קצת עבר לי החשק לשתף אבל כשיוצא מיוחד מרגיש צורך לשתף בכל זאת
מי שיודע ומי שלא אני בסביבה של אוכל כל הזמן,
ושם כל אחד מביא דברים שהוא מומחה בהם לח'ברה לטעום
מכיוון שהשורשים שלי בגפילטע מתוק..
אני הרבה לא מביא לחברים,
אני הכי אוהב את האוכל שהבוכרים מכינים, הם מבינים באוכל ובחמרי גלם הרבה יותר מעדות אחרות
אלף פעם אני שומע בתשובה לשאלה "כמה לשים?" את התשובה "כמה שזה מבקש"
אין מתכון מסודר ואין כמות מדויקת אבל בכל זאת יש להם אוכל נהדר.
מפעם לפעם אני מנסה לחקות אותם..אפילו מתאמץ לחקות,
כשאני מביא לטעום אני שומע שאומרים "נחמד" "לא רע"
אבל את המילים "כמו אצלנו" או "כמו של סבתא שלי" אף פעם לא שמעתי
הפעם עמדתי ליד אדם יליד קורגניצ'יסטן (סתם אין מדינה כזאת) והתבוננתי איך הוא עובד
את התוצאה שהכנתי אני מראה עכשיו.
לבצק:
6 כוסות קמח רגיל
כפית מלח
3 כפות מיונז (לא, זה לא טעות)
כוס וחצי עד 2 כוסות מים
1 כף חומץ (לא חובה אבל רצוי)
לשים במיקסר לבצק אחיד
מורחים על הכדור בצק שמן מכסים ונותנים לו לנוח בצד
למילוי:
חצי קילו בקר קצוץ (רצוי) טחון (גם בסדר)
כחצי קילו בצל קצוץ דק (לא טעות..כמות זהה לכמות הבשר של בצל חי קצוץ)
צרור פטרוזיליה או כוסברה או גם וגם
מלח
פלפל שחור
כמון
אני הוספתי חוויג' לא חובה
ההכנה:
מחלקים את הבצק לארבע כדורים
מרדדים לעלה הכי דק שאתם יכולים
קורצים עיגולים גדולים
כפית מילוי בשר במרכז
סוגרים יפה
מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה
ביצה וקצת קצח מלמעלה
אופים בתנור מחומם ל - 200 מעלות עד 40 דקות
הפעם שמעתי מאחרי הגב ווואל'ה שיחק אותה
מי שיודע ומי שלא אני בסביבה של אוכל כל הזמן,
ושם כל אחד מביא דברים שהוא מומחה בהם לח'ברה לטעום
מכיוון שהשורשים שלי בגפילטע מתוק..
אני הרבה לא מביא לחברים,
אני הכי אוהב את האוכל שהבוכרים מכינים, הם מבינים באוכל ובחמרי גלם הרבה יותר מעדות אחרות
אלף פעם אני שומע בתשובה לשאלה "כמה לשים?" את התשובה "כמה שזה מבקש"
אין מתכון מסודר ואין כמות מדויקת אבל בכל זאת יש להם אוכל נהדר.
מפעם לפעם אני מנסה לחקות אותם..אפילו מתאמץ לחקות,
כשאני מביא לטעום אני שומע שאומרים "נחמד" "לא רע"
אבל את המילים "כמו אצלנו" או "כמו של סבתא שלי" אף פעם לא שמעתי
הפעם עמדתי ליד אדם יליד קורגניצ'יסטן (סתם אין מדינה כזאת) והתבוננתי איך הוא עובד
את התוצאה שהכנתי אני מראה עכשיו.
לבצק:
6 כוסות קמח רגיל
כפית מלח
3 כפות מיונז (לא, זה לא טעות)
כוס וחצי עד 2 כוסות מים
1 כף חומץ (לא חובה אבל רצוי)
לשים במיקסר לבצק אחיד
מורחים על הכדור בצק שמן מכסים ונותנים לו לנוח בצד
למילוי:
חצי קילו בקר קצוץ (רצוי) טחון (גם בסדר)
כחצי קילו בצל קצוץ דק (לא טעות..כמות זהה לכמות הבשר של בצל חי קצוץ)
צרור פטרוזיליה או כוסברה או גם וגם
מלח
פלפל שחור
כמון
אני הוספתי חוויג' לא חובה
ההכנה:
מחלקים את הבצק לארבע כדורים
מרדדים לעלה הכי דק שאתם יכולים
קורצים עיגולים גדולים
כפית מילוי בשר במרכז
סוגרים יפה
מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה
ביצה וקצת קצח מלמעלה
אופים בתנור מחומם ל - 200 מעלות עד 40 דקות
הפעם שמעתי מאחרי הגב ווואל'ה שיחק אותה