אני הכנתי את
זה, במקום מי סודה שמתי מים+כפית סודה לשתיה
לאפה ביתית
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מתכון ללאפה תוצרת בית שמתאימה למנת סביח או לכל סנדוויץ` אחר שרוצים - טעים בטירוף וממש קל להכנה
מאיה פפיסמדוב, מתמחה באפייה ובישול מהמטבח הגרוזיני, פורסם ב-10.10.2012
מצרכים למתכון (10 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה)
10 מנות/יחידות: כ- 10 לאפות ביתיות.
אופן הכנת המתכון
לאפה בקלי קלות
1. לשים לבצק רך את כל המצרכים ומתפיחים כשעה (את המים הפושרים מוסיפים בהדרגה ואת המלח לקראת הסוף).
2. על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק לכ- 10 כדורים ומתפיחים כרבע שעה.
3. מרדדים (או משטחים) כל כדור לעלה דק. מרימים ומותחים מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוב. בעזרת אגרופי הידיים ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
4. מחממים על הגז מחבת יציקה בקוטר 28 ס"מ (רצוי עם ציפוי טפלון/קרמי) ומניחים את הבצק. לאחר כדקה עד דקה וחצי הופכים ושוב משאירים למשך אותו זמן וזה מוכן.
5. לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת עוטפים במגבת (בכדי לשמור על רכות הבצק).
6. הרי לכם לאפה ביתית מושלמת - בתיאבון
זמן ההכנה כולל את זמן התפיחה. בזכות השימוש במי סודה הבצק יוצא יותר אוורירי. יוצאות יופי של לאפות רכות וטעימות.