יואל ארלנגר - קקטוס
אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש הרבה דרכים לאכול דג נא, אחד מהם הוא סביצ'ה
מאכל דרום אמריקאי שנפוץ במגוון וריאציות
ומכיל בדרך כלל פיסות קטנות של דג נא, במיץ ליים, עם בצל סגול, פלפל צ'ילי וכוסברה.
הסלט הזה מפרק את הסביצ'ה לחלקיו, ומרכיב אותם מחדש בסלט שקצת מזכיר סביצ'ה, וקצת טרטר.
לצורך הסלט יש להשתמש בדג טרי ואיכותי מאוד
אם יש ספק לעניין טריות הדג (למשל ריח דגים)
או שהוא נקנה בחנות שמדיפה ריח דגים - לא להשתמש...
דגים שעשויים להתאים:
סלמון, פורל, טונה אדומה בלו פין או ילו פין, אינטיאס, מוסר ים, לברק, דניס, ועוד דגי ים איכותיים וטריים.
מרכיבים:
300 גרם דג ים טרי ואיכותי מאוד, קצוץ לקוביות קטנות
4-5 בצלי שאלוט קצוצים דק, או חצי בצל סגול קצוץ דק
מנגו שלם קצוץ לקוביות
קוביות מחצי אבוקדו (אופציונלי)
5-7 עגבניות שרי קשות - חתוכות לקוביות
פלפל צ'ילי אדום, קצוץ לפיסות דקיקות, לפי הטעם
כעשרה צלפים במלח (לא חובה, אבל חובה להוסיף מלח אם לא מוסיפים אותם)
עלים מפורקים משני גבעולים של כוסברה
2-3 פרוסות לימון או ליים, חתוכות לרבעים
שליש כוס שמן זית איכותי
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי גס (בהתחשבות בהיעדר צלפים או בקיומם)
רוטב אוכמניות:
100 גרם אוכמניות (אפשר קפואות)
2-3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה קלה, וטוחנים בבלנדר
מרכיבים את המנה:
מסדרים על צלחת ברוקסטה (אין לי מתכון, אפשר לקנות או להכין מבגט)
מורחים עליה כפית או 2 של רוטב אוכמניות.
בקערה מכניסים את הדג הקצוץ, מכסים אותו בשמן זית
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד להידבקות קלה של המרכיבים
מניחים רינג מתאים מעל הברוקסטה ודוחסים לתוכו את הסלט.
מוסיפים נגיעה של רוטב האוכמניות מלמעלה, ומקשטים בעלה של כוסברה ובזיקה של פלפל שחור גרוס ומלח.
מאכל דרום אמריקאי שנפוץ במגוון וריאציות
ומכיל בדרך כלל פיסות קטנות של דג נא, במיץ ליים, עם בצל סגול, פלפל צ'ילי וכוסברה.
הסלט הזה מפרק את הסביצ'ה לחלקיו, ומרכיב אותם מחדש בסלט שקצת מזכיר סביצ'ה, וקצת טרטר.
לצורך הסלט יש להשתמש בדג טרי ואיכותי מאוד
אם יש ספק לעניין טריות הדג (למשל ריח דגים)
או שהוא נקנה בחנות שמדיפה ריח דגים - לא להשתמש...
דגים שעשויים להתאים:
סלמון, פורל, טונה אדומה בלו פין או ילו פין, אינטיאס, מוסר ים, לברק, דניס, ועוד דגי ים איכותיים וטריים.
מרכיבים:
300 גרם דג ים טרי ואיכותי מאוד, קצוץ לקוביות קטנות
4-5 בצלי שאלוט קצוצים דק, או חצי בצל סגול קצוץ דק
מנגו שלם קצוץ לקוביות
קוביות מחצי אבוקדו (אופציונלי)
5-7 עגבניות שרי קשות - חתוכות לקוביות
פלפל צ'ילי אדום, קצוץ לפיסות דקיקות, לפי הטעם
כעשרה צלפים במלח (לא חובה, אבל חובה להוסיף מלח אם לא מוסיפים אותם)
עלים מפורקים משני גבעולים של כוסברה
2-3 פרוסות לימון או ליים, חתוכות לרבעים
שליש כוס שמן זית איכותי
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי גס (בהתחשבות בהיעדר צלפים או בקיומם)
רוטב אוכמניות:
100 גרם אוכמניות (אפשר קפואות)
2-3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה קלה, וטוחנים בבלנדר
מרכיבים את המנה:
מסדרים על צלחת ברוקסטה (אין לי מתכון, אפשר לקנות או להכין מבגט)
מורחים עליה כפית או 2 של רוטב אוכמניות.
בקערה מכניסים את הדג הקצוץ, מכסים אותו בשמן זית
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד להידבקות קלה של המרכיבים
מניחים רינג מתאים מעל הברוקסטה ודוחסים לתוכו את הסלט.
מוסיפים נגיעה של רוטב האוכמניות מלמעלה, ומקשטים בעלה של כוסברה ובזיקה של פלפל שחור גרוס ומלח.