הכנת לאפה

אילה שולמן

משתמש פעיל
שבוע טוב
אשמח לקבל מתכון להכנת לאפה כן כזו כמו שיש בחנויות פלאפל והשווארמה וכו'
וכן אם יש צורה מסוימת איך מכינים ואיך אופים
תודה לכל המסייעות
 

לב מרגיש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אמצע הלילה בא לי להקיא...........
קמח מים מלח ולשטוח את זה כעיגול לטגן עד להשחמה במחבט זהו. אולי טיפה סוכר?
 

לב מרגיש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
כמובן להפוך צד...
 

לב מרגיש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
הלהקיא בצחוק גמור
 

אילה שולמן

משתמש פעיל
מקפיצה למשמרת בוקר מישהי יודעת פרטים יותר מדויקים והאם לאפה זה באמת במחבת כמו שכתבה הנ"ל או שאפ' בתנור ואם כן איך? פשוט לא נשמע לי שהלאפות של הפלאפל וכו' זה מטוגן זה נראה יבש ולא בר שעבר טיגון.
ושוב תודה
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
יש ברחוב האמן מתכון מעולה+ מחני שפיגלמן
עשיתי כמה פעמים כבר, שווה לגמרי!
 

אילה שולמן

משתמש פעיל
יש ברחוב האמן מתכון מעולה+ מחני שפיגלמן
עשיתי כמה פעמים כבר, שווה לגמרי!
ראשית תודה רבה, אנסה, שאלתי האם זה חייב להיות במחבת כי שוב לא נראה לי שכל החברה שם עובדים עם מחבתים כי זה היה אמור לצאת קצת שומני מה שאני לא רואה כשאני קונה,
תודה רבה
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה מרחוב האומן

לאפות ביתיות
חומרים:

  • 560 גרם (4 כוסות) קמח
  • 15 גרם (1.5 כפות) שמרים
  • 24 גרם (2 כפות) סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 180 מ״ל (3/4 כוס) מי סודה
  • 120 מ״ל (1/2 כוס) מים פושרים
  • 15 גרם (1 כף) מלח
אופן ההכנה:
  • מניחים בקערה את הקמח, שמרים, סוכר ושמן, מערבבים.
  • מוסיפים את המי סודה והמים בהדרגה.
  • לשים היטב ומוסיפים את המלח.
  • ממשיכים ללוש כ5-7 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.
  • מתפיחים שעה.
  • מחלקים את הבצק ל8 כדורים ומרדדים לעיגולים דקים.
  • מחממים מחבת טפלון ומטגנים 3-4 דקות בכל צד על להבה בינונית.
  • בסיום ההכנה מרטיבים מגבת במים ועוטפים את הלאפות לשמירת הרכות.
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
ראשית תודה רבה, אנסה, שאלתי האם זה חייב להיות במחבת כי שוב לא נראה לי שכל החברה שם עובדים עם מחבתים כי זה היה אמור לצאת קצת שומני מה שאני לא רואה כשאני קונה,
תודה רבה
התימני מתחת הבית שלי שמוכר לאפות אמיתיות מעין כמותן
עושה את זה על האש בכלי אחר ממחבת אבל לא בתנור :)
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני הכנתי את זה, במקום מי סודה שמתי מים+כפית סודה לשתיה
לאפה ביתית
  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מתכון ללאפה תוצרת בית שמתאימה למנת סביח או לכל סנדוויץ` אחר שרוצים - טעים בטירוף וממש קל להכנה
מאיה פפיסמדוב, מתמחה באפייה ובישול מהמטבח הגרוזיני, פורסם ב-10.10.2012
מצרכים למתכון (10 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה)
  • green-bullet.gif

    קמח לבן - 4 כוס - סה"כ (620 גרם)
  • green-bullet.gif

    שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • green-bullet.gif

    דבש - כפית (9 גרם), כפית גדושה.
  • green-bullet.gif

    שמן זית - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
  • green-bullet.gif

    מי סודה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • green-bullet.gif

    מים - כוס (240 מ"ל), פושרים.
  • green-bullet.gif

    מלח - 1/2 כף שטוחה
serving-size.gif

10 מנות/יחידות: כ- 10 לאפות ביתיות.
אופן הכנת המתכון
Recipe-3057-sNDexFs1t73vdEv0.jpg

לאפה בקלי קלות
1. לשים לבצק רך את כל המצרכים ומתפיחים כשעה (את המים הפושרים מוסיפים בהדרגה ואת המלח לקראת הסוף).
2. על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק לכ- 10 כדורים ומתפיחים כרבע שעה.
3. מרדדים (או משטחים) כל כדור לעלה דק. מרימים ומותחים מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוב. בעזרת אגרופי הידיים ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
4. מחממים על הגז מחבת יציקה בקוטר 28 ס"מ (רצוי עם ציפוי טפלון/קרמי) ומניחים את הבצק. לאחר כדקה עד דקה וחצי הופכים ושוב משאירים למשך אותו זמן וזה מוכן.
5. לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת עוטפים במגבת (בכדי לשמור על רכות הבצק).
6. הרי לכם לאפה ביתית מושלמת - בתיאבון
simple-smile-16x16.png

זמן ההכנה כולל את זמן התפיחה. בזכות השימוש במי סודה הבצק יוצא יותר אוורירי. יוצאות יופי של לאפות רכות וטעימות.
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
אוקי
אז אתם צריכים כלי שנקרא סאג' יש לקנות אותו בכמה גדלים בי-ם ברח' בר אילן יש חנות של כל מה שקשור לגז ומי שגר בביתר יש את זה בתחנת הדלק סונול בחנות ירקות שם
את הסאג' מניחים על חצובות הגז ושומרים כל הזמן על חום גבוה אבל לא גבוה מידי כך שלא יקרה שהלאפה תישרף ולא תאפה
המתכון בגדול הוא:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
מים כדי שהבצק יהיה רך וקצת דביק [להתחיל עם 3.5 כוסות]
ללוש לתת לתפוח
לחלק לכ12 חתיכות שוות לעבוד עם קמח
למתוח לגודל של לאפה ולהניח על הסאג' להמתין עד שיקבל צבע יפה מצד אחד להפוך וכו'
כל לאפה שמוכנה יש להניח מיד באשפתון כדי שלא תתיבש
אני חושב שגם אחרי ההוראות צריך קצת מימנות ופרקטיקה שזה אין באפשרותי להעביר בכתב
קחו בחשבון שהלאפה יכולה להידבק או לצאת בכל מיני צורות שלא ממש מזכירות לאפה
אבל אין דאגה אחרי איזה 400-500 לאפות אתם תהפכו למקצוענים סופר...
מצורף התמונה של הסאג' שיש לי יש גם יותר גדול
אגב זה חוויה לצאת עם זה לשטח אפשר להכין בצק בבית או בשטח ולהפעיל את הילדים החל מחיפוש אבנים על מנת להעמיד את הסאג' חיפוש זרדים ועצים וכו' וכו'
 

פוקוש

משתמש מקצוען
יש לי מבחר מתכונים מוצלחים להכנת סחוג, לחוח, חילבה, ועוד.
מי שרוצה מוזמן לפנות אלי ויקבל בשמחה
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד הִנֵּה מַה טּוֹב וּמַה נָּעִים שֶׁבֶת אַחִים גַּם יָחַד:ב כַּשֶּׁמֶן הַטּוֹב עַל הָרֹאשׁ יֹרֵד עַל הַזָּקָן זְקַן אַהֲרֹן שֶׁיֹּרֵד עַל פִּי מִדּוֹתָיו:ג כְּטַל חֶרְמוֹן שֶׁיֹּרֵד עַל הַרְרֵי צִיּוֹן כִּי שָׁם צִוָּה יְהוָה אֶת הַבְּרָכָה חַיִּים עַד הָעוֹלָם:
נקרא  37  פעמים

אתגר AI

חיבורים • אתגר 18

לוח מודעות

למעלה