דרוש מתכון טיפים לקוגל תפוחי אדמה עסיסי

Bingo

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
איך מכינים קוגל תפו"א טוב?
איך גורמים לו להיות גבוה ועסיסי?

משום מה תמיד מתפשל לי....
איך יוצרים אותו טוב?
מה המתכון המדויק?
 

שקדי

משתמש מקצוען
הנה שלי...
מכינה שנים. טעים ועסיסי במיוחד (וממש קל להכנה):

8-9 תפו"א
1 בצל
3 ביצים
1.5 כפיות מלח
פלפל לפי הטעם
בין חצי לשלושת רבעי כוס שמן (לדעתי מספיק חצי, אבל אם את רוצה יותר עסיסי ושומני אז שימי 3/4)

שמים את השמן בתבנית הריקה ומכניסים לתנור. מדליקים את התנור על 180.(יש להשגיח שלא ישרף)
מקלפים ומגררים דק את התפו"א והבצל, מערבבים עם שאר החומרים ומוסיפים את השמן הרותח.
שופכים הכל לתוך התבנית ואופים למשך שעה וחצי.

שומרים שאף אחד לא יתקרב כי רק הריח... אוי הריח... :p :p :p

המתכון מתאים לתבנית ח"פ גדולה (לא תנור).
בתאבון!
 

כבי ש

משתמש צעיר
ומוסיפים את השמן הרותח.

שמעתי על זה כבר בעבר.
מסקרן אותי מה ההבדל אם השמן רותח או בטמפרטורת חדר?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
כמו שזכור לי יש הרבה אשכולות שנפתחו בנושא...

בכולופן הקוגל שלי יוצא מטורף ונטרף.
בעיסה אני שמה מעט סוכר + כל השאר... אם תרצו מדוייק אכתוב.
האפייה - אופה על 170 / 165 מעלות במשך ארבע שעות, הזוי כמה שזה עסיסי והבית מתמלא בריח.
אני שמה את הפסי קוגל בשבע בבוקר עד שתים עשרה כשהילדים חוזרים.
מדהים, ממליצה.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
הקוגל שלי משלב את 2 השיטות של @גילגולונת ושל @אימי ואני
באופן יותר פרקטי

מיכל 2 ל' תפו"א גרורים דק [מעבד מזון בראון מלא]
מעבירה לקערה ומיד מוסיפה
1 כוס מים רותחים -משמר את הצבע הלבן [פחות מסובך משמן רותח]
ובנוסף לכך, מוסיף עסיסיות לקוגל
והיתר כרגיל, מוסיפה
1 כוס שמן
1 כף מלח
מעט פלפל לבן לפי הטעם-אפשר פלפל שחור, אבל אני אוהבת לשמר את הצבע הלבן של הקוגל.
בודקת שהעיסה כבר לא רותחת ואז מוסיפה
5 ביצים
מערבבת ומכניסה לתנור רותח 220° ל-¼ ש',
מורידה ל-190° עד להשחמה יפה.
 

ציפית

משתמש פעיל
כדי לשמור על הצבע הלבן אני שמה במעבד מזון רבע מהבצל ואח"כ לסירוגין תפו"א ובצל
הנוזל שלו שומר על הצבע
לעסיסיות להוסיף כ1/3 כוס מים לתערובת
ולא לסחוט את התפו"א
 

גילגולונת

משתמש מקצוען
הקוגל שלי משלב את 2 השיטות של @גילגולונת ושל @אימי ואני
באופן יותר פרקטי
זה שני סוגי קוגלים
יש את הקוגל היותר פריך וקראנצ'י
ויש את האוברנייט שהוא יותר "רטוב" ורך ודחוס כזה, מזכיר טיפה מרקם של פירה
השמן הרותח מוסיף לקריספיות של הקוגל, וגורם לו להיות רך מאוד מבפנים ומבחוץ ("המכסה" כמו שהילדים שלי קוראים לזה) - קראנצ'י וכייפי
 

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לסחוט את המיץ של התפו"א לפני הוספת הביצים והתבלינים שיהיה פחות מימי ואפשר אחרי כמה דקות שהמיץ עומד לשפוך את המים ולהחזיר את הקמח תפו"א שנוצר מהמיץ בתחתית הקערה.

מומלץ להוסיף בצל מטוגן ( עדיף טחון שישאר מרקם אחיד).
 

קרוסלה

משתמש פעיל
כמו שזכור לי יש הרבה אשכולות שנפתחו בנושא...

בכולופן הקוגל שלי יוצא מטורף ונטרף.
בעיסה אני שמה מעט סוכר + כל השאר... אם תרצו מדוייק אכתוב.
האפייה - אופה על 170 / 165 מעלות במשך ארבע שעות, הזוי כמה שזה עסיסי והבית מתמלא בריח.
אני שמה את הפסי קוגל בשבע בבוקר עד שתים עשרה כשהילדים חוזרים.
מדהים, ממליצה.
אשמח שתכתבי!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה