בשרי יאפצ'אק משובח

שולי איטח

משתמש מקצוען
זה לא נשרף כי שמים כל הזמן רוטב, פיירקס לא עוזר שלא ישרף זה יכול להישרף גם על פירקיס כמו בתנית חד פעמי
אבל אני רוצה לשים על הפלטה לפני שבת
אי אפשר להוסיף בשבת רוטב
אז זה לא ברור ליאיך עושים את זה לשבת בבוקר?
תודה רבה על כל ההסברים
 

YZD

משתמש פעיל
אני עושה את זה בלי בישול של הבשר לפני
הבשר מפריש נוזלים בתוך הקוגל וזה יוצא ממש עסיסי!!
פשוט מכינה עיסה של קוגל מעל שמה חתיכות של בשר (אסאדו) שהוא לא מבושל
מעל עוד שכבה של עיסת קוגל
אופה בתנור כמה שעות (שעתיים-שלוש) עד שמשחים מלמעלה
ומשאירה בתנור על חום נמוך לעוד 7 שעות- או אפילו לילה
לדעתי אפשר בשבת במקום להשאיר בתנור על חום נמוך , פשוט לשים על הפלטה כל הלילה(לא ניסיתי)
 

דפה

משתמש מקצוען
מאכל היאפצ'אק לפי המחקר האישי שלי יובא בשנים האחרונות לארץ מארה"ב ונמכר במעדניות במחירים יקרים
זה מאכל מיוחד ומשובח ממש, שרבים וטובים ניסו לחקות ולהגיע אל המתכון המושלם
לאחר חקירה ודרישה מרובה עלה בידי המתכון המושלם והרי הוא לפניכם
(לצערי אין תמונה, נגמר לפני שהספקתי לצלם)
אני השתמשתי בחתיכה של בשר 8
שמתי להרתחה בסיר עם מלח ופלפל"ש עד שהבשר הגיע לרכות המקסימלית (6 שעות במקרה שלי)
קיררתי את הבשר ופרקתי אותו לשערות ואת המים שנשארו (ציר בקר) אחסנתי בנפרד
במקביל הכנתי עיסה לקוגל תפוחי אדמה, מתפו"א, ביצים, שמן, פלפל"ש, מלח (אישית אוחז שהבצל הורס את הקוגל)
בתבנית פיירקס שמתי שכבה מהעיסה ומעליה פזרתי את הבשר אותו תבלנתי קצת,
מעליה שמתי שכבה נוספת מהעיסה של התפוחי האדמה,

ומעל הכל שפכתי את ציר הבקר עד שכיסה את כל התבנית,
הכנסתי לתנור מחומם מראש על 200 מעלות למשך שעה,
ואז כיסתי עם נייר כסף למשך 6 שעות על חום של 100 מעלות

ויצא מושלם, הכל נגמר ברגע שיצא מהתנור

בקיצור, 12 שעות הכנה
בקושי עבודה
טעם מדהים
וזול בפער מהחנויות
תנסו בבית
תודה רבה יצא מטורףףףף!!!!
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
מאכל היאפצ'אק לפי המחקר האישי שלי יובא בשנים האחרונות לארץ מארה"ב ונמכר במעדניות במחירים יקרים
זה מאכל מיוחד ומשובח ממש, שרבים וטובים ניסו לחקות ולהגיע אל המתכון המושלם
לאחר חקירה ודרישה מרובה עלה בידי המתכון המושלם והרי הוא לפניכם
(לצערי אין תמונה, נגמר לפני שהספקתי לצלם)
אני השתמשתי בחתיכה של בשר 8
שמתי להרתחה בסיר עם מלח ופלפל"ש עד שהבשר הגיע לרכות המקסימלית (6 שעות במקרה שלי)
קיררתי את הבשר ופרקתי אותו לשערות ואת המים שנשארו (ציר בקר) אחסנתי בנפרד
במקביל הכנתי עיסה לקוגל תפוחי אדמה, מתפו"א, ביצים, שמן, פלפל"ש, מלח (אישית אוחז שהבצל הורס את הקוגל)
בתבנית פיירקס שמתי שכבה מהעיסה ומעליה פזרתי את הבשר אותו תבלנתי קצת,
מעליה שמתי שכבה נוספת מהעיסה של התפוחי האדמה,

ומעל הכל שפכתי את ציר הבקר עד שכיסה את כל התבנית,
הכנסתי לתנור מחומם מראש על 200 מעלות למשך שעה,
ואז כיסתי עם נייר כסף למשך 6 שעות על חום של 100 מעלות

ויצא מושלם, הכל נגמר ברגע שיצא מהתנור

בקיצור, 12 שעות הכנה
בקושי עבודה
טעם מדהים
וזול בפער מהחנויות
תנסו בבית
מה השנקל שלך לגבי איך לחמם על הפלטה בשביל להגיש בשבת בבוקר
האם לחמם על תבנית הפוכה בשבת בבוקר או להשאיר עם הפיירקס כל הלילה? מלחיץ...
 

ילילי

משתמש מקצוען
מה השנקל שלך לגבי איך לחמם על הפלטה בשביל להגיש בשבת בבוקר
האם לחמם על תבנית הפוכה בשבת בבוקר או להשאיר עם הפיירקס כל הלילה? מלחיץ...
אני שמה על בלך כמו צ'ונט מערב שבת ויוצא יאפצ'ק אוברנייט מצויין.
אבל פלטה זה יותר חזק...
אולי על תבנית הפוכה או משהו. וכמובן אטום הייטב.

היאפצ'ק שלנו כבר מוכן לחג.
בהצלחה ובתיאבון!
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
אני שמה על בלך כמו צ'ונט מערב שבת ויוצא יאפצ'ק אוברנייט מצויין.
אבל פלטה זה יותר חזק...
אולי על תבנית הפוכה או משהו. וכמובן אטום הייטב.

היאפצ'ק שלנו כבר מוכן לחג.
בהצלחה ובתיאבון!
חשבתי שזה משהו שצריך להכין באותו יום
כמו קוגל תפו"א
וקל וחומר שלא להקפיא
 

דן הלמדן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
וואו הקפצתם אשכול ישן שלי
כיף לקבל פידבקים שאנשים נהנים מהמתכון!!! תודה לכם.

אישית אני חושב שקוגל תפוחי אדמה שעוברר קירור מקבל טעם לוואי קל, ולכן אני מעדיף שלא להכין את היאפצק מוקדם מידי, אלא עובר לעשייתם, מעדיף להעמיד בערב חג בבוקר

על פלטה לדעתי, החום החזק מידי ישרוף את הקוגל, כשכל הרעיון הוא בישול איטי, לדעתי להניח על תבנית הפוכה זה ישביח את הטעם ככל שיעמוד יותר שעות.

ובבקשה, מי שמכין שיעלה תמונות לרווחת הצופים באשכול.
 

שולי איטח

משתמש מקצוען
תודה על כל התגובות
השאלה אם שמים על תבנית הפוכה כל הלילה זה לא מתקלקל כי זה לא ממש חום

משהו ניסה כל השבת עד הבוקר על פלטה חשמלית???
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
וואו הקפצתם אשכול ישן שלי
כיף לקבל פידבקים שאנשים נהנים מהמתכון!!! תודה לכם.

אישית אני חושב שקוגל תפוחי אדמה שעוברר קירור מקבל טעם לוואי קל, ולכן אני מעדיף שלא להכין את היאפצק מוקדם מידי, אלא עובר לעשייתם, מעדיף להעמיד בערב חג בבוקר

על פלטה לדעתי, החום החזק מידי ישרוף את הקוגל, כשכל הרעיון הוא בישול איטי, לדעתי להניח על תבנית הפוכה זה ישביח את הטעם ככל שיעמוד יותר שעות.

ובבקשה, מי שמכין שיעלה תמונות לרווחת הצופים באשכול.
ניסית? יש מצבים שהחום איכשהו נמוך מידי ואז האוכל מתקלקל. כמו שכתבה @שולי איטח
 

שלג בבני ברק

משתמש פעיל
איך שום סיבה לבשל את הבשר בישול מוקדם, חבל על הטירחה והמאמץ הרב!!!


אפשר פשוט לחתוך את הבשר לקוביות בגודל בינוני (עדיף כמובן בשר עם הרבה שומן, מספר 9= אסאדו) ולתבל במלח.
לערבב את הבשר בתערובת הקוגל. לאפות בחום רגיל בסביבות השעה עד שהקוגל (ולא הבשר) מבושל.

ולאחר מכן, שופכים מים בעל הקוגל, מכסים את התבנית היטב עם נייר כסף, ומנמיכים את התנור ל 100 מעלות חום ונותנים לו להתבשל עוד 2-3 (אפשר לתת יותר זמן בחום נמוך וככה נקבל קוגל שחום הנקרא: "אובר נייט") שעות. עד שהבשר נמס בפה.

יאמייייייייי
.
 

תצחק

משתמש רשום
לאלה שהתנסו
אופים בטורבו או רגיל ?
ועוד שאלה
אם אני מניח את היאפצ..... על הפלטה עוד 4 שעות אני יכול להפחית מהאפיה?
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
וואו הקפצתם אשכול ישן שלי
כיף לקבל פידבקים שאנשים נהנים מהמתכון!!! תודה לכם.

אישית אני חושב שקוגל תפוחי אדמה שעוברר קירור מקבל טעם לוואי קל, ולכן אני מעדיף שלא להכין את היאפצק מוקדם מידי, אלא עובר לעשייתם, מעדיף להעמיד בערב חג בבוקר

על פלטה לדעתי, החום החזק מידי ישרוף את הקוגל, כשכל הרעיון הוא בישול איטי, לדעתי להניח על תבנית הפוכה זה ישביח את הטעם ככל שיעמוד יותר שעות.

ובבקשה, מי שמכין שיעלה תמונות לרווחת הצופים באשכול.
לא צילמתי
אבל זה פעם ראשונה שהכנתי ובהחלט היה שוס ...
יש לציין ש:
בישלתי עם בשר מספר 5. אולי שעתיים. ונהיה רק לגמרי
אחר כך שעה בתנור 200 מעלות כמו המתכון המצוין של @דן הלמדן פותח השרשור
ואז עוד כשתיים , מכוסה, על 100 מעלות ולפלטה (כי שבת נכנסה..)
הרוטב שבו בושל הבשר לדעתי לא מספיק עשיר (כי מתובל רק במלח פלפל) ולכן הוספתי ציר בשר עשיר וטעים שהיה לי - לשפיכה על הקוגל המוכן.
היה מושלם!!!!! ממש !!!!! לליל שבת
ויש לציין גם שהשארנו על הפלטה אחרי שאכלנו והתחיל להחרך התחתית (תבנית חד פעמית) אז ברור שיותר מ-3 שעות בתבנית ח"פ על פלטה חשמלית- ממש לא כדאי
ושוב תודה על המתכון הברור והפשוט. שעד שמישהו פה הפנה אותי אליו - לא מצאתי אותו בעצמי וזאת בגלל הא' המיותרת מעבר למה שמקובל לאיית יאפצ'ק ...
 

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אז לגבי שבת בבוקר,
מישהו ניסה על תבנית הפוכה כל הלילה ? רוצה להכין ומפחדת שיתקלקל...
ואז האפיה מתקצרת ? או עדיין שעתיים, תכלס לסעודת שמחת תורה זה יוצא כ 20 שעות על הפלטה, עדיף להניח רק בבוקר ?
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אז לגבי שבת בבוקר,
מישהו ניסה על תבנית הפוכה כל הלילה ? רוצה להכין ומפחדת שיתקלקל...
ואז האפיה מתקצרת ? או עדיין שעתיים, תכלס לסעודת שמחת תורה זה יוצא כ 20 שעות על הפלטה, עדיף להניח רק בבוקר ?
שמתי ישירות על הפלטה אחרי אפיה של 5-6 שעות (מכוסה) 120°
בתבנית אמריקאי
וזה היה מעולה לא נשרף

[הכנתי עם בשר נא ולא מבושל שזה מוציא מים גם]
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב חַלְּצֵנִי יְהוָה מֵאָדָם רָע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי:ג אֲשֶׁר חָשְׁבוּ רָעוֹת בְּלֵב כָּל יוֹם יָגוּרוּ מִלְחָמוֹת:ד שָׁנֲנוּ לְשׁוֹנָם כְּמוֹ נָחָשׁ חֲמַת עַכְשׁוּב תַּחַת שְׂפָתֵימוֹ סֶלָה:ה שָׁמְרֵנִי יְהוָה מִידֵי רָשָׁע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי אֲשֶׁר חָשְׁבוּ לִדְחוֹת פְּעָמָי:ו טָמְנוּ גֵאִים פַּח לִי וַחֲבָלִים פָּרְשׂוּ רֶשֶׁת לְיַד מַעְגָּל מֹקְשִׁים שָׁתוּ לִי סֶלָה:ז אָמַרְתִּי לַיהוָה אֵלִי אָתָּה הַאֲזִינָה יְהוָה קוֹל תַּחֲנוּנָי:ח יְהוִֹה אֲדֹנָי עֹז יְשׁוּעָתִי סַכֹּתָה לְרֹאשִׁי בְּיוֹם נָשֶׁק:ט אַל תִּתֵּן יְהוָה מַאֲוַיֵּי רָשָׁע זְמָמוֹ אַל תָּפֵק יָרוּמוּ סֶלָה:י רֹאשׁ מְסִבָּי עֲמַל שְׂפָתֵימוֹ (יכסומו) יְכַסֵּמוֹ:יא (ימיטו) יִמּוֹטוּ עֲלֵיהֶם גֶּחָלִים בָּאֵשׁ יַפִּלֵם בְּמַהֲמֹרוֹת בַּל יָקוּמוּ:יב אִישׁ לָשׁוֹן בַּל יִכּוֹן בָּאָרֶץ אִישׁ חָמָס רָע יְצוּדֶנּוּ לְמַדְחֵפֹת:יג (ידעת) יָדַעְתִּי כִּי יַעֲשֶׂה יְהוָה דִּין עָנִי מִשְׁפַּט אֶבְיֹנִים:יד אַךְ צַדִּיקִים יוֹדוּ לִשְׁמֶךָ יֵשְׁבוּ יְשָׁרִים אֶת פָּנֶיךָ:
נקרא  14  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה