דגים שלוש במכה אחת---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כשאני מכינה עיסה של קציצות, אני לא מכינה מהם רק מנה אחת, בד"כ
כבר למדתם, לא?

אז זהו.
זה מה שקרה היום מעיסת קציצות סלמון טחון.
IMG_4444_1024x682.jpg


אה, מה יש שם?
טורטיה עם חרדל, כרוב, פלפלים אדומים, חרדל וקבב סלמון טחון. מטוגן במחבת בציפוי ביצה ופירורי לחם
IMG_4441_1024x682.jpg


טבעות סלמון טחון בציפוי ביצה עם קטשופ ופירורי לחם. מטוגן במחבת
IMG_4442_1024x682.jpg


והפשוט ביותר
קציצות סלמון טחון במחבת פסים.
למה פסים?
לא נראה יותר יפה כך?
IMG_4443_1024x682.jpg


כל עיסת קציצות מתאימה. גם בשרית
אבל בכל זאת, הנה המתכון שהכנתי היום:

500 גרם דג סלמון טחון [אפשר גם דג אחר]
2 ביצים
1 כף גדושה קטשופ
1 כפית אבקת שום
מעט כוסברה יבשה [אפשר בלי]
פלל שחור
מלח
1 כף פפריקה מתוקה
פירורי לחם לפי הצורך, בערך 1/2 כוס

אפשר להוסיף בצל מטוגן


מערבבים את כל הרכיבים יחד לתערובת אחידה ולא דביקה.
משהים על השיש כחמש דקות ואז מכינים מה שרוצים.

קציצות?
ברור, לא?

טבעות:
יוצרים קציצה ובעזרת כלי [אני השתמשת בחלק הפתוח של צנטר גדול] קורצים חור במרכז ומסירים את המרכז. מחזירים לקערה לשימוש בהמשך.

אם בעת הוצאת המרכז הטבעת נסדקה מעט, מסדרים ביד.
כיון שהעיסה רכה ולא נוקשה, מניחים בעדינות את כל הטבעות על מגש ומקפיאים כ-15 דקות כדי שיהיה קל יותר לצפות מבלי שיתפרקו בציפוי.

טורפים בקערה ביצים [כמות תלויה בכמות הטבעות שתכינו], עם מעט קטשופ
מכינים צלחת עם פירורי לחם.
טובלים את הטבעות בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם, לכיסוי מלא
מטגנים בשמן עמוק או במחבת.


קבב סלמון בטורטיה:
מכינים קבבים מהעיסה. כדאי להכין כמו גליל כדי שיהיה קל לגלגל בטורטיה.
מטגנים במחבת כ-2 דקות מכל צד על אש נמוכה.


מה שמים בטורטיה?
מה שרוצים, אבל דברים שיהיו טובים גם בחימום במחבת עם שמן.

מה יש בטורטיה שלי?
חרדל, כרוב חלוט במים רותחים, רצועות דקות של פלפל אדום.

איך מרכיבים את הטורטיה?
מורחים ממרח על הטורטיה. כאן יש חרדל. אפשר חומוס, מיונז, קטשופ וכו'. אפשר גם חרדל וגם קטשופ...
מניחים עלה כרוב מעל לממרח
מסדרים רצועות פלפל דקות בשורה.
מניחים את הקבב בקצה.
סוגרים מעל לקבב בחלק בתחתון והעליון. מגלגלים לסגירה כמו בלינצ'ס.
הממרח שמרחנו יהדק את קצה הטורטיה לסגירה טובה


טורפים ביצים בצלחת בגודל שמתאים לטורטיה המגולגלת.
בצלחת נוספת שמים פירורי לחם

טובלים כל טורטיה בביצה לציפוי מושלם ולאחר מכן בפירורי הלחם.
מטגנים בשמן במחבת כדקה מכל צד, על אש לא גבוהה


בתיאבון!

IMG_4440_1024x682.jpg
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
נראה יותר ממושלםםםםםםםםםםםם
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה