הפרוייקט הבא

אחוזה בהר

משתמש מקצוען
סלט חצילים מוקרמים
סלט מעדן טיפה מתקתק
החומרים:
2 חצילים בינונים חתוכים לקוביות
2 עלי בצל ירוק פרוסים לפרוסות
1 כף טחינה גולמית
2 כפות סילאן
4 כפות מיונז
הוראות הכנה:
לאפות את החצילים בתנור עם שמן על חום של 180 מעלות כ40 דקות
לערבב את חומרים הרוטב בקערה עד שנהיה אחיד
להרכיב את הסלט- לערבב הכל ביחד חצילים בצל ירוק והרוטב
בהצלחה ובתאבון
1627599803965.png

התמונה של הניקית @הרי זהב
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סלט חצילים ברסק

IMG_6095.JPG


2 חצילים חתוכים לקוביות 2X2 ס"מ בערך
שמן
מלח

1 פלפל אדום חתוך לקוביות
3-4 מלפפונים חמוצים חתוכים לחצאי טבעות לא עבות
4 שיני שום פרוסים
פטרוזיליה קצוצה [לא חובה, בתמונה אין פטרוזיליה כי לא היה לי]

1 רסק עגבניות קטן
2 כפות חומץ
2-3 כפות סוכר חום
מעט פלפל שחור
2 כפות מים
1 כף רוטב סויה

שמים את קוביות החציל בתבנית מרופדת בניר אפיה. מרססים או מערבבים בשמן. ממליחים ושלחים לצליה בתנור עד לריכוך.

בינתיים חותכים את הירקות ומערבבים את רכיבי ברוטב [טועמים את הרוטב ומתקנים לפי הטעם].

מוציאים את החצילים מהתנור ומעבירים לקערה. מערבבים עם הירקות האחרים והרוטב בעודם חמים. כך החצילים יספגו את הטעמים לעומק.

IMG_6093.JPG
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
סלט פטריות מדהים!
1 סלסלת פטריות חיות
2 כפות שמן (זית)
2 שיני שום
מיץ לימון
מלח
פלפל
פטרוזיליה
א. ההכנה:
לחתוך הפטריות לפרוסות עבות (הקטנות לחתוך לחצי והגדולות ל3)
במחבת יבשה להניח את הפטריות על אש בינונית. הפטריות יתחילו להגיר נוזלים, לבשל עד שמתייבש.
להוסיף השום (כתוש) והשמן. להקפיץ מעט עד שמרגישים טוב את ריח השום המיטגן.
לתת סחיטה קטנה של לימון וזהו.
לתבל במלח ופלפל וחצי חופן פטרוזיליה. לבשל עוד חצי דקה תוך ערבוב ולכבות.
טעים מאוד מאוד!!!
Screenshot_20200211-024131.png
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
סלט קולרבי מרענן
חותכים קולרבי לרצועות גסות (כמו לצ'יפס)
מוסיפים שמיר חתוך דק
מטבלים בתחמיץ
חומץ
סוכר
מלח
מעט פלפל שחור
(כמות הסוכר כמו החומץ ומעט מלח)


צפה בקובץ המצורף 939979
האם זה תצלום מהשבועות האחרונים?
כי כל הקולורבי שקנינו בזמן זה מלא כולו סיבים בלתי אכילים

נראה לי שזה יותר ירק חורפי
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
נראה לי שזה יותר ירק חורפי
באמת לאחרונה לא קניתי קולרבי כי הוא רך וזקן.
התמונה היא לא מהחורף דווקא, היא מלפני חודש וחצי בערך.....

בשביל שהסלט יהיה טוב חייבים לקנות קולרבי איכותי!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
טחינה/טחינה ירוקה

אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה בקופסאות קטנות. מוציאה להפשרה. מערבבת היטב והמרקם חוזר לעצמו]

2 כוסות טחינה גולמית
5 שיני שום
1.5 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
1.5 כוסות מים קרים [דוקא קרים, כך הטחינה יוצאת לבנה ולא כהה]

לטחינה ירוקה:
כוס-כוס ורבע פטרוזיליה או כוסברה קצוצים

מכינים את כל הרכיבים לבלנדר ומפעילים למספר דקות.

IMG_4760_800x600.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
סלט מטבוחה:
עובר במשפחה של בעלי (החל בחמי ז"ל) וגם אמא שלי מכינה אותו כבר שנים.

5 עגבניות
ראש שום שלם
פלפל ירוק חריף
מלח
שמן
קוצצים דק את הכל,
(את השום והפלפל אני אוהבת לקצוץ בסלייסר חוט)
מאדים במחבת בערך 20-25 דקות.
לערבב מידי פעם.

בתאבון!
IMG_8289.JPG
IMG_8290.JPG
IMG_8294.JPG
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
סלט חצילים ברסק

צפה בקובץ המצורף 942046

2 חצילים חתוכים לקוביות 2X2 ס"מ בערך
שמן
מלח

1 פלפל אדום חתוך לקוביות
3-4 מלפפונים חמוצים חתוכים לחצאי טבעות לא עבות
4 שיני שום פרוסים
פטרוזיליה קצוצה [לא חובה, בתמונה אין פטרוזיליה כי לא היה לי]

1 רסק עגבניות קטן
2 כפות חומץ
2-3 כפות סוכר חום
מעט פלפל שחור
2 כפות מים
1 כף רוטב סויה

שמים את קוביות החציל בתבנית מרופדת בניר אפיה. מרססים או מערבבים בשמן. ממליחים ושלחים לצליה בתנור עד לריכוך.

בינתיים חותכים את הירקות ומערבבים את רכיבי ברוטב [טועמים את הרוטב ומתקנים לפי הטעם].

מוציאים את החצילים מהתנור ומעבירים לקערה. מערבבים עם הירקות האחרים והרוטב בעודם חמים. כך החצילים יספגו את הטעמים לעומק.

צפה בקובץ המצורף 942045
העני,
הכנתי לשבת
נרשמה התלהבות בקהל
 

הייטקיסטית

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
סלט בתחמיץ

3 מלפפון עם קליפה- בטבעות
2 גזר בטבעות
1 בצל סגול או לבן חצאי או רבעי טבעות
1 פלפל אדום ברצועות
1 שימורי תירס גמדי בטבעות
1 שימורי פטריות שלמים או חתוכים [לא חובה]

שמים את הירקות בקערה ומוסיפים להם:
3/4 כוס חומץ
1/3 כוס שמן
1/4 כוס מים
מלח
פלפל שחור
1/3-1/2 כוס סוכר

מערבבים היטב.
מעבירים למקרר בקופסא אטומה.

עדיך להכין לפחות יום מראש.
אני הכנתי את הסלט הזה לשבת :)
התמונה המגרה עשתה את שלה.
וגם הקהל שלי התלהב...
תודה רבה!!
 

HOBBY

משתמש פעיל
סלט פלפלים חריפים

>>מקלפים במקלף פלפלים ירוקים חריפים (חיים, כן. )
>>מכניסים לשקית קוקי
>>מכניסים למיקרו למשך 10 דקות על חום גבוה
>>מעבירים לקערה עם הנוזלים שהוגרו
>>חותכים לרצועות /משאירים שלמים
>>מתבלים: פרוסות שום טרי, לימון, מלח ושמן.

960B4E21-8D64-4AE6-86D4-541F5441B8BD.jpeg
34288B83-B358-4C09-A9E3-8D777375C94A.jpeg
 

HOBBY

משתמש פעיל
סלט מטבוחה

>>חוצים לאורך 20 עגבניות תמר שטופות
>>מגררים אותן במגרדת (זורקים את הקליפה)
>>מכניסים לסיר ומוסיפים:
2-3 פלפלים אדומים (גמבה) חתוכים לקוביות
10 שיניים כתושות משום טרי
פלפלים חריפים חתוכים (כמות לפי הטעם)
>>מבשלים תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה
>> מתבלים: שמן, שמן, מלח, פפריקה מתוקה, שמן, כף סוכר.

EACCF641-407D-451D-8084-514A7B0DFD43.jpeg
2EFA1E69-DEB5-4B09-964B-45B28E9DC1E6.jpeg
 

HOBBY

משתמש פעיל
סלט זיתים וחצילים

>> פורסים 4 חצילים לפרוסות עבות, מניחים על תבנית משומנת ואופים על מצב גריל.
>>מסננים 2 קופסאות של זיתים מגולענים, ושולקים פעמיים למשך 5 דקות כ״פ.
>>חותכים לקוביות גסות 3 פלפלים אדומים ו3 צהובים (אפשר להוסיף גם פלפל חריף)
>>מטגנים את הפלפלים עד לחצי ריכוך, מוסיפים שיניים פרוסות מראש שום טרי
>>מערבבים בקערה: 3 כוסות מים רותחים, 5 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, פפריקה
>>יוצקים לסיר עם הגמבות והשום, מערבבים היטב
>>מוסיפים את הזיתים המסוננים, מערבבים ומבשלים כ 10 דקות
>> מוסיפים את החצילים, מערבבים קלות ומסירים מהאש.

B20A9D76-9A8C-4B66-8635-9B822A90E978.jpeg

3B0A6681-9EC5-4174-A3F9-36CE58122578.jpeg
3207B8D5-5AC8-4BD0-99F0-1E5E444DEF34.jpeg
86710BF5-9453-47DA-ACA0-9F38A572A3AE.jpeg
 
נערך לאחרונה ב:

מה שבטוח

משתמש פעיל
סלט יוני ברוטב שום

1 ראש חסה שטופה וקצוצה
3 מלפפונים דקים פרוסים לטבעות ברוחב של כסנטימטר
12 עגבניות שרי חצויות [עדיף מזן תמר]
1 כוס טבעות זיתים שחורים
1.5 כוסות קוביות גבינה מלוחה
1 כוס קוביות גבינת חלומי [לא חובה]
פירורי לחם מוזהבים לצפוי גבינת החלומי
קמח לציפוי גבינת החלומי
1 ביצה טרופה לציפוי גבינת החלומי
שמן לטיגון גבינת החלומי במחבת

מתחילים בהכנת קוביות גבינת החלומי-
טובלים את קוביות הגבינה בקמח ולאחר מכן בביצה. לבסוף טובלים בפירורי לחם עד שהקוביות מצופות היטב מעל הצדדים בפירורי לחם.
מטגנים את קוביות הגבינה בשמן עד להזהבה נאה.
מוציאים ומניחים על ניר סופג.

מכינים רוטב:
12/ כוס מיונז
1/2 כוס מים
2 כפות חומץ
מלח
פלפל שחור
3 כפות סוכר
6 שיני שום
1/4 פלפל אדום
טוחנים את כל רכיבים הרוטב בבלנדר עד לקבל רוטב חלק.

מרכיבים את הסלט [בסמוך להגשה]

שמים את כל רכיבי הסלט בקערה
יוצקים את הרוטב על הסלט. מערבבים ומגישים.
צפה בקובץ המצורף 940162
יאמי
אני הייתי ממליצה לעבוד הפוך,
מכינים את הרוטב
מרכיבים את הסלט
וסמוך מאוד להגשה מטגנים את החלומי
(שאגב אפשר גם לטגן בלי ציפוי בכלל, או לוותר על הקמח ולצפות רק בביצה ופירורים)
ומטיסים לשולחן
הגבינה עוד חמה ונמסהההההההה:p:p:p
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תרומתי הצנועה :)
*ומיותר לציין שהתמונות שלי לא עוברות עיבודים, דבקים ומרעין בישין :rolleyes::confused::p

*הערת גילוי נאות למה שעומד מאחורי המתכונים שלי:)

הני תודה על הפרויקט!
אהבתי!

סלט קוסקוס עם חסה, בטטות ובצל מטוגן בנגיעות של אריסה מתוקה \\ אפרת ב.
סלט שיכול להוות ארוחה בפני עצמה. סלט טעים, צבעוני ומשביע.
ניתן לשחק עם כמות הקוסקוס ולהחליט מה ישלוט – הירק או הקוסקוס.

מצרכים:
1 בטטה
1 בצל גדול
שמן לטיגון
4 עלי חסה
כוס וחצי קוסקוס מוכן
3 כפות אריסה מתוקה
פלפל
מלח

הכנה: מקלפים וחותכים את הבטטה והבצל לקוביות קטנות ומטגנים על אש בינונית במעט שמן עד שהם מזהיבים ומתרככים, מסננים ושמים בקערה.
חותכים את החסה לרצועות דקיקות ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את הקוסקוס, חלק מהאריסה, פלפל ומלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
מגישים בצלוחיות הגשה כשמעל כל מנה שמים מעט אריסה לקישוט.

1628456980721.png
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  24  פעמים

לוח מודעות

למעלה