בשרי יאפצ'אק משובח

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
מאכל היאפצ'אק לפי המחקר האישי שלי יובא בשנים האחרונות לארץ מארה"ב ונמכר במעדניות במחירים יקרים
זה מאכל מיוחד ומשובח ממש, שרבים וטובים ניסו לחקות ולהגיע אל המתכון המושלם
לאחר חקירה ודרישה מרובה עלה בידי המתכון המושלם והרי הוא לפניכם
(לצערי אין תמונה, נגמר לפני שהספקתי לצלם)
אני השתמשתי בחתיכה של בשר 8
שמתי להרתחה בסיר עם מלח ופלפל"ש עד שהבשר הגיע לרכות המקסימלית (6 שעות במקרה שלי)
קיררתי את הבשר ופרקתי אותו לשערות ואת המים שנשארו (ציר בקר) אחסנתי בנפרד
במקביל הכנתי עיסה לקוגל תפוחי אדמה, מתפו"א, ביצים, שמן, פלפל"ש, מלח (אישית אוחז שהבצל הורס את הקוגל)
בתבנית פיירקס שמתי שכבה מהעיסה ומעליה פזרתי את הבשר אותו תבלנתי קצת,
מעליה שמתי שכבה נוספת מהעיסה של התפוחי האדמה,

ומעל הכל שפכתי את ציר הבקר עד שכיסה את כל התבנית,
הכנסתי לתנור מחומם מראש על 200 מעלות למשך שעה,
ואז כיסתי עם נייר כסף למשך 6 שעות על חום של 100 מעלות

ויצא מושלם, הכל נגמר ברגע שיצא מהתנור

בקיצור, 12 שעות הכנה
בקושי עבודה
טעם מדהים
וזול בפער מהחנויות
תנסו בבית
הכנתי
עכשיו סיים 6 שעות בתנור
והקוגל למעלה די צהוב לא השחים כל כך ( יכול להיות שאפוי בפנים אבל במראה שלו נראה לא אפוי מספיק)
מה לעשות? לתת לו עוד קצת חימום בלי נייר כסף מעל? ( היה שעה בהתחלה לא מכוסה )
 

דן הלמדן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הכנתי
עכשיו סיים 6 שעות בתנור
והקוגל למעלה די צהוב לא השחים כל כך ( יכול להיות שאפוי בפנים אבל במראה שלו נראה לא אפוי מספיק)
מה לעשות? לתת לו עוד קצת חימום בלי נייר כסף מעל? ( היה שעה בהתחלה לא מכוסה )
אפשר לשפוך עוד קצת מציר הבקר
ולתת לו עוד מכה מלמעלה עם תנור על מצב גריל עד שמשחיר
 

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
תודה
השכבה התחתונה של התפוחי אדמה נשארת צהובה? לא רואה שהשחים
זה בתבנית פיירקס
 

אימוג'י

משתמש מקצוען
יכולה לתת הוראות מדויקות?
סליחה על האיחור בתגובה..

הפשרתי חתכתי לחתיכות והשריתי במים עם סודה לשתיה חצי ואז צרבתי עם שמן את הבשר כמה דקות והכנסתי אותו ככה נע לסיר מעל שכבה אחת של תפוא.. ומתחת שכבה נוספת

בשורות טובות
 

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
הכנתי כמה פעמים לפי המתכון המקורי פה
ויוצא מעולה!!! תודה רבה.
היום בישלתי בשר ואני רוצה לקרר אותו במקרר ולהכין מחר את היאפצאק
זה אפשרי? או שצריך להכין היום כבר הכל?
אשמח לתשובה היום ...
 

חילזון

משתמש מקצוען
הכנתי כמה פעמים לפי המתכון המקורי פה
ויוצא מעולה!!! תודה רבה.
היום בישלתי בשר ואני רוצה לקרר אותו במקרר ולהכין מחר את היאפצאק
זה אפשרי? או שצריך להכין היום כבר הכל?
אשמח לתשובה היום ...
ברור שאפשרי לעשות מחר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב חַלְּצֵנִי יְהוָה מֵאָדָם רָע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי:ג אֲשֶׁר חָשְׁבוּ רָעוֹת בְּלֵב כָּל יוֹם יָגוּרוּ מִלְחָמוֹת:ד שָׁנֲנוּ לְשׁוֹנָם כְּמוֹ נָחָשׁ חֲמַת עַכְשׁוּב תַּחַת שְׂפָתֵימוֹ סֶלָה:ה שָׁמְרֵנִי יְהוָה מִידֵי רָשָׁע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי אֲשֶׁר חָשְׁבוּ לִדְחוֹת פְּעָמָי:ו טָמְנוּ גֵאִים פַּח לִי וַחֲבָלִים פָּרְשׂוּ רֶשֶׁת לְיַד מַעְגָּל מֹקְשִׁים שָׁתוּ לִי סֶלָה:ז אָמַרְתִּי לַיהוָה אֵלִי אָתָּה הַאֲזִינָה יְהוָה קוֹל תַּחֲנוּנָי:ח יְהוִֹה אֲדֹנָי עֹז יְשׁוּעָתִי סַכֹּתָה לְרֹאשִׁי בְּיוֹם נָשֶׁק:ט אַל תִּתֵּן יְהוָה מַאֲוַיֵּי רָשָׁע זְמָמוֹ אַל תָּפֵק יָרוּמוּ סֶלָה:י רֹאשׁ מְסִבָּי עֲמַל שְׂפָתֵימוֹ (יכסומו) יְכַסֵּמוֹ:יא (ימיטו) יִמּוֹטוּ עֲלֵיהֶם גֶּחָלִים בָּאֵשׁ יַפִּלֵם בְּמַהֲמֹרוֹת בַּל יָקוּמוּ:יב אִישׁ לָשׁוֹן בַּל יִכּוֹן בָּאָרֶץ אִישׁ חָמָס רָע יְצוּדֶנּוּ לְמַדְחֵפֹת:יג (ידעת) יָדַעְתִּי כִּי יַעֲשֶׂה יְהוָה דִּין עָנִי מִשְׁפַּט אֶבְיֹנִים:יד אַךְ צַדִּיקִים יוֹדוּ לִשְׁמֶךָ יֵשְׁבוּ יְשָׁרִים אֶת פָּנֶיךָ:
נקרא  14  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה