דרוש מתכון טיפים לקוגל תפוחי אדמה עסיסי

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אשמח שתכתבי!
כ 10 תפוחי אדמה כגודל בינוני,
בצל אחד גדול,
6 ביצים
3/4 כוס שמן,
מעט סוכר לבן,
מלח
פלפל שחור

לטחון במג'מיקס בסכין הדקה (רצועות דקיקות)
להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב.
לאחר שממלאים באינגליש או בתבנית אחרת הרצויה, לשפוך יפה יפה את כל המים שהצטברו בקערה ולתת לתפוחי אדמה ממש "לשחות", זה משביח את הטעם.

למלא תבניות אינגליש, אני ממלאה בתבניות כמו אינגליש רק יותר חזקות גבוהות ורחבות, יוצא פשטידה גדולה ועסיסית
לאפות בחום של 165/170 כ- שלוש או ארבע שעות.
אצלי זה נכנס לתנור בערך בשמונה בבוקר עד שתים עשרה בצהרים, אפייה איטית ומשובחת.
בתאבון רב!
 

פשוש

משתמש מקצוען
להשתמש בתפוחי אדמה לבנים דווקא ולא אדומים מפני שהאדומים יותר יבשים.
הרבה שמן.
הרבה מלח.

המתכון שלי לתבנית אינגליש קיק:
6/7 תפוחי אדמה
שלושת רבעי כוס שמן
3 ביצים
שלושת רבעי כף מלח
פלפל שחור לפי הטעם
לשפוך לתבנית גם את כל המים שתפוחי האדמה מגירים.

לאפות שעה בלי מכסה ושעה עם - על 250 מעלות.
 
נערך לאחרונה ב:

פצצוחה

משתמש פעיל
5 תפו״א
רבע כוס מים
רבע כוס שמן
3 ביצים
כפית מלח
וקצת פלפל שחור
לחמם תנור על 200
ולעשות על שעה
 

תמר יונה

משתמש מקצוען
ומוסיפים את השמן הרותח.

שמעתי על זה כבר בעבר.
מסקרן אותי מה ההבדל אם השמן רותח או בטמפרטורת חדר?
אני חושבת שכששמים שמן רותח הוא מבשל טיפונת את השכבה העליונה וסוגר אותה, כך שהנוזלים לא יברחו והקוגל ישאר עסיסי. טעיםםם
יש מצב?
אה, ואני שמה אבקת אפיה בנוסף לחומרי הבסיס.
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
אצלי מה שנותן את עיקר הטעם המיוחד:
אני מוסיפה 2 כפות מיונז.
תנסו, לא תפסיקו.........
ואני לא שמה הרבה שמן ויוצא רך ומיוחד בטעמו.
 

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
הנה שלי...
מכינה שנים. טעים ועסיסי במיוחד (וממש קל להכנה):

8-9 תפו"א
1 בצל
3 ביצים
1.5 כפיות מלח
פלפל לפי הטעם
בין חצי לשלושת רבעי כוס שמן (לדעתי מספיק חצי, אבל אם את רוצה יותר עסיסי ושומני אז שימי 3/4)

שמים את השמן בתבנית הריקה ומכניסים לתנור. מדליקים את התנור על 180.(יש להשגיח שלא ישרף)
מקלפים ומגררים דק את התפו"א והבצל, מערבבים עם שאר החומרים ומוסיפים את השמן הרותח.
שופכים הכל לתוך התבנית ואופים למשך שעה וחצי.

שומרים שאף אחד לא יתקרב כי רק הריח... אוי הריח... :p :p :p

המתכון מתאים לתבנית ח"פ גדולה (לא תנור).
בתאבון!
תודה רבה רבה!!
הפך למתכון הקבוע שלי!
פשוט מושלםםםם!!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב חַלְּצֵנִי יְהוָה מֵאָדָם רָע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי:ג אֲשֶׁר חָשְׁבוּ רָעוֹת בְּלֵב כָּל יוֹם יָגוּרוּ מִלְחָמוֹת:ד שָׁנֲנוּ לְשׁוֹנָם כְּמוֹ נָחָשׁ חֲמַת עַכְשׁוּב תַּחַת שְׂפָתֵימוֹ סֶלָה:ה שָׁמְרֵנִי יְהוָה מִידֵי רָשָׁע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי אֲשֶׁר חָשְׁבוּ לִדְחוֹת פְּעָמָי:ו טָמְנוּ גֵאִים פַּח לִי וַחֲבָלִים פָּרְשׂוּ רֶשֶׁת לְיַד מַעְגָּל מֹקְשִׁים שָׁתוּ לִי סֶלָה:ז אָמַרְתִּי לַיהוָה אֵלִי אָתָּה הַאֲזִינָה יְהוָה קוֹל תַּחֲנוּנָי:ח יְהוִֹה אֲדֹנָי עֹז יְשׁוּעָתִי סַכֹּתָה לְרֹאשִׁי בְּיוֹם נָשֶׁק:ט אַל תִּתֵּן יְהוָה מַאֲוַיֵּי רָשָׁע זְמָמוֹ אַל תָּפֵק יָרוּמוּ סֶלָה:י רֹאשׁ מְסִבָּי עֲמַל שְׂפָתֵימוֹ (יכסומו) יְכַסֵּמוֹ:יא (ימיטו) יִמּוֹטוּ עֲלֵיהֶם גֶּחָלִים בָּאֵשׁ יַפִּלֵם בְּמַהֲמֹרוֹת בַּל יָקוּמוּ:יב אִישׁ לָשׁוֹן בַּל יִכּוֹן בָּאָרֶץ אִישׁ חָמָס רָע יְצוּדֶנּוּ לְמַדְחֵפֹת:יג (ידעת) יָדַעְתִּי כִּי יַעֲשֶׂה יְהוָה דִּין עָנִי מִשְׁפַּט אֶבְיֹנִים:יד אַךְ צַדִּיקִים יוֹדוּ לִשְׁמֶךָ יֵשְׁבוּ יְשָׁרִים אֶת פָּנֶיךָ:
נקרא  4  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה