בשרי טיפים להכנת טשולנט\חמין.

משקיף

משתמש פעיל
כמובן שהשם לובו לא בהכרח מכוון על מס' 10 אבל חלק מהשפים מערבבים בין השניים
כי במשמעות הקולינרית "לובו" מבטא רכות
ומס' 10 תואם את הסגנון הזה.
 

פיפצו

משתמש חדש
בלתק חלקי
לאחרונה התחלתי לשלב בצונט בשר מפורק לפי המתכון של עוז תלם. שזה פשוט לבשל במשך 2-3 שעות על אש נמוכה קוביות גדולות של בשר, ואז לפרק עם מועך פירה.
את הבשר המפורק הנחתי בתוך הצונט ב-2 מוקדים. וואו זה פשוט מעדן, הבשר עסיסי כבר מההתחלה ונותן טעם מעולה. ובעיקר מתפזר בכל הסיר, בשערות קטנות.
בנוסף חלק מהבשר המפורק הנחתי בשקית מחוררת. וכך יכולתי להגיש את הצונט עם ערמת בשר בנפרד.

(כמובן ניתן להקפיא את הבשר המפורק, ולחסוך בישול מקדים בכל שבת)
 

מוטי מ

משתמש פעיל
מתכון חסידי ומשובח:
לטגן טבעות בצל עם שמן
הוספת מים
שועעית
גריסים
בשר (ממולץ שריר 88)
תפו''א
בטטה (מי שלא אוהב שישים כמה חתיכות בשביל הטעם)
כפית אבקת מרק
חצי כפית סילאן
מלח
חצי כפית סוכר
פלפל שחור (אם אתם רוצים חריף אז תשימו כמות יותר גדולה)
קמצוץ כורכום
לבשל על אש נמוכה
 

מוטי מ

משתמש פעיל
רעיון למי שיש לו בשר צלעות קפוא כדי שיהיה רך בטשולנט/חמין
להכניס את הבשר אחרי שהוא מופשר מאה אחוז אחרי הוספת המים לחמין ולבשל על אש נמוכה
 

פיפצו

משתמש חדש
בבקשה:)
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
ב
מתכון חסידי ומשובח:
לטגן טבעות בצל עם שמן
הוספת מים
שועעית
גריסים
בשר (ממולץ שריר 88)
תפו''א
בטטה (מי שלא אוהב שישים כמה חתיכות בשביל הטעם)
כפית אבקת מרק
חצי כפית סילאן
מלח
חצי כפית סוכר
פלפל שחור (אם אתם רוצים חריף אז תשימו כמות יותר גדולה)
קמצוץ כורכום
לבשל על אש נמוכה
בלי פפריקה?
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
בלתק חלקי
לאחרונה התחלתי לשלב בצונט בשר מפורק לפי המתכון של עוז תלם. שזה פשוט לבשל במשך 2-3 שעות על אש נמוכה קוביות גדולות של בשר, ואז לפרק עם מועך פירה.
את הבשר המפורק הנחתי בתוך הצונט ב-2 מוקדים. וואו זה פשוט מעדן, הבשר עסיסי כבר מההתחלה ונותן טעם מעולה. ובעיקר מתפזר בכל הסיר, בשערות קטנות.
בנוסף חלק מהבשר המפורק הנחתי בשקית מחוררת. וכך יכולתי להגיש את הצונט עם ערמת בשר בנפרד.

(כמובן ניתן להקפיא את הבשר המפורק, ולחסוך בישול מקדים בכל שבת)
שקית מחוררת, הכוונה לשקית ח"פ פשוטה?
אתם מכניסים עמוק בטשולנט או למעלה?
 

משקיף

משתמש פעיל
עוד מישהו מוכר את זה חוץ מבלדי?
כי בדרך כלל זה נמכר כמס' 10 שמורכב גם מהחלק הפנימי [לב הצוואר?] וגם מהחלק החיצוני של הצוואר.
הנקודה היא שאת הטעם המיוחד נותן דווקא החלק החיצוני של הצוואר
החלק הפנימי הוא שומני ורך יותר ומועדף כאכילת בשר בשילוב החמין.
תכלס מי שמשקיע לכבוד שבת ברכישת לב הצוואר כדי שינסה לקבל אותו במס' 10
בתוספת החלק החיצוני מרובה הטעמים.

שבת (קמ/ב): "ואמר רב חסדא בר בי רב דזבין אומצא ליזבין אונקא דאית ביה תלתא מיני בישרא"
וברש"י: יטעום בו שלשה מיני מטעמים, שמן וכחוש וגיד הצואר.

למי שאינם דוברי ארמית: "ואמר רב חסדא, תלמיד חכם שקונה בשר שיקנה בשר צוואר שיש בו שלוש מיני בשר".
חשוב להדגיש שדבריו לא באו בגמ' בנסיבות קולינריים אלא יותר בהלכות דרך ארץ . עיי"ש.
 

חני 0278

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מכינה המון את המתכון של @סולפג' solfege לארוחת ערב בימי חמישי
יוצא טעים ברמות, לא מחליפה את המתכון הזה:)
הקישור כאן-
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה