בשרי זה מה שבחורים אוהבים

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
ליל שישי לבקשת הילד שהביא כמה חברים הכנתי להם סוג של טשולנט וסוג של אלכוהול.
הטשולנט:
משרים לילה קודם בנפרד חיטה ושעועית לבנה ואז מבשלים קצת במים שיהיה בטוח רך
מטגנים הרבה בצל כשהוא זהוב מוציאים לצלחת
מטגנים עצמות בקר מכל הצדדים באותו מחבת ומוציאים לצלחת
מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפחי אדמה
מעל את הבצל המטוגן השעועית החיטה ואפשר להוסיף גריסים
מניחים את העצמות אם יש בשר אפשר גם גם כנפיים הולך טוב
מכסים במים ומתבלים בפלפל שחור,פפריקה חריפה/מתוקה
סוגרים טוב את הסיר ומבשלים על אש בינונית כשעה עד שעתיים
מעבירים לפלטה חשמלית או לגז קטן עם תחתית לסיר
אצלי עמד עמד כך משעות הבוקר עד הערב,
ב"ה נהנו וליקקו את הצלחות

יום ה (1).jpeg



אלכוהול עדין:
צריך להכין כמה ימים קודם, רצוי שיהיה צמיד בקבוק כזה במקרר
1 בקבוק וודקה באיכות טובה ללא טעמים
2 רימונים יפים
קליפות של 2/3 קלמנטינות

מעקרים צנצנת או כלי זכוכית עם מכסה
מפרידים מהרימון את הגרעינים ומכניסים לצנצנת
מכניסים קליפות קלמנטינה לצנצנת
מוסיפים את הוודקה שיכסה לגמרי את גרעיני הרימון
מנערים קלות ומכניסים למקרר לכמה ימים
מסננים את הנוזל ושומרים בקרור, נשמר הרבה זמן.
רמת האלכוהול מאוד יורדת כך שהמשקה המתקבל מתאים לכל בני המשפחה מעל גיל 18 ( :

יום ה (2).jpeg
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
אשרייך, את אימא מפנקת.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
למה את קוראת לזה "סוג של טשולנט?? זה טשולנט בהתגלמותו, לא?
סוג של כי..
2 סירים 100 אחוז זהים במרכיבים
אחד עומד בחמישי ומוגש בערב (ליל שישי)
שני זהה לחלוטין מונח על הפלטה כל השבת

לזה של שבת יש ריח, ניחוח וטעם של טשולנט!
זה של ליל שישי טעים אבל רק "סוג של.."
כנראה תבלין ששמו שבת שאותו יש רק בשבת קודש.
 

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סוג של כי..
2 סירים 100 אחוז זהים במרכיבים
אחד עומד בחמישי ומוגש בערב (ליל שישי)
שני זהה לחלוטין מונח על הפלטה כל השבת

לזה של שבת יש ריח, ניחוח וטעם של טשולנט!
זה של ליל שישי טעים אבל רק "סוג של.."
כנראה תבלין ששמו שבת שאותו יש רק בשבת קודש.
אז אני הרבה יותר אוהבת את "סוג של" צולנט...
והתבלין הוא לכאורה השעות הארוכות שהוא עומד על האש, לא?
ואיזה אמא כיפית ומפנקת! כל הכבוד!
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
אלכוהול עדין:
צריך להכין כמה ימים קודם, רצוי שיהיה צמיד בקבוק כזה במקרר
1 בקבוק וודקה באיכות טובה ללא טעמים
2 רימונים יפים
קליפות של 2/3 קלמנטינות

מעקרים צנצנת או כלי זכוכית עם מכסה
מפרידים מהרימון את הגרעינים ומכניסים לצנצנת
מכניסים קליפות קלמנטינה לצנצנת
מוסיפים את הוודקה שיכסה לגמרי את גרעיני הרימון
מנערים קלות ומכניסים למקרר לכמה ימים
מסננים את הנוזל ושומרים בקרור, נשמר הרבה זמן.
רמת האלכוהול מאוד יורדת כך שהמשקה המתקבל מתאים לכל בני המשפחה מעל גיל 18 ( :
קניתי את הרעיון.
אבל,
עשית עם תפוזים רגילים מהחנות? או אורגניים?
לפירות מהחנות יש ציפוי שעוה, ואם הכנסת אותם ככה, אז השעוה ירדה מהקליפה וזה מה שאתם שותים.
(עשיתי פעם לימונצ'ינו. זה אותו רעיון - אלכוהול עם לימון ומי סוכר. והדגישו לי לעשות רק עם אורגניים).

אפשר עם אלכוהול נקי במקום הוודקה?
מסתבר שיהיה צריך לדלל את זה קצת. לא?
וודקא היא לא אחרי דילול?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה