מאפים גוז'גיז'ה בוכרי

תילתן

משתמש סופר מקצוען
קצת עבר לי החשק לשתף אבל כשיוצא מיוחד מרגיש צורך לשתף בכל זאת
מי שיודע ומי שלא אני בסביבה של אוכל כל הזמן,
ושם כל אחד מביא דברים שהוא מומחה בהם לח'ברה לטעום
מכיוון שהשורשים שלי בגפילטע מתוק..
אני הרבה לא מביא לחברים,
אני הכי אוהב את האוכל שהבוכרים מכינים, הם מבינים באוכל ובחמרי גלם הרבה יותר מעדות אחרות
אלף פעם אני שומע בתשובה לשאלה "כמה לשים?" את התשובה "כמה שזה מבקש"
אין מתכון מסודר ואין כמות מדויקת אבל בכל זאת יש להם אוכל נהדר.

מפעם לפעם אני מנסה לחקות אותם..אפילו מתאמץ לחקות,
כשאני מביא לטעום אני שומע שאומרים "נחמד" "לא רע"
אבל את המילים "כמו אצלנו" או "כמו של סבתא שלי" אף פעם לא שמעתי :(

הפעם עמדתי ליד אדם יליד קורגניצ'יסטן (סתם אין מדינה כזאת) והתבוננתי איך הוא עובד
את התוצאה שהכנתי אני מראה עכשיו.

לבצק:
6 כוסות קמח רגיל
כפית מלח
3 כפות מיונז (לא, זה לא טעות)
כוס וחצי עד 2 כוסות מים
1 כף חומץ (לא חובה אבל רצוי)
לשים במיקסר לבצק אחיד
מורחים על הכדור בצק שמן מכסים ונותנים לו לנוח בצד

למילוי:
חצי קילו בקר קצוץ (רצוי) טחון (גם בסדר)
כחצי קילו בצל קצוץ דק (לא טעות..כמות זהה לכמות הבשר של בצל חי קצוץ)
צרור פטרוזיליה או כוסברה או גם וגם
מלח
פלפל שחור
כמון
אני הוספתי חוויג' לא חובה

ההכנה:
מחלקים את הבצק לארבע כדורים
מרדדים לעלה הכי דק שאתם יכולים
קורצים עיגולים גדולים
כפית מילוי בשר במרכז
סוגרים יפה
מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה
ביצה וקצת קצח מלמעלה
אופים בתנור מחומם ל - 200 מעלות עד 40 דקות

הפעם שמעתי מאחרי הגב ווואל'ה שיחק אותה :)




אוכל (4).jpeg
אוכל (2).jpeg
אוכל (6).jpeg
אוכל (3).jpeg
אוכל (5).jpeg
אוכל (1).jpeg
 

מימיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
נראה טוב ממש!
נו, מה אמרו החברה הבוכרים??
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
עשיתי כמה פעמים את המאפה הזה מהספר של בני סיידא
אני טיגנתי קודם את הבשר והבצל למרות שאני יודע שיש גרסאות שלא מטגנים
צריך בצק מאד מאד דק בשביל שהבשר יתבשל כמו שצריך שם בפנים
ואגב לכן החומץ זה מעולה כי זה נותן לו להשאר דק
 
נערך לאחרונה ב:

תילתן

משתמש סופר מקצוען
עשיתי כמה פעמים את המאפה הזה מהספר של בני סיידא
אני טיגנתי קודם את הבשר והבצל למרות שאני יודע שיש גרסאות שלא מטגנים
צריך בצק מאד מאד דק בשביל שהבשר יתבשל כמו שצריך שם בפנים
ואגב לכן החומץ זה מעולה כי זה נותן לו להשאר דק
אנחנו תמיד מטגנים
אבל כאן זה מיותר, הבשר מתקבל מאוד עסיסי ומבושל טוב
 

זהבית87

משתמש מקצוען
נראה מצוין!

מענין מה שמים במקור במקום המיונז
אגב, בוכרים משתמשים הרבה בבשר כבש
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה