד דק
2 בצל מגורד דק
6 כפות קמח מצה [מי שלא אוכלת שרויה ממירה למה שהיא שמה בעיסת געפילטע]
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
4 ביצים M
5 כפות סוכר [כן, צריך להיות מתוק]
מערבבים את כל הרכיבים לעיסה חלקה.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.
כשהשמן מבעבע מכינים בעזרת ידיים לחות כדורים [בגול של שזיף קטן בערך] ומכניסים לשמן
מטגנים להשחמה נאה
מוצאים בכף מחוררת ומניחים בקערה עם ניר סופג
כך מטגנים את כל הכדורים. לא מעמיסים בסיר יותר מדי כדורים בבת אחת
מעולה בהקפאה.
טעים גם קר
ועם מיונז ביתי זה בכלל מעדן....
בכל חנות לממכר מזון מוכן באנגליה- תמצאו אותם. לפחות אני מצאתי אותם בחנויות בהם ביקרתי.
העיסה דומה ממש לזו של געפילטע אבל הטיגון משנה את טעמן לגמרי.
כדורי דג מטוגנים
1/2 קילו קרפיון טחון נקי
1/2 קילו כסיף טחון
[אפשר להמיר בכל דג טחון אחר, אני אוהבת את אלו]
2 גזר מגורד דק
2 בצל מגורד דק
6 כפות קמח מצה [מי שלא אוכלת שרויה ממירה למה שהיא שמה בעיסת געפילטע]
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
4 ביצים M
5 כפות סוכר [כן, צריך להיות מתוק]
מערבבים את כל הרכיבים לעיסה חלקה.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.
כשהשמן מבעבע מכינים בעזרת ידיים לחות כדורים [בגול של שזיף קטן בערך] ומכניסים לשמן
מטגנים להשחמה נאה
מוצאים בכף מחוררת ומניחים בקערה עם ניר סופג
כך מטגנים את כל הכדורים. לא מעמיסים בסיר יותר מדי כדורים בבת אחת
מעולה בהקפאה.
טעים גם קר
ועם מיונז ביתי זה בכלל מעדן....